Disiplin mi hastalık mı...

Kesinlikle sorun sizde değil onlarda . Işiniz çok emek ve dikkat gerektiren bir iş. Belki de ufak bir hatanın telafisi olmayacak bir iş. Onlara insan hayatı riske atılacak şey değil vicdanım rahat olsun diye üstüme düşeni yapıyorum size de tavsiye ederim diyebilirsiniz. Böyle insanların sizi manipüle etmesine izin vermeyin .

Arkadaşlar son zamanlarda kendimle ilgili etraftan eleştiriler alıyorum kötü bir şekilde çoğundan farklıyım... Ben disiplinli olduğumu düşünürken 1den fazla kişi hasta ve takıntılı olduğumu söyledi örnekler vereceğim yorum yapar mısınız.
Stajyer intörn hemşireyim. Klinikte çalışırken saatlere çok dikkat ediyorum girdiğim çıktığım.. Çoğu 5 dk geç gelip 10 dk erken çıkma peşinde malesef.. Telefonla konuşmuyorum çok acil olmadıkça yeri değil bence ilgilenecek çok şey varken içerde.
Derslere geç kalmayı sevmiyorum laf işitmekten değil de dikkat dağıtmaktan ders işlenirken.. Genel olarak hiç geç kalmayı sevmem bekletilmeyi de.
Çocuk servisinde çalışıyorum eldiven yasak.. Her vital alırken antiseptik kullanıyorum bir çocuktan diğerine bişey geçmesin diye. Dediğim gibi bunlar benim için normal şeyler ama adım takıntılı hastaya çıktı kendimi kötü hissediyorum sanki başkaları daha rahat olmak için kuralları gevşetmeye çalıştığından bana çok kasıyosun çok takıntılısın şusun busun vs yapıyolar. Belki de tek takıntım insanların ne dediğini takmaktır bilmiyorum böyle diyince bir kaç kişi moralim bozuldu :/ sizce bunlar takıntı mı?

Takıntı ya da hastalık apayrı bir olay. Siz kurallısınız. Bakmayın milletin ne dediğine. Siz kurallara riayet ettikçr onların rahatlığı göze batacak, dertleri o.
Ben de çalışmayı severim. İşler beklemesin toparlansın en kısa vakitte (ve kamuda çalışıyorum milletin vebali var düşüncesiyle) düşüncesiyle çalışıyorum. Yatan arkadaşlar rahatsız oluyorlar. Adımı hırslıya çıkardılar. Umursamayın.

Takıntı ya da hastalık apayrı bir olay. Siz kurallısınız. Bakmayın milletin ne dediğine. Siz kurallara riayet ettikçr onların rahatlığı göze batacak, dertleri o.
Ben de çalışmayı severim. İşler beklemesin toparlansın en kısa vakitte (ve kamuda çalışıyorum milletin vebali var düşüncesiyle) düşüncesiyle çalışıyorum. Yatan arkadaşlar rahatsız oluyorlar. Adımı hırslıya çıkardılar. Umursamayın.
Hırslı deseler gene sevinirdim bana işsiz diyolar işim bu :D vücut ısısı 34e kadar düşen bir bebek vardı 3-4 aylık ısıtıcı açık duruyodu. Doktoru vizitte kapattı hocaları kapatıp ölçün demiş bize haber verdi ölçmeden açmayın diye, annesi de türkçe bilmiyordu dedim bişey olsa kadın bize derdini anlatana kadar 2 dk geçer aciliyet olmadığı sürece gelmez iletişim kuramadığı için. 15dk sonra gittim ateşine baktım 34e düşmüş doktoruna haber yolladım makinesini geri açtırdı sağol dedi. Kendi arkadaşlarım işsiz misin Sen yeaaa 2 saat sonra bakardık hepsiyle aynı anda acele etme moddalardı. Bir de ateşi olana yarım saatte 1 saatte 1 gidiyorum bir gün gözlem kağıdı dolu diğeri boş olunca çok göze batıyor yapılan ve yapılmayan bi yerde puanları sırf ben daha fazla ilgileniyorum diye kırılıyor ordan başlıyor tantana :KK12:

Arkadaşlar son zamanlarda kendimle ilgili etraftan eleştiriler alıyorum kötü bir şekilde çoğundan farklıyım... Ben disiplinli olduğumu düşünürken 1den fazla kişi hasta ve takıntılı olduğumu söyledi örnekler vereceğim yorum yapar mısınız.
Stajyer intörn hemşireyim. Klinikte çalışırken saatlere çok dikkat ediyorum girdiğim çıktığım.. Çoğu 5 dk geç gelip 10 dk erken çıkma peşinde malesef.. Telefonla konuşmuyorum çok acil olmadıkça yeri değil bence ilgilenecek çok şey varken içerde.
Derslere geç kalmayı sevmiyorum laf işitmekten değil de dikkat dağıtmaktan ders işlenirken.. Genel olarak hiç geç kalmayı sevmem bekletilmeyi de.
Çocuk servisinde çalışıyorum eldiven yasak.. Her vital alırken antiseptik kullanıyorum bir çocuktan diğerine bişey geçmesin diye. Dediğim gibi bunlar benim için normal şeyler ama adım takıntılı hastaya çıktı kendimi kötü hissediyorum sanki başkaları daha rahat olmak için kuralları gevşetmeye çalıştığından bana çok kasıyosun çok takıntılısın şusun busun vs yapıyolar. Belki de tek takıntım insanların ne dediğini takmaktır bilmiyorum böyle diyince bir kaç kişi moralim bozuldu :/ sizce bunlar takıntı mı?

