• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ewet canm zaten 2 si muhakkak gerekli :) ilk günden beri her yemekten sozra arayüz fırçasını kullanıyorum yoksa temizliği zor oluyor :32:

Ben diyecektim arkadaşlar demiş doktorun sana mum vermesi lazımdı , minik kutuda mum verdi doktor bana , diş tellerin batarsa bunu ezip oralara koy demişti ,ben de taktıralı tam 3 gün oldu ama sanki yıllardır tel takıyormuşum gibi çok rahatım :) Bir tek çekirdek çıtlayamıyorum o canımı sıkıyor o kadar :37: Ben 2 diş çektirdim , diş çektirme aşamam da çok can sıkıcıydı ama sonucunu düşününce , ağzımı açıp güleceğim günleri düşününce her şeye değer sabret biraz.. :34:

Zamanla alışırsın merak etme bide doktorundan neden mum almadın sakızla olmazki bende kontrollerimden sonra mum kullanıorum dudaklarımı tahriş ediyo doktorundan mum al onu kullan canım :)

Teşekkür ederim arkadaşlar yanıtlarınız için.

Tel takılırken doktor mum verdi, sol üst taraf etime batıyo birazcık oraya yapıştırdım. Bugün ağrım olmadı, ama yara oldu iyice ağzımın içi.Yemek yerken zorlanıyorum :( Ki bu henüz alt dişlerimin telleri takılmamış halim. Onlarda takılınca ne olacağım hiç bilmiyorum :( Doktorum bana bu olacakları tek tek söylediği için bende işin sonundaki güzel dişlerimi hayal ederek avunuyorum :)

Teşekkür ederim arkadaşlar yanıtlarınız için.

Tel takılırken doktor mum verdi, sol üst taraf etime batıyo birazcık oraya yapıştırdım. Bugün ağrım olmadı, ama yara oldu iyice ağzımın içi.Yemek yerken zorlanıyorum :( Ki bu henüz alt dişlerimin telleri takılmamış halim. Onlarda takılınca ne olacağım hiç bilmiyorum :( Doktorum bana bu olacakları tek tek söylediği için bende işin sonundaki güzel dişlerimi hayal ederek avunuyorum :)

ilk günlerde zorluk çekersin. Zaman zaman hiç batmayan yerler de batar. Alt telleri takılınca benim 2-3 gün feci ağrım oldu. Ama buna inan değiyor. Sonrası mükemmel gülüşler :))

Aranıza ben de katılıyorum... 15 güne kadar alt çenemdeki gömülü 20'lik leri çektirip üst çeneye tel taktıracağım ...Haydi bakalım :)
Bir de arkadaşlar diş teli diğer ameliyatlar için sorun yaratır mı :S 5-6 ay sonra burun ameliyatı geçireceğim bir aksilik olmazsa...

Son düzenleme:
Aranıza ben de katılıyorum... 15 güne kadar alt çenemdeki gömülü 20'lik leri çektirip üst çeneye tel taktıracağım ...Haydi bakalım :)
Bir de arkadaşlar diş teli diğer ameliyatlar için sorun yaratır mı :S 5-6 ay sonra burun ameliyatı geçireceğim bir aksilik olmazsa...

hayır cnm hiçbir sorun yaratmıyo. benimki de 1 ay oldu :( alt üst taktı dr. altta bi gömülü 20 lik dişim var çektirmem gerek ama hala çetirmedim korkuyorum :(

hayır cnm hiçbir sorun yaratmıyo. benimki de 1 ay oldu :( alt üst taktı dr. altta bi gömülü 20 lik dişim var çektirmem gerek ama hala çetirmedim korkuyorum :(

benim de gömülü var aynen rahatsız etmiyo ama ağrır die çok korkuyorum 7 ay oldu tellerimle bitsiiiiiiinnnnn artıııııııııııkkkk:19:

Er ya da geç agrı yapıyor arkadaşlar. Ben 3 sene önce doktora gitmiştim başka bir dişim için dolguya. 20liklerin çekilmesi lazım demişti ama ağrım olmadıgı ıcın cektirmedim. 3 sene sonra uyutmuyor agrı kesıcıye ragmen :( Biran önce kurtulmak lazım :(

bugün benim de nihaaayet üstlere 6 adet braket takıldı. çok garip hissediyorum şu an. ama zamanla alışılıyor sanırım:21:

bugün benim de nihaaayet üstlere 6 adet braket takıldı. çok garip hissediyorum şu an. ama zamanla alışılıyor sanırım:21:

