• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışlanıyor muyum?

Merhaba, iyi geceler. Bir üniversitede araş. gör. olarak çalışıyorum. İş yerinde genellikle araş.gör. arkadaşlarla aynı ortamları paylaşıyoruz. Üniversite ortamını bilenler tahmin edecektir. Aram herkesle iyidir. İnsanlara saygılı davranırım, onlar da bana karşı öyledir. Çalışmalarım fazla olduğu için muhabbetlere her zaman katılmıyorum. Genelde çalışmalarımla ve idari işlerle uğraşıyorum.
Geçen hafta bir arkadaşın doğum gününü kutlamışlar toplanıp. Beni davet eden olmadı. O gün tesadüf işte hoca bir sınıfında flashını unutmuş almamı istedi. Sınıfa gittiğimde kutlama yapıldığını gördüm. Bir şey demedim flashı aldım çıktım. Gördükleri halde “sen de gel unuttuk haber vermeyi” demediler. Haber vermeyi unutsalar beni görünce davet ederlerdi. Ben bilerek çağrılmadığımı düşünüyorum. Sizce dışlanıyor muyum? Ben işimi yapmak için uğraşıyorum çok da koymaz bana ama kötü bir şey yapmadım, demedim. Dışlanıyorsam insanlar bunu neden yapar anlamak istiyorum.
Dışlanmak değil de düşünülmüyor görülmüyorsunuz o yüzden ama bu senin problemin değil gerçekten insanlar hep dişli kişileri çekiyolar yanlarına böyle her halta atlayana eli belinde sopası dilinde insanları önemsiyorlar. Sende onlara öyle davran bence çokta lazım değiller inan ki..

Merhaba, iyi geceler. Bir üniversitede araş. gör. olarak çalışıyorum. İş yerinde genellikle araş.gör. arkadaşlarla aynı ortamları paylaşıyoruz. Üniversite ortamını bilenler tahmin edecektir. Aram herkesle iyidir. İnsanlara saygılı davranırım, onlar da bana karşı öyledir. Çalışmalarım fazla olduğu için muhabbetlere her zaman katılmıyorum. Genelde çalışmalarımla ve idari işlerle uğraşıyorum.
Geçen hafta bir arkadaşın doğum gününü kutlamışlar toplanıp. Beni davet eden olmadı. O gün tesadüf işte hoca bir sınıfında flashını unutmuş almamı istedi. Sınıfa gittiğimde kutlama yapıldığını gördüm. Bir şey demedim flashı aldım çıktım. Gördükleri halde “sen de gel unuttuk haber vermeyi” demediler. Haber vermeyi unutsalar beni görünce davet ederlerdi. Ben bilerek çağrılmadığımı düşünüyorum. Sizce dışlanıyor muyum? Ben işimi yapmak için uğraşıyorum çok da koymaz bana ama kötü bir şey yapmadım, demedim. Dışlanıyorsam insanlar bunu neden yapar anlamak istiyorum.
İnsanlar çok acayip bana cok ters geliyor böyle hareketler sevmedigim bir insan bile olsa nezaketen davet ederdim kendini kötü hissetmesine sebep olmak istemezdim

valla dışlanma konusuna takılırsan daha çok üstüne gideceklerdir. hiç muhatap olma.10 kişilik grup dahi olsa çevrende sonsuza dek birbirleri ile anlaşacaklarının garantisi olmaz.

Bi an dedim benim konumu kim hortlattı meğerse değilmiş

Çocukken bile oyunlarımıza herkesi dahil ederdik, kimseyi dışta bırakmazdık.

Büyüyünce daha anlayışlı olmamız gerektiği halde herkes ötekini dışlama, birinin dedikodusunu yapıp başkasına yaranma derdinde.

Bence çok ayıp yaptıkları, en azından siz flash almaya geldiğinizde davet etmeleri gerekirdi.

Hayır saygılıyız birbirimize her konuda

Saygının dozunu kaçırıp acaba çok mu mesafeli duruyorsunuz?
Yani diğer kişilerle fırsat yaratıp çay kahve içip muhabbet eder misiniz?

