• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Fikriniz doğru yada yanlış.
Bence elinden gelen ne varsa kadın bir meslek sahibi olmalı ailesine destek olmalı.
Hayat standartınız bugün bahsettiğiniz gibi devam etmeyebilir nihayetinde.
Ancak siz eşinize baştan beni çalıltıracaksan evlenmeyelim demişsiniz o kabul etmiş. Şimdi ne değişti de çalış diyor. O da önemli bence.
Ekonomi değişti. Geçen sene tek maaşla geçinebilirken bu sene geçinemiyor insanlar.

Ekonomi değişti. Geçen sene tek maaşla geçinebilirken bu sene geçinemiyor insanlar.

Konu sahibi bunu anlar mı ki diye sordum ama :)
Ay valla bu sene tek maaşız.
Ne kadar güçleşti herşey.
Hamilelik, bebek derken. İnşallah ben de işe başlarım bu sene haber bekliyorum :(

Zaten evlenmiş insana memur ol denmesi bana garip geliyor ya. Bu zamana kadar bir şeyleri elde etmesi gerekirdi.

Ben iş durumumu güvence altına alıp sağlamlaştırmadan evlenmem şahsen. Bence herkes bu şekilde yapmalı.

Dünyanın binbir türlü hali var herkes kendi ayaklarının üstünde durabilmeli. Eşim çalışıp dış dünyaya karışırken ben öyle kös kös evde oturup yemek hazırlayamam mesela.

Öncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.

Ev hanımı olma isteğiniz gayet normal , ben de çalışan bir bayanım ama eşim için değil kendim için çalışıyorum, siz de ne ile mutlu olacaksanız o şekilde tercih yapın, fakat elinizde bir maddi kaynak olması eşiniz için değil sizin için önemli, günümüzde erkeklere güvenip koca bir ömrü ellerine bırakmakta çok akıllıca değil tüm mutluluğun bir kere aldatmasına ya da bir tokadına bakar, o yüzden kendiniz odaklı düşünün herşeyi...

Ben konu sahibesini haklı buldum. neden derseniz evlenirken çalışmadığını görmüyor muydu bu adam? Gördü. Bu kızla hiç mi konuşmadı daha önce? Konuştu.

ben tabi ki kadınların çalışmama kafasını toptan kaldırıp atması gerektiği kafasındayım, kadınlar da bireyselliklerini tanımalı ve önem vermeliler. Ama konu sahibesininki gibi git çalış memur ol maaş getir diyen erkekler de çok çok itici. Adam gerçekten bağımsız, çalışan, eşit gördüğü bir kadınla olmak için çalışan kız olsun der evlenir saygı duyarım. Ama git para getir diyen, oturup benim paramın hesabını yapan erkek gözümde yerlere iner :ruh:

Çalışıp çalışmamak size kalmış. Ama çalıştığınız takdirde ekonomik özgürlüğünüz, hayat kaliteniz bir tık daha iyi olacaktır. Evinize arada bir temizlik için yardımcı alırsınız, buzluk yemekleri, pasta börek vs alırsınız. Sosyal hayatınız, çevreniz büyür. Hem artık robot süpürgeler var, evden ayrılmadan yerdeki eşyaları vs kaldırır, işe gittiğinizde çalıştırırsınız. Ev+ çocuk gibi konularda eş de yardımcı olur (ki kadın çalışmasa bile yardımcı olmalı). Memuriyet düşünüyorsanız belirli bir süre çalıştıktan sonra 2 yıl ücretsiz izin hakkınızı kullanır çocuğunuzu kreşe yollarsınız. Ama bunlar isteğe bağlı şeyler zorla olacak şeyler değil. Siz istemiyorsanız, eşinizle başta bu durumları konuşup çalışmayacağınızı belirtmişseniz zorlama gibi bir hakkı olduğunu düşünmüyorum. Ben kızım mutlaka çalışsın isterim, iyi ki de çalışıyorum.

bana göre doğru düşünmüyorsunuz. Tamam 10 bin ile iyi geçiniyorsunuz demişsiniz ama 15 bin ile daha iyi geçinmez misiniz? Neden illa aza tamah edesiniz? 10 bin zaten günümüz şartlarında öyle büyük bir para değil. Çalışmak istemezseniz çalışmayın ama bulduğunuz sebepler garip geldi bana. Daha 5 aylık evlisiniz, mevcut olmayan çocuğu bahane ediyorsunuz. Hele ki çocuk olunca masrafları ne kadar biliyor musunuz? Küçük çocuklar hele sık sık hastalanıyor. Çocuk demek masraf demek. Günümüz şartlarında tek maaş ile geçim olmaz evet. Dahası çalışırsanız sigortanız yatar. Bunun ilerleyen yaşı var, emekliliği var. Dışardan sigorta ödemek az para değil. Eğitim durumunuz ön lisans yazıyor üstelik

Sizin çalışasınız yok hanımefendi. Eşinize de en baştan söylemişsiniz zaten. Size hak verelim diye mi açtınız konuyu?

