Dışarıdan çok sık yemek sipariş ediyorum.

Benim geçen sene 80 civarlarında almam gereken bütüm vardı yani çıkmadan çalışmam gerekiyordu ki ben de çok hazır yemek yerdim sınavıma yakın kan tahlılı yaptırdım değerlerim çok kötüydü.
Nohutu haşladım buzluga attım yemek isteyınce nohut yiyordum ya da nohut salatası yapıyordum.Ben soganı falan kesıp buzdolabı poşetine koymustum.
Siz de öyle yapabılırsınız.

• Beğen
Reactions: mb1
Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..

Hem yüksek lisans tezini yazıp, aynı zamanda yds ve ales ' e çalışacaksan bi zahmet evde yemek yapma :D Canın çıkacak zaten...

Ama tabi akademik kariyerine çok fazla odaklanıp onu hayatının merkezi yapmak yerine bir spor salonuna yazılabilir, ilindeki gezi veya trekking kulüplerine katılabilir ara sıra sosyalleşebilirsin.

Sonuçta bu işler bitmiyor yanii. Yarın yüksek lisans bitecek sonra hoop doktora alsana en az 4 yıl daha .. Doktora bitene kadar sen hayatı ertelersin ama o ertelediğin zamanları geri getiremezsin. ;)

Eve cok nadir yemek söyleriz. Dışarıya kahvaltı ve yemek iciny çıkıyoruz ama belli başlı yerlere. Her yerde yemek yemem. Çocuklarım var onlarada yedirmem. Fast food zaten yemiyoruz hiçbir şekilde.

Yemek yapmak çok zaman alan birşey değil ayrıca. En fazla yarım saatinizi alır standart tencere yemekleri. Başta sağlınıza sonra paranıza yazık.

aslında bulunulan yere ve yenilen yemeğe göre ucuza gelebilir

ama ben her gün öğlen dışarıda yiyorum 20 tl nin altında bir şey yiyemiyorsun buralarda öğrenci vs çok olan yerler daha uygun olabilir

bunu 3 öğün hatta iki öğün yesen bile 1200 gibi bir miktar olur ki bu da çok
Evet senin çok giderin olur
Kardeşim eskişehirde okurken çok ucuz burda yemek diyip duruyordu öğrenci muhitlerinde uyguna bile geliyor olabilir.

Eve cok nadir yemek söyleriz. Dışarıya kahvaltı ve yemek iciny çıkıyoruz ama belli başlı yerlere. Her yerde yemek yemem. Çocuklarım var onlarada yedirmem. Fast food zaten yemiyoruz hiçbir şekilde.

Yemek yapmak çok zaman alan birşey değil ayrıca. En fazla yarım saatinizi alır standart tencere yemekleri. Başta sağlınıza sonra paranıza yazık.
Yarım saat mi
Neredeyse 3 saattir anca bi bulgur pilavı ve fırında köfte patates yapabildim. Vallahi bu işler hiç benlik değil ya

Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..
Meal prep videoları var youtube da, insanlar haftada 1 saat yemek hazırlayıp buzluğa falan atıyor, porsiyon porsiyon, sonra da hafta boyunca onu yiyor. Hergün aynı şey değil ama çeşitli sebzeleri farklı soslarda etleri beraber fırında pişiriyor sonra onları farklı şekillerde bir araya getiriyorlar. Mesela br gün için eti ve sebzeleri lavaşa sarıyor, dürüm gibi, ertesi gün salatayla yiyor, sonraki gün tavuğu pilav ve sebzeyle yiyor falan. Mikrodalga fırında şipşak ısıtıyorlar. En azından fastfood yerine böyle birşey daha iyi olabilir.

Yarım saat mi
Neredeyse 3 saattir anca bi bulgur pilavı ve fırında köfte patates yapabildim. Vallahi bu işler hiç benlik değil ya
Bu dediğiniz yemekleri yarım saatte pişmesi için ocağa ve fırına koyarım ben 😆 oyalayıcı çocuk gibi faktörler yoksa tabi. 3 saatte çok fazla gerçekten 🤭

Nasıl yaoıyosunuz evde kalhavltıyı ya ben esım 6da gıdıyor ıse aman ac gıtmesın dıye ondan once uyanıp yarm saat kahvaltı hazırlıyorm kahvaltı hazırlarjen asla elım cabuk olmuyor. Sız ne koyyosunz kahvaltısuna brnde oyle yapım evde ugrasmaym
Mesela börek yapıyorum tavada 5 dk oluyor.Aksam patatesi hasliyorum sabah el açması kuru yufkalardan tavada katlama olarak yapiyorum.Patetesli yumurta, ev pogacasi,tost,kahvaltiliklar,haşlanmış yumurta bazen evde ekmek yapıyorum küçük küçük yanına kahvaltılık bayiliyor.

Hem yüksek lisans tezini yazıp, aynı zamanda yds ve ales ' e çalışacaksan bi zahmet evde yemek yapma :KK70: Canın çıkacak zaten...

Ama tabi akademik kariyerine çok fazla odaklanıp onu hayatının merkezi yapmak yerine bir spor salonuna yazılabilir, ilindeki gezi veya trekking kulüplerine katılabilir ara sıra sosyalleşebilirsin.

Sonuçta bu işler bitmiyor yanii. Yarın yüksek lisans bitecek sonra hoop doktora alsana en az 4 yıl daha .. Doktora bitene kadar sen hayatı ertelersin ama o ertelediğin zamanları geri getiremezsin. :KK66:

Keşke dizim elverse de spor yapsam. Dizimi koruyorum bir darbe olmuştu. Ama eve trambolin almıştım. Bu ara yine dizimde sorun var O geçerse onu yaparım inşallah.

