• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Henüz yirmilikler çıkmadı cok şükür. Çıkarsa da çektiririz heralde. Onca seyden sonra bozulmasına göz yumamam :) bu arada damağından rpeyi çıkardıkları zaman damağına ince bir tel taktılar mı ?
20lik dişler içerde gömük şekildede kalabiliyor çıkmıyor bazen..eğer yan pozisyonda ise diğer dişlere baskı yapıp yamultabilir yada baskı yaptığı dişi çürütebilir. kaç yaşındasınız ? panoramik filmde ortaya çıkıyor 20liklerin durumu..

22 yaşındayım. Panaromik filmde sadece 1 dis görünüyordu. Bizim aile genlerinden sanırım mesela ablam 30 yasında ama yirmilikleri çıkmadı. Acaba diyorum bende de çıkmama ihtimali olur mu :)

Hayır olmadı zaten benim normal rpeyilerden farklıydı. Hatta diğer doktorum gülerek sana sosyete teli takmış falan demişti bende başkasında görmedim zaten aynısından ince tel dediğin en son tedavi sonunda diş arkasına takılıyor. :))

Onu taktığınızda kac yasindaydiniz? Yaşa göre damağa takılan şeyler değişiyor. Yas ilerledikçe mesela daha korkunç görünümlü seyler takiyorlar. RPE en kötüsü diyebilirim :)

Damak genisletme ne kadar erken yapılırsa kisi için o kadar rahat ve iyi oluyor. Siz sansliymissiniz, erkenden halletmissiniz :) ben geç kaldım aslında. 22 yaşındayım. Doktor damagima RPE yi taktığında %50 ihtimalle açılır dedi. Çünkü 18 yasından önce damak kubbesi kikirdaksi dokudayken 18 den sonra büyüme ve gelişme tamamlandığı için kemiklesiyrmus. Çok şükür ki bende açılma yaptı. Eğer yapmasaydı damagima boylu boyunca bir cerrahi kesik atılıp kemik rahatlattirilacakti. Neyse ki gerek kalmadı :)

22 yaşındayım. Panaromik filmde sadece 1 dis görünüyordu. Bizim aile genlerinden sanırım mesela ablam 30 yasında ama yirmilikleri çıkmadı. Acaba diyorum bende de çıkmama ihtimali olur mu :)

dediğim gibi 20likler çıkmayabilir yani gömük kalabilir..damağınızın içinde çürüyebilir..yada yan pozisyondaysa diğer dişlerinizde baskı yapabilir..1 tane gözüküyordu demişsiniz şaşırdım.. bende 21 yaşındayım 3ünü çektirdim 1i kaldı onuda çektircem sonra tel tedavisine başlıcam

Cok gecmis olsun elifos. Umarım bir an önce başlanır tedavine:) dediğim gibi bizim genetik heralde. Tel tedavine ne zaman başlayacaksın? Birde doktor ne kadar süreyle kalır dedi sana?

merhaba arkadaşlar ben de tel taktıracağım bugün bir dişimi çektirdim bir çekim daha var sonra takılacak. Ama 20lik dişleri şimdi çekmeyeceğiz dedi doktor hepsi gömük durumda tedaviden sonra çekeceğiz dedi. şeffaf taktırıyorum. Tecrübeli arkadaşlara bir şey sormak istiyorum benim çenemde hafif bir eğrilik var yani gülerken belli oluyor acaba tel tedavisinden sonra çenemde bir değişim yaşanır mı?

