Dışarda utanma

leinas7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2023
17
4
1
24
Söyleyeceğim çok anlamsız gelecek ama ben dışarıda aşırı utanıyorum utanmadan kastım da şu yani dışarı tek başıma yemek yerken veya okulda yemek yerken bir utanç duygusu oluşuyor ama yanımda arkadaşlarım olsa utanmıyorum ne yapabilirsem arkadaşlarımın yanında yapabiliyorum neden olur böyle birşey???

Alışık olmadığındandır. Kafede tek başına kahve içip gazete okuyarak başla, tek başına sinemaya git..

Söyleyeceğim çok anlamsız gelecek ama ben dışarıda aşırı utanıyorum utanmadan kastım da şu yani dışarı tek başıma yemek yerken veya okulda yemek yerken bir utanç duygusu oluşuyor ama yanımda arkadaşlarım olsa utanmıyorum ne yapabilirsem arkadaşlarımın yanında yapabiliyorum neden olur böyle birşey???
Ben ne zaman utandığım ya da çekindiğim bir şey olursa başkasında garipsedigim için öyle hissettiğimi fark ediyorum. İnsanların tek başlarına yemek yemelerini, sinemaya, cafeye gitmelerini normalleştirin daha sonra kendiniz yaparken de daha rahat olacaksınızdır. Birde yalnız bir şeyler yapacağınızda özgüveninizin daha yüksek olacağı giyimi tercih ederseniz biraz olsun daha rahat hissedebilirsiniz. Hiç korkmayın ve çekinmeyin bir süre sonra yalnız bir şeyler yapmak güzel gelecektir. Ben tek başıma çevremdekileri analiz ederek yemek yemeyi çok seviyorum 😅

Ayni şekilde ben de. Senden farklı olarak okulda arkadaşım da yok. Sürekli tekim. Üniversite öncesi okul hayatımda çok zorbalığa ugradigim için şimdi herkesten kaçıyor olabilirim. Gerçi insanları da sevmiyorum bundandır, belki sizin de öyledir.

Destek alabilirsin, kafede vs tek yemek yiyip oturmayı sevmem, geçen minik bi kafeye gittim tek başıma, en son sahibi gelip oturdu yanıma muhabbet ettik, beni tek görünce üzülmüş 🤣🤣
Gideceksen avm yemek yerleri daha uygun olur ilki için, hatta ilk sokakta ye sonra avm en son kafe gibi gibi

Aklıma ne geldi
Lisedeyken bende arkadaşlarımla bahçede otururken kalkmaya karar verdiğimizde eğer arkadaşım önden gittiyse ben yerimden kalkmaz gel beni al derdim gözlerini devirip gelirdi yanıma öyle onunla giderdim. Tek yürüyemezdim🤣

Kac yaşındasınız bilmiyorum ama ortaokul/lise çağlarımda bende de vardı, bırakın yemek yemeyi simit almaya utanırdım. Sanki bütün dünya beni izlermis gibi gelirdi. Bir tür sosyal fobi sanırım. Zamanla geçti. Şu anda da inanın en çok yalnız yapılan aktivitelerden keyif alır hale geldim.

O bende de var.Birsey yiyorsam karsimdakine onu yemeli.Yoksa rahat edemem.Cogu zaman.

Back
X