Dis gorunus

violetworld

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
356
236
103
36
Merhaba. Benim derdim bircok insanda oldugu gibi dis gorunusumle ilgili kaygilarim. Pitoz (dusuk goz kapagi) ameliyati oldugumdan beri sag goz kapagim digerine nispeten az kapaniyor. Oncedende dusuktu, digerine nispeten az aciliyordu... Neyse, bu benim ozguvenimi yillardir almaya devam ediyor. Yasim 29 bu arada. Diger taraftan saclarim cok dokuluyor, yani hasret kaldim kadin sacina sahip olmaktan, sac sekilleri yapmaktan ve s... Ben yararlanamiyorum sac ozelliginden yani, normal kadinlar gibi. Sadece acik yerleri kapatacam diye yarim topluyorum, o kadar. Kuafore gitmeye utaniyorum, hepsi aaa senin daha yasin az, 60'larda boyle oluyor genelde diyorlar. Gerci 60'lar bile benden iyi.

Tamam yani, kotu gorunume sahibim de, e bircok insanda var boyle kaygilar. Herkes standard guzel olmuyor ve s. Bunlarin hepsini biliyorum. Ama yinede icim hep daraliyor... Kurtulamiyorum ozguvensizlikten. Mesela bir erkekten hoslaniyorum, boyle flort yapayim derken goz kapaklarim beni tuhaf gosterecek diye kaciyorum. Hani boyle seksi bakislar dusunuyorum ama tuhaf gorunuyor, biliyorum. Bura icimi dokmek icin geldim. Tanidigim kimseye soyleyemiyorum, annemede soyleyemiyorum uzulecek diye. Cok uzgunum ben... :(

Canım emin ol sana tuhaf gelen bir özelliğin bir başkasına çok çekici gelebilir, bilemezsin. Bak Richard Gere yüz hatları orantısız bir adam. Patrick Swayze' de öyleydi mesela ama çok karizmatik adamlar (isimleri böyle yazılıyordu sanırım). Bakımlı ol. O kadar güzel ve kaliteli kozmetik ürünleri var ki. Bandana tak. Rengârenk tokalar var. Çok güzel postişler var. Hiç üzülme, bunlar aşılabilecek şeyler.

Bunlar gelip gecici sac dokulmesi icin aktardan cam terebentin yagi al kullandigin sampuana bi kapak at oyle kullan dokulmen azalir guclesir sacin goz kapaklarina gelince takintili olabilirsin bu durumda hafif farla veya eyeliner la goz kapaklarinaa renk ver yani bu ozguvensizligin sana bagli aslinda istersen kurtulabilirsin bu durumdan hic uzme kendini sikma canini.. bunlar gercekten gelip gecici seyler :KK15:

Guzellik gecici,akliniz guzel olsun. Goreceli bir kavram icin bunca uzulmeye deger mi?

Haklisiniz da, erkekler guzellikten etkilenirler, insan dogasinda var bu. Suan benden hoslanan biri var, daha cok aklimdan, davranislarimdan etkilendigini biliyorum ama keske gorunusumden de etkilense... bilemiyorum, belkide ona guzel gorunuyorumdur.

Komik olan sey, bende ondan etkileniyorum ama kendisi standard yakisikli sayilmaz, hatta yakisikli bile sayilmaz o bakis acisindan. Ama mizah duygusu, zekasi ve s. sayesinde cok cekici buluyorum kendisini

Önce içini güçlendir sonra dışın güzelleşecek

Biraz psikolog a gidip terapi mi alsan sanki?iyi gelecek kendine bakış açın değişecek

Bunlar gelip gecici sac dokulmesi icin aktardan cam terebentin yagi al kullandigin sampuana bi kapak at oyle kullan dokulmen azalir guclesir sacin goz kapaklarina gelince takintili olabilirsin bu durumda hafif farla veya eyeliner la goz kapaklarinaa renk ver yani bu ozguvensizligin sana bagli aslinda istersen kurtulabilirsin bu durumdan hic uzme kendini sikma canini.. bunlar gercekten gelip gecici seyler :KK15:
Hic makyaj kullanmiyorum... Belkide denemeliyim. Dusuk ruh halim oldu hep bunlari dusununce, denemeye bile usendim

Ben göz kapağı düşük kadınları hep sempatik buluyorum desem :) sevimli geliyor bana ne bileyim. Herkes seksi olamaz ki?
Hem seksilik bazen ani yaptığın bir şeyde bile olabiliyor. Bazı hemcinslerimin farkinda olmadan böyle ani yaptığı şeyler (konuşma,bakış, mimik) bana bile bir kadın olarak seksi geliyor.

