Dış gebelik şüphesi

mynaa

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2023
36
2
6
28
Merhabalar sizinle bi derdimi paylaşamak istiyorum. 2 Ocak ilk korunmasız bı ilişkimiz oldu sonrasında 16 Ocak kanda hamileliğimi öğrendim değerim 177 dydi 20 Ocak 218 di sonra doktor kontrolüne gittim sağlksz gebelik denildi hemen 24 Ocak özel bı hastaneden randevu aldık. Orda herseyime bakıldı ogun de betam 223 geldi doktor dış gebelik dedi. Ve çikolata kistinden bahsetti şuan bişi dymyrum tam dedi. 2 seçenek var kürtaj yada iğne methotrexatekt koçak eşim siz hangisini uygun grrsenz dedi ve 25 Ocak ta ignemi oldum. Şuanda bekliyorum 2 ay korunun ve rahim filmi çektir sonrasında herşeyi konuscaz dedi benimle aynı durumu yaşıyan varmı lütfen yardımcı olun bana...

Çok geçmiş olsun size uygulanacak tedaviye eşiniz tek başına mı karar veriyor orasını anlamadım tam

Çok geçmiş olsun size uygulanacak tedaviye eşiniz tek başına mı karar veriyor orasını anlamadım tam
Hayır eşim benim için endişelendigi için doktora hangisini siz Uygun görürseniz onu uygulayın dedi. Doktorda zaten ilk iğne yapma taraftrym dedi. Kürtaj yapmak istemiyorum dedi.

Merhabalar sizinle bi derdimi paylaşamak istiyorum. 2 Ocak ilk korunmasız bı ilişkimiz oldu sonrasında 16 Ocak kanda hamileliğimi öğrendim değerim 177 dydi 20 Ocak 218 di sonra doktor kontrolüne gittim sağlksz gebelik denildi hemen 24 Ocak özel bı hastaneden randevu aldık. Orda herseyime bakıldı ogun de betam 223 geldi doktor dış gebelik dedi. Ve çikolata kistinden bahsetti şuan bişi dymyrum tam dedi. 2 seçenek var kürtaj yada iğne methotrexatekt koçak eşim siz hangisini uygun grrsenz dedi ve 25 Ocak ta ignemi oldum. Şuanda bekliyorum 2 ay korunun ve rahim filmi çektir sonrasında herşeyi konuscaz dedi benimle aynı durumu yaşıyan varmı lütfen yardımcı olun bana...
Canım baya gecmis hangi hastaneydi iğneyi yapan

Ama o günden sonra 30 Ocak betam 140 tı ve o gün kanamam oldu ve şiddetli ağrılarım oldu sonra 1 - 2 Şubat ta da parçalar geldi büyük ağrılarım geçti kanamam 1 ve 2 gün çok az geldi sonra geçti 3 Şubat cuma günüde doktor beta istedi 9,59 çıktı kurtuldun dedi adet olduğun zaman gel dedi

Ben dış gebelik yaşadım. Önce kürtaj sonra metotreksat iğne ile kurtuldum. 4 ay korundum. 5. Ay hamile kaldım. Rahim filmi çektirmedim, doktorum gerek görmedi. Eğer hamile kalamasaydım çektircektim. Oğlum şuan 2 yaşında.

Ben dış gebelik yaşadım. Önce kürtaj sonra metotreksat iğne ile kurtuldum. 4 ay korundum. 5. Ay hamile kaldım. Rahim filmi çektirmedim, doktorum gerek görmedi. Eğer hamile kalamasaydım çektircektim. Oğlum şuan 2 yaşında.
Bana rahim filmi cektireceksin dedi 2 ay sonra ama aklıma takılan ben bu ayları nerden hesaplycam daha adet olmadım ne zaman olurum onuda blmyrum insan bilmynce bide bişi sormak istiyorum size methotrexatekt iğne etkisi hemen geçmiyor diyorlar sizce ben korkuyorum tekrar aynı şeyi yaşarsam diye

Bana rahim filmi cektireceksin dedi 2 ay sonra ama aklıma takılan ben bu ayları nerden hesaplycam daha adet olmadım ne zaman olurum onuda blmyrum insan bilmynce bide bişi sormak istiyorum size methotrexatekt iğne etkisi hemen geçmiyor diyorlar sizce ben korkuyorum tekrar aynı şeyi yaşarsam diye
Ben ayları beta hcgnin sıfırlanma tarihine göre hesapladım. İğneden sonraki her adet dönemini 1 ay olarak saydım.

İğnenin etkisi için kimisi 3 ay kimisi 6 ay diyor. Ben doktoruma 4. Ayda gittim, bir daha deneyebilir miyiz dedim, olur dedi. Sonraki ay hamile kalınca yine doktora gttiğimde "sizin 6 ay dolmuştu dimi" diye sordu, ben de 5 ay olduğunu söyledim bi şey demedi 🤷Bi sıkıntı olmadı Allah'a şükür.

Dış gebeliğin tekrarlama riski var evet. Ben de özellikle rahim filmi çektirmek gerekir mi dedim, doktorum bana gerek yok dedi ama sizin doktorunuz gerekli gördüyse tabi ki çektirmenizde fayda var diye düşünüyorum.

En son betam 3 Şubatta bakıldı 9.59 du doktor buda beta istemedi. Şimdi adet olmadım hala kusura bakmayın sizide rahatsız edyrum. Şimdi ben adet olunca 1 ay diye baz alcam demi.

Benim kafam çok karışık inanın. Gerçekten dış gebelikmiydi kimyasalmydı blmyrum 1 gün arayla değerim düşmeye başlamış çünkü

Back
X