Disardan yemek yeme bagimliligi..

Maddi yönden de sağlık yonünden de sıkıntı ama demek ki paranız sıkıntınız yok ki dışardan söylüyorsunuz hep obez olmak istiyorsaniz devam edin ;)

Evet canım. Bıldıgın hamur yoguruyorum. İçine ıspanak püresi koyuyorum bazen öyle yapıyorum bazen sade yapıyorum. Makarnayı hazır olarak sadece bırı gelecegı zaman alıyorum fılızın boncuk makarnasını. Makarna salatası falan yapmak ıcın. Normalde erişteyi de yazın yapar fırınlarım, ama taze makarnaları falan dırekt acıp kesıyorum ve pısırıyorum.
Zahmet olmazsa tarifini yazabilir misiniz? Bir de çok sert olmuyor mu hamuru yoğurmak için? Ben de yapmak istiyorum ama beceremem belki diye yeltenmedim hiç şimdiye kadar. Ev yapımı makarna başka oluyor gerçekten tadı doyuruculuğu vs.

Bu ekonomik krizde hiçbir şeyden kısmadım, sadece dışarıda yemek yemeden kıstım. Hem verdiğim paraya acıyorum, hem de temizliğine, hijyenine güvenmiyorum hiçbir yerin. O adanalar, ızgaralar inşallah yüzde yüz inek ya da koyun etidir.
Aynen öyle, kardeşim veteriner ondan duyduklarım yetiyor, o koca koca et tesislerinde bile neler dönüyor ki birçok kebapçı zaten merdiven altı yerlerden tedarik yapıyor.

Zahmet olmazsa tarifini yazabilir misiniz? Bir de çok sert olmuyor mu hamuru yoğurmak için? Ben de yapmak istiyorum ama beceremem belki diye yeltenmedim hiç şimdiye kadar. Ev yapımı makarna başka oluyor gerçekten tadı doyuruculuğu vs.
Bıraz ugrasmalı evet. Ama köy yumurtası kullanıyorum. İçine de ıspanak falan girince ne koku kalıyor ne bişey. Mis gibi oluyor. Ben bırazda oglan ılerde abur cubur yer dısardakı seylere özenir diye öğrendim bunu. Eşimde çevremdekilerde severek yiyiyor. Taze yapıp pişireceksiniz. Aynı mantı gibi fakat bol yumurtalı ve varsa ıspanaklı. Alısana kadar bıraz kalın oluyor ama el alısınca ınecık makarna cıkıyor. Tarifini de nefis yemek tarifleri sitesinde ıspanaklı ev makarnası yazarak bulabılırsınız. Zaten cok detaylı anlatmıs arkadas. Ben makarnayı erişteyi hep ordan bakarak yapıyorum. Valla öyle lezzetli oluyor ki bu zamana kadar ben makarna yememısım dıyorsunuz. Colugunuza cocugunuza da güvenle yedirebilirsiniz:KK22::KK72::KK5:

Bağımlık gerçekten. Ben de bayılıyorum. Evde yemek varken bile dışarıdan söylüyorum bazen o pizzalar falan çok lezzetli geliyor 😊 ben de kilo problemi yok ama para problemi olduğu için vicdan azabı çekiyorum. Bir arkadaşımdan bulaştı bu bana. O neredeyse 3 öğününü dışarıdan söylüyor ve 100kiloyu geçmiş durumda 😔 bence dışarıdan özellikle sipariş ettiğiniz, çok sevdiğiniz yemekleri evde yapmayı öğrenin
Bende evde pızza yaptım cok güzel oldu ama masrafı dısardan ıstesem daha uyguna gelırdı😂sucugu kasarı mısırı falan derken
Tabı evde olması saglıklı sadece:))

Para problemi olmaz olur mu ya zaten her ay kazandığım 3 kr hiç azaltmıyorum cidden asgarinin bile altında çalışıyorum ama bütün paramı yemeye veriyorum . Üzüyo bu beni bi miktar. Önceden böyle değildim nefsim cekmiyodu falan. Ne biliyim şimdi böyle bi tuhaf oldum gözüm ac resmen. Oruc tuttum bi ara yemiyim diye ama bu sefer de iftarda dışardan yemeye başladım anlayacağınız her türlü yiyorum 😂🤭

Sizinki benimkinden daha sağlıklı en azından,o kadar diyeyim,yediklerim sadece kızartılmış ürünler :110: Bağımlılık oldu sürekli gidip yemek istiyorum,şu an bile canım çok istiyor :kızgın: 3 ay öncesine kadar gayet iyiydim,birkaç kez ödül olsun diye yiyeyim dedim şimdi durduramıyorum :KK53:
Bu fast food markalarında bağımlılık yapan bişey olduğunu düşünüyorum. Çünkü bende aynı durumdaydım. Kokusu sanki burnuma geliyodu. En son bi avmde çalışınca kusana kadar yedim ve tiksindim 😀
Şimdi ise yılda belki bi kere aklıma gelirse yiyorum. Bazen kendimi ödüllendirmek için yemek yapmıyorum eşimle dışarıdan yiyoruz. O zaman döner kebap tarzı şeyler tercih ediyoruz. Tabi ben bu fast food işini bırakana kadar çok kilo almıştım.

