• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Ben konusahibini haksız bulmadım
Evet bencede her kadın çalışmalı, ekonomik gücü olmalı. Ama kendisi istemiyorsa bunu neden mecbur olsun? Başta adama demiş ben çalışmicam, ona göre evlenceksen evlen. 10 bin lira geçen senede çok büyük para değildi, ozaman deseymiş benim maaşım herşeye yetmez ya sende çalış yada bu iş olmaz. Herkes yolunu belirlerdi. Şimdimi aklı başına gelmiş yani. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı olmuş bu biraz.
Konusahibi 10 binle geçinmek için ciddi çok alçak gönüllü olmalı, şuan geçiniyor olsanız bile ilerde çocuğunuz olduğunda nasıl olacak?i onu düşündünüzmü? Evde oturup evcilik oynamak istemenizi yadırgamiyorum, eşinizin maaşı şuankinin 2-3 katı olur tamam derimde 10 bin bu istekleriniz için ciddi iddialı.
10 bin geçen sene iyi paraydı. Arabamın deposu 10 bin lirayla geçen sene yaklaşık 34 kez full doluyordu bu sene 9 ya da 10 kez dolar ancak. Aradaki fark bu kadar büyük.

Siz kiminle tartışıyorsunuz şu an anlayamadım? 😄 kendiniz yazıp kendiniz cevaplamışsınız.
Vallahi devir kötü, ekonomi boğazımıza yapışmış durumda. Daha da kötü olacak diyorlar. Çalışan eş istemem diyen ne kadar tanıdığım varsa, şimdi çalışan arıyorlar ya da eşlerini kpssye teşvik ediyorlar. Tek maaşla geçinmek çok büyük paralar kazanmıyorsan çok zor ki 10 bin büyük bir para değil. Eşiniz başta tamam deyip şimdi zorlanmış olabilir.
Hem çalışıp hem evle çocukla tek başınıza ilgilenmek zorunda değilsiniz zaten, birlikte yapmalısınız her durumda.

10 bin geçen sene iyi paraydı. Arabamın deposu 10 bin lirayla geçen sene yaklaşık 34 kez full doluyordu bu sene 9 ya da 10 kez dolar ancak. Aradaki fark bu kadar büyük.
Tabiki geçen seneye göre alım gücü çok düştü. Ama çocuklu, hele 2 çocuklu, bir aile için 10 bin geçen senede çok para değildi.

Tabiki geçen seneye göre alım gücü çok düştü. Ama çocuklu, hele 2 çocuklu, bir aile için 10 bin geçen senede çok para değildi.
Geçiniliyordu en azından tek maaşla. Kiralar normal seviyelerdeydi. Şimdi tek maaşla geçinebilmek için en az 20 bin olması gerekir o maaşın.

Ben konusahibini haksız bulmadım
Evet bencede her kadın çalışmalı, ekonomik gücü olmalı. Ama kendisi istemiyorsa bunu neden mecbur olsun? Başta adama demiş ben çalışmicam, ona göre evlenceksen evlen. 10 bin lira geçen senede çok büyük para değildi, ozaman deseymiş benim maaşım herşeye yetmez ya sende çalış yada bu iş olmaz. Herkes yolunu belirlerdi. Şimdimi aklı başına gelmiş yani. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı olmuş bu biraz.
Konusahibi 10 binle geçinmek için ciddi çok alçak gönüllü olmalı, şuan geçiniyor olsanız bile ilerde çocuğunuz olduğunda nasıl olacak?i onu düşündünüzmü? Evde oturup evcilik oynamak istemenizi yadırgamiyorum, eşinizin maaşı şuankinin 2-3 katı olur tamam derimde 10 bin bu istekleriniz için ciddi iddialı.
Bana her türlü tuhaf geliyor ya çalışmak istemiyorum demek bir hastalık bir zorunluluk durumu yoksa bir insan niye çalışmak istemez ki? Bi de konu sahibi harcamam yok masrafsızım falan demiş sosyal hayatı da yoksa evde kafayı yer insan ama o durumu alıştığı için normal geliyor ona.

"çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse."

Butun derdiniz biri karnimi doyursun yeter ki koca gün evde durayim, hayatim bulasik yemek yapmakla geçsin diyorsaniz size fazla bir şey söylemeye gerek yok bence. Eşiniz de bu goruşte biriyle evlendiyse bir zahmet şimdi şikayet etmesin.

