Dışlanıyor muyum?

Cvp için teşekkür ederim sizin adınızada çok üzüldüm inşallah aranız düzelir. Sizin taktiği nizi de deneyeceğim. Şuanda uzak durmakta karar kıldım. Arayıp sormayacağım onlar ararsa da açmayacağım. Sorarlarsa onların bana yaptığı gibi laf sokacağım bakalım nasıl olacak. Bunları yazarken bile içim acıyor ama galiba birazda kendimi düşünmem gerekiyor

Kısas böyle bir şey değil.
Kısasla adalet zulüm edenin hakkıdır.
Yengelerinizin ne suçu var? Yapabiliyorsanız abilerinize sorun boylarının ölçüsünü. Böyle yapınca onlardan bir farkınız kalmıyor ki.

Birine ev diğerine arabayı neye göre verdiler. Çok muhtaç mı durumdaydılar? Yoksa her birinizin bir eksiği vardı da eksiği mi tamamladılar?

Abilerime de tabiki bu süreçte soğuk yapıyorum. Bazen insanlara aile bağı bile olsa anladığı dilden konuşmak gerekir. Benim eşimi tanımayan benide tanımıyordur. Abim benim can noktamdan acıtıyorsa bende onu can noktasından acıtırım. Yoksa ayıplarını bilmezler maalesef. Mesela bu sebeple yeğenlerimi de içimden çok sevmeme rağmen sevgimi göstermiyorum gösteremiyorum. Eşime yapılan saygısızlık dolaylı yoldan banada yapılıyor. Eşimi sevmedikleri için başka akrabalarımızı evlerine çağırmalarına rağmen bizi çağırmıyorlar. Yaptıklarına eş değer karşılığı verdiğimi düşünüyorum. Daha hafif yada daha ağır değil

Belli ki yumuşak, naif bir karaktersiniz.
Aileniz gibi insanlarla laf sokarak baş edemezsiniz. Pasif agresif olmak size olduğundan fazla zarar verir. Anlattığınıza göre karşınızda manipülatif insanlar var.
Ya çat çat olanın adını koyacaksınız yüzgöz olup işin içinden çıkacaksınız ve muhtemelen üzüleceksiniz.
Yada geri çekilip mesafe koyacaksınız. Her türlü üzülürsünüz ama.

Hep beraber toplu bi şekilde oturuyorken yaptıklarını tek tek hepsinin yüzüne söyler içimdeki o yangıni atardım.
Baban da kusura bakma beş para etmez. Sana yapmadığını biliyor neden yapmıyor hala.

Benim annemde fevkaladeninfevkinde evlat ayırır. Ben artık dayanamadım içimdekileri tek tek söyledim. İpleri kopardım görüşmüyorum.

İpleri koparmayı göze alıyor iseniz rezil ederim o anneyi, kardeşleri, babayı.

Bazı anneler maalesef böyle.

Birde seni aramayanları neden arıyorsun.
Senin hiç mi değerin yok…

Abileriniz durup dururken yapıyorlarsa yazıklar olsun. Bununla beraber sizin güttüğünüzün kan davasından farkı yok.

Eş için kavgada edilir, restde çekilir. Sezarın hakkı Sezara. Ama mücadele enişteler, gelinler kötüleyerek verilmez.
Bu kazananı olmayan bir pyros zaferi.

Tabi tabi haklısınız. Bu işin kazananı yok. Ancak eşimde bir kabahat görsem bu yola başvurmazdım. Ama eşimde hiç bir kabahat yok. Ancak onlar benim eşime kötü davranırken ben onların eşine veya çocuklarına iyi davranıp onları yüceltemem. Maalesef o kadar yüce gönüllü değilim. Değersizlik hissini ancak böyle yaşatıyorum bende onlara. O yüzden konu sahibine de bunu öneriyorum. Oda bir aksyon alsın ki içinin ateşi sönsün.

Bu tür konuları da anlayamıyorum kaç yaşında insansınız evlenmiş barklanmışsınız, sizi üzen herkesi, bazen en çok da en yakınları, geride bırakma / mesafe koyma şansınız var, neden kullanmıyorsunuz?

