AMİGO sen erzurumda nerede yaptıracaksın acaba? ben de düşünüyorum da. pek bilgim de yok.
bende diş teli taktırmak istiyorum 31 yaşındayım üst çenem dar dişlerimde çok düzgün değil sizce işe yararmı 26 sında ortodondist randevum var inş. güzel şeyler söyler açıkcası 1,2 yıl kalması benim için önemli değil sonuçu güzel olursa değer bence
Merhabalar öncelikle bugün 3 tane doktorla görüştüm hem doktorlarla yüzyüze görüşmek seçimimde etkili oldu hemde fiyat konusunda ..gittiğim en son doktorun bahsettiği şeyleri yazayım. birincisi gittiğim bütün doktorlar diş etlerimin temizlenmesi gerektiğini etlerimde sorun olduğunu söylediler ilk doktor 4800 tl fiyat verdi 2. doktor 4500 tl verdi 3. doktorda 3750 tl fiyat verdi Son doktorun verdiği fiyata dahil olan tedavileride yazayım: İlk önce diş etlerime küretaj yapılacakmış(derinlemesine temizlik) sonra 3 diş çekimi ,üst çene için ağız tavanına bir aparat takarak, boşluk olan yere üst çene oturtulacakmış, estetik olarak yüzümün şeklinde de değişiklik olacakmış öyle söyledi , teller alt dişlere metal ,üst dişlere şeffaf braket takılacak ve çok ikna edici konuştu kafamada yattı bu tedavi
.Yirmilik dişlleri sordum paket fiyata dahilmi diye o da üçün beşin hesabı olmaz dedi tabi dahil ederiz dedi..Kafama yattı bakalım Çarşambaya gidip diş çekimini yapacağız ve diş etlerimin küretajına başlanacak 3 seansta bitermiş bakalım hayırlısı ...çok heyecanlıyım..
merhabalar ömrüm76 diş çekimleri ve 20 lik dişler çekilince kaç tane dişiniz kalıyor?simetri bakımından bildiğim kadarıyla 4 diş çekiliyor acaba önceden çekilmiş dişiniz vardı da bu yüzden mi 3 diş dedi drunuz,sanırım böyle bir sebeple 3 demiştir.
ebru berra daha öncede sol altta bir dişimi öçektirmiştim birde sağ alt 20 lik çekilmişti , doktorumun çeğeceği 3 dişle beraber ağzımda toplamda 5 diş eksik olacak .20 lik dişlerde tedavi sonrası çekim yapılacak ..size birşey danışayım ,başka bir doktorda çekilmiş olan 20 lik dişin karşılığındaki 20 liği çekeriz dedi sol alt ve üst yirmiliklere dokunmayız demişti.Kendi doktoruma sormadım ama mutlaka 20 lik dişleinde hepsinin çekilmesi gereklimi..
Merhaba .) Ben hataylıyım ama antalyada okuyorum.İlk olarak ankaraya gitmiştim ama orda özelde bile hemen başlamıyorlar tedaviye beklemen gerekiyor.Sonra mersinde adı duyulmuş bir ortodontiste gittim.Hem mersin yakın olduğu için gidip gelmesi benim için daha kolay.Doktorum ameliyatlı tedaviyi çok sık yapıyor.Uzun zamandır anlaşmalı çalıştığı plastik cerrah var.Mersin fakültesinde yapılıyor ameliyatlar.Açıkçası bende ilk ameliyatımı olmamak için yapmadığım şey kalmadı ama sonunda oldum ve gördüm ki bütün o stresler,endişeler boşunaymış :) Ameliyattan 7 gün sonra sanki hiç ameliyat olmamışsın gibi normal eski günlerine geri dönüyorsun.İnternette ameliyat hakknda yazılanları sakın okuma hiçbiri gerçeği yansıtmıyor ben onları okuduğum için çok korkmuştum ve bu yüzden olmak istemiyordum.Ama dediğim gibi bütün korkum boşunaymış.İkinci ameliyatım çift çene operasyonu.Üst çenem aşağı alt çenem ileri alınacak.Şu an bu ameliyatı yapmış olan hastalar da var kontrola gittiğimde sürekli konuşuyoruz diğer hastalarla birlikte.Çoğunun yaşıda 26 ve üstü.Ameliyat olduklarına çok memnunlar ve dışardan baktığında ameliyat olduklarını bilmen mümkün değil.Yüzünde çok büyük ve olumlu bir değişim olduğunu söylüyorlar.Buda bana motivasyon sağlıyor.Onun için hiç korkmamanı öneriyorum .)Toplam Tedavi ücretim de 7800 dolar.Şöyle söylüyüm normalde teller 3500 dolar zaten ameliyat için para ödemiyorsun.Ama üst çene genişletme operasyonunda bir vida koymuşlardı maliyeti 4000 dolardan fazlaymış onun.Ondan biraz pahalı oldu benim tedavi.
ömrüm76 simetri bakımından nerde eksik varsa ya o diş implant ile tamamlanıyor yahut diş eksikliği durumu yok ise çekiliyor.önemli olan bildiğim kadarıyla çenedeki dişlerin simetrik olması.bu da çenedeki her bir dişe eşit miktarda yük binmesi için gerekli.5 diş diyorsunuz ama o 6 mı acaba?çünkü çift olarak ele alınıyor araştırdığım kadarıyla.
benmki öyle alt dişler metal üstler şeffaf
Alya üst dişlerde çarpışıklık çokmuydu senin ..doktor üst dişler porselen braket olacağından tedavi biraz uzar dedi... sen nasıl memnunmusun , acaba ikisinidemi çelik brket taktırsam kararsız kaldım..
arkadaslar lastik kullanmaya basladım bugün itibariyle bu ne demek oluyoo?tedavimin sonuna dogru mu geliorum acabaa?? bilen var mı ayrıca daha 1 saat olmadan agrı tavan yaptıcok kalın bi lastikk..off bunu bi ay boyunca takacak mıyım yanii??
14 Ocak tan bu yana diş tellerimle yolculuğumun görüntüsüDiş tellerimi seviyorum onlarla mutlu huzurluyum darısı isteyenlerin herkesin başına
Eki Görüntüle 571628
bende taktirmadan once sadce uztlere takilmasini istiyordum ....ama ondislerim duzeldikce altta da takilmasini istedim.altta cok hafif bir ice girme var ama genelde herkesde oluyor taktirmisken tam taktirayim demistim.dr um taktirmasan da olur dedi ama ben takin dedim :)Kızlaaar bende taktırcamda alt dişlerimde sorun yok üst dişlerim çarpık acaba sadece üst çeneye tel takılıyormu ? bilen varsaa bi yardım lütfeen
bir şey daha sorucam :) doktorumla konuştum az önce,benim daha alt teller takılmadı ve üst iki dişime yükseklik yapıldı dişler üzerine dolgu gibi, doktorum alt üst diş koordinesini sağlamak için yapmış bir süre kalıcakmış ama ne yemek yediriyor ne s' leri düzgün çıkartıyor bu yükseklikler seninde yapılmışmıydı ve ne kadar kaldı :) böyle giderse çocuklara rezil olucam ara ara :)) şimdiden korku sardı beni ama sırf kendime telkin veriyorum ilerisi için güzel gülüşler için diye..
sıcak soğuk çok etkilemiyor telleri galiba ..
ekince lütfen cevap ver . hafta sonu bende tel taktırabilirim hala çok kararsızım tel mi taktırsam kaplama mı yaptırsam çok çarpıklık yok ama dümdüz olsun istiyorum dişlerim ben de 27 yaşındayım da kaç aydır kullanıyorsun ??bana yapildi..halen daha bir disimde 3 aydir duruyor.ilk uc ay on disimin arkasina yapitirmisti..cigneyemiyordum dislerim birbirine cariyorduzamanla duzelince dr kaldiriyor
ekince lütfen cevap ver . hafta sonu bende tel taktırabilirim hala çok kararsızım tel mi taktırsam kaplama mı yaptırsam çok çarpıklık yok ama dümdüz olsun istiyorum dişlerim ben de 27 yaşındayım da kaç aydır kullanıyorsun ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?