Merhaba, bende yüksek lisans yaptigim dönemlerde yerimden kalkmadan ders calisiyodum hatta tez Zamani uyku yada dus bile yok gibi biseydi, yinede hic disardan siparis vermedim… genelde saglikli atistirmaliklar yada sadvic tarzi seyler hazirlardim kendime ve buda cok az bi vaktimi alirdi. Yani sürekli disardan siparis verme taraftari degilim ben suanda cok nadir siparis verdigimiz olur… ben evliyim ve cok gec saatlere Kadar calistigim oluo ozamanlar bile büyük bisey olmasada ufak tefek seyler hazirlarim yani… yasinizda genc belki suan sadece kilo olarak gelir bunlar ama bunu hep yaparsaniz yasiniz gectikce bu size mutlaka hastalik olurak döner:(

pratik seyler yapmaya calisin, en basiti yumurta kirip yeseniz bile disardan siparis vermekden iyidir bence… kendimde o yogun dönemlerden gectigim icin anliyorum sizi ama yinede yemek yapmaniza engel degil bence

turkiyedeyken neredeyse her gun eve soyluyordum artik yemeksepeti jokerleri kankam olmustu. 70 liralik menu 45e dusunce gaza gelip iki tane soyledigim oluyordu. veya iste 3 buyuk boy pizza soyleyip butun gun isitip isitip yiyordum. 2016dan bu yana yemek sepetine toplamda 40 kusur bin para vermisim gecenlerde baktim. artik yurt disinda o kadar soylemiyorum basit seylerle gecistiriyorum cunku bunun sonu yok yani. size de bir an once kurtulmanizi tavsiye ederim.

Evliyim. Ben de cok sipariş ederim ama disardan yemek benim için sadece pizza, hamburger degil. Etrafimda baya ev yemekleri yapan yerler var. Türk mutfagindan, çin mutfagina kadar da yelpazem var.
Oteki türlü boyuna pizza bilmem ne siparis edip duramazdim. Devamli pizza ivir zivir soylemek yerine alin sebze et yemekleri yapin firinda ya da tavada cok basit ve zaman almiyor bile. Ben oyle yapiyorum bazen.

Yemek yapmaya zamanınız olur bence gün boyu mu ders calışıyorsunuz. Bi kıymalı makarna bi çorba yapmak ne kadar vaktinizi alır ki? Bence siz hazır olan şeyleri Seviyorsunuz. Pizza hamburger gibi. Evde yapmak zor geldiği için hazır alıyorsunuz

Bir kaç çok ünlü mutfakta bir saat geçirince , dışarıda yemek yemek gelmiyor içimden.

Isterseniz bir saatinizi ayırıp iki günlük yemek yapabilirsiniz.

Ekmek arası, salata çeşitleri de olabilir bazen.

arada bi zeytinyağlı yemek yapın dolaba atın soğuk bile yeniyor üşengeçseniz.

dolapta her daim yoğurt süt ton balığı taze yeşillik meyve yulaf ve tahıllı mısır gevreği bulunsun makarna kepekli tam tahıllı alın sırf makarna da bana aşırı sağlıksız geliyor. hatta ben buzluğa ufak pizzalardan atıyorum canım çok fastfood isterse fırına atıyorum eminim pizzacılardakinden daha sağlıklıdır.

bir de çalışıyorsanız enerji sarf etmiyorsunuz demektir yediklerinizi azaltmanız lazım inanın ben az normal yaşadığımda hiç diyet yapmadan kilo veriyorum ama ders o kadar insanı hareketsiz kılıyor ki. o yüzden çorba öneririm ama hazır çorbalar da sağlıksız. tavsiyem evde ne varsa sebzelerden atın suda haşlansın blendır varsa iki dk geçirin ekmeksiz bol limonla yiyin resmen şifa oluyor hem enerji veriyor insana.

et türevleri ve balıkla ben de uğraşamıyprum ailem yokken uzun sürüyor pişmesi ve bazen kaçırıyorum ama yapılmaz yapılmaz değil. arada hava almak için markete uğrayıp kıyma alıp onu ocakta kavurabilirsiniz mesela. veya 2 tane dil balığı alıp ya da somon haşlayarak ya da fırında limonla yarım saatte halledersiniz. yemek pişerken mutfakta çalışırdım ben değişiklik olurdu hem.

dışardan söylerseniz de daha sağlıklı olanları söylemeye çalışın hatta yeni moda diyet yemekler var şimdi tuzsuz yağsız pişiren restoranlar var onlardan söyleyin.

bence para değil ama sağlık için dikkat etmek gerek

Beslenme insanı manende etkileyen bir şeydir. Ben evliyim ama uzun uzun yemek yapmayı sevmem o yüzden uygun olduğum zamanlarda bir çok şeyi hazırlayıp buzluğa koyarım , konserve yaparım , bakliyatlari az haşlayıp öldürürüm. Köfte yapar koyarım. İsim varken ,misafir gelince , eve yorgun gelince her zaman mükellef bi sofra hazırlarım. Dışarda yediğimiz de olur bunun iki sebebi vardır biri açken eve varmamiza çok zaman olması diğeri de özel gün olması. İlk zamanlar daha sık yerdik dışarda ama artık sanırım bende kendi düzenimizi oturttugumuz için hızlı ve güzel yemekler yapıyorum tabi eşim de öyle.

Valla çok uzun sürmeyecekse boşver diyeceğim.
Tez dönemi ben de fırına atmalık yemek alıyordum anlayabiliyorum.

• Beğen
Reactions: mb1
Back
X