Dışaran bi göz olarak sizce???

nişanlıyım ama bu yaza düğün olsun istemiyorum ben. yani öce ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum...zaten nişan biraz aceleye geldi.düğün böyle apar topar olsun istemiyorum.nişanlımın da benim de henüz işlerimizi ayarlayamadığımız için düğüne acele etmiyorum...2011 yazına kalabilir düğün.ama askerden gelince nişanlımın acele ediceğini de biliyorum.bakalı napıcam

şimdi iş ve maddi hayatınızı siz daha iyi bilirsiniz tabii ki..nişanlınız çalışıyormu okuyoru askerliğini yaptı mı ki sanırım yapmadı öyle anladım ,bir de nerede çalışmak istiyor vs bunları iyi düşünüp karar vermeniz lazım.dediğiniz gibi 2011 yaz istiyosanız önününüzde 1,5 yıl var..o zaman bu işe girin derim..ama yazın evlenmeyi düşünüyorsanız değmez...deneyimde çok önemli..ee kuzeninizde 1,5 yıl sonra gideceksin diye size kefil olmamak gibi bi gaflette bulunmaz herhalde..kendisininde ne olacağı belli değil..aslında iş yaşamında neyin ne olacağı belli olmaz..belki sürekli kalırsın orada..

canim nisanlinin soyledigini yapma sakin cunku kuzenine cok yanlis yapmis olursun ve onun calistigi sirkette onu zor duruma sokarsin. nisanlin dogru dusunmuyor

canım iş yaşamı ne yazık ki biraz böyle. firma nasıl ki kendi çıkarını düşünüyorsa, sen de kendi çıkarını düşünmelisin. madem evlenmenize neredeyse 1,5 yıl var, bence işe girebilirsin. zaten 1,5 yıl ilk işinde aynı şirkette çalışabilmek de herkese nasip olmaz.

ama burda şu varki aradaki kişi kuzenin. onu kırmak ya da yükümlülük altında bırakmak istememen çok yerinde. arada kuzenin olmasaydı kesinlikle nişanlının dediği gibi gir bu işe derdim. madem çok iyi bir firma ve ayrılma sebebinde şehir değişikliği gibi masum bir neden olacaktı, bu firma sana iyi bir referans olurdu. ama kuzeninle ilerde aranda husumet oluşturacaksa deymez. başka bir iş bakarsın...

Yalanla baslayan hic bir is sana mutluluk getirmez ..
herzaman yüz yüze bakacagin kisiye yalan söyleme ..
o senin kuzenin .. is herzaman bulunur .. dert etme ..

bu durum girmek istediğin şirkete ve konuma göre değişir canım..
bırakıp gittiğin pozisyon eğer daha sonra kuzenini zor durumda bırakacaksa zaten yapma..
ama ne biliyim, fazla deneyim yada özellik gerektirmeyen, çalışan personeli sık sık değişebilen bir kadroysa ve 1 seneden fazla bir süreyse düşünülebilir..
ve şunu da eklemek isterim ne olursa olsun daima karşımızdakini ahlaklı görmek isteriz..anlatabildim sanırım??

son mesajını şimdi okudum, evlenmene daha 1,5 yıl varmışş..
özel sektörde insanlar zaten 1-2 olmadı 3 sene devam ediyorlar..
kuzenin de bunu biliyor olmalı değil mi??
kuzenin nişanlı olduğunu biliyor diye şirketin de bilmesi gerekmiyor sanırım??
ama düğün hazırlıkları yok ev yerleştirme vs. diye 7-8 ay sonra işi bırakırsan o ayrı mesele

sanırım nişanlılık denen devre böyle bişiy olsa gerek..insanlar flört ederken herşey yaşanılan yeni heycanla birlikte çok daha farklı geliyor göze.ciddi konular ister istemez havada kalabiliyor.ama nişan yani evliliğe atılan ilk adımlarla birlikte farklı şeyler gündeme gelebiliyor .işte bu tanıma ve kaynaşma dönemiyle birlikte asıl sağlam kararlar veriliyor sanırım...minish cim; düşüncelerin doğru bu konuyla ilgili.insan hayatta öyle evreler geçiriyor ki hep bir olgunluk olarak geri dönüyor bize,yeni bir tecrübe..dürüstlüğünden ödün vermeyecek birsin seni gördüğüm kadarıyla; bu sevdiğin insan için bile olsa.inşallah o da hatasını anlar diyorum ve sanırım oturup konuşman gerekiyor anlaması içinde.senden yaşça büyük olduğunu söylemiştin umarım bu konuda da yaşına uygun bir olgunluk göstererek bu konuda seni baskı altına sokmaktan vazgeçer..opuyorumnanaktan

şöyle söyleyim girmek istediğim şirket şu işsizlikte herkesin havada kapıcağı bi iş,ve sanırım ilk 2 sene kadroya alımadan sözleşmeli çalışılıyor sonra firma uygun görürse kadroya alıyor,ve kadroya geçtiğim takdirde aynı develet memurluğu gibi saat 5 dedimmi iş son buluyor hafta sonu tatilleri,sosyal olanakları çok çok iyi bi yer.yani işe başlasam herşeyi yarıda bırakıp gidicem bi bakıma,kuzenimde zaten alım olmadığını ama gidiceğim için de böyle bişeyi pek onaylamadığını söyledi,ben de ısrar edemiyorum.
nişanlıma kızdığım nokta nasıl bana böyle bi akıl verebiliyo,aynı şeyi ben onun ailesinden biri için yapsam aynı şeyi onaylarmıydı acaba?

ya tabi ki kuzeninize yalan söylemeyin ama 1.5 yıl çok uzun bir süre.yani hemen başlayın bence ve açlıın ben de 3 senedir özel sektördeyim 2 yer değiştirdim.zaten ömür billah orada çalışamazsınız ya.kuzeninize de söyleyin en az 1.5 yıl burda olcam.ondan sora nişinlımla karar vereceğiz diyin.tamam o referans ama bi süreden sonra da şirket onu mesul tutamaz...bence işi kaçırmayın yalan da söylemeyin....

