Hanımefendi sizin çocuğunuz en az yirmi yaşında yani ilköğretime en az 13 yıl önce başlamış, siz en az 40 yaşındasınız keza siz de en az 25 yıl önce zaten özel okula gitmişsiniz. Bir eğitimci olarak biri bana çok değil 5 yıl önce çocuğunu özel okula yollayacaksın dese çok gülerdim. ideolojik olarak da şiddetle karsıydım . Ama son 5-6 yılda eğitim sistemi o kadar hızlı bozuldu ki şu an bırakın karşı olmayı, gereklilik olduğunu düşünüyorum. O yüzden bundan 15-25 yıl öncesinin eğitimiyle karşılaştırıp ahkam okumayın derim, zira komik oluyorNasıl da abartmışsınız.Oğlum devlet okulunda hiç özel ders almadan dersaneye gitmeden okulun kursuyla ülkenin en iyi okullarından birine girdi.Derece yaptı.Asla üstün zekalı filan da değil.En başından beri düzgün çalıştı ve istekliydi başardı.İngilicesi de şu an çok iyi çünkü gittiği okul da dil eğitimi çok iyi.
Yani gerçekten eğitimde bu kadar göz boyanmasına, velilerin yolunmasına o kadar karşıyım ki.Bu durumu olmazsa olmaz gibi anlatmışsınız.
Çocuğun iyi bir yere girmesi için para dökmeye lüzum yok.Ailede sadece ben özelde diğer kardeşlerim devlette okudu.Hepsi çok başarılı ve çok iyi kazanıyorlar.Keşke ben de göz boyayan bir özel okula gideceğime düzgün bir devlet okuluna gitseydim diye düşünürüm hep.
NOT: ayrıca bundan 25 -30 yıl öncesinde ancak ayrıcalıklı sınıfların özel okula gidebildigi düşünülürse , sizin özel okula gidip, oglunuza ne kadar zeki olursa olsun üniversiteye hazırlık sürecinde ihtiyacı olmasa da destek vermemiş olmanız bana hiç inandırıcı gelmedi.