Merhaba arkadaşlar benim hiç çocuğum yok 1 haftadır dış gebelik ihtimali ile savaşıyordum
Spermlerimiz düşük olduğu için doktorlar kesinlikle olmaz ancak tüp bebek dediler.Biz de tüp bebek parası biriktirmeye çalışıyorduk.Hiç ihtimal vermedim ama son adet günüm 10 Aralık yumurtlamam 24 Aralık ilişki tarihlerim 24 Aralık ve 1 Ocak 5-7 Ocak gibi adet olurum diye bekledim fakat olmadı idrar testi yaptım silik pozitif çıktı.İnanamadım bir kaç kez daha tekrar ettim hepsi pozitifti.Olumsuz bir sonuç almaktan korktuğum için kan testine de cesaret edemedim ama hafif ağrılarım olmaya başlayınca dr a git dediler ben de gittim. ilk hcg değerim 12 Ocak ta 156 çıktı,dr 2 gün sonra tekrar bakalım dedi keseyi görememiş

2-3 haftalığı nasıl görebilecekse sanki. 14 ocak ta tekrar gittim hcg değerim 126 çıktı düşme olduğu için dış gebelikte yoğunlaştı alt ultrason yaptı keseyi göremiyorum dedi.Dış gebelik deyince korktuk başka doktora da gittik o da takip edilmeli dedi.16 ocak hafif kanamam olmaya başladı bel ağrısı ile tekrar ilk doktora gidip test yaptırdım hcg bu kes 220 çıktı ama dr dış gebeliğe odaklanmıştı.operasyon yapmalıyız alınan parçayı patolojiye göndermeliyiz, kese görünmüyor dış gebelik bulgusu var gibi dedi. o gün almak istedi cesaret edemedim ve gitmedim.Diğer doktora telefon açıp operasyon diyorlar ne yapmalıyım dedim.Yok şuan bekle yarın bana gelin dedi.Bizde bir umut sabah ona gittik adam sadece tahlildeki değere baktı daha önce de bakmıştı.Şuan kesin birşey diyemeyiz ama isterseniz operasyonu yaptırın dedi o zaman net olur dedi.Dış gebeliğin tehlikesini düşünerek tamam dedik sonuçta 2 iyi uzman dr görmüştü eşimde doktorlar biliyorlardır tehlikeye atmayalım dedi.Özel hastaneye doğru yol aldık ilk doktor izindeydi telefonla pazartesiyi yani 19 ocak ı beklersek sorun olur mu siz yoksunuz dedim.Durumumu sordu hafif kanamam ve adet ağrısı gibi ağrım var dedim.Tamam pazartesi alalım dedi 1 saat sonra telefon açıp benim içim rahat etmedi beklemeye gerek yok başka bir arkadaşım yapsın operasyonunu dedi ve 17 ocakta hastaneye gittim işlemi yapacak doktora bebektenmi parça alacaksınız dedim, zaten bebek yok ortada dediler.Sonra operasyonla parça alıp patolojiye gönderdiler.Bugün yani 19 ocak tekrar tahlil istediler bhcg değerim 48 olmuş ilk doktorum sonucu aldı daha patoloji sonucu çıkmadan dış gebelik değilmiş şuan düşük oluyor dedi

şaka gibi sanki ne bekleniyordu o işlemden sonra yarısını mı aldılar artık ne yaptılar daha bebeğim 4 haftalık bile olamamıştı.Şimdi hala yarısı bende vedalaşıyoruz yani :'( umarım bu aptal annesini cahil annesini affeder ...
Yani arkadaşlar en az 4-5 doktora gitmeden,6-7 test yaptırnadan çok emin olmadan işlem yaptırmayın sakın.Benim kuzumu denek gibi kullandılar.Gözünü korkutuyorlar insanın tüpün gider ölürsün çok tehlikeli felan diye ama yatırıp takip etmek zor geliyor garantiye almak için tek seferde harcıyorlar insanı...Doktorların dış gebelik dediği gebelik her zaman dış gebelik olmuyor...
Rabbim bütün isteyenlere kuzularına kavuşmayı nasip etsin...Amin
Düşük de olsa yavrularınıza isim koyun hadisini unutmayın onlara orada isimleriyle seslenmeyi nasip edecek Rabbim onları şefaatçi kılacak anacıklarına...Dua edin benim yavrum bana küsmüş olmasın orda beklesin beni emiii :'(