- 20 Ocak 2010
- 48.232
- 183.791
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi gulmeyenyuzumm
Maddi yönden de sağlık yonünden de sıkıntı ama demek ki paranız sıkıntınız yok ki dışardan söylüyorsunuz hep obez olmak istiyorsaniz devam edin 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Zahmet olmazsa tarifini yazabilir misiniz? Bir de çok sert olmuyor mu hamuru yoğurmak için? Ben de yapmak istiyorum ama beceremem belki diye yeltenmedim hiç şimdiye kadar. Ev yapımı makarna başka oluyor gerçekten tadı doyuruculuğu vs.Evet canım. Bıldıgın hamur yoguruyorum. İçine ıspanak püresi koyuyorum bazen öyle yapıyorum bazen sade yapıyorum. Makarnayı hazır olarak sadece bırı gelecegı zaman alıyorum fılızın boncuk makarnasını. Makarna salatası falan yapmak ıcın. Normalde erişteyi de yazın yapar fırınlarım, ama taze makarnaları falan dırekt acıp kesıyorum ve pısırıyorum.
Aynen öyle, kardeşim veteriner ondan duyduklarım yetiyor, o koca koca et tesislerinde bile neler dönüyor ki birçok kebapçı zaten merdiven altı yerlerden tedarik yapıyor.Bu ekonomik krizde hiçbir şeyden kısmadım, sadece dışarıda yemek yemeden kıstım. Hem verdiğim paraya acıyorum, hem de temizliğine, hijyenine güvenmiyorum hiçbir yerin. O adanalar, ızgaralar inşallah yüzde yüz inek ya da koyun etidir.
Bıraz ugrasmalı evet. Ama köy yumurtası kullanıyorum. İçine de ıspanak falan girince ne koku kalıyor ne bişey. Mis gibi oluyor. Ben bırazda oglan ılerde abur cubur yer dısardakı seylere özenir diye öğrendim bunu. Eşimde çevremdekilerde severek yiyiyor. Taze yapıp pişireceksiniz. Aynı mantı gibi fakat bol yumurtalı ve varsa ıspanaklı. Alısana kadar bıraz kalın oluyor ama el alısınca ınecık makarna cıkıyor. Tarifini de nefis yemek tarifleri sitesinde ıspanaklı ev makarnası yazarak bulabılırsınız. Zaten cok detaylı anlatmıs arkadas. Ben makarnayı erişteyi hep ordan bakarak yapıyorum. Valla öyle lezzetli oluyor ki bu zamana kadar ben makarna yememısım dıyorsunuz. Colugunuza cocugunuza da güvenle yedirebilirsinizZahmet olmazsa tarifini yazabilir misiniz? Bir de çok sert olmuyor mu hamuru yoğurmak için? Ben de yapmak istiyorum ama beceremem belki diye yeltenmedim hiç şimdiye kadar. Ev yapımı makarna başka oluyor gerçekten tadı doyuruculuğu vs.
Bende evde pızza yaptım cok güzel oldu ama masrafı dısardan ıstesem daha uyguna gelırdıBağımlık gerçekten. Ben de bayılıyorum. Evde yemek varken bile dışarıdan söylüyorum bazen o pizzalar falan çok lezzetli geliyorben de kilo problemi yok ama para problemi olduğu için vicdan azabı çekiyorum. Bir arkadaşımdan bulaştı bu bana. O neredeyse 3 öğününü dışarıdan söylüyor ve 100kiloyu geçmiş durumda
bence dışarıdan özellikle sipariş ettiğiniz, çok sevdiğiniz yemekleri evde yapmayı öğrenin
Bu fast food markalarında bağımlılık yapan bişey olduğunu düşünüyorum. Çünkü bende aynı durumdaydım. Kokusu sanki burnuma geliyodu. En son bi avmde çalışınca kusana kadar yedim ve tiksindimSizinki benimkinden daha sağlıklı en azından,o kadar diyeyim,yediklerim sadece kızartılmış ürünlerBağımlılık oldu sürekli gidip yemek istiyorum,şu an bile canım çok istiyor
3 ay öncesine kadar gayet iyiydim,birkaç kez ödül olsun diye yiyeyim dedim şimdi durduramıyorum
![]()
Çok teşekkür ederim deneyeceğim ben de, ne güzel siz de aman alıvereyim dışarıdan dememişsinizBıraz ugrasmalı evet. Ama köy yumurtası kullanıyorum. İçine de ıspanak falan girince ne koku kalıyor ne bişey. Mis gibi oluyor. Ben bırazda oglan ılerde abur cubur yer dısardakı seylere özenir diye öğrendim bunu. Eşimde çevremdekilerde severek yiyiyor. Taze yapıp pişireceksiniz. Aynı mantı gibi fakat bol yumurtalı ve varsa ıspanaklı. Alısana kadar bıraz kalın oluyor ama el alısınca ınecık makarna cıkıyor. Tarifini de nefis yemek tarifleri sitesinde ıspanaklı ev makarnası yazarak bulabılırsınız. Zaten cok detaylı anlatmıs arkadas. Ben makarnayı erişteyi hep ordan bakarak yapıyorum. Valla öyle lezzetli oluyor ki bu zamana kadar ben makarna yememısım dıyorsunuz. Colugunuza cocugunuza da güvenle yedirebilirsiniz![]()
Yok valla ekmeğe bile uzandı o katkı maddeleri. Henüz boncuk makarna nasıl yapılıra erişemediğimden misafirlere ondan yapıyorum bilsem onu da yaparımÇok teşekkür ederim deneyeceğim ben de, ne güzel siz de aman alıvereyim dışarıdan dememişsiniz
Evet böyle saçma bi huyum oluştu son zamanlarda. Sürekli dışardan yemek yiyorum, evdeysem de eve soyluyorum. Bu durum beni gittikçe rahatsız etmeye başladı. Kendime dur demeliyim herkes kilo almışsın falan diyo ..aşırı sınır bozucu. . Bu psikolojik bi hastalık mı ya nedir anlamadım.
Makarna ve erişte tarifi yazar mısınız?ne güzel !uzun sürmüyor mu yapmak?Evet canım. Bıldıgın hamur yoguruyorum. İçine ıspanak püresi koyuyorum bazen öyle yapıyorum bazen sade yapıyorum. Makarnayı hazır olarak sadece bırı gelecegı zaman alıyorum fılızın boncuk makarnasını. Makarna salatası falan yapmak ıcın. Normalde erişteyi de yazın yapar fırınlarım, ama taze makarnaları falan dırekt acıp kesıyorum ve pısırıyorum.
Bende evde pızza yaptım cok güzel oldu ama masrafı dısardan ıstesem daha uyguna gelırdısucugu kasarı mısırı falan derken
Tabı evde olması saglıklı sadece:))