Diğer yandan saçlar için önerebileceğim tek şey ;(bakım,yağ gibi şeylere ek olarak) mikro kaynak. Hem saçı hacimli yapıyor hemde istediğiniz şekli verebiliyorsunuz. Ayrıca boncuk kaynak gibi saçı koparmıyor ve zararda vermiyor. Ha kalıcı bi çözüm değil ama yinede aklınızda dursun.
Bunu yapamam derseniz saçınızla ilgili ciddi bakım ve tedavi uygulamaniz gerekir tabi birde sabır lazım, maalesef hemen zırt diye çıkabilecek uzayabilecek bir şey değil.
Makyaj yapiyor musunuz bilmiyorum ama bence cidden güzel bir şey,kendimi Bihter Ziyagil gibi hissettiriyor :))) Ek olarak giyim de insana kendini çok başka hissettiriyor.

İçimden bir ses sizin güzel bi kadın olduğunuzu ve boşuna evham yaptığınızı söylüyor, ama olsun bende kendimde beğenmediğim şeyler var böyle hissetmeniz normal :)

Haklisiniz da, erkekler guzellikten etkilenirler, insan dogasinda var bu. Suan benden hoslanan biri var, daha cok aklimdan, davranislarimdan etkilendigini biliyorum ama keske gorunusumden de etkilense... bilemiyorum, belkide ona guzel gorunuyorumdur.

Komik olan sey, bende ondan etkileniyorum ama kendisi standard yakisikli sayilmaz, hatta yakisikli bile sayilmaz o bakis acisindan. Ama mizah duygusu, zekasi ve s. sayesinde cok cekici buluyorum kendisini
Bilemiyorum,ben de kendimi hic begenmem tip olarak ama aklima bilgime cok guvenirim, onlarin guzelliginin daha onemli oldugunu dusunuyorum hatta. Dis gorunusumle dalga gecen pek cok insan oldu,erkek veya kadin. Ben de guldum gectim,cok da takmayin derim. Karsi cinsten etkilenmek,onu begenmek sadece dis gorunusle olmuyor dediginiz gibi,erkekler kadinlarin guzelliginden etkilenirlen bir de yanlarinda ayna tasisalar kendileri de Kivanc Tatlituga benzemiyorlardir herhalde ;)

Merhaba. Benim derdim bircok insanda oldugu gibi dis gorunusumle ilgili kaygilarim. Pitoz (dusuk goz kapagi) ameliyati oldugumdan beri sag goz kapagim digerine nispeten az kapaniyor. Oncedende dusuktu, digerine nispeten az aciliyordu... Neyse, bu benim ozguvenimi yillardir almaya devam ediyor. Yasim 29 bu arada. Diger taraftan saclarim cok dokuluyor, yani hasret kaldim kadin sacina sahip olmaktan, sac sekilleri yapmaktan ve s... Ben yararlanamiyorum sac ozelliginden yani, normal kadinlar gibi. Sadece acik yerleri kapatacam diye yarim topluyorum, o kadar. Kuafore gitmeye utaniyorum, hepsi aaa senin daha yasin az, 60'larda boyle oluyor genelde diyorlar. Gerci 60'lar bile benden iyi.

Tamam yani, kotu gorunume sahibim de, e bircok insanda var boyle kaygilar. Herkes standard guzel olmuyor ve s. Bunlarin hepsini biliyorum. Ama yinede icim hep daraliyor... Kurtulamiyorum ozguvensizlikten. Mesela bir erkekten hoslaniyorum, boyle flort yapayim derken goz kapaklarim beni tuhaf gosterecek diye kaciyorum. Hani boyle seksi bakislar dusunuyorum ama tuhaf gorunuyor, biliyorum. Bura icimi dokmek icin geldim. Tanidigim kimseye soyleyemiyorum, annemede soyleyemiyorum uzulecek diye. Cok uzgunum ben... :KK43:

eminim gayet güzel ve hoş bir hanımsınızdır. fakat bazı ufak şeyleri takıntı yapmışsınız, üstesinden gelinmeyecek konular değil bence.
önce bir psikolog desteği alıp psikolojinizi düzeltmenizi öneririm, çok faydasını göreceksiniz. aynı zamanda bir endokrnoloji uzmanına giderek saç dökülme sebeplerinizi araştırın. belki basit bir vitamin takviyesi ile çözülebilir. .. çok rahatsız eden bir durumsa saçlarınızı kısa kestirip şuan ki saçınızın aynısı gerçek saç peruk alıp bir süre bakım, saç ekimi vs gibi yöntemlerle kendi saçlarınızı güçlndirebilirsiniz. dışarı çıkarkende kullanacağınız peruk ile kimse bir fark hissetmeyecektir.

