Cvp için teşekkür ederim sizin adınızada çok üzüldüm inşallah aranız düzelir. Sizin taktiği nizi de deneyeceğim. Şuanda uzak durmakta karar kıldım. Arayıp sormayacağım onlar ararsa da açmayacağım. Sorarlarsa onların bana yaptığı gibi laf sokacağım bakalım nasıl olacak. Bunları yazarken bile içim acıyor ama galiba birazda kendimi düşünmem gerekiyorBenzer durum sizinki gibi olmasada bende de var. Ama abilerim tarafından. Benim durumda abilerim eşimi sevmiyor ve akıllarınca dışlıyor. Bende böyle olduğu için abilerimin eşlerini dışlayıp arkalarından annemle babama kötü dedikodularını yapıyorum. Ve yengeleriminde yüzüne çok kötü davranıyorum. Kısasa kısas yapıyorum ki ettiklerini görsünler diye. Onlar benim huzurumu kaçırıyor ve ailede bir ikilik yaratıyorsa aynını bende onlara yapıyorum içim soğuyor ve canlarını sıkıyorum. Sizede tavsiye ederim.
Kısas böyle bir şey değil.Benzer durum sizinki gibi olmasada bende de var. Ama abilerim tarafından. Benim durumda abilerim eşimi sevmiyor ve akıllarınca dışlıyor. Bende böyle olduğu için abilerimin eşlerini dışlayıp arkalarından annemle babama kötü dedikodularını yapıyorum. Ve yengeleriminde yüzüne çok kötü davranıyorum. Kısasa kısas yapıyorum ki ettiklerini görsünler diye. Onlar benim huzurumu kaçırıyor