Dış gebelik ve methotrexate

• Konu Sahibi Konu Sahibi Steva
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Steva

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
99
16
48
Antalya
Hanımlar selam. Dış gebelik yaşıyorum. Bir hafta hastane yattım ve dün hastaneden çıktım. Hastaneye gittiğim ilk gün methotrexate ilacı iğne ile yapıldı. Yan etkileri tabi say say bitmez. Hcg 2139 olarak gitmiştim ve ilacı verdiklerinden sonraki 4. Gün hcg 2200 oldu. Ağrıların vardı ve hastane iç kanama riski nedeni ile bırakmadı. 7. Gün tekrar hcg bakıldı ve inanılmaz şekilde 434'e düştü. Ağrılarımda kesildi ve dün hastaneden taburcu oldum. Ancak kanamam çoğaldı. Siz de dış gebelik yaşadınız mı ? Kanamanız hcg düştüğü halde çoğaldı mı ? Doktorum normal diyor.

Kanama oldukça bhcg düşüyor, düştükçe kanama oluyor... Bende öyle oldu, normal canım. 2 aydır 880den 0a inmesini bekliyorum. Şanslısın hızlıca düşüyor seninki ne güzel. Allah yardımcın olsun, çok geçmiş olsun...

Sağol KRAMER sana da çok geçmiş olsun. İlaç sende de işe yaradı yani dimi? Bende hala hafif ağrılar oluyor. Çarşamba tekrar hcg için kan vericem.
Allah bir daha göstermesin böyle acılar. Kuzucuklarımızı sağ salim kucağımıza alacağımız günleri göstersin tez zamanda.

Evet canım işe yaradı ilaç, bhcg düşüşünü biraz hızlandırdı. İlaçsız 4 haftada 880den 480e düşmüştü. İlaçtan sonra 4 haftada 480den 0a düştü. Bende de ara ara ağrı oluyor. Sanki orası kerpetenle sıkılıyormuş gibi bir acı. Zaman içinde azalır diye umuyorum. Amin, muradın nasip olur inşallah.

Merhaba bende dis gebelik yasayanlardan biriyim.ameliyatsiz kurtuluyosunuz bu cok gzl. Benim tek doz igne ise yaramadigi icin iki doz oldum methotrexate.simdi 2 yasinda bi kizim var.1 yil sonra hamile kaldim bu arada.simdiki sorunlarim bambaska

Merhaba bende dis gebelik yasayanlardan biriyim.ameliyatsiz kurtuluyosunuz bu cok gzl. Benim tek doz igne ise yaramadigi icin iki doz oldum methotrexate.simdi 2 yasinda bi kizim var.1 yil sonra hamile kaldim bu arada.simdiki sorunlarim bambaska
Merhaba SLD91 ne güzel bi kızın olmuş. Darısı tüm isteyenlerin başına inşallah.
Benimde dış gebelikten önce düşüklerim oldu. Ama kimse sebebini söylemedi. Dış gebelik olunca ankara tıp fakültesinde bi hocaya gittim hatta bugün yine gidicem. Kendisi ilgili bi doktor. Ve bugüne kadar yaşadığım düşük ve dış gebeliğin sebebini buldu. Ameliyat olmam gerektiğini yoksa hep sağlıksız gebelikler geçireceğimi söyledi. Senin de sorunların bir an önce çözüme kavuşur inşallah

Bence boyle konularda tek doktorla sinirli kalma.banada rahim filmi cektirmemi soyleyen drlarda oldu.ama sonra devam ettigim dr dedi ki dis gebelikten sonra tekrar sorunlu bi gebelik yasarsan o zmn yapalim deyince ben beklemeyi tercih ettim.insallah sende evlat sahibi olursun..inan Allah verince oyle bi oluyor ki..bende dis gebelik oldu ayni zmnda polikistik overim. Simdi her dr tedaviyle mi oldu diyo ama yok yani..sadece kendini moralmn sadece cocuga odaklama hayati akisina birak..olacak elbet.. ama dedigim gibi bikac dr un fikrini almayida ihmal etme.ben o donemde yasadigim en uzucu olay diye dusunuyordum suanki halimi bilmeden.. simdiyse esimin bi oro... dan bana bulastirdigi virusle savasiyorum .. sakin isyan etme beterin beteri var hoscakal acil sifalar

Inanamıyorum canım çok üzüldüm. Tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah nasıl olabiliyor böyle şeyler aklım almıyor. Insan eşine güvenemeyecek mi ? Böyle giderse insanlar evlenmekten bile korkacak hale gelecek. Allah yardımcın olsun canım.

Aminn aminn sagolasin insallah suan bende cok istiyorum bunu..benim bu saatten sonra zerre guvenim yok zaten ki nasil olsun guven su durumda..kimse yapmaz etmez demesin neler oluyor neler.. benim esimide gorseniz cevresine sorsaniz yapmaz derler ama rezilligi diz boyu..

Doğru söylüyosun canım. Yapmaz deriz deriz ummadığın taş baş yarar. Hayat bize neler getirecek bilemiyoruz işte. İnşallah sen de iyileşirsin bi an önce. Canını sıkma.

Uzun zaman olmuş yazınız üstünden geçeli ama gene de size sorma istedim. Benim de 4 kere düşüğüm oldu. Doktorlar bir türlü nedeni bulamıyorlar. Siz burda böyle yazınca doktorun adını ve soyadını sormak istedim.

Merhabalar Ben de diş gebelik yasıyorum. Metotreksat 1 doz olduktan sonra 4.gün değerim 396 dan 485 cıktı ve 2.doz oldum 80 ml. Şunu merak ediyorum metotreksattan sonra kanmaniz oldu mu süreç nasıl ilelrerdi bilgi verir misiniz

Uzun zaman geçmiş ama sormak istedim o dönemde ikinci iğneden sonra değeriniz düştü mü acaba

Uzun zaman geçmiş ama sormak istedim o dönemde ikinci iğneden sonra değeriniz düştü mü acaba
Merhaba, sizde 2. Yi oldunuz sanirim. Benimde 1. De dusmedi yarin ikinci dozu olucam ama bende adet kanamadi gb kanamada basladi ignenin 5. Gunu. Ama 4. Gun degerim 1500 du, bugun yani7. Gun 2120 olmus. Normal kanamam basladi diye sevinmistim bende deger duser diye sizde nasil oldu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…