yüzdeki ufak kusurları da makyaj ile çok güzel kamufle edebiliyoruz. iyi bir makyaj uzmanına giderek yüz tipinize göre makyaj yaptırabilir, evde de aynı şekilde kendi makyajınızı yaparak ufak kusurlardan kurtulabilirsiniz. emin olun hepimizin ufak kusurları var. ben bir kadını çekici ve güzel gösteren tek şeyin gülümsemesi olduğunu düşünürüm. mutlu ve içten gülümseyen her kadın çok güzeldir...hiç canınızı sıkmayın. bunların hepsi çözülür...

bir arkadaşım var göz kapağının biri neredeyse yarım açılıyor. göz bebeğinin tamamını bile tek seferde göremiyorsunuz iyice gözlerini belertmediği sürece. yanağından alnına kocaman koyu renkli bir doğum lekesi var. bir de kısa boylu ve fazlasıyla zayıf kilo alamıyor. 30 yaşında olmasına rağmen 15 16 yaşında görünüyor. önceleri fazlasıyla takardı bu durumu ama zaman içinde bunu dert etmemeyi öğrendi. mesela dudakları çok güzel göz makyajındansa dudak makyajına ağırlık verir saçlarına bakım yapar düzenli olarak boynu çok hoş görünür bu arada boynunu ve daha iyi profil verdiğini düşündüğü yeri ön plana çıkaracak saç modeli kullanır ve vücuduna uygun ve çok güzel giyinir. onun dışında inanılmaz güzel bir sohbeti vardır sinemadan edebiyata tiyatrodan müziğe spora her konuda bilgisi vardır. ortamda miranda kerr bile olsa bütün ilgiyi o kendi üzerinde toplayabilir.

bende de ufak bir rahatsızlık var saçlarımı yoluyorum devamlı olarak, bölge bölge oyuk resmen. bir de dümdüz pırasa gibi kapanmıyor da oralar tepelerde olunca. kuaförler benim de canımı sıkıyor aa buraya serum bakım yapalım hemen diye saçma sapan ürün satmaya çalışıyorlar daha sorun ne öğrenmeden. saçıma düzenli bakım yapıyorum ve o bölgeleri mümkün mertebe örtecek saç modelleri kullanmaya çalışıyorum. toplamadan önce de azıcık kabartıyorum krepe yapıyorum ki saçım çokmuş gibi görünsün diye. :)

değiştiremeyeceğiniz özelliklerinizle alakalı düşünüp canınızı sıkmayın. çok çok rahatsız oluyorsanız estetik olursunuz tekrar, çıt çıt yaptırırsınız bir şekilde ona da çare bulunur. ya da giyim tarzınıza göre kışın bere yazın çeşit çeşit şapkalar takabilirsiniz. hem size gizemli bir hava katar.

siz öz güveninizi geliştirmeye, bolca gülümsemeye ve daha güzel yanlarınızı ortaya çıkarmaya çalışın. bol bol kitap okuyun, film izleyin, bir spor dalıyla fazlaca ilgilenin; futbol olmak zorunda değil bu tenis olur, yüzme olur bulursunuz ilgi alanınıza göre. içi boş kişisel gelişim kitapları değil farklı dönemlere farklı türlere ait kitaplar okuyun. George Orwell, Umberto Eco, Zülfü Livaneli'nin kitapları, klasikler ve Nutuk'u okuyun mutlaka.

İlk bakışta güzellik dikkat çekiyor muhakkak ama güzel bir gülümseme ve muhabbeti keyif veren bir insan her zaman 3-0 öndedir inanın.

Eşim beni en çirkin olduğum dönemde görüp beğenmiş. Onun beni gördüğünde yüzümde kocaman kocaman yaralar vardı ve bir türlü cozum bulunamıyordu. Ayrıca alnımda da uzum bir yara izi var. Ergenliğim bu yara izini kafaya takmakla geçti. Sonra anladım ki böyle şeylerle moral bozmaya hiç gerek yokmuş.

Yapmanız gereken şey kendinizle barışık olmak ve özgüvenli olmak. Bunu bir eksiklik olarak görmeyin. Sizin rahatsız olduğunuz şey başkasına çekici bile gelebilir.

Bende de durum böyle :) Ben de senin gibi dış görünüşümle barışık birisi değilim fazla. Zor zamanlar geçirdim. Ama takmamayı öğrendim.

Saçın için tavsiye vereyim, saçının renginde bi göz farı al; saçının açık olan kısımlarına fırça ile saç dibini boyayabilirsin. Saçın çokmuş gibi bi etki veriyor, ciddiyim. :)

Gözün için de takma gerçekten. Benim de göz kapaklarımdan birisi diğerine göre düşük ve bariz belli oluyor. Ayrıca yüzüm çok asimetrik. Kim mükemmel ki? Hiiiç üzülme. Seni seven böyle sevsin.

Back
X