• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dışarıdan birkaç göze ihtiyaç var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

rosseyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2016
1.747
1.696
133
mrb kızlar
size bir konudan bahsetmek istiyorum. normalde benim görüşlerim aslında belli.
yani ben bu konuda zaten ona gerekli uyarıları yaptım. ama maalesef beni dinlemiyor. yaşı da zaten benden oldukça küçük.
aynı işyerinde çalıştığım bir arkadaşım evlenmek üzere.
çocukla evlilik tarihi almak üzereler. bir ay içinde nişan yapacaklar. sadece evde oluyorya yüzük takıp nişan söz bir arada o şekilde istiyor.
zaten sözden bir kaç ay sonra da düğün olacak.
neyse asıl konuya gelecek olursak ise arkadaşım şuanda kapalı ve başını açmayı düşünüyor.
bu arada konu asla kapalılık ve açıklık mevzusu hiç değil. lütfen konuya oradan yaklaşıp bir tartışma çıkarmayalım.
zaten bunun kararını kendisi vermiş. sadece zamanı konusunda dışardan bir kaç göze ihtiyacı var şuan için. benim konuyu buraya yazdığımdan zaten haberi bile yok. sadece ben ona yardımcı olmak için fikir istiyorum sizlerden.
bunu tabiki herkesle paylaşmadı henüz. birkaç arkadaşı dışında. biliyorsunuz bu konu biraz hassas. nişanlısı bu konuda kesinlikle karışmıyor.
şimdi asıl soru şu arkadaşım düğünde başını açmak istiyor.
ancak bu sefer nişanda kapalı olması gerekiyor. yani bu durum sizce de abes olmaz mı?
ben bunun abes olacağını söyledim. o da böyle bir değişikliğe düğünde daha kolay adapte olacağını söylüyor.
yani sizce dışardan bakan gözler olarak sözde açık olup düğünde kapalı olması garip değil mi? en sağlıklı olan nasıl bir süreç olmalı acaba?

Aile baskısıyla kapanan bir arkadaşım nişan ve düğünde başını açıp askılı giydi.
Yine aile baskısıyla kapanan diğer arkadaşım düğünün ertesi günü başını açtı.
Yani karar ona ait.

Aile baskısıyla kapanan bir arkadaşım nişan ve düğünde başını açıp askılı giydi.
Yine aile baskısıyla kapanan diğer arkadaşım düğünün ertesi günü başını açtı.
Yani karar ona ait.
evet karar ona ait.
zaten kararını vermiş. sadece zamanı sorun yapıyor
ayrıca senin verdiğin örneklerde de hep düğünde açmışlar başını.
düğün dönem noktası mı oluyor :)

komşumuzun kızı düğünden sonra açıldı eşim istemiyor diye ama zaten aile istedi diye kapanmıştı gerçekten kalpten isteyerek değil. ailesi şimdi laf edebilir ama düğünde bir şey demeyecekler diye de bakabilir anne babasına bağlı bir durum.

Bu kız benim arkadasım olsaydı konuyla asla ilgilenmez dert etmezdim.
Kısının kendisini baglar
Bence sizde fikir falan vermeyin
eğer günün 8 saatini bu konudan konuşmak zorunda kalırsanız sizde bi zaman sonra dert etmeye başlarsınız emin olun.

eğer günün 8 saatini bu konudan konuşmak zorunda kalırsanız sizde bi zaman sonra dert etmeye başlarsınız emin olun.
İste mevzu o. Dinlemem. Bir kere dinlerim fikrimi söylerim biter. Sonrası kendisini baglar.
Kı abes oldugunu söylemissiniz zaten fikir de vermıssınız bencede abes.

evet karar ona ait.
Çünkü kadın evlenince kocası bilir deyip karışmıyor kimse.

Eğer kararı kesinse bence söz ve nişandan önce açsa daha iyi neden dersen de sözde nişanda kapalı düğünde açık senin de dediğin gibi çok abes bence. E kız da kapalı olmak istemiyorsa gelinlik giyecek tesettürlü bir model seçmek zorunda mı kalsın istemeyerek? Ayrıca hadi sözde nişanda aile arasında da düğünde herkes görecek aaa bu gelin o mu olacak bu sefer düğünde kapalı olsa da sonra açılsa filan. Ya şimdi ya hiç bence özetle.

evet karar ona ait.

aile baskısı ile kapananlar evlenince o evden çıkıyor ya artık karışamazlar diye muhtemelen düğünden sonra açılıyor.

komşumuzun kızı düğünden sonra açıldı eşim istemiyor diye ama zaten aile istedi diye kapanmıştı gerçekten kalpten isteyerek değil. ailesi şimdi laf edebilir ama düğünde bir şey demeyecekler diye de bakabilir anne babasına bağlı bir durum.
Çok saçma ya aşırı saçma ailesi istedi diye kapanıyor eşi istedi diye açılıyor bu ne böyle kendi fikri kendi kararı yok mu bu insanların? Bunların zayıflığı yüzünden her kapalı aile baskısıyla kapandı sanıyor insanlar. Neyse sakinim.
Konu sahibi boşver arkadaşın ne yaparsa yapsın. Çevrenin fikrini bu kadar önemseyen insana şöyle yap desen ama böyle der, tamam öyle yap desen ama o zaman da şöyle olur der. Fıkır beğendiremezsin.

Açık kapalılık konusu zaten tartışılır ama bu mecrada tabiiki değil. O sebeple karakter noktasına değinmek istiyorum.
Yeni bir ortama girecek medem öyle bir karar almış daha ilk tanışırken yapsın niye düğünde yani.. Şahsen ben ikinciye açık görsem kaç yaşında insan bu zamana kadar zihni yapısı oturmamış mı diye bi sorarım.

karar ona ait. hiç bir şekilde abes durmaz ama bence nişanda da açsın. fotoğraflara bakınca kendine garip gelmesin durum bir süre sonra. ama öyle yapacaksa da kesinlikle abesdeğil canı ne isterse onu yapmalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X