Konuyu daha fazla sabote etmeden şunu ekleyip kapatayım. Hayatımda sistemlı şekilde kötülük, sebepsiz yere düşmanlık gördüğüm iki ayrı insan oldu. Bu kötülüklerin yankıları hala devam ediyor. Kendimi ezdirmedim, daima bir duruşum, tavrım vardı. Ve gün oldu gerektiğinde gıyablarında onların hakkını da savundum.

Bende çok yüce gönüllü olduğumu iddia edemem, zaman zaman bu huyun örselendiği oluyor. Ama bu tercih bana çok kaliteli insanlar kazandırdı. Hani berrak, özü güzel insanlara ulaştıysam, dönüp bakıyorum bunun payı büyük.

Madem istemiyorsunuz kimseyi sevginizle yüceltmeyin tabi. Ancak yengeler abilerle aynı kulvarda değilse nötr kalmak kendi iyiliğiniz içinde yapabileceğiniz en sağlıklı şey olurdu.

Ayrıca araba alan kardeşimin eşimin de bir arabası var ama bizim hiç arabamız yok
Ben sizin durumu çözemedim gerçekten.Şimdi,üç kız kardeşsiniz ,hepiniz evlisiniz, bacanakların arası iyi ,maddi gelirler eşit ,ama her ne hikmetse ,bir kız kardeşinize ev ,diğerine araba alınıyor ,size hiç bir şey yok ! Bakın bu çok ciddi görüşmeme sebebi.Bunun mutlak bir sebebi olmalı.Eğer anlattıklarınız doğruysa ,yerinizde olsam çoktan hakkımı aramıştım.Ne yani,benim arabam olmayacak,eşimin arabası olmayacak,ama kız kardeşime ,elinin arabası varken araba alınacak.Kusura bakmayın ama bunun altında yatan başka bir sebep mutlaka olmalı.Hayatımda duymadım böyle adaletsiz bir şey.Bir de bu konuyu onların ağzından dinlemek gerek.Eğer sizin dedikleriniz doğruysa ,ben olsam görüşmem ailemle.

Anlattıklarım doğru maalesef bende sanırım dediğiniz gibi görüşmeyeceğim ailemle

Haklısınız
Artık üzülmeyin göze alacağım maalesef kendi değerimi kaybettim

Haklısınız

Artık üzülmeyin göze alacağım maalesef kendi değerimi kaybettim
Üzülmek hakkınız. Dibine kadar da üzülün. Ağlayın. Kuramadığınız bağların yasını tutun. Ama arkanızı yaslayabileceğiniz insanların yanında. Ailenize karşı güçlü durun. Üzgünüm, siz üzülüyorsunuz diye sizinle üzülüp merhamete gelecek insanlar değiller. Böyle insanlara zayıf karnınızı göstermeyin. Hayatta her zaman güçlü olamayız. Ama güçlü görünmemiz gereken yerler ve insanlar var.

Eğer dengelerin değişmek gibi bir ihtimali varsa, bunun yolu ancak bu şekilde başka bir yolu yok. Değişmeyedebilir. Muhtemelen değişmeyecek. Ama sizin kendinize saygınız ve sevginiz başkasından almayı umduğunuzdan çok daha kıymetli ve faydalıdır.

Aile de olsa mesafe iyidir.Herkese hakettiği şekilde davranınız.Bırakın aramayo sormayı ,işleri düşünce ararlar o zamanda yapmayın işlerini ki belki anlarlar.O çok sevdikleri kardeşleriniz yapsın.Yapacak kimse yoksa da öyle ortada kalsınlar.(bu tip insanlar böyleler sizin sözünüz para etmiyor onların gözünde. muhtemelen kardeşleriniz size göre daha dişli anneniz aman onlar bana kırılırsa hiç arayıp sormazlar ama sizin için ne yapsam da bizden vazgeçmez diye düşünüyor)Siz de biraz dişli olun.Kendi evinize eşinize çocuklarınıza odaklanın.Eşinize de fazla bu tür konuları anlatmayın.Ne olursa olsun kendi aileniz içindeki durumdan fazla haberi olmasın.

Kesinlikle doğru tespit kardeşlerim benden daha dişlidir. Eşime bu tür şeyleri anlatmama gerek kalmıyor hepsi eşimin gözü önünde oluyor o da hakkımın bu kadar yenilmesine benim üzülmeme üzülüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…