Canım hayırlı uğurlu olsun :16: Alışacaksın zamanla merak etme :) Ben diş teli kullanmaya başlayalı tam 10 gün oldu bugün ama yıllardır takıyor gibi rahatım :52:

Canım hayırlı uğurlu olsun :16: Alışacaksın zamanla merak etme :) Ben diş teli kullanmaya başlayalı tam 10 gün oldu bugün ama yıllardır takıyor gibi rahatım :52:

teşekkür ederim Leyendacığım :16:

inşallah ya,ilk taktığımda dedim "eyvah ben bunlarla nasıl konuşucam :5:" , ama konuştukça alışmaya başladım. cesaretlendirdin beni bak şimdi :23:

merhaba canım istanbuldayız ben önce kızımın doktoruyla anlaştık (ortodontist olmalı ,fatura kesebilmeli),sonra bahçelievler ağız ve diş sağlığı merkezinden sevk aldık ,önce vermek istemiyorlar ama bunun sizin hakkınız olduğunu beyan edin (bazen devlet kaldırıyor ,bazen uygulamayı tekrar devam ettiriyor bunu öğrenerek hareket edin)ama size yakında özel doktorlar için sevk veren merkezler vardır ,(yakın olması iyi olur,doktor fatura kestikçe 10 gün içinde faturayı çocukla beraber gidip onaylatmanız gerekir,zaten doktorunuzla anlaşınca doktora ayda 1 gidiyorsunuz ve işi bilen doktor toplu fatura kesiyor bizim doktor 1 senede 4 fatura kesti 2800 geri aldık şimdiye kadar,ama daha son bir fatura daha kesecek sanırsam 3400_3500 civarını geri alabileceğiz,bizim doktorda bu konuları bilen doktordu prosetüre hiç takılmadık size uzak değilse isminide verebilirim,sirinevlerde .AYRICA EVET DOKTORLA DURUMUNUZA GÖRE ANLAŞIP 5 TAKSİT YAPTI BİZİMKİNİ DOKTORA ÖDEME YAPIP ,SİZ DEVLETTEN GERİ ALIYORSUNUZ,DEVLETTEN GERİ ALMA KISMINA GELİRSENİZ AYRICA ONUDA YAZARIM SİZE,SEVGİLER

Merhaba, illa diş hastanesinden mi sevk alınıyor? Bu konuda bilginiz var mı?
Teşekkürler

teşekkür ederim Leyendacığım :16:

inşallah ya,ilk taktığımda dedim "eyvah ben bunlarla nasıl konuşucam :5:" , ama konuştukça alışmaya başladım. cesaretlendirdin beni bak şimdi :23:

Rica ederim :42: Ama cesur ol , ben konuşma kısmını atlatalı çok oldu , çekirdeği nasıl rahat çitlerim diye denemeler yapıyorum :37:

haydi hayırlı olsun :)

çok teşekkür ederim :16:

hayırlı olsun darısı başıma diyorum artık :)

çok teşekkürler:) en kısa zamanda senin de olsun inşallah :31:

Rica ederim :42: Ama cesur ol , ben konuşma kısmını atlatalı çok oldu , çekirdeği nasıl rahat çitlerim diye denemeler yapıyorum :37:

inanır mısın daha bugün düşündüm "ben şimdi çekirdek yiyemeyecek miyim ya :(" diye. bitmez bu tedavi ya :52:

;bittersweets;[B .!.:
inanır mısın daha bugün düşündüm "ben şimdi çekirdek yiyemeyecek miyim ya :(" diye. bitmez bu tedavi ya :52:

Ben ona da çözüm buldum :52: bim'de hazır çitlenmiş çekirdekler var (tabii kim çitlemiş bilinmez) onlardan aldım ilk hafta öyle idare ettim :9: Çekirdek bağımlısıyımdır da günde 1 paket çitlemeden duramam :27: Sonra da alıştım arada acıyor çitlerken ama farklı taktikler geliştirmeye çalışıyorum işte :28:

Son düzenleme:
Back
X