Mihrimah Sultann Mihrimah Sultann sağol alıntılamışsın konu sahibi beğenmediği icin yorumları silmiş konuyu şaşırmadım :KK66: ayrıca konu sahibi çalışmıyorum ama kocamın yerden çoraplarını toplamıyorum kimsenin pis çoraplarıni toplamaya gelmedim bu hayata en azından benim kocam farkında :KK66:

Son düzenleme:
Çok kırıcısınız. Kadınlara yüklenen bi tek erkeklar değilms kadınlar da kadınlara yükleniyomu. Aklı olan buraya derdini yazmaz yazarsa dert üstüne dert biner.
Konu silemezsiniz burada. Gerçi belli ki gidicisiniz, işinize gelmedi yorumlar. Haydi selametle.

Geçiniliyordu en azından tek maaşla. Kiralar normal seviyelerdeydi. Şimdi tek maaşla geçinebilmek için en az 20 bin olması gerekir o maaşın.
Kiramız yok, aksine kira gelirimiz var ama biz o maaşla geçinemezdik.
Çocuklar özele gidiyordu, onun dışında aylık sosyal faaliyetleri, kurs ücretleri derken mümkün değildi ki geçen sene pandemi nedeniyle kurslar vs çoğu zaten iptaldi.

Bana her türlü tuhaf geliyor ya çalışmak istemiyorum demek bir hastalık bir zorunluluk durumu yoksa bir insan niye çalışmak istemez ki? Bi de konu sahibi harcamam yok masrafsızım falan demiş sosyal hayatı da yoksa evde kafayı yer insan ama o durumu alıştığı için normal geliyor ona.
Herkes farklı.
Benim annem geçen seneye kadar çalıştı, 63 yaşında şuan ama bazen halen der 2 sene daha çalışıp emekli olsaydım diye.
Bizler çalışmaya alışgınız.
Ama ömründe hiç çalışmamış, çalışmayı hiç düşünmemiş akrabalarım var.

Kiramız yok, aksine kira gelirimiz var ama biz o maaşla geçinemezdik.
Çocuklar özele gidiyordu, onun dışında aylık sosyal faaliyetleri, kurs ücretleri derken mümkün değildi ki geçen sene pandemi nedeniyle kurslar vs çoğu zaten iptaldi.
Özel okul falan çok ütopik konu sahibi için. 6 yaşına kadar evde bakacak, kreş falan da yok, çocuk komşu ziyaretlerinde kısır günlerinde büyüyecek. Sonrası da en yakın mahalle mektebi işte. Hepsi okul ne gerek var para vermeye 😂

Spordu, sosyal faaliyetti küçücük çocuk ne anlar, ne gerek var. Sinemaya ilk kez 15 yaşında gider, tiyatroya hiç gitmez çok da mühim değil. Mahalledeki top sahasında mahalle çocuklarıyla futbol oynasın, mis gibi spor işte.

Özel okul falan çok ütopik konu sahibi için. 6 yaşına kadar evde bakacak, kreş falan da yok, çocuk komşu ziyaretlerinde kısır günlerinde büyüyecek. Sonrası da en yakın mahalle mektebi işte. Hepsi okul ne gerek var para vermeye 😂

Spordu, sosyal faaliyetti küçücük çocuk ne anlar, ne gerek var. Sinemaya ilk kez 15 yaşında gider, tiyatroya hiç gitmez çok da mühim değil. Mahalledeki top sahasında mahalle çocuklarıyla futbol oynasın, mis gibi spor işte.
O saydıklarınız belki 40 sene önce mümkündü.
Şimdi çocuklar hiçde öyle gerek yok demiyor.
Beni doğurduysan istediklerimi yapacaksın kafasındalar. Gayetde haklılar. Dediğim gibi
eşinin maaşı çok iyi olur, tüm imkanları sunar amenna, otursun evinde sunum falan yapsın. Ama 10 bin le çok iyi geçiniyoruz çalışmam gerekmiyor diye düşünmesi çok ütopik. Türkiyede değilim artık ama Türkiye gerçeğine benden daha uzak konusahibi.

