nisan ayından beri ortodontist araştırması yapıyorum, şimdiye kadar 6 farklı ortodontist ile görüştüm, 29 yaşındayım ve yanlış tedavi ile zaman kaybetmek istemediğim için ince eleyip sık dokuyorum. gittiğim doktorlar birbirinden farklı tedavi planları sundular. Tabi sonuçta kafam da iyice karıştı. Hangi tedavi planının en doğrusu olduğuna karar veremiyorum. Durum şöyle;
bazı doktorlar üstten iki dişimin çekilmesi gerektiğini, üst çenede yer olmadığını söylüyorlar ve çekimden sonra nance aparey denilen damaklıklı birşeyi yaklaşık 1 sene kullanmam gerekiyormuş, bu alet konuşmamı bozacakmış (ben öğretmenim-bu nedenle bu yöntem işime gelmiyor)
bazı doktorlarda benim dudak yapım nedeniyle kesinlikle çekim yapılmaması gerektiği, eğer çekim yapılırsa dudak kaslarım etkileneceğinden yüzümde sarkmalar olacağını ve yaşlı göstereceğimi söylüyorlar, sadece braket takarak düzelebileceğini söylüyorlar, burada da kafamı karıştıran üst çenemde gerçekten yer yok, dişlerim birbirinin üstünde, yer olmadan nasıl düzleşecek diye düşünüyorum yani mantıklı gelmiyor ama çekim yaptırırsam da yüzümün simetrisinin bozulmasından korkuyorum.
çok kararsız kaldım, siz olsanız hangi tedaviyi seçerdiniz, lütfen bir akıl verin