Cok gecmis olsun elifos. Umarım bir an önce başlanır tedavine:) dediğim gibi bizim genetik heralde. Tel tedavine ne zaman başlayacaksın? Birde doktor ne kadar süreyle kalır dedi sana?
teşekkür ederim canım..dediğin gibidir inş sonradan sıkıntı çıkarmazlar seninkilerde..
ayın 13 ünde son 20lik dişimide çektircem,sonrada 1 tane normal diş çekimim var..onun arkasından taktırcam inş eylül ayı içinde takılır yani..doktor bana 10 ay kalcak dedi zaten öyle aşırı bi problemde yok bencede en fazla 1 yıl kalır bakalım :)

Damak genisletme ne kadar erken yapılırsa kisi için o kadar rahat ve iyi oluyor. Siz sansliymissiniz, erkenden halletmissiniz :) ben geç kaldım aslında. 22 yaşındayım. Doktor damagima RPE yi taktığında %50 ihtimalle açılır dedi. Çünkü 18 yasından önce damak kubbesi kikirdaksi dokudayken 18 den sonra büyüme ve gelişme tamamlandığı için kemiklesiyrmus. Çok şükür ki bende açılma yaptı. Eğer yapmasaydı damagima boylu boyunca bir cerrahi kesik atılıp kemik rahatlattirilacakti. Neyse ki gerek kalmadı :)

canım geçmiş olsun ben de ilk önce çene genişletilmesi yapıldı ancak benim damağın iki dişlik eksik kadar baya bir dardı bu yüzden doktor ameliyat dedi yaşım zaten 22ydi geç kalındığını düşünmüştüm ama sende cerrahiye gerek kalmamış çok merak ettim doktor kim nerde bu doktor ?..merak eyledim.buarada 1.5 senem dolmak üzere ve çenem gayet iyi daralma flan da olmuyor merak etme tekrar geçmiş olsun..:)

bende 2 senedır tel kullanıyorum arkadaslar doktorum bu senenın sonunda cıkarıtırız demıstı senenın basındaa, pek umut yok gibi:) 2 tane gömuk diş için ugrasıyoruz inşallah sonuç güzel olur. düğünümde de tellerim vardı telli duvaklı gelindim yani:) ama tellerle bırlıkte yaklasık 7-8 kılo verdım.dişlerimde düzelirsee her anlamda benim için faydalı bir tedavi oldu:)

teşekkür ederim canım..dediğin gibidir inş sonradan sıkıntı çıkarmazlar seninkilerde..
ayın 13 ünde son 20lik dişimide çektircem,sonrada 1 tane normal diş çekimim var..onun arkasından taktırcam inş eylül ayı içinde takılır yani..doktor bana 10 ay kalcak dedi zaten öyle aşırı bi problemde yok bencede en fazla 1 yıl kalır bakalım :)

10 aysa cok iyimis :) sevindim senin adına. Bana 18 ay dedi. Dişlerim düzelsin de cekerim 1,5 Seneyi problem değil benim için :) şeffaf taktiriyorum ben. Bakalım sararma falan yapmaz insallah

canım geçmiş olsun ben de ilk önce çene genişletilmesi yapıldı ancak benim damağın iki dişlik eksik kadar baya bir dardı bu yüzden doktor ameliyat dedi yaşım zaten 22ydi geç kalındığını düşünmüştüm ama sende cerrahiye gerek kalmamış çok merak ettim doktor kim nerde bu doktor ?..merak eyledim.buarada 1.5 senem dolmak üzere ve çenem gayet iyi daralma flan da olmuyor merak etme tekrar geçmiş olsun..:)

1 hafta oncesine kadar bende açılmaz heralde deyip ameliyat olan birilerini arıyordum forumda. Nerelerdeydin sen ?:)))) doktorum Beylikdüzü İstanbul ortodontide Ceylan alioglu. Gercekten cok tatlı bir kadın. Gecen hafta açılma var mı damakta diye gittiğimde açılmayı görünce benim kadar sevindi o da :) benim sana sorularım var ama :) ameliyat olduktan sonra dikiş falan atıldı mı damağına? Ne yedin ne ictin? Ne kadar zaman da iyileştin? Ayrıca en cok aklıma takılan soru da ameliyattan sonra damağında his kaybı oldu mu? Bıçak yarası sonuçta.. Gecen hafta bu sorular kurcaliyordu beynimi. Hic kolay bisey değil çünkü.. Takdir ettim seni :)

10 aysa cok iyimis :) sevindim senin adına. Bana 18 ay dedi. Dişlerim düzelsin de cekerim 1,5 Seneyi problem değil benim için :) şeffaf taktiriyorum ben. Bakalım sararma falan yapmaz insallah
doktorum 10 ay dedi ama bakalım dişlerim inat etmezse ;) seninkide uzun bir süre değil inş çabucak geçer..ben metal taktırmayı düşünüyorum malum şeffaflar biraz daha tuzlu...

doktorum 10 ay dedi ama bakalım dişlerim inat etmezse ;) seninkide uzun bir süre değil inş çabucak geçer..ben metal taktırmayı düşünüyorum malum şeffaflar biraz daha tuzlu...