Hala böyle düşünen insanların var olduğunu bilmek gerçekten şaşırtıcı. Kadın çalışıp hem de ev işini tek başına yapacak diye bir şey zaten yok. Bunun uygun olanı her şeyi iki tarafın da yapması. Ama ben ev işlerinin hepsini yapayım, işe gitmeyeyim, “çalıştıracaksan evlenme” mantığı kadar kadını ele ayağa düşüren bir düşünce daha yok. Keşke “çalıştığımda evdeki sorumluluğunu almayacaksan benle evlenme” demiş olsaydınız. Üzüldüm zihniyetinize. Umarım değişir.

Öncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.

Eşiniz uzman derken tam mesleği ne onu anlayamadım?
Ayrıca çalışıp çalışmama konusunu kendi aranızda evlenmeden konusmadiniz mi?
Evet hem çalışmak hem ev hem çocuklar cidden zor. Hızlı yorulan birisine göre değil.
Fakat ben çalışmayı tercih ediyorum.

Bu konularda ısrarla yorum yazan bırısıyım . Lutfen ama lutfen çalışın hayatın ucundan tutun kendınız ıcın cocuklarınız ıcın calısın çunku hayat o kadar acımasızkı ne esınıze ne evlılıgınıze ne aılenıze ne saglıgınıza guvenmeyın ınanın ınsanın teptaklak olması an meselesı . Adamın gonlu kayar bır gun karsına ben baskasına asık oldum dıye dıkılıverır yada saglık elden gıder hastalık olur olum kalım olur hayatın ne getırecegı hıc bellı degıl . Senelerce yaptığım en dopru sey çalışmak olmuş.
Hıcbırsey olmasa dahı hayat pahalılığı her gecen gun artıyor gecım cok zorlastı cocuklarımıza bır gelecek saglamak artık cok zor . İnsanın pıjamaları uzerınden atıp saçını basını tarayıp ıse gıtmesı kadar guzel bırsey yok .Çalışmak bayanın kendıne guvenını artırıyor , sosyal ortamlara gırmesını saglıyor , canı sıkkın olsa bıle kafasını dagıtmasına vesıle oluyor yaşlılığınızda emekli maaşınız olur .Lutfen ama lutfen kendınız ve cocukalrınız ıcın calısın

eskiden olsa oooo 10 bin lira epey iyi kazanıyormuş eşiniz derdim ama günümüz şartlarında ne yazık ki çok büyük bi para değil
hele ki çocuk olduktan sonra nereye yetireceğinizi şaşırırsınız
çünkü çocuk büyüdükçe masrafı da büyüyor ve çocuk kısmetiyle gelir de tamamen hikaye
bir de çalışmayı sadece maaş olarak düşünme sigortan olacak ileride emekliliğin olacak
ben de şu anda maaşımın %90ını bakıcı masrafına harcıyorum ama bi günden bi güne de düşünmedim aman işi bırakayım madem öyle diye, sigortam yatıyor en azından diye düşündüm

kafanızı değiştirin ama eşiniz için değil kendiniz için

benle nişanlım uzmanız, sizin eşinizden daha fazla alıyoruz her birimiz, yine de evlenince nasıl geçineceğiz diye kafayı yiyorum.

valla bence de çalışın, çalışmak iyidir, kadına özgüven güç katar, sosyalliği gelişir.
Uzman dediği uzman çavuş yav 😂

Ben konusahibini haksız bulmadım
Evet bencede her kadın çalışmalı, ekonomik gücü olmalı. Ama kendisi istemiyorsa bunu neden mecbur olsun? Başta adama demiş ben çalışmicam, ona göre evlenceksen evlen. 10 bin lira geçen senede çok büyük para değildi, ozaman deseymiş benim maaşım herşeye yetmez ya sende çalış yada bu iş olmaz. Herkes yolunu belirlerdi. Şimdimi aklı başına gelmiş yani. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı olmuş bu biraz.
Konusahibi 10 binle geçinmek için ciddi çok alçak gönüllü olmalı, şuan geçiniyor olsanız bile ilerde çocuğunuz olduğunda nasıl olacak?i onu düşündünüzmü? Evde oturup evcilik oynamak istemenizi yadırgamiyorum, eşinizin maaşı şuankinin 2-3 katı olur tamam derimde 10 bin bu istekleriniz için ciddi iddialı.

eskiden olsa oooo 10 bin lira epey iyi kazanıyormuş eşiniz derdim ama günümüz şartlarında ne yazık ki çok büyük bi para değil
hele ki çocuk olduktan sonra nereye yetireceğinizi şaşırırsınız
çünkü çocuk büyüdükçe masrafı da büyüyor ve çocuk kısmetiyle gelir de tamamen hikaye
bir de çalışmayı sadece maaş olarak düşünme sigortan olacak ileride emekliliğin olacak
ben de şu anda maaşımın %90ını bakıcı masrafına harcıyorum ama bi günden bi güne de düşünmedim aman işi bırakayım madem öyle diye, sigortam yatıyor en azından diye düşündüm

kafanızı değiştirin ama eşiniz için değil kendiniz için
Ekleme olsun güzel gönderinize;
Yoksulluk sınırı 16.000 TL. Açlık sınırı ise asgari ücretten biraz *fazla*.

Back
X