- 27 Ağustos 2011
- 11.328
- 2.762
- 448
Kizlar bir sey sormak istiyorum sizlere.Benim tellerim takildi bu 5.gunum.Ben asil alt dislerimdeki yamukluktan rahatsiz oldugum icin giitim.ust dislerimde soldan kopek disimn yaninda olanda hafif bi gerilik vardi.su an sadece ust dislerimde var tel altlara 2 ay sonra takilacak dedi doktorum.size sormak istedigim sey.ust dislerimden bir tanesi eksik seneler once ortodontist olmayan bir dis hekimi o bolgedeki carpikligi gidermek icin guya cekti sapasaglam disimi.20liklerin cikincada bosluk kapanir dedi .fakat oyle bir dunya yok tabi.su anki doktorum bana, dislerin tam oturmasi dogru bir kapanis saglamak icin ya sag ustten 1 ve de alttan da 2 tane daha disimin cekilmesi gerektigi yada ust sol disim geri cekilerek implant icin bosluk olusturabilirz dedi.Aksi taktirde bunlarin hicbirisii yapmassak dislerin duzelse bikle tekrardan bozulur .simetri saglanamaz dedi.beni ikiside tatmin etmiyor ozellikle 3 saglam disimin daha cekilmesi.size sorum bu 3 disim cekildigi taktirde olusacak bosluklar tamamen kapanabilirmi.Kapansa bile tekrardan bozulma acilma ihtimalleri varmidir.Siz hagi yontemi daha uygun buluyorsunuz dis hekimi bayanlar ozellikle siz yardimci olursaniz cok mutlu olurum:)
öncelikle geçmiş olsun canım. diş hekimi değilim 4 yıl tel kullandım benzer bir olay başıma geldi.
doktorun ne diyorsa onun doğru olacağını kabullenmelisin. çünkü başkaların vakasıyla seninki bir olmuyor ne yazık ki.
benim sağlam 1 dişim çekildi. bu diş çekme olayı hemen hemen herkeste duyuyorum ama 3 bana da fazla geldi.
benim 1 dişim çekildi ve azı dişlerimin 4 tanesi zaten yoktu. öncelerden çekilmişti ben küçükken.2 üst köşeden ve 2 alt köşeden. o çekilenler kolay kapandı. nedenini bilmiyorum.ama sağlam dişim için farklı şeyler uygulandı. diş etimin oraya bir vida montalandı. o vidanın arasındaki yay her ay gerildi. böyle anlatıyorum ya belki sana acılı ve zor gibi görünüyor ama hiç acı hissetmedim. pat diye kapanmıyor diş yavaş yavaş.o süreç bizim 1 yıllımızı aldı. eski doktorum yayı çok esnetmiyordu. onun süresi dolup gidince beni başka doktora verdiler o daha özenliydi. o yüzden boşluğum hızla kapandı.ama 1 boşluğum 1 sene sürdü. senin 3 boşluksa nasıl kapanacak bilemiyorum. belki de doktorumun elinin yavaşlığından oldu.
bana da boşluk yeri için implantı önerdiler 2 aya telin çıkar dediler ama implanta verecek param kalmamıştı artık