1 hafta oncesine kadar bende açılmaz heralde deyip ameliyat olan birilerini arıyordum forumda. Nerelerdeydin sen ?:)))) doktorum Beylikdüzü İstanbul ortodontide Ceylan alioglu. Gercekten cok tatlı bir kadın. Gecen hafta açılma var mı damakta diye gittiğimde açılmayı görünce benim kadar sevindi o da :) benim sana sorularım var ama :) ameliyat olduktan sonra dikiş falan atıldı mı damağına? Ne yedin ne ictin? Ne kadar zaman da iyileştin? Ayrıca en cok aklıma takılan soru da ameliyattan sonra damağında his kaybı oldu mu? Bıçak yarası sonuçta.. Gecen hafta bu sorular kurcaliyordu beynimi. Hic kolay bisey değil çünkü.. Takdir ettim seni :)

bilmem ki nerelerdeydim :))) ya şöyleki benim dişlerimle sorunum büyüktü acısını düşünmedim hiç desem yeri..hatırladığım kadarıyla 1 hafta flan iyileşmem sürdü..yüzüm hafif şişmişti birazcık morarmalar vardı maksimum iki haftaya yüzüm eski haline dönüştü diye hatırlıyorum..öyle damak ortasına flan atılmadı tabi dikiş üst dişlerin hizasına atıldı bir hafta sonra da alındı..ameliyat sonrası damağımda hiçbir his kaybı olmadı ve ameliyattan sonra kemik rahatlatıldı ya günde bir iki defa genişletildi damağım bir süre daha sonra 3 aya kalmadı şeklini aldı zaten.. sadece o zaman rpe takılınca ağzıma tuhaf gelmişti hele ağzımdan çıkınca dilim damağımda ne yapacağını şaşırdı :)çok geniş gelmişti bana.itiraf etmeliyim ki doktorumun payı çok acı ağrı elbetteki olabilir ama inan bana hiçbir şey hissetmedim ne ameliyatta ne sonrasında..korkulacak çok bir şey yok derim yani..buarada teşekkür ederim taktirin için daha implant ameliyatım var ama galiba bu sefer korkuyorum..bana şans dileyin :)

theblackkeys..nerelerdesin canım ne durumdasın merak ediyorum

iyiyim elifosum artık varlığı bile unutuldu:29:
tel mi o da ne?:1:
bu aralar atama tercih durumu var ona koşturuyorum:37:
çok şükür ağız içi yaramda yok valla inşallah benden rahat geçer telli dönemin
sen nasılsın canım bitti mi 20 likler?

iyiyim elifosum artık varlığı bile unutuldu:29:
tel mi o da ne?:1:
bu aralar atama tercih durumu var ona koşturuyorum:37:
çok şükür ağız içi yaramda yok valla inşallah benden rahat geçer telli dönemin
sen nasılsın canım bitti mi 20 likler?
ohh ohh iyi maşallah sevndim senin adına..
bu arada tercihlerdede inşallah hakkında hayırlı ola bir yer gelir
benim 20likler daha bitmedi malesef çektir çektir bitmiyor yahu :) pazartesi çektirdim birini..son 1 tane kaldı oda ayın 13ünde çekilcek :)

kızlarrr bu pekiştirme tedavisindeki şeffaf plakların kullanımının zor olduğunu içeren bir yazı okudum ? hatta bazıları tel daha iyi feln yazmış.aramızda bunu kullanan arkadaşlar bu konuda bilgi verirseler çok sevinirimm :16::16::16:

Back
X