Dışarıdan çok sık yemek sipariş ediyorum.

Tek başınaysan bence o kadar da pahalıya gelmiyor olabilir.

aslında bulunulan yere ve yenilen yemeğe göre ucuza gelebilir

ama ben her gün öğlen dışarıda yiyorum 20 tl nin altında bir şey yiyemiyorsun buralarda öğrenci vs çok olan yerler daha uygun olabilir

bunu 3 öğün hatta iki öğün yesen bile 1200 gibi bir miktar olur ki bu da çok

aslında bulunulan yere ve yenilen yemeğe göre ucuza gelebilir

ama ben her gün öğlen dışarıda yiyorum 20 tl nin altında bir şey yiyemiyorsun buralarda öğrenci vs çok olan yerler daha uygun olabilir

bunu 3 öğün hatta iki öğün yesen bile 1200 gibi bir miktar olur ki bu da çok

3 öğün değil günde en çok 1 kere.

Biz buraya ilk ünlü bir pizza markası açılınca tabi o zamanlar çocuk yoktu, ben de yoğun çalışıyordum akşam eve gelince yemek yoksa hemen pizza sipariş ediyorduk. Sonra gerçekten pahalıya geliyor. Bildiğin hamur üzerine sucuk, salam koyup çok aşırı pahalı satıyorlar.

Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..
Kilodan ziyade çok masraflı olur aparatif kolay bişeyler uğraşabilirsiniz hem kafanız dağılır bence 1 saatlik molanızı bunun için kullanabilirsiniz

Biz buraya ilk ünlü bir pizza markası açılınca tabi o zamanlar çocuk yoktu, ben de yoğun çalışıyordum akşam eve gelince yemek yoksa hemen pizza sipariş ediyorduk. Sonra gerçekten pahalıya geliyor. Bildiğin hamur üzerine sucuk, salam koyup çok aşırı pahalı satıyorlar.

Onu bıraktım. Çok pahalıya geliyor o. Nadiren arada söylüyorum kampanya gibi bir şey varsa.

Bence sizin kolayınıza geldiği için dışardan söylemek istiyorsunuz 🤭
Bulaşığıda üşendiğinize göre üşengeç birisiniz
Önemli olan malzeme
Malzeme olduktan sonra yemek yapması 15 dk yarım saat
Sağlığınızı düşünün

Evde tekmi kalıyorsunuz?
Yurt imkanınız yokmu daha rahat olur sizin için

Son düzenleme:
Ben de öğrenci biri olarak genelde okulda yiyorum malesef vakit gerçekten yok. Alışverişi hazırlaması pişirmesi bulaşığı derken çok vakit alıyor bence de ama ben en azından ev yemeği olsun dediğim için okulda yiyorum. Evde pratik olsun diye makarna yemek falan sağlıklı gelmiyor bana. Sıcak 4 çeşit yemek, devlet üni olduğu için ucuz da.

Ama sizde biraz bağımlılık gördüm bence kendinize 1 gün ev 1 gün dışarı gibi bi kural koyun en azından başlangıçta. Evdeyken de sevdiğiniz basit şeyleri yapın mesela pancake olur köfte olur yulaf lapası fırında tavuk olur böyle böyle basit çok şey var aslında. Bunlardan yaparak biraz biraz alışın en azından haftada 1-2 ye düşürseniz sizden iyisi yok. Ben haftsonları malesef hep dışarıdan yemek zorunda kalan biriyim yurtta da kaldığm için benim işim yaş yani bayağı😅 haftada 4 öğün demek oluyor bu da en az.

Yemek çok vakit almaz ki. Sarma, börek yapmıyorsunuz sonuçta. En kötü ton balıklı salata, soslu makarna ne kadar vakit alır ki veya türlü tarzı tencere yemeği. Koy tencereye kendi kendine pişiyor zaten. Ha disardan sipariş vermiyor muyum tabi ki veriyoruz. Çok yorulduğumda, canım yemek yapmak istemediğinde, malzemem kalmamışsa söylüyoruz valla. Çalışıyorum bir de çocuğum var. Ama yemek planlı olduktan sonra vakit kaybettiren bir şey değil. Ayrıca kafa dağıtmaya da çok yardımcı oluyor. Tek başına olunca bir çorba, pilav bile karın doyuruyor.

