• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Lavinia01

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2022
21
-23
1

Öncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.

Çalışmak gibi çalışmamak da bir tercihtir ben bu yüzden yargılamam kadınları. Kadın illa çalışmak zorundadır veya çalışmamalıdır gibi keskin düşüncelerim yok. Siz istemiyosunuz çalışmak belli ve bunu da anladığım kadarıyla evlenmeden önce konuşmuşsunuz. Eşiniz o zaman tamam dedi şimdi çalış mı diyor? O zaman ilk başında kabul etmeseydi veya ben çalışmanı isterim deseydi.

Senin yapamam dediklerini buradaki kadinlarin cogu yapiyor..
Evine de ceviriyor,kocasina da yetiyor,cocuklarina da bakiyor..
Ama senin derdin calismak degil..
"Beni calistiracaksan alma" diyen bir kadinin bu hayattaki felsefesi de acik ve net zaten..
Armut pis,agzima dus..
Ama ola ki ayrilirsaniz,senden ne koy olur ne kasaba..

Aynen öyle sözünden döndü gibi oldu ayrıca ben evde biseyler yapıp satıyorum örgü dikis isleri. Biraz daha ilerlesem az çok kazanıcam hem hobi hem de sevdiıim bi iş nedense kadının evde yaptıkları hiç görülmüyo.

Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz

Eşiniz böyle biriyse niye evlendiniz?
Ev işi kadın işi değildir, o evde yaşayanların işidir. Anormal olan çalışmanızı istemesi değil adamın peşinden çorap toplamanız. Daha rahat çorap toplayabilmek için çalışmamayı seçiyorsunuz farkında mısınız? Karşı çıkmanız gereken şey çalışmanızı istemesi mi sizce?

Size hak veriyorum. Çünkü baştan çalışmak istememenizi söylemişsiniz eşiniz bunu kabul ederek evlenmiş.
Şu an mırın kırın etmesi saçma, ayıp.
Hayatta herkesin idealleri farklı olabilir siz anne olmak ve evinizde oturup çocuğuna bakmak isteyebilirsiniz ki kaldıki zaten çocuğa bakmak da bir iş bana göre annelik de bir iş evi çekip çevirmekte bir iş.
Ha ben yapamam o ayrı.
Benim bireysel görüşümde bir kadının erkeğe muhtaç olmaması taraftarıyım çünkü dünyanın binbir türlü hali var fakat çalışmak istemeyip çocuğuna bakmak isteyen kadınları da asla yargılamam ben küçükken annem çalışan bir kadındı ve annesizliği çok yaşadım içimde uktedir çocukluğumun annemle geçmemesi.. bu sebeple size hak veriyorum bu konuda bence eşinizi Çekin kenara baştan anlaşmanıza uymadığını söyleyin açıkça

Evlenmeden önce tamam demiş
Şimdi laf sokması gereksiz
10 Binle geçinilir de hayata nereden baktığınıza bağlı
Yani tatile gitmek istiyorum desen orta bir yere ancak gidersin
Ya da ilerde çocuğum için birikim yapacağım desen ancak yeter
Eşin iyi kazansa da kendi ekmeğin elinde olsun her zaman
Hem evliliklere çok güvenmemek lazım
Bugün yarın hiç ummadığın şeyler olabiliyor
İş bir yerde hayat garantisi.

Eşim de ben de çalışıyoruz. Evden çalışıyorum, çocuğuma da bakıyorum eşim de ev işlerine yardım ediyor. Bence sizin canınız biraz kıymetli pek zora gelemiyosunuz asıl sorun bu.
Evet öyle bunu kimse anlamam kabiliyetim yok demek istedim yapanları da tebrik ettim ama kadın dayanısması yok burda sanrm herkes bi taslamıs yapamadıklarımzdan dolayı

Fikriniz doğru yada yanlış.
Bence elinden gelen ne varsa kadın bir meslek sahibi olmalı ailesine destek olmalı.
Hayat standartınız bugün bahsettiğiniz gibi devam etmeyebilir nihayetinde.
Ancak siz eşinize baştan beni çalıştıracaksan evlenmeyelim demişsiniz o kabul etmiş. Şimdi ne değişti de çalış diyor. O da önemli bence.

İşte onu soruyorum birgün oldu bu adamin aklı karıştı sizi aldattı . Onu da geçtim adam trafik kazası geçirdi öldü alacağınız maaş belli ne yapacaksınız ? Şu hayatta kimseye sırtınızı dayamayin zaman eski zaman değil insanlae da eski insanlar değil 10 bin TL kusura bakmayın büyük para değil bir ev olmuş en kotu 600 bin eşiniz nasıl alsın ev araba alsa 200 bin bu adamın 800 bin çıkarma gibi şansı var mı ? O çocukların arkadaşları gibi evde et, muz tüketmeye hakkı yok mu doğduklarında . Bir yabancı dil bilseler mesela kötü mü olur

Back
X