Siz işinize bakın
Anlattıklarınızdan işini olması gerektiği gibi yapan bir insan gördüm
Doğru yolda olan sizsiniz

Hırslı deseler gene sevinirdim bana işsiz diyolar işim bu :KK70: vücut ısısı 34e kadar düşen bir bebek vardı 3-4 aylık ısıtıcı açık duruyodu. Doktoru vizitte kapattı hocaları kapatıp ölçün demiş bize haber verdi ölçmeden açmayın diye, annesi de türkçe bilmiyordu dedim bişey olsa kadın bize derdini anlatana kadar 2 dk geçer aciliyet olmadığı sürece gelmez iletişim kuramadığı için. 15dk sonra gittim ateşine baktım 34e düşmüş doktoruna haber yolladım makinesini geri açtırdı sağol dedi. Kendi arkadaşlarım işsiz misin Sen yeaaa 2 saat sonra bakardık hepsiyle aynı anda acele etme moddalardı. Bir de ateşi olana yarım saatte 1 saatte 1 gidiyorum bir gün gözlem kağıdı dolu diğeri boş olunca çok göze batıyor yapılan ve yapılmayan bi yerde puanları sırf ben daha fazla ilgileniyorum diye kırılıyor ordan başlıyor tantana :KK12:

Biz de bunlara canımızı emanet ediyoruz işte
İşiniz çok mühim hayati sonuçları olan bir iş
Vergi dairesinde memur olsanız bi hata yapsanız er ya da geç düzeltilir mesela
Ama siz yapmanız gereken bir şeyleri atlasanız birinin ölümüyle sonuçlanabilir o vebalin altından ömür boyu kalkamazsınız
O yüzden siz bildiğiniz yolda devam edin

Burda anlattığın kadarı takıntı değil. Sırf bunun için mi böyle söylüyorlar sana yoksa başka şeyler de var mı?

Burda anlattığın kadarı takıntı değil. Sırf bunun için mi böyle söylüyorlar sana yoksa başka şeyler de var mı?
Genel olarak kurallara uymam, hocaların lafını dinlemem yüzünden zaten sınıftakiler beni normal hayatta tanımıyor bilmiyor derste ya da hastanede gördüğüm insanlar evde sokakta ilişkide nasıl olduğumu görmedikleri için başka konuda yorum yapamıyorlar

Genel olarak kurallara uymam, hocaların lafını dinlemem yüzünden zaten sınıftakiler beni normal hayatta tanımıyor bilmiyor derste ya da hastanede gördüğüm insanlar evde sokakta ilişkide nasıl olduğumu görmedikleri için başka konuda yorum yapamıyorlar
Mesela benim bir arkadaşım vardı üniversitede o da çok kurallara uyardı ama biz ona o yüzden takıntılı demezdik. Yaptığı başka şeylerden dolayı. Mesela derste kendisi pür dikkat hocayı dinlerdi notlar alırdı (çok normal) yan masada uyuyan bir arkadaş olsa ondan rahatsız olup kavga ederdi başka yere otur derdi. Rahatsız olmasının sebebi de derse konsantrasyonunun bozukluğu falan değil. Hocalar tarafından tembel biriyle arkadaşlık yapıyormuş gibi görünmek, ve daha bir suru buna benzer hareketi. Şimdi o kıza sorsak o da ben caliskndim iyiydim ondan bana öyle söylüyorlar der.
Senin bu tür yaklaşımların yoksa sadece anlattığın gibiyse isteyen istediğini söylesin ne önemi var.

Takıntı değil kesinlikle olması gereken disiplin. Bence doğru olanı yapıyorsunuz. Ne iş olursa olsun layıkıyla yerine getirmek taraftarıyım. Özellikle karşılığında karşılığında bir gelir/fayda elde ediyorsam hakka girip borçlu olmak istemem. Ben alacaklı olayım o hakkımı helal eder geçerim. :)

