ayrıca, kendini aşmış, içine yatırım yapmış insanlar dışa çok takılmazlar. evet ye kürküm ye olayı var ama gerçekten görgülü ve kültürlü insanlar seni baştan aşağı süzmez.
geçim derdini çok iyi bildiğim bir arkadaşım vardı. yırtık ayakkabıyla az gelmedi okula. çalışırdı bi de baba ölmüş eve o bakıyo. fitre zekat vermeye kalkışan da oldu. almadı. alsa mıydın aslında dedim, kimseye ihtiyacım yok az olsun kazandığım olsun dedi hiç unutmam.
kendimizce yardımlaşırdık ama belliydi ikimizin de cürmü. ben de pek iyi giyinemezdim. sonra düzeldik allaha şükür. onun okulu bitti, çok iyi bir kurumda çalışıyor. ilk maaşını alınca önce kardeşini giyindirip kuşandırdı, sonra da bi ayakkabı aldık ayağına. oldu bitti. o ayakkabı alınana kadar her allahın günü işyerinde usanmadan ayakkabın yırtılmış dediler. o ayakkabı o ayağa nihayet alındı. herkes de derin bir oh çekti herhalde. dert olmuştu haspamlara. ne bozardım milleti onun için. ama var ya hayatımda gördüğüm en özgüvenli en cool insandı. bigün bana dedi ki, "gıcık kaptığın sonradan görme var ya, bana kıyafet vericekmiş sordu almadım. ayakkabım yırtık geliyorum ya. sinirimi bozdu paçoz"

çok gülmüştüm. ben güldüm o güldü. asıl paçozluk o canım, bulduğu zengin kocanın parasıyla dünya görüp, dışını süsleyip içini çürütenler paçoz. (genelleme yapmıyorum yanlıl anlaşılmasın. benim lafıım tepeden bakıp insan küçümsemeye kalkışanlara..)
kıyafetinden utanmasın kimse. için boşsa bundan utan.
alırken helal parayla aldınsa, çalıp çırpmadınsa, tertemizse ütülüyse eski olması, senin deyiminle elit olmaması önemli değil.
içine yatırım yap, dışını düşünmezsin.
sevgiyle kal, muhtemelen yaşın küçük. üniversitede olduğunu sanmıyorum. okuluna bak. yaşın büyükse de okuluna bak. kendini her anlamda eğit. içinde bulunacağın çevreyi değiştirmek senin elinde.
üstüne giydiğin bluze değil, ağzından çıkan söze bakacak insanlarla birarada olacağın günler dilerim.