Bence gerek yok hiç.Ben olsam kendim istesem de bu sölediklerinden snra nişanlıma inat yine çalışmam.Böyle bişey isteme hakkını nerden buluyo ewleneceksiniz diye mi?Her insanın kendi kararını verebilecek kadar aklı vardır en sevmediğim erkek modeli nişanlşın kusura bakma ama canım

şunuda belirteyim,nişanlım bana çalışmam konusunda asla baskı yapmıyor hatta o kpssye çalış diyo ben bukadar çalışmak istediğim için böyle söylüyo...yoksa illa çalışıcaksın diye bişiy asla söylemedi...kendi isteğim yani çalışmak.zaten yeni mezun oldum para kazanmak çalışmak istiyorum bir an önce

doğru karar vermişsin...
yabancı el degilki kuzenin niye yalan konuşasın...
sen gidiceksin orda o ne duruma düşer düşünsene bi.
hadi sen ona söylediğin yalanı telafi ettin.
o iş yerinde o yalanı telafi etmesi mümkün mü?

kendi cıkarını düşünen bi erkek gördüm :mymeka:

evleniceksin... unutma evlendikten sonra ailen bile uzak kalıyor sana, nişanlısın paraya işhtiyacın var bence bu fırsatı kacırma calış deim bir ay bile olsa bence calışmaya başla en kötüsü durdurun bu nikahı kıyılamz diyecek hali yokya ozur diler minnet eder teşekkür edersin oda hak veriri hakkını helal eder anlayış gösterir, her işte bi hayır vardır hayatta tercih yapmak zorunda oldugun zaman kaybedecek bişeylerin olmadıgında başklarını düşünme o zaman sen kaybedersin benceee....

herkese merhaba,
nişanlım asker yemin töreninden sonra izni vardı 2 gün görüştük.ama kafam o kadar karıştıki yine.
konu şu benim kuzenim var iyi bi şirkette iyi bi pozisyonda mühendis olarak çalışıyor.bende geçen yaz o şirkette staj yapmıştım.gerçekten çalışmayı çok istediğim bi yerdi.ve ozamanlar hep okul bitince oraya giriceğimi belki kuzenimin de yardımcı olucağını düşüyodum...ve gelgeleim süpriz bi şekilde nişanlandım.evleniceğim zaman bu şehirde olamıycam.
kuzenime çalıştığı yere beni aldırabilirmi diye sormuştuk 3 ay önce.resmen açık açık dedi ki.sen nişanlısın 2 gün sonra evleniceksin orası senin gelip geçici olarak çalışmayı düşünceğin bi yer olmaz dedi.ve gerçekten de öyle iyi bi yerde çalışıyo.ben sana referans olucam sen evlenip gidiceksin dedi.bende bişi diyemedim tabi...kendince haklı dedim...
nişanlımla tartışmamızın konusu yine bu oldu...bana diyoki sen gir çalış gerekirse nişanlım buraya gelir dersin diyo...bende dedimki sen de bende buraya gelmiyceğini biliyoruz dedim çünkü burda işi gücü yok.olsun sen öyle söyle diyo.resmen yalan söylememi istiyosun dedim.hemde kuzenime yani..
bu işler böyleymiş profosyonel iş hayatında böyle uyanık olmak lazımmış hiç kimsenin garantisi yokmuş iş hayatında sonuçta kuzenin de kendisine daha iyi bi iş teklifi gelse orayı bırakmıycakmı diyo.herkes böyle yapar diyo.bende kuzenimi bu şekilde zor duruma sokamam yalan dolanla iş yapamam ben dedim.ben böyle düşünüyosam tam bi saflık yaparmışım...
akşam annemlerin yanında konuyu açtım annemde onaylamadı bu durumu tabi...
sonuçta o yalan söylüyceğim kişi benim dayımın oğlu yabancı değilki.ona bunu nasıl yaparım...sonra ne diycem nişanlım vazgeçti gelmiyo kusura bakmayın mı diyip gidicem.
onu zor duruma düşürücem nişanlıma göreyse o zor duruma düşmezmiş...
kızlar siz söyleyin.böyle bişey karşısında ne yaparsınız???fisfisfis

Annemin sözünü dinlerim :) Bence iş hayatı özel hayat falan geçiniz onları. İnsan neyse her yerde odur. Bu gün sen bunu yaparsan yarın işin düştüğünde kuzenine bakıcak yüzün olmaz. Bence kuzenin haklı sonuçta ekmek yiyo ordan. Eğer çalişicak olsan zaten yardımcı olucakmış ama yarım bırakıp gidersen iş yerinde ona kimsenin güveni kalmaz. yarın bi gün onun tavsiye ettiği başka birini işe almazlar. sadece kuzenine yalan söylemiş olmazsın ilerde böyle bi durum olursa işe giricek başkalarını da ekmeğpinden edersin. Boşver sen için nasıl rahat ediyosa öyle yap.

Ben çalışıp çalışmamanızdan ziyâde nişanlınızın tavrına takıldım. Bir yakınınıza yalan söylemenizi istemesi hiç doğru değil.

kız sen de mi burdasın :D ben de dicektim ilk önce nişanlini tekrar tanimaya çaliş diye ama sonradan aklıma geldi bunların neresi doğru ki eğri yerlerine bakalım birinin bişeyi iyiyse başka şeyi kötü yani kaydirigubbakcemile3

Back
X