Dış gebelik yüzünden açık ameliyat geçiren arkadaşlar var mııı?

ben de dış gebelik sebebiyle açık ameliyat oldum.haziran kadar olmasa da ben de öülmden döndüm.senin diğer topiğe yazmıştım canım.bana 6 ay bekle demişlerdi.bence yaşın küçükse bekle derim.karın kaslarının toparlanması lazım.diyelim ki gebe kaldın.karnın büyüdü bebeği nasıl taşıyacak o enine kesilmiş kaslar.dr a bunu da sor bence.geçmiş olsun.1-2 ay ağır iş yapma,ağırlık kaldırma....

bende açık ameliyat oldum.ama bana 2 adet dönemi geçse yeter dediler.ocakta ameliyat oldum nisanda tüp bebek yapıcaz.o zaman benim için erkenmi oluyor.

bende açık ameliyat oldum.ama bana 2 adet dönemi geçse yeter dediler.ocakta ameliyat oldum nisanda tüp bebek yapıcaz.o zaman benim için erkenmi oluyor.

bana da öyle dedi doktorum.açıklamasıysa benim rahmime herhangi bir işlem yapmadığı rahimde kesik olmamasıydı.aslında kulağa mantıklı geliyor ama sizede bir danışayım dedim işte

Ben bir seneye yakın çok ağır işler yapmadım açıkçası. banyo yapmam bile ameliyat sonrası 20 günü buldu. Ayyy neler çektim yaa Allah düşmanımın başına vermesin çok zor. oo zaman tüplerimin kapalı olduğunu dr um belirtmemişti zaten böyle olmama da sebep oyduya neyse paragöz dr. ameliyatıma giren başhekim yardımcısı ameliyat sonrası dediki kızım dedi dr dr gezme senin tüp bebkten başka çocuğun olmaz kaliteli yumurta kaliteli spermle çok yüksek şansın var demişti. Sonra o eşimden ayrıldım. Çocuk için bence 1 sene beklemelisin zaten tüp bebekle yapıyorsun kendini bir toparla. şimdi bile iş yaparken kendimi zorlayınca üzerinden kaç sene geçmesine rağmen dikiş yerlerim bazen ağrır helede ağır bişey kaldırmışsam. Ben 1 seneden önce tam anlamı ile düzelememiştim. İnsan yarım insan olup çıkıyor. tabi bünyeden bünyeye de fark olabilir. Kimisi çabuk toparlanır

çok sağol haziran15.canım benim bünyem kuvvetli mi bilmiyorum ama ağrı mekanizmamın bozuk olduğu kesin.hemen ameliyat sonrası çok canım acıdı ama sonrasında hep idare eder şekilde oldum.çok fazla ağrı kesici bile içmedim.evet bir yıl çok uzun süre değil gibi geliyor ama eşimin psikolojisini tüp bebeğe hazırlamam 4 yıl sürdü.şimdi olayın tam ortasındayken fazlada geciktirmek istemiyorum işte.gebeliğin son dönemleri beni zorlasada(tabiki hamile olabilirsem)sanırım bunu göze alacağım.

ameliyat olalı 2 ay oldu.ama ben eskisi gibiyim.iş yapmıyorum.kendimi yormuyorum.ama ağrı hissetmiyorum.ben ameliyat sonrası 1 hafta hastanede yattım.karnımda 2 adet direnle dolaştım.içimde pis kan kalmasın diye.çok zor günlerdi.aslında benim ağrı eşiğim çok düşüktür.doktor muayine ederken bile zorlanırım.haziran senin söylediklerini duyunca ben çabuk toparlamışım.hatta bugün 10 saatlik bir otobüs yolculuğuna çıkıyorum.ailemin yanına gidiyorum.tüp bebekten önce moral toplayayım diye.aslında bende ameliyattan sonra hemen olacağını düşünmüyordum ama doktor için temizken yapalım dedi.umarım herşey yolunda gider.

