Kızlar çok soru sordum kafanızı şişirdim biliyorum ama bir sorum daha olacak ortodonti tedavi sonrası pekiştirme aparayi takılacak acaba bu aşama ne kadar sürer bilgisi olan varmı? Birde bu aşamada implant yapılması uygunmudur?
pekiştirme apereyi olarak takıp çıkarılan bir damak tarzı aperey ni verecek doktorunuz ön dişlerinizin arkasına tel mi sabitleyecek biliyor musunuz?
takıp çıkarılan damak tarzı aperey genellikle en fazla 6 ay 1 sene gibi bir süre kullanılıp arkasından ön dişlerin arkasına beyaz dolguya benzer bir madde ile sabitlenen tele geçilir. bu tel ömür boyu kalır. ama yine de dişlerin ilk hali, yapılan tedavi, yaş gibi farklı etkenler var hareketli apereyin takılma süresini azaltan ya da artıran.
pekiştirme tedavisi dişler eski yerine dönmesin diye uygulanan bir tedavi. implant yapılacak bölgedeki kemiğin durumuna bakılarak elbette implan tedavisi uygulanabilir bir sıkıntı olmaz.