hala bu tel olayını yoluna sokamadım.. dün tekrar görüşmek üzere üniye gittim.. at çenem geride olduğu için cerrahi ile tam düzelmenin olacağını söyledi ama ben daha öncede olduğu gibi istemediğimi söyledim. bu durumda sadce dişlerin dizilişi düzelecek ama kapanış bozukluğu kalacak .:S daha önemlisi bunun için üstten iki dişim çekilecek ama bunlar görünen dişler o boşluklarla nasıl gezeceğim bilmiyorum duyunca dünya başıma yıkıldıbaşka bir üzüldüğüm nokta ise seramik tel istemiyorlar öndeki fırlaklığı içeri alırken fazla kuvvet gerektiğinden seramik kırılabilir ve diş daha çok aşınırmış en önemlisi tedavinin finali 6 ay ileri atarmış.. çok ısrar edince ben metal slotlu seramik varmış ama bilmiorum artık nasıl bişey ( bilen varsa yardımcı olsun lütfen ) kızlar bununla da bitmedi diğer hastaların fotolarına ve ordaki asistanın taktığı tele baktığımda braketlerin içinden iki tel birden geçirmişler çapraz çapraz böyle :S var mı aranızda öyle kullalanan ? kıza görebilir miyim deyince ağzını bi açtı gözlerim kamaştı metalden.. sırf metal olmuş o kadar tel geçince braketten diş falan görünmüor.... nasıl kararsızım anlatamam yaşımda erken değil , evde faaln otrsam sorun olmazda iş yaşamında metal tellerle sorun olur mu ? hele o boşluklar nasıl olacak :S benzer deneyimi olan varsa lütfen bişeyler yazsın..artık karar vermem gerek çok uzattım
yanlış bir şey söylemek istemem ben henüz tel kullanmadım ama çok fazla kullanan tanıdığım var. benim de alt çenem geride büyük ihtimal bana da cerrahi önericekler ama ben de kabul etmem korkuyorum çünkü ve kapanış bozukluğu çok büyük bir problem değil öncelikle onu dert etmeyin :) diş çekilmesi konusuna gelince yaşınız kaç bilemiyorum ama 21 yaşındaki kuzenimin de üstten 2 dişi çekildi ve görünüyorlardı yani baya bomboştu oralar yay falan taktılar bir şeyler yaptılar oralara 1 buçuk ayda boşluklar kapandı sizin nasıl olur bilmiyorum bu biraz da kemik yapısıyla ilgiliymiş umarım sizin de öyledir de hemencecik kapanır. siz ne düşünüyorsunuz bilmem ama bence metal teller de çok kötü durmuyor doktorunuz ne söylüyorsa onu uygulatın sonuçta en iyisini o bilir, düşünsenize tellerinizi taktırdınız(metal olanlardan) dişlerinizin olduğu yerler boş ama 1-2 ayda kapandı ve yamukluklar da düzeldi(sorun bu olmayadabilir örnek veriyorum) diş bakımınızı yapıyorsunuz düzenli olarak bence tedavinin geri kalanında gönül rahatlığıyla gülebilirsiniz gayet sempatik ve iş hayatınızı etkileyeceğini düşünmüyorum çünkü artık diş tellerini herkes kullanıyor. bence siz bir an önce taktırın tellerinizi ve doktorunuza güvenerek yapın bunu siz ısrar etmeyin porselen tel konusunda, en iyisi olacağından eminim :) umarım kafa karışıklığına yol açmam, yardımcı olurum az da olsa