Herkes farklı.
Benim annem geçen seneye kadar çalıştı, 63 yaşında şuan ama bazen halen der 2 sene daha çalışıp emekli olsaydım diye.
Bizler çalışmaya alışgınız.
Ama ömründe hiç çalışmamış, çalışmayı hiç düşünmemiş akrabalarım var.
Ben de severim tembelliği yalan yok bazen birkaç gün sadece uzanıp hiçbir şey yapmasam derim ama pandemi de evdeydim iki yıl bir uğraş ve sosyallik de olmayınca düşünmekten sıyıracaktım🤣 kendimi konu sahibinin yerine koyuyorum sürekli eşinden bu lafları duymak çok sinir bozucu nasıl katlanıyor ki.

Çok kırıcısınız. Kadınlara yüklenen bi tek erkeklar değilms kadınlar da kadınlara yükleniyomu. Aklı olan buraya derdini yazmaz yazarsa dert üstüne dert biner.
Bak kırıcı olalım ama sen gerçekleri bil tamam mı aklında bı acaba olsa bile ne mutlu bana . Dünyanın en mutlu aşkını yasasan bile birgün bitebilir bu hayatın işte kendisi . Çocuğunun yanında olmak değil tek mesele tabi ki sana ihtiyacı olunca yanında olacaksın ama o çocuk da bir kere yurt dışına cikmasin mi ? Bir yabancı dil öğrensin . Onu da geçtim arkadaşları sinemaya giderken ne diyeceksin mesela seksen lira olmuş bı kola mısır alsa o zamana kaç lira olacak ? Çocuk dümdüz buyur o çocuktan nasıl vizyonu olmasını bekleyeceksin ? Yabancı bir ülke görse insanlar tanısa mesela niye olmasın

O saydıklarınız belki 40 sene önce mümkündü.
Şimdi çocuklar hiçde öyle gerek yok demiyor.
Beni doğurduysan istediklerimi yapacaksın kafasındalar. Gayetde haklılar. Dediğim gibi
eşinin maaşı çok iyi olur, tüm imkanları sunar amenna, otursun evinde sunum falan yapsın. Ama 10 bin le çok iyi geçiniyoruz çalışmam gerekmiyor diye düşünmesi çok ütopik. Türkiyede değilim artık ama Türkiye gerçeğine benden daha uzak konusahibi.
Ya hep bu instagramdaki kokoş gelinlere özenmek bence konu sahibi gibi insanların sorunu. Altlarında araba, süperlüx evde bütün gün bakın nasıl temizlik yaptım, ne güzel sunum yaptım, evime bakın, çocuğuma bakın diyorlar, bunlar da çalışmayınca öyle hayat yaşayacaklar sanıyorlar.

Ya hep bu instagramdaki kokoş gelinlere özenmek bence konu sahibi gibi insanların sorunu. Altlarında araba, süperlüx evde bütün gün bakın nasıl temizlik yaptım, ne güzel sunum yaptım, evime bakın, çocuğuma bakın diyorlar, bunlar da çalışmayınca öyle hayat yaşayacaklar sanıyorlar.
O t
Kesinlikle öyle biri değilim ne sunum ne araba derdim hatta esim araba almak ister ben zorlamam neyse burası hiç güzl bi yer değilmis. Anlatamadım kendimi. Hepiniz haklısınz ama kendinizce. Sadece buna cevap vermek istedim çünkü sunumdu sosyal medyaydı bana çok uzak yanlıs anlasılmak istemadiğim tek konu. neyse siz yorumlarınıza devam edin. Dünyalık işler bana çok uzak.

O t

Kesinlikle öyle biri değilim ne sunum ne araba derdim hatta esim araba almak ister ben zorlamam neyse burası hiç güzl bi yer değilmis. Anlatamadım kendimi. Hepiniz haklısınz ama kendinizce. Sadece buna cevap vermek istedim çünkü sunumdu sosyal medyaydı bana çok uzak yanlıs anlasılmak istemadiğim tek konu. neyse siz yorumlarınıza devam edin. Dünyalık işler bana çok uzak.
He karnım doysun yeter diyorsunuz. Sizin bileceğiniz şey. Ama o zaman çocuk yapmayın lütfen. Bir (ya da birkaç) çocuğu bu yaşamak istediğiniz maddi sıkıntı dolu hayata mahkum etmeyin. Yazık günah.

O t

Ayrıca evimde tv yok sırf bu tarz sunum sevdalısı insanları görmek istemediğim için. Sosyal medya hesabım bile yok simdi buna da kötü yorum bulurlar

Back
X