Allah herkes için hayırlısını versin. Acıya ağrıya dayanamıyorum canım biraz tatlı galiba. Ama iç kanama geçirmişim ve 3-4 litre kan içimde birikme yapmış en son acil kaldırıldığım hastanede dr teşhis koyarlarken gerçi hastane hep başıma toplanmış biri ismimi sürekli söylüyor benimle konuşmaya ve beni konuşturmaya çalışıyor biri ateş ölçüyor kendimi muayene ettirmediğim için acıdan ve ağrıdan 2 kişi bir kolumu 2 kişi diğer kolumu 2 kişi bacağımın biirini 2 kişi diğer bacağımı tutup kameralı ultrasonla ne olduğunu anlamaya çalışıyorlardı kolumu tutan hemşirenin acıdan elini ısırmışım beni bırakması için can havli ile ve doktorun biri hastayı kaybetmek üzereyiz tansiyon 4 e 5 en son dua okudum gerisini hatırlamıyorum ama uyandığımda acılar içinde kıvranıyordum ellerim yatağa bağlanmış dr ağrı kesici vuruyordu dr yalvardım bağımlılar gibi ne olur bir tane daha ağrı kesici vurun çok ağrım var diye. dr ertesi gün 5 dakika daha hastaneye geç getirilseydin kurtaramazdık zor kurtardık verilmiş sadakan varmış dedi. Ayyy Allah kimsenin başına vermesin benim için çok zordu ve annem içinde o olayı yaşadığımda 2 sene önce 23 yaşında erkek kardeşimi kaybetmiştik ve dışarda drlar anneme kızınızı kaybetmek üzereyiz acil BRh negatif kan bulun annemin halini düşünebiliyormusunuz bütün sülale hastanede ankara hastaneler alt üst ediliyor ve kan bulunamıyor neler çekmişler birde ramazan ayının ortası. annem 2 ünite kan vermiş 1 ünite kana karşı oda hastanede halam çalışıyor öyle yanii hep irkilirim kan anonsları yapılırken. Allah yardımcınız olsun önce kendi sağlığınız sizin dikişleri bilmiyorum ama benim dikişlerim bir bacağımın ortasından başlayıp diğer bacağımın ortasına kadar bir karışı geçiyor ölçtüğümde. hemen bu taze dikişlerin ardından zorlanırsınız en az 6 ay beklemelisiniz. her doktorun her dedğine bakmayın onlar herşeyi derler. paragöz bir doktorun eseriyim ben düşük yaşadığımı sanarak annem doktoru arıyor en yakın hastneye götürün ne arıyor ne soruyor sorumluluğa gelince kaçıyor. O yüzden çok dikkatli olmanızı öneririm

Allah herkes için hayırlısını versin. Acıya ağrıya dayanamıyorum canım biraz tatlı galiba. Ama iç kanama geçirmişim ve 3-4 litre kan içimde birikme yapmış en son acil kaldırıldığım hastanede dr teşhis koyarlarken gerçi hastane hep başıma toplanmış biri ismimi sürekli söylüyor benimle konuşmaya ve beni konuşturmaya çalışıyor biri ateş ölçüyor kendimi muayene ettirmediğim için acıdan ve ağrıdan 2 kişi bir kolumu 2 kişi diğer kolumu 2 kişi bacağımın biirini 2 kişi diğer bacağımı tutup kameralı ultrasonla ne olduğunu anlamaya çalışıyorlardı kolumu tutan hemşirenin acıdan elini ısırmışım beni bırakması için can havli ile ve doktorun biri hastayı kaybetmek üzereyiz tansiyon 4 e 5 en son dua okudum gerisini hatırlamıyorum ama uyandığımda acılar içinde kıvranıyordum ellerim yatağa bağlanmış dr ağrı kesici vuruyordu dr yalvardım bağımlılar gibi ne olur bir tane daha ağrı kesici vurun çok ağrım var diye. dr ertesi gün 5 dakika daha hastaneye geç getirilseydin kurtaramazdık zor kurtardık verilmiş sadakan varmış dedi. Ayyy Allah kimsenin başına vermesin benim için çok zordu ve annem içinde o olayı yaşadığımda 2 sene önce 23 yaşında erkek kardeşimi kaybetmiştik ve dışarda drlar anneme kızınızı kaybetmek üzereyiz acil BRh negatif kan bulun annemin halini düşünebiliyormusunuz bütün sülale hastanede ankara hastaneler alt üst ediliyor ve kan bulunamıyor neler çekmişler birde ramazan ayının ortası. annem 2 ünite kan vermiş 1 ünite kana karşı oda hastanede halam çalışıyor öyle yanii hep irkilirim kan anonsları yapılırken. Allah yardımcınız olsun önce kendi sağlığınız sizin dikişleri bilmiyorum ama benim dikişlerim bir bacağımın ortasından başlayıp diğer bacağımın ortasına kadar bir karışı geçiyor ölçtüğümde. hemen bu taze dikişlerin ardından zorlanırsınız en az 6 ay beklemelisiniz. her doktorun her dedğine bakmayın onlar herşeyi derler. paragöz bir doktorun eseriyim ben düşük yaşadığımı sanarak annem doktoru arıyor en yakın hastneye götürün ne arıyor ne soruyor sorumluluğa gelince kaçıyor. O yüzden çok dikkatli olmanızı öneririm

canım çok çok geçmiş olsun.yaşadığın şeyler gerçekten çok korkunç şeylermiş.son anda hastaneye yetiştirilip böyle dayanılmaz ağrı ve acılar çektikten sonra yiyeceğin ekmeğin varmış bu dünyada der büyüklerimiz aynen öyle valla.benim dr.um dikkatli biriydi.benim bebeğim öyle bir yere yerleşmişki bulunması oldukça güç bir yerdeydi o tüpün ucundaki saçakların arkasına gizlenmiş yaramaz bulamadılar ultrasonda birtürlü 9 ayrı dr inceledi.b hcg değerlerim yükseliyordu ama bebek ne rahimde ne karın içinde hiçbir yerde gözükmüyordu.dr. napsın göremeden nereyi açsın?nerden alsın?sonunda o saçakları aralayıp kendini gösterdiğinde dr.um zaten hemen ameliyat işlemlerine başladı.zaten ben hep hastanede yatıyordum ne olur ne olmaz diye.bulunduğu gün tüpüm henüz patlamamıştı.sabaha ameliyat hazırlıklarım tamamlandı. ameliyata alındım dr.çıktıktan sonra eşime patlamış ve karın içine serbest sıvı ve kan dolmaya başlamış demiş.yani ya sabaha karşı yada ben ameliyata girmeden az önce patlamış.o yüzdende açmak zorunda kalmış.yani ben olyı dr.umun başarısızlığı olarak görmüyorum. benim ameliyatımı yapan dr.um tüp bebek uzmanı olan dr. değil bu ameliyatımı yapan dr. un yorumu bir ay sonra tüp bebek uzmanına gideceğiz son yorumu o yapacak süre hakkında.hakkımızda hayırlısı artık. nasipte ne varsa onu yaşayacağız

mrb bende 5 ay önce dış gebelik ten ameliyat oldum sağ tüpüm alındı sol tüp açık dedi dr. şimdi hamile kalmayı düşünüyorum ama iki aydır olmadı daha.sizce tek tüple hamile kalabilirmiyim bu sayfada okuduklarım hep tüp bebek tedavisinden bahsediyorlar acaba bende tüp bebek tedavisiylemi hamile kalabirim dr. ameliyattan sonra bir sorun yok dedi tedaviye bile gerek kalmadan hamile kalabilir demişti ama 2 aydır hala hamilelik yok sizin öneriniz nedir

mrb bende 5 ay önce dış gebelik ten ameliyat oldum sağ tüpüm alındı sol tüp açık dedi dr. şimdi hamile kalmayı düşünüyorum ama iki aydır olmadı daha.sizce tek tüple hamile kalabilirmiyim bu sayfada okuduklarım hep tüp bebek tedavisinden bahsediyorlar acaba bende tüp bebek tedavisiylemi hamile kalabirim dr. ameliyattan sonra bir sorun yok dedi tedaviye bile gerek kalmadan hamile kalabilir demişti ama 2 aydır hala hamilelik yok sizin öneriniz nedir

geçmiş olsun canım.inşallahçabucak hamile kalırsın.benim dış gebeliğim zaten tüp bebek tedavisiyle olmuştu ve sanırım buraya yazan diğer arkadaşlarınkiside öyleydi.yani o yüzden dış gebelik ameliyatından ne önce ne de sonra normal gebelik yaşayamıyorduk zaten...

sizede geçmiş olsun yaşadıklarımız zor ama yinede bebek özlemi bitmiyor bu adetimi bekliyorum eğer olursam iyi bir doktora gidip sol tüpüme baktırıcam açıkmi diye zaten sağ tüpü kaybettim bari sol bir işe yarasın ama sizin işiniz daha zor iki tüpte yok herhalde anladığım kadarıyla allah yardımcınız olsun inanın her namaz kılarken dua ediyorum allah çocuk isteyenlerin dualarını kabul etsin diye inş kabul olur

sizede geçmiş olsun yaşadıklarımız zor ama yinede bebek özlemi bitmiyor bu adetimi bekliyorum eğer olursam iyi bir doktora gidip sol tüpüme baktırıcam açıkmi diye zaten sağ tüpü kaybettim bari sol bir işe yarasın ama sizin işiniz daha zor iki tüpte yok herhalde anladığım kadarıyla allah yardımcınız olsun inanın her namaz kılarken dua ediyorum allah çocuk isteyenlerin dualarını kabul etsin diye inş kabul olur

çok teşekkürler canım.ben sonunda başaranlardanım.temmuz ayında tüp bebekle hamile kaldım ve 17. haftamdayım.bende aklıma geldikçe çocuk özlemiyle yanan arkadaşlar için dua ediyorum.

allah kucağına almayı nasip etsin canım doya doya yaşa hamileliğini çektiğin acılara karşılık. allah hamile kadınların dualarını çabuk kabul edermiş sende bana dua et bende daha fazla acı çekmeden bebeğimi kucağıma alayım allah sanada, eşinede, doğacak çocuğunada uzun ve sağlıklı ömürler versin canım.

Back
X