Dış Gebelik ve Kan Uyuşmazlığı

lexi

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2013
40
5
298
Merhabalar. Az bir süre önce maalesef dış gebelik geçirdim. Vücudum sağlıksız gebeliği kendiliğinden sona erdirdi. Bu süre içerisinde devamlı doktor kontrolündeydim tabi ki. İki günde bir beta hcg ölçümü yapıldı. Beta Hcg 480 lere geldikten sonra daha çıkmadı ve düşüşe geçti. Yalnız bir sorum/ sorunum var. Eşimle aramızda kan uyuşmazlığı var. Yani ben - rh, o ise + rh . Biliyorum ki kan uyuşmazlığı durumunda ilk gebelikten sonra kan uyuşmazlığı iğnesi yapılıyor. Doktorum "sende gebelik oluşmadı, gerek yok" dedi ama benim içim rahat değil. Doktor bir arkadaşıma sordum. Onlar değere bakmadan bu iğneyi yaptıklarını, kendine göre de yapılması gerektiğini söyledi.
Aranızda bunu yaşamış kişiler var mı? Bu durumda ne yaptınız? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhabalar. Az bir süre önce maalesef dış gebelik geçirdim. Vücudum sağlıksız gebeliği kendiliğinden sona erdirdi. Bu süre içerisinde devamlı doktor kontrolündeydim tabi ki. İki günde bir beta hcg ölçümü yapıldı. Beta Hcg 480 lere geldikten sonra daha çıkmadı ve düşüşe geçti. Yalnız bir sorum/ sorunum var. Eşimle aramızda kan uyuşmazlığı var. Yani ben - rh, o ise + rh . Biliyorum ki kan uyuşmazlığı durumunda ilk gebelikten sonra kan uyuşmazlığı iğnesi yapılıyor. Doktorum "sende gebelik oluşmadı, gerek yok" dedi ama benim içim rahat değil. Doktor bir arkadaşıma sordum. Onlar değere bakmadan bu iğneyi yaptıklarını, kendine göre de yapılması gerektiğini söyledi.
Aranızda bunu yaşamış kişiler var mı? Bu durumda ne yaptınız? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

mrhb lexi
öncelikle geçmiş olsun allahım bı daha yaşatmasın.ben de iki defa dış gbelik geçirdim ikincisi daha bu hafta sonlandırıldı ve kan uyuşmazlığımız var benim dr.larım her ıkısınde de kan uyuşmazlığı iğnesi yaptlıar ustelık ılk gebeliğimde herhangi bir kese falan oluşmamışken.bazı dr.lar erken gebeliklerde gerek duymuyolar sanırım senınkisi de bole düşünmüştür gerek duysaydı mutlaka yapardı.o yuzden içini ferah tut. hatta bununla ilgili bı tahlıl yapılıo oradaki değere gore yapılsın yapılmasın gıbı bı karar verıyorlar. sana boyle bır tahlil yapıldı mı?ayrıca bu iğnenin gebelığin sonlanmasından sonra en geç 72 saat içerisinde yapılması gerekmektedir. anladğım kadarıyla senin az bir süreden kastın bu 72 saatin geçtiği diye düşünüyorum o yuzden sen artık bunu kafana takma bundan sonraki olacak ilk gebeliğinde hemen dr.una bu durumu anlat iğnenin gerek gorulmedğini belirt dr.un sana en güzel şekilde anlatacaktır tekrar geçmiş olsun

Back