Mesela benim bir arkadaşım vardı üniversitede o da çok kurallara uyardı ama biz ona o yüzden takıntılı demezdik. Yaptığı başka şeylerden dolayı. Mesela derste kendisi pür dikkat hocayı dinlerdi notlar alırdı (çok normal) yan masada uyuyan bir arkadaş olsa ondan rahatsız olup kavga ederdi başka yere otur derdi. Rahatsız olmasının sebebi de derse konsantrasyonunun bozukluğu falan değil. Hocalar tarafından tembel biriyle arkadaşlık yapıyormuş gibi görünmek, ve daha bir suru buna benzer hareketi. Şimdi o kıza sorsak o da ben caliskndim iyiydim ondan bana öyle söylüyorlar der.
Senin bu tür yaklaşımların yoksa sadece anlattığın gibiyse isteyen istediğini söylesin ne önemi var.
Yok öyle birşey yapmam uyuyan uyusun Ben de derste not almam genelde kaçıyorum yazarken :D uyuyanı uyandır demezlerse ellemem ya da hoca telefonla ilgilenen birini görse yanımda ayağımla çaktırmadan dürterim, banane yoksa bu konularda işlerine bile geliyorum açıkçası.. Bir de kitaplara param yetişmiyor fotokopilerde mahvoluyor kayboluyor diye almıyorum derste dinliyorum evde internetten makaleler okuyorum başka okulların notlarını araştırıyorum tabi 100 almıyorum ama geçmeme rahat yetecek notlar alıyorum o yüzden de inek oldum. Sanki sınıfta mı kalacakmışım diye bunu da takıyormuşum zaten özel bir sebepten dolayı uzatmıştım tek amacım rahatça geçip riske atmamak ama sanırım tipimi sevmiyolar :D

Evet takıntılısız insanların dediklerini kafanıza takıyorsunuz çünkü.
Sağlık sektörü bu asla şakaya gelmez.
Hani uçaklarda derler ya önce kendinize maske takın sonra çocuğunuza diye. Önce kendinizi korayacksınız ki başka birine yardım edebilesiniz.
O geç gelip erken çıkmaya çalışanları iyi bilirim, zamanında çok kapıda kalmışlığım vardır ofis açılmaz mesai başladığı halde. Patron öğlen geliyor diye sırf.
Kameralardan herşey ortaya çıktığında bilin bakalım kim takdir ve prim almıştı :)
Siz görevinizi hakkıyla yapıyorsunuz, sizin iyi yapmanız da dikkat çekmiş ki sizi de aşağı çekmeye çalışıyorlar çünkü bu sefer onlar göze batıyor.

Sakın kendinizden taviz vermeyin.

Yok öyle birşey yapmam uyuyan uyusun Ben de derste not almam genelde kaçıyorum yazarken :KK70: uyuyanı uyandır demezlerse ellemem ya da hoca telefonla ilgilenen birini görse yanımda ayağımla çaktırmadan dürterim, banane yoksa bu konularda işlerine bile geliyorum açıkçası.. Bir de kitaplara param yetişmiyor fotokopilerde mahvoluyor kayboluyor diye almıyorum derste dinliyorum evde internetten makaleler okuyorum başka okulların notlarını araştırıyorum tabi 100 almıyorum ama geçmeme rahat yetecek notlar alıyorum o yüzden de inek oldum. Sanki sınıfta mı kalacakmışım diye bunu da takıyormuşum zaten özel bir sebepten dolayı uzatmıştım tek amacım rahatça geçip riske atmamak ama sanırım tipimi sevmiyolar :KK70:
O zaman cabani kiskaniyorlardir içten içe birbirlerine de takıntılı bu kız diyorlardir. Bir önemi yok bildiğin gibi yap sen.

hastane mikrobu enfeksiyonu böyle böyle yayılıyor demek..

siz bakmayın onlara doğru olan sizsiniz onlar göze batmamak için kendileri gibi olmanızı istiyor.
inşallah onlara benzemezsiniz de onlar size benzer..

hastane mikrobu enfeksiyonu böyle böyle yayılıyor demek..

siz bakmayın onlara doğru olan sizsiniz onlar göze batmamak için kendileri gibi olmanızı istiyor.
inşallah onlara benzemezsiniz de onlar size benzer..
Keşke benzeseler sanki antiseptik eldiven paraları maaşımızdan kesilecek :)

Helal olsun size, keske herkez sizin gibi olsa

Türkiye'de insanlar aman onu da yapmayiveriyim canımı alacaklar ehehe modunda olduğu için biraz tuhaf gelmiş.

Geç gelme erken çıkma işleri başkasına yıkmaya çalışma falan ülkemizde olağan şeyler ama ben bu eldiven ve el yıkama olayına inanamadim. Bu tartışmaya açık bir durum değil ki. Hele eldiven bitiyor diye uyarilmaniz.. Bu konuda bimere falan şikayet edebilirsiniz.

Senin gibi olamadıkları bariz kıskanıyorlar . Takma sakın kafana . Doğru yoldasın şaşma yolundan :KK15:

Ben de sağlık sektöründe tamı tamına aynısıyım. Çok dikkat ederim böyle şeylere, bi yerlere geç kalmayı falan da hiç sevmem.. bence onlar bi kendilerine baksın zaten ülkece genel problemimiz kuralları koyup koyup uymamak değil mi?
Ki hastane gibi bir ortamda asla temizlik kuralları es geçilmemeli, böyle felaketler 100000 keresinde olmaz da 1 kerelik dalgınlıkta olur ama onda da can a mal olabiliriz. Kesinlikle sizi haklı buluyorum bence siz kendinizi savunun belki anlarlar

Back
X