2 çocuklu, evden çalışan bir kadınım. Haftada 1-2 kez sipariş veriyoruz, o da pizza sevgimizden. Onun dışında da pratik yemekler yapıyorum, bazen eşim yapıyor. Çok zaman almıyor aslında, nefes almadan ders çalışıyorsanız bilemem ama şöyle yarım saat ayırsanız, gayet güzel yemek yapabilirsiniz. Buzluğa haşlanmış baklagil atıyorum, sonra bunları salatada kullanıyorum. Sigara böreği, köfte her zaman vardır dondurucuda. Buharda sebze pişiriyorum bolca. Öyle salçalı, tencere yemekleri pişmez genelde bizim evde, sevmiyoruz. Bunların hiçbiri vakit alan şeyler değil. Fırınınız varsa işiniz daha kolay. Fırında sebzeli graten tarzı şeyler de pişirebilirsiniz, et yemekleri de... Yani ne kadar vakit alabilir ki?

Evliyim eşim iş için gittiğinde arada söylüyorum pizza, kumpir vs ama çok para gidiyor o verilen parayla sebze meyve alsam haftalarca idare ederim

ya ne kadar lezzetli olursa olsun bıkar insan. bi köfte bi makarna yarım saat. bi dolma yapmak 1 saat kalan zaman yine size kalır. insanın içi kurur ya fast food tan yapmayın bunu kendinize

Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..
Ufak bebegim var, yetisemiyorum ben de disardan siparis ediyorum arada, iyi de oluyo..ama sonraki öğün yine yemek olmuyor.

Pratik şeyleri yapıyorum. Ama mesela tezimi yazarken çok mecburdum. Belirli süre içinde yetişmesi gerekiyordu yoksa kaydının silinmesi söz konusuydu.
Herkes tez yazıyor herkes okul bitiriyor ama fast fooda sarilmiyor.zaman yonetiminiz iyi degil muhtemelen bi gozden gecirin

Boşluk bulduğunuz bir zamanda bir kaç çeşit yemeği bol yapıp porsiyonlar seklinde buzluga kaldirabilirsiniz. Bittikce yenisini yaparsınız. Hem daha saglikli hem de daha ekonomik.

Vaktiniz olduğu günlerde hazırlayın. Mesela köfte atabilirsiniz dondurucuya. İhtiyacınız kadarını çıkarır 5 dakikada kızartırsınız. Börek falan da olur.
Bir çorba yapmak 10 dakika. Makarna salata türleri.. Zaman almayan çok seçenek var.
Yada yemek yaptığınızda biraz fazla yapın. Sıcakken cam kavanoza koyup vakumlanmasını sağlayın. Konserve yani. Hazır yemek olur.

yemek yapmak ne kadar uzun sürebilir ki?
bebegim var 57 günlük.
pratik yemekler yapıyorum sürekli.
sabah kahvaltı haşlanmış yumurta, penir ve bir dilim ekmek.
aralarda atistirmaya çerez oluyor sağda solda. git gel yiyorum.
öğlen yoğurt+yulaf ezmezi+bal+muz karışlı (malzemeler degisebilir)
arada yine elma armut ne varsa.
akşam çorba ve doğrama işi az olan bir tencere yemeği. mesela kurufasulye nohut gibi ya da mercimekli bulgur pilavi olabilir. patates tavuk fırında. balık olur yine firinlanacak şekilde.

dışarıdan elbette yiyoruz.
o da o gün çocuk gerçekten çok huysuz ve kucaktan inmemiş ise oluyor.
ağlaya ağlaya yemek yapamam en nihayetinde

cok masrafli olur o vrrdigin parayi tavuk al kizart sote yap daha iyi bir mercimek corbasi pismesiyle 20 dakika suruyor disardan ne kadr saglikli olabilir

Back
X