Belki onların arası sizin bildiğinizden daha samimidir. Siz sadece iş arkadaşı konumundasınızdır.
Hani her şirkette olur ya samimi olanlar ve ayrı bir yerde duranlar gibi..
Bence kendi sosyal ilişkilerinizi özeleştiri olarak gözden geçirin..
Belki onlar sizin diğerlerine tepeden baktığınızı sanıyorlardır..
Bu arada bunu sorgularken onlara çok belli etmeyin. İşinize devam edin..

Sınıfa girdiniz ve belleği alıp çıktınız mı?
Yani orda aynı meslekteki arkadaşlarınızı görüp selam verip arkadaşlar napiyorsunuz, nasılsıniz demediniz mi?
Yani oraya dalıp bilgisayardan belleği alıp gitmek de çok soğuk değil mi?
Belki o yüzden çağırmadılar sizi?
Onlar baştan ayıp etmiş ama boş sınıfa kimsenin geleceğini düşünmemislerdir ve sizi de kendilerine yakın hissetmedikleri için davet etmemislerdir.
Ama sizin yaptığınızda normal değil ya..iş arkadaşınız değil mi onlar? Onların işi yok mu? Onlar arastirmasi yok mu? Onların idari işi yok mu?

Aynen. En azından selam kimin doğumgünü deyip o kişiyi kutladıktan sonra oyalanmadan çıkılabilirdi. Ki diğer kişiler de belki çağırmadıkları için bir düşünürlerdi..

Aynen. En azından selam kimin doğumgünü deyip o kişiyi kutladıktan sonra oyalanmadan çıkılabilirdi. Ki diğer kişiler de belki çağırmadıkları için bir düşünürlerdi..
Ben de aynı şeyi düşündüm ama yanlış anlasildim. Oo afiyet olsun hepinize dese bile karsidakiler daha çok farkına varırdi yaptığı ayıbın.
Yüksek sesle müzik dinledikleri icin bir şey dememis ama zaten duyulmaz diye öyle dedi.

Dışlanmak değil de düşünülmüyor görülmüyorsunuz o yüzden ama bu senin problemin değil gerçekten insanlar hep dişli kişileri çekiyolar yanlarına böyle her halta atlayana eli belinde sopası dilinde insanları önemsiyorlar. Sende onlara öyle davran bence çokta lazım değiller inan ki..
Çok doğru malesef

Saygının dozunu kaçırıp acaba çok mu mesafeli duruyorsunuz?
Yani diğer kişilerle fırsat yaratıp çay kahve içip muhabbet eder misiniz?

Belki onların arası sizin bildiğinizden daha samimidir. Siz sadece iş arkadaşı konumundasınızdır.
Hani her şirkette olur ya samimi olanlar ve ayrı bir yerde duranlar gibi..
Bence kendi sosyal ilişkilerinizi özeleştiri olarak gözden geçirin..
Belki onlar sizin diğerlerine tepeden baktığınızı sanıyorlardır..
Bu arada bunu sorgularken onlara çok belli etmeyin. İşinize devam edin..
Yerine göre mesafeliyim. Çay kahve içiyoruz muhabbet ediyoruz.
Ben genelde işlerimle uğraşıyorum. Her muhabbete dahil olmuyorum. Ama benimle muhabbet edeni boş şeyler anlatsa bile dinlerim ben de konuşurum. Kimseyi terslemedim bugüne kadar.
Tepeden baktığımı düşündüklerini sanmıyorum. Hepimiz hemen hemen eşit düzeydeyiz. Kimsenin kimseyi ezeceği bir durum yok. Ama bilinmez tabi. Belki hırslı buluyorlardır beni. Bilemem.

Ben de aynı şeyi düşündüm ama yanlış anlasildim. Oo afiyet olsun hepinize dese bile karsidakiler daha çok farkına varırdi yaptığı ayıbın.
Yüksek sesle müzik dinledikleri icin bir şey dememis ama zaten duyulmaz diye öyle dedi.
Yaptıkları ayıbın farkına varsalar bile olan oldu. Bu nezaketsizliği yaptıktan sonra fark edip davet etseler bile ben katılmazdım, katılsam bile düştüğüm durum değişmezdi. Sessiz kalmak en iyisiydi bence.

ben bunu asla yapmam ya. Dışardaysa davet edilene müdahale etmem ama kurumda kenarda köşede kimsenin kalmasını istemem izin de vermem. Yapana da saygı duymam

Back
X