Evde bos oturunca da oyle oluyor insan :KK66: calisinca hic disardan yemek soylemek benim aklima gelmez, kosa kosa eve gelip kendi yaptigim corbayi yemek istiyorum sahsen :KK66:

Bıraz ugrasmalı evet. Ama köy yumurtası kullanıyorum. İçine de ıspanak falan girince ne koku kalıyor ne bişey. Mis gibi oluyor. Ben bırazda oglan ılerde abur cubur yer dısardakı seylere özenir diye öğrendim bunu. Eşimde çevremdekilerde severek yiyiyor. Taze yapıp pişireceksiniz. Aynı mantı gibi fakat bol yumurtalı ve varsa ıspanaklı. Alısana kadar bıraz kalın oluyor ama el alısınca ınecık makarna cıkıyor. Tarifini de nefis yemek tarifleri sitesinde ıspanaklı ev makarnası yazarak bulabılırsınız. Zaten cok detaylı anlatmıs arkadas. Ben makarnayı erişteyi hep ordan bakarak yapıyorum. Valla öyle lezzetli oluyor ki bu zamana kadar ben makarna yememısım dıyorsunuz. Colugunuza cocugunuza da güvenle yedirebilirsiniz:KK22::KK72::KK5:
Çok teşekkür ederim deneyeceğim ben de, ne güzel siz de aman alıvereyim dışarıdan dememişsiniz

Çok teşekkür ederim deneyeceğim ben de, ne güzel siz de aman alıvereyim dışarıdan dememişsiniz
Yok valla ekmeğe bile uzandı o katkı maddeleri. Henüz boncuk makarna nasıl yapılıra erişemediğimden misafirlere ondan yapıyorum bilsem onu da yaparım :KK53: ya ne bileyim bana bir tabak makarnaya 30lira vermek koyar, hamburger menüye kanatlı hayvan kattıklarını bile bile onu yemek intihar gibi geliyor. Köfteyi de mis gibi evimde yapıyorum ekmeği de çokta lezzetli içine ne koydugumu bılıyorum en azından. Ama kebaptı dürümdü bazen çok canım istiyor güvendiğim yerlerde yiyiyorum. Bunu hergüne çevirmediğin sürece bence bi problem yok. Arada kaçamak herkes yapıyor:dondurma::21:

obezitelerde bu sekıılde devam edıyorlar ben hep televızyonda goruyorum bu tarz seylerı yurt dısında dısardan yemek yıye yıye tekerleklı sandelye ıle dısarı cıkarıyorlar bence kendınıze bu zulmu yapmayın evet tatları guzel ama bır sure sonra vucudunuz zarar gorur

Evet böyle saçma bi huyum oluştu son zamanlarda. Sürekli dışardan yemek yiyorum, evdeysem de eve soyluyorum. Bu durum beni gittikçe rahatsız etmeye başladı. Kendime dur demeliyim herkes kilo almışsın falan diyo .. :KK43: aşırı sınır bozucu. . Bu psikolojik bi hastalık mı ya nedir anlamadım.

Bunye çin tuzuna mi alisti acaba?
Disardaki yiyeceklerin coguna bu mereti atip insanlari yedirdikce yediriyorlar.

Dışarıda yemeyi ben de çok seviyorum ya. Başka şehirlere yaptığım geziler bile aklımda “ay ne yemiştim be” diye kalıyor. Tarihi güzellikler falan gidiyor yerine künefe kalıyor kafamda :KK70:

Dışarıda yemeyi sevdiğim bazı şeyleri evde yapmayı öğrendim. Daha sağlıklı geliyor bir de sanki daha lezzetli. Çünkü kendim yaptığımdan dolayı :KK53: Youtube’da Refika’nın Mutfağı kanalında güzel tarifler oluyor. İzleyip deneyin. Adana kebap bile yapıyor kadın:rolleyes:

Bence bu alışkanlık meselesi. Ben sürekli yiyemez sıkılırdım. bir de biz iki kişi her zaman dısarıdan soylesek maddi olarak zorlar. Her gün yapamasanız da bir gün 2 çeşit yapıp onu 2 gün yiyebilirsiniz. bir kıymalı makarna yanına salata kaç dknızı alır ki?

Evet canım. Bıldıgın hamur yoguruyorum. İçine ıspanak püresi koyuyorum bazen öyle yapıyorum bazen sade yapıyorum. Makarnayı hazır olarak sadece bırı gelecegı zaman alıyorum fılızın boncuk makarnasını. Makarna salatası falan yapmak ıcın. Normalde erişteyi de yazın yapar fırınlarım, ama taze makarnaları falan dırekt acıp kesıyorum ve pısırıyorum.
Makarna ve erişte tarifi yazar mısınız?ne güzel !uzun sürmüyor mu yapmak?

Yemek videolari izle mutfaga girip yapasin gelir
Biryemekiste , nefisyemektarifleri, refikanin mutfagi, onedio yemek basi ceker.
Oyle guzel yapiyorlar ki mutfaga kosup yemek yapip hapur hupur yiyesin geliyor.

Back
X