Dışarıdan çok sık yemek sipariş ediyorum.

Nasıl yaoıyosunuz evde kalhavltıyı ya ben esım 6da gıdıyor ıse aman ac gıtmesın dıye ondan once uyanıp yarm saat kahvaltı hazırlıyorm kahvaltı hazırlarjen asla elım cabuk olmuyor. Sız ne koyyosunz kahvaltısuna brnde oyle yapım evde ugrasmaym
Benim eşim uyanır uyanmaz yemez o yüzden işyerinde yemesi için ekmek arası sandviç yapıyorum peynir zeytin salatalık artık o an ne olursa hem doyurucu hem de dışarıdaki poğaça börek tarzı zararlı şeyleri yememiş oluyor :KK68:

Konu sahibi bence arkadaşların söylediği gibi pratik yemekler kurtarıcınız olur o zararlı şeyleri yiyip kilo almaktansa evde kahvaltı tarzı yerim makarna yapar yerim :KK53:Buzluk ve buzdolabı çok iş görüyor 1 gününüzü ayırıp yaparsınız bütün hafta yersiniz:dondurma:

Valla tek yaşıyor olsam ev yemekleri yapan bi yerle aylık anlaşır ordan yerdim. Su anda markete girip 3 4 parca sey alsan 150tl den aşağı cikamiyorsun. Hazırlamak için kaybettiğin zaman da cabasi

Aynı anda üç dört çeşit yemeklerin yapıldığı fırın tarifleri var. Onlara bakıp pratik şeyler yapabilirsiniz. Isıtır yersiniz. Hem zamandan tasarruf hem paradan. Aynı zamanda ders çalışmaktan başka şeyler yapmak kafayı da rahatlatır.

Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..
Ooooh afiyet olsun

Bulaşık istemiyorsanız tabağı streç filmle sarıp yemeği öyle koyun, bitince de alın tabak gene temiz😀her seçenek sunulmuş fikir verilmiş artık zaten size, bi çatal tencere tabak yıkamak 80 saniye filan
Bu aksam posetleyeyim tabakları bakalim esim ne diyecek:D
Beğenmezse yıkasın:D

Nasıl yaoıyosunuz evde kalhavltıyı ya ben esım 6da gıdıyor ıse aman ac gıtmesın dıye ondan once uyanıp yarm saat kahvaltı hazırlıyorm kahvaltı hazırlarjen asla elım cabuk olmuyor. Sız ne koyyosunz kahvaltısuna brnde oyle yapım evde ugrasmaym
Poğaça börek olabilir mi,bir de bir üyenin eşi bir kaba peynir zeytin domates koyuyormuş karışık:)

Ben hayatimda disardan yemek siparis etmedim. En sıkısık zamanlarimda bile yapmadim. Tez yazma sureci zorlu bir surec. Ben de 2016 yilinda butun bir yazimi tez yazmakla gecirdim. Ama bu arada haftanin 2 gunu isime de gidiyordum mesela. Benim icin en pratik yemekler hazir corba ve bulgur pilavi idi. Bulgur pilavinin yapimi belki cok pratik olmayabilir ama oncelikle beni tok tutuyordu ve bu cok onemliydi. Hic olmadi bir yumurta kiriyordum en basitinden. Planli calismak onemli kesinlikle. Ben kendimi sartlardim 1 saat 2 saat durmadan yazicam derdim. Sonra yemek icin kalkardim. Hazira daglar dayanmaz demisler. Cok masrafli. Ayrica hijyenik acidan da midem almazdi zaten.
Ben bulgur pilavının sosunu hazırlayıp kaplara bolusturup buzluğa atıyorum.
Sonra gerekince tencereye sıcak su,sos,bulgur,tuz,pilav hazır:)

B12 et, süt gibi gıdalarda yok mu? Ben peynirciyim, çok tüketirim, et ürünleri de yerim yani. Gidip baktırsam hepsine bakacaklar. Bir ara halsizliğim öyle çoktu ki, hastaneye zor gittim dr tahlil istedi ertesi gün tahlile gitmeye halim olmadı kaldı öyle..
Bu tür şeyler bağırsak emilimiyle de alakalı. B12 et ve yumurtada bol miktarda var. Eşim benden daha etcil ama benim b12 hep 500 üzeridir . Demir vs hepsi etkiliyor yorgunluğu. Tahlil sonuçlarına e nabızdan bakabilirdin ya da hastanenin İnternet sitesinden .

Dün sipariş etmemiştim. Bu gün mecburen dışarıdan yemek ve tatlı söyledim, artık kan şekerim mi düştü ne çok değişik oldum. Hiç pişman değilim, çok şükür elhamdülillah.. :)

Gıda mühendisi ve iş sağlığı güvenliği uzmanı olan arkadaşlarım sağolsun çok az şeyden midesi bulanan ve gözünü kapatıp herşeyi yiyen beni dışardan yemek yemekten soğuttular. Kullanılan ürün kalitesinden tutun da gıdaların depolandığı ve piştiği alanların pisliğine kadar herşey midemi bulandırıyor. Bahane etmeyin. Yemek yapmak yarım saat. Mantı açmazsınız da bir çorba bir sebze, bir pilav bir et, bir çorba bir salata yaparsınız. Her seferinde çok yapar birkaç gün yersiniz. Kolay geliyor deyin ciğerimi yiyin. Ama vaktim yok demeyin :KK200:

Dün sipariş etmemiştim. Bu gün mecburen dışarıdan yemek ve tatlı söyledim, artık kan şekerim mi düştü ne çok değişik oldum. Hiç pişman değilim, çok şükür elhamdülillah.. :)
Vicdanını yokla yine de sen:D

• Komik
Reactions: mb1
Gıda mühendisi ve iş sağlığı güvenliği uzmanı olan arkadaşlarım sağolsun çok az şeyden midesi bulanan ve gözünü kapatıp herşeyi yiyen beni dışardan yemek yemekten soğuttular. Kullanılan ürün kalitesinden tutun da gıdaların depolandığı ve piştiği alanların pisliğine kadar herşey midemi bulandırıyor. Bahane etmeyin. Yemek yapmak yarım saat. Mantı açmazsınız da bir çorba bir sebze, bir pilav bir et, bir çorba bir salata yaparsınız. Her seferinde çok yapar birkaç gün yersiniz. Kolay geliyor deyin ciğerimi yiyin. Ama vaktim yok demeyin :KK200:
Öğrenci kızımız ya,çokta seyyapmayin,alışır:)
80lerde ki gibi "hani o eski gelınler" eskiden ilkokuldan çıkan mutfağa girerdi,biz de küçükten öğrendik ama şimdi hazırı anca yiyor gençler:)
Yine de yapmayı biliyormuş kızımız,yalnız olunca daha bir salıyor insan,ondandir:)

Hani soğan domates biber üçlüsü oluyor ya,sebzeliyse.Sade seven de var ama ben genelde böyle yaparım,et suyu ya da tavuk suyu varsa daha da guzel olur.
Ohh çok severim, mis❤️ Sos deyince anımsayamadım, sebzeli bulgur pilavı deriz biz. Ama malesef benim çocuklara bulgur yediremediğimden çok nadir yapıyorum.

Back
X