Dış gebelik !!

4 yada 5 gün daha beklemek istiyorum. Okuduğum bir çok yerlerde 1000 geçmeden tehlike başlamaz diyor. Biraz daha sabredeyim. İnşallah düşmeye başlar. Çünkü dış gebelik lerin 100 de 70 ı kendiliğinden düşüyor vücut eritmeye başlıyormuş. Sık sık bhcg yaptirmaliyim. Pazartesi tekrar Dr. Gideceğim ama başka bir doktora. Bakalım ne diyecek....

Beklemenizin size bir faydası olacağını sanmıyorum çünkü hangi değerde tüpte kanama yapar kimse bilemez. Bazen çok yüksek değerlerde olur sorun çıkmaz bazen de düşük değerlerde bile rüptüre olur tüp, patlar yani.

Belki bir kaç gün daha düşecek mi diye bekleyebilirsiniz ama düşüp yeniden yükselebilir de risk almaya gerek yok. Benim 3 kez ölçüldü kanama da olunca direkt iğne tedavisine geçtik. Kürtaj yapılmadı. Kürtaj dış gebelik tanısını kesin olarak koymak için gerekliymiş. Yapılmasa da olur yani.

Çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim huysuzd. Sizin kanama hangi değerlerde başlamıştı? Kanama dediğiniz karında baslayan mi,yoksa adet kanaması gibi olan mı?

Teşekkür ederim huysuzd. Sizin kanama hangi değerlerde başlamıştı? Kanama dediğiniz karında baslayan mi,yoksa adet kanaması gibi olan mı?
Karında kanama olmadı bende. Benim hep hafif vajinal kanama vardı 300 380 500 olu değerlerim 500 olduğu gün adet kanaması gibi olmaya başlamıştı ve ağrı vardı. O gün iğne yapıldı zaten. Risk şu düşüşe geçebilir ama yine yükselebilir, eğer iğne yaptırmayacaksanız da takibi hiç bırakmayın bir anda düşebilir de tabii.

Karında kanama olmadı bende. Benim hep hafif vajinal kanama vardı 300 380 500 olu değerlerim 500 olduğu gün adet kanaması gibi olmaya başlamıştı ve ağrı vardı. O gün iğne yapıldı zaten. Risk şu düşüşe geçebilir ama yine yükselebilir, eğer iğne yaptırmayacaksanız da takibi hiç bırakmayın bir anda düşebilir de tabii.
Cevabin icin tesekkur ederim huysuzdAllah boyle birseyi bir daha yasatmasin insaallah .Evet takibi hiç birakmiycam. İnşaallah düşüşe geçer. Bebek sahibi olma hevesim boğazımda kaldı. Bundan sonra uzun bir ara ister miyim bilmiyorum. Sagligimdan korkar oldum....bir an önce sağlığıma kavuşmak istiyorum

arkadaşlar benim de bu ay ilk kez göğüslerim şişmedi ve ağrı olmadı bir bugün gecikmemin 3. günü ama negatif idrar testi:KK61:ve arada kasıklarım belim ağrıyor.çok üzgünüm hala gelen giden yok dış gebelik olsa belirtiler ne olur söyleyebiir misiniz

arkadaşlar benim de bu ay ilk kez göğüslerim şişmedi ve ağrı olmadı bir bugün gecikmemin 3. günü ama negatif idrar testi:KK61:ve arada kasıklarım belim ağrıyor.çok üzgünüm hala gelen giden yok dış gebelik olsa belirtiler ne olur söyleyebiir misiniz
Dış gebelik belirtileri normal gebelik belirtileri yle aynı. Sen dış gebelik diye düşünme. Gebeliklerin 100 de 3 dış gebelik olabiliyormuş. İyi düşün iyi olsun.

Cevabin icin tesekkur ederim huysuzdAllah boyle birseyi bir daha yasatmasin insaallah .Evet takibi hiç birakmiycam. İnşaallah düşüşe geçer. Bebek sahibi olma hevesim boğazımda kaldı. Bundan sonra uzun bir ara ister miyim bilmiyorum. Sagligimdan korkar oldum....bir an önce sağlığıma kavuşmak istiyorum
Cumartesi değerim 405 ti.bugün yine test yaptırdım 230 a düştü çok şükür. Sık sık takipte olacağım 0 olana kadar

Hanımlar dış gebelik ameliyatı sonrası ne kadar süre zarfında regl oldunuz ( yani ameliyatın olduğu günden itibaren ) Ben halen olmadımda 10 gün sonra 1 ay olacak ??

Rabbimden tabi ama hayat Bir hafta oldu dÜşük yaptıgım ne kadar sonra hamile kalmalıym ? Ne yapmalıyım ?[/QUOTE]
Geçen sene Eylül ayında adetim bile geçmemişken,içime doğmuş hastaneye gidip kan tahlili yaptırmıştım ve hamile olduğumu öğrenmiştim. Süpriz yumurtamızdı çünkü beklemediğimiz anda gelmişti. Ama daha sonra işler istediğimiz gibi gitmemeye başladı. Aynı sizin gibi kuzenimin düğününde kanamam geldi ve dünya başıma yıkıldı o gün. çünkü o kadar çok istiyorduk ki..uzun bir süreç geçti değerler 1000 olana kadar bir şey yapılmadı. sürekli betahcg bakıldı. manevi olarak baya yıprandık. en sonunda tek doz iğne ile gitti.. o zamandan beri korunmuyoruz hala olmadı. o kadar çok üzülüyorum ki..etrafımdaki herkesin bebeği oldu benden sonra evlenenlerin bile..hayırlısı diyorum zamanı var diyorum sürekli girip burayı okuyordum. en son sizin yazınızı görünce üye olmaya karar verdim. çünkü tamamen benim o an hissettiklerimi yazmışsınız. sanki kendim yazmış gibi ağlayarak okudum. Rabbim inşallah hayırlı zamanda hepimize hayırlı evlatlar nasip eder.
birkaç hafta önce hayatımın en güzel haberini almış gözü yaşlı hayalleri bitmeyen şahane kalbini bile duymadığı yavrusuna aşık bir anne adayıydım ☺️ Kadına verilmiş en güzel his en büyük mucize bu Sonra birgün birden hayallerimin ortasına hayat plan yapmaya gelmez dedi ve kanamam çıkageldi.O kadar isterdim ki içimde büyüyüp onu hissetmeyi her anına tanıklık etmeyi. Değerlerime bakıldı tahliller vs dış gebelik teşhisi kondu. sonra bir iğneyle bebeğim gitti yarı yolda bıraktı beni.içimdeki eksikşiğin ve üzüntünün tarifi yok.Herşey

Dış gebelik belirtileri normal gebelik belirtileri yle aynı. Sen dış gebelik diye düşünme. Gebeliklerin 100 de 3 dış gebelik olabiliyormuş. İyi düşün iyi olsun.
bence betahcg baktır için rahat etsin..en kolay yolu o. iyi düşün iyi olsun aynen.

Bende galiba dış gebelik yaşıyorum ilk beta 895 3.gün 1400 4.gun 1650 çıkmıştı ara arada lekem geliyordu bugün yine gittim 6+3 gözüküyorum ama vajinalde baktı kese yok betaya baktı 1350ye düşmüş p.tesi tekrar betaya bakalim dedi eve geldim kanamamda kesildi karnimda adet olacakmışım gibi ağrı var insallah p.tesiye kadar bi sorun yaşamam değer düşmezse ilaç tedavisi uygulayacaz dedi

Kizlar selam. Bende sizinle hemen hemen ayni seyleri yasadim malesef..ikinci dis gebeligimi geciriyorum ve dusurmek icin beklerken hep burda nasil dusururum diye aradim durdum. Metotreksat denilen igneyi tekrar vurdurmak istemiyodum cunku.agrisini acisini yasayan bilir size tavsiyem nolursa olsun ayni yerden yaptirin beta takibinizi. Benim degerlerim 160lara kadar cikti ve doktorum artik igneyi yapmak zorundayiz cok bekledik dusmuyo dedi, ben biraz daha bekleyelim belki laboratuar hatasidir eski hastanemden baktirayim bide degerlere dedim ki iyikide oyle yapmisim 140 civarinda gorunen beta 93 cikti, bi kacgun oncede 10a dustu cok şükür.simdi adet kanamasinin bitmesini bekliyorum tekrar kana bakmak icin. Hepimize gecmis olsun,Allah bidaha yasatmasin

kızlar merhaba; benim bir buçuk sene önce 8 haftalık bebeğimin kalbi durmuştu. 1,5 sene sonra tekrar hamile kaldığımı öğrendim. bi ara işler çok yoğundu o ay hiç hamilelik düşünmedim ve şaka gibi o ay hamile kaldım. herkez söylüyordu kafaya takma olur olur diye gerçekten bunu yaşadım. ama tabi sonrası yine hüsran. ilk beta 97 çıktı 2 gün sonra 160 2 gün sonra 200 2 gün sonra 215 hep bu seviyelerde çıktı ve hepsini aynı labaratuvarda yaptırdım bu çok önemli. doktor zaten ilk kan tahlilime baktığında sağlıklı bir gebelik durmuyor.döllenme olmuş ama rahiç içerisinde değil. nerede olduğuda bilinmiyor. 2 hafta bekledik belki yükselir yada kendiliğinden düşer diye ama aynı seviyede hep gidip geldi. en sonunda metotreksat denilen o iğneden vurdu. iğne vurulurken sızısı oldu ama sonrasında çok bi ağrısı olmadı zaten o gün iğneden önce kanamam gelmeye başlamıştı. iğneden sonra iyice arttı ama maalesef ki kan değerim hala 235 çıkıyor. herhangi bir düşüş olmamış. kızlar ben bizler halimize şükretmeliyiz ki çocuklarımız oluyor. ister dış gebelik olsun ister olmasın en azından oluyor diye şükrediyorum. bu sayfada hiç olmayanları da okudum. bu yüzden şuan tekrar umudum arttı. çünkü 1,5 senedir olmuyordu. şimdi oldu ama saftirik yanlış yerde durmuş :) şimdiki korkum tabiki değerimim düşmemiş olması ve bundan sonra hamile kalabiilecekmiyim tekrardan kaygısı... düşürmek için soğan suyu içiyorum. bir akrabamda kekikli su içsin iyi gelir dedi. onuda deneyeceğim. umarım hayırlısı olur.

Back
X