bu arada yeni taktiracak olanlara tavsiyem dis cekmesine karsiyim bazi dr lar bosuna dis cekiyorlar kafa agritmamak icin benim hic disim cekilmedi ..dr a sordugumda ise ben dis cekmem duzeltirim dedi :) zaten baska disci cekiyor ama onermiyorda.28 disim var allahim onlara guc kuvvet salik versincurumesinler insallah lekelerim var tabi ama dr um agzimi genisletmek icin on dislerimin arkasina birsey yapistirdi ve bir ayda dis bosluklari acildi one dogru geldi dislerim..simdi son asamalardayiz 11 ay oldu ust teller bir kac ay icinde cikacak insallah.alt telelrde daha tadilat devam edcek..ben 20 lik dislerim cikabilir dedigimdeyse ise dr um ciktigi zaman cektirisin biz tedavimize devam ederiz demisti YAZIK ETMEYIN DISLERINIZE
BU ARADA 27 YASINDAYIM :) icim 18 lik citir amaaaa
merhaba bende 26 yasındayım dişlerim arasında boşluklar var.bende tel taktırmak istiyordum.bi diş doktoru bana şu açıklamayı yapmayı yaptı.daha küçük yaşlarda 13-14 gibi yaptırsan sorun olmaz çünkü çene yapın daha tam gelişmedi ama bu yaşta çene gelişimin tamamlandıgı için dişler çene kemigiyle kaynaşmaz ve diş arkasında tel takılmazsa dişlerin sallanır ve sert yiyecekler yiyemezsin.diş arkasından yıllarca tel takmak zorunda kalırsın dedi.hatta bi arkadasının esininde aynı sorunu yasadıgını soyledi.kendisi ortodontist degil ve hiç bi ticari kaygısı yok.bende bu acıklamadan sonra vazgectim.ama dişlerimin duzelmesinide istiyorum. sen boyle bi sorun yasadın mı?
Öncelikle merhaba kızlar ben Zeynep :)
Ben 17 yaşındayım ve geçen seneden beri dişlerime tel taktırmayı düşünüorum kısmetse babamın işleri nedeniyle mart gibi taktırmaı düşünüyoruz. Fakat bazı soru işaretleri var kafamda.
2-3 ay önce kanal tedavisi için gittiğim dişçi bir ortodontiste görünmemi üst ve alt dişlerim tam üst üste gelmediğini söylemişti. Tel taktırırken bu problem olur mu ya da önce ne yapılır?
Üst tarafta üç dişim geride sadece tabikibir tahmınde bulunmak zor ama tahmini olarak tedavi ne kadar sürer ve bir fiyat aralığı verebilecek olan var mı?
Şimdiden teşekkürler :)
Kızlar üst ceneye bugun tellerım takıldı bakalımkapaklı metal tel takıldı ust ıkı dısımede yukseltı yaptılar bırsey cıgneyemıyorum agzımı zor kapatıyorum dolgulu bır dıse denk gelıyor carptıkca agrıyor ıns. Alışırım kısa surede:18:
hadi hayırlı olsun canım takılmıs sonunda. nerde taktırdın canakkalede mi? ilk baslarda oyle olması normal bana da cok tuhaf gelmisti guluodum dudagım tele takılıodu agzımı kapatamıodum elimde duzeltiyodumekmek falan yiyemiodum ama simdi alıstım bi haftaya kadar sende alısırsın
Canakkalede takıldı canım saol 2ay sonra falan alt cneyede takılacak tum dıs köklerım agrıyorsanada yukseltı yaptılarmı cıgneme olayım 0 yukseltıler kalkana kadar corbayla beslenıcem 1-2yıl arası duracak teller dedı senın nekadar duracak? Istanbula gelıyoruz bızde yoldayız sansımıza hava sogudu kar var
Canakkalede takıldı canım saol 2ay sonra falan alt cneyede takılacak tum dıs köklerım agrıyorsanada yukseltı yaptılarmı cıgneme olayım 0 yukseltıler kalkana kadar corbayla beslenıcem 1-2yıl arası duracak teller dedı senın nekadar duracak? Istanbula gelıyoruz bızde yoldayız sansımıza hava sogudu kar var
yok canım yukselti yapılmadı bana ama yine de zor oluyo ilk baslarda hatta ben bunu nasıl cekcem o kadar zaman cıkarttırsam diye bile dusunmustum ama alıstım simdi sukurbi bucuk sene kalcak benimki. bizde izine cıkamadık ertelendi istanbuldayz baya soguk:18:
Okyanus çokmu zor ya valla gözüm korktu benim ikizlerim var birde onlarla uüraşıyorum ...çok ağrı yapıyormu canım ...yükselti dediğin nedir ?? çene darlığından dolayı takılan apartmıbanada doktor 16 ay kadar sürer dedi..
Bız ayrıldık ama esımı erken cagırıyorlar 4 gun kala gıdecek malesefbenım yukseltı yoktu ama agzımı kapattıgımda kımı dısler ust tellere carpıyordu ondan yaptılar sımdı alt cene ve ust cene bırlesmıyor benımde 2 yılı bulmaz ama yaklasık olarak okadar durur senın alta nezaman takılacak? Senın seffaftı dıımı benm kapaklı metal alta normal metal takılacak cenedede sorun var ya benım seffaf duzeltmezmıs 4000 lıra alacak doktor 500 lıra verdık kontrollere gıttıgımızde 250 verıcez hep
Öncelikle merhaba kızlar ben Zeynep :)
Ben 17 yaşındayım ve geçen seneden beri dişlerime tel taktırmayı düşünüorum kısmetse babamın işleri nedeniyle mart gibi taktırmaı düşünüyoruz. Fakat bazı soru işaretleri var kafamda.
2-3 ay önce kanal tedavisi için gittiğim dişçi bir ortodontiste görünmemi üst ve alt dişlerim tam üst üste gelmediğini söylemişti. Tel taktırırken bu problem olur mu ya da önce ne yapılır?
Üst tarafta üç dişim geride sadece tabikibir tahmınde bulunmak zor ama tahmini olarak tedavi ne kadar sürer ve bir fiyat aralığı verebilecek olan var mı?
Şimdiden teşekkürler :)
Okyanus çokmu zor ya valla gözüm korktu benim ikizlerim var birde onlarla uüraşıyorum ...çok ağrı yapıyormu canım ...yükselti dediğin nedir ?? çene darlığından dolayı takılan apartmıbanada doktor 16 ay kadar sürer dedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?