Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

merhaba bende 26 yasındayım dişlerim arasında boşluklar var.bende tel taktırmak istiyordum.bi diş doktoru bana şu açıklamayı yapmayı yaptı.daha küçük yaşlarda 13-14 gibi yaptırsan sorun olmaz çünkü çene yapın daha tam gelişmedi ama bu yaşta çene gelişimin tamamlandıgı için dişler çene kemigiyle kaynaşmaz ve diş arkasında tel takılmazsa dişlerin sallanır ve sert yiyecekler yiyemezsin.diş arkasından yıllarca tel takmak zorunda kalırsın dedi.hatta bi arkadasının esininde aynı sorunu yasadıgını soyledi.kendisi ortodontist degil ve hiç bi ticari kaygısı yok.bende bu acıklamadan sonra vazgectim.ama dişlerimin duzelmesinide istiyorum. sen boyle bi sorun yasadın mı?

disteli ciktiktan sonra dislerin ic kismina zaten aparat takiliyor.. sen kendin normal yeme duzenine donene kadar dr un uygun goruyorsa bir vakit sonra aparatlar cikiyor aprati 6 ayda kullanirsin 1 senede tedavinin uyum gostermesine bagli..14 yasinda genelde tum disler tamamlaniyor 14 yasdan sonra tedavi olunmaz degil tam o yaslarda dis tedavisne baslanir.ayrica cene ile ilgili bir problem varsa zaten ameliyat yapilir.burda agiz estetik bozuklugundan bahsediyoruz.dis koklerinin oldu disetleri cok hassastir onlar distelleriyle kokleri rahtlikla oynuyor...cene olarakda benim cene yapim dar oldugu icin 4 disim halen yok cunku cikacak yer yok :) insallah anlatabilmisimdir..

SANA tavsiyem bir ortodontiden rdv alman gerekli bilgiyi verecektir tellerle sert yiyemiyorsun zate,n.bosluklarin kapanmasi cok uzun olmuyor..teller cikinca aparat kulllaniliyor tel takipta sallanmayan dis olmaz zaten :) benimkiler aylarca sallandi disler sallanmadan nasil yerlerinden kayacak ki..on dislerimle birsey isiramam ...yavas yavas kokleri oturmaya basladimi on dislerde istenilen konuma geldi mi..teller cikar dr uyggun gordugu tedaviyle devam ettirir.

Kızlar üst ceneye bugun tellerım takıldı bakalımkapaklı metal tel takıldı ust ıkı dısımede yukseltı yaptılar bırsey cıgneyemıyorum agzımı zor kapatıyorum dolgulu bır dıse denk gelıyor carptıkca agrıyor ıns. Alışırım kısa surede:18:

Öncelikle merhaba kızlar ben Zeynep :)
Ben 17 yaşındayım ve geçen seneden beri dişlerime tel taktırmayı düşünüorum kısmetse babamın işleri nedeniyle mart gibi taktırmaı düşünüyoruz. Fakat bazı soru işaretleri var kafamda.
2-3 ay önce kanal tedavisi için gittiğim dişçi bir ortodontiste görünmemi üst ve alt dişlerim tam üst üste gelmediğini söylemişti. Tel taktırırken bu problem olur mu ya da önce ne yapılır?
Üst tarafta üç dişim geride sadece tabikibir tahmınde bulunmak zor ama tahmini olarak tedavi ne kadar sürer ve bir fiyat aralığı verebilecek olan var mı?

Şimdiden teşekkürler :)

Üst ve alt dişlerin üst üste gelmemesi durumunu zaten diş teli ile düzeltiyorlar. Benim de öyleydi. Yani öncesinde ya da sonrasında telden başka bir işlem uygulanmıyor bu durum için :)

hadi hayırlı olsun canım takılmıs sonunda. nerde taktırdın canakkalede mi? ilk baslarda oyle olması normal bana da cok tuhaf gelmisti guluodum dudagım tele takılıodu agzımı kapatamıodum elimde duzeltiyodum ekmek falan yiyemiodum ama simdi alıstım bi haftaya kadar sende alısırsın

Canakkalede takıldı canım saol 2ay sonra falan alt cneyede takılacak tum dıs köklerım agrıyor sanada yukseltı yaptılarmı cıgneme olayım 0 yukseltıler kalkana kadar corbayla beslenıcem 1-2yıl arası duracak teller dedı senın nekadar duracak? Istanbula gelıyoruz bızde yoldayız sansımıza hava sogudu kar var

Günaydınlar herkese..Geçenlerde bir merkezde karar kıldığımı belirtmiştim sizlere..Görüşme yaptığım dr implantçıydı aynı zmanda merkezinde sahibiydi..Dün tekrar gittim Ve ortodontistle tanıştım . tekrar yeni bir film çekti. kemik kaybımın çok fazla olduğunu söyledi..Sonuç ilk önce diş tellerim takılacak ve doktor ısrarla metal takalım çünkü sol üst dişlerde ve alt dişlerde çok fazla çarpışıklık var dedi.diş eti sorununu dişleri düzelttikten sonraya bırakıcaz dedi,çünkü dişler çok çarpışık ne kadar etkili olur yaptığımız tedavi bilinmez sağlıklı olmaz dedi..Veee asıl olay daha önce gittiğim 4 ortondiste 3 diş çekimi yapılması gerekiyor demişti .bu doktor diş çekimi yapmayacağım dişleri dizeceğim dedi..sadece sol alt 20 lik diş yıllar önce çekilmişti onun üstüne gelen 20 lik dişte de uzama olmuş onu tedavi bitimi çekeceğiz dedi.ve dün ölçülerim alındı üst dişlere yarın diş tellerim takılacak bakalım inşallah iyi olur benim için..

yok canım yukselti yapılmadı bana ama yine de zor oluyo ilk baslarda hatta ben bunu nasıl cekcem o kadar zaman cıkarttırsam diye bile dusunmustum ama alıstım simdi sukur bi bucuk sene kalcak benimki. bizde izine cıkamadık ertelendi istanbuldayz baya soguk:18:

Okyanus çokmu zor ya valla gözüm korktu benim ikizlerim var birde onlarla uüraşıyorum ...çok ağrı yapıyormu canım ...yükselti dediğin nedir ?? çene darlığından dolayı takılan apartmı banada doktor 16 ay kadar sürer dedi..

Bız ayrıldık ama esımı erken cagırıyorlar 4 gun kala gıdecek malesefbenım yukseltı yoktu ama agzımı kapattıgımda kımı dısler ust tellere carpıyordu ondan yaptılar sımdı alt cene ve ust cene bırlesmıyor benımde 2 yılı bulmaz ama yaklasık olarak okadar durur senın alta nezaman takılacak? Senın seffaftı dıımı benm kapaklı metal alta normal metal takılacak cenedede sorun var ya benım seffaf duzeltmezmıs 4000 lıra alacak doktor 500 lıra verdık kontrollere gıttıgımızde 250 verıcez hep

Dun takıldı benım canım dısler cok hassaslastı metal benımkılerde kapaklı metal takıldı uste alta normal metal takıldı cekım gucu daha ıyıymıs metalın agrım var corbayla yogurtla falan beslenıyorum canım. Yukseltı dolgu gıbı ıkı dıse yaptılar alt dıslere denk gelıyır kapatınca tam kapanmıyor agzım dısler bırlesmıyor yanı benım alt dısler tellere carpıyordu o yuzden onu onlemek ıcın yaptılar bır aya duzelır cıkarız dedı ama bılmıyorum nekadar kalır benım cene sola hafıf kayma yapmıs onu duzeltecekler dısler yamuk oldugundan oraya sekıllenmıs

benim seffaf porselenmis sanırım pek belli olmuyo cay kahve filan icince de sararma yapmıyo korkmustum sararcak diye ama sararmadı. alta bi iki ay sonra takcak doktorum ne zaman uygun gorurse. alt daha cabuk iyilesir dedi birlikte cıkcakmıs alt üst en son cıkarken. bende 250 verdim gerisini 400 taksitle vercem

birbirine degen dislerin uzerine dr un birsey yapistiriyor disler birbirine surtmuyor.her tedavi cok farkli oluyor..en az bir yil surer ama 3/4 aydan sonra alisiyorsun guzel goruncegi gunleri dusunuyorsun :)

Cokk sagoll arkadasm aciklamalarn icin...2 gunde alistm gbii lastiklere..amaa cok zormus yaa o 2 gun bin defaa öldumm sayilir..umarm lastkler sadece 1 ay kalir yaa ( duzenli kullaniorum gunde toplam 2 3 saat felan takmiormdur o kadar o da yemek yerken cay icerkn felan..duzensz 2 ay takmaktansa duzenli 1 ay takmak lazimm ;-)

Ablam marmara ünv diş hekimliğinden yıllar önce randevu almıs sıra gelmedi hala ona özele gitmek lazım ama fiyatları cok pahalı

gecen ay alt teller takıldı agrım olması zorlamadı doktor çünkü
ama artık tedavı kaldıgı yerden devam lastıkler verıce emınım bol bol benım alt cene gerı on cene dıslek gıbı ondeydı
on cene suan ıyı 3 ayda gerı geldı cıkıklıklar sımdı alt cene ıle kapanısı ayarlıcak
off 2 yıl surermı tedavı acaba umarım cok agrım olmaz

ömrüm76 bende korkularımdan dolayı çok erteledim sonra aniden başladım,inan sadece 3/4 gün sürüyor o da normal sınırlarda sonra ağız telin yüksekliğine,yapısına alışıyor,ben hiç yadırgamadım,eşim,çevremdeki kişiler hep olumlu tepki verdiler,insan kendini iyi hissediyor diş bakımına özen göstermeyi önemsiyor.benim tedavimde 16 ay sürecek.Hiç endişelenecek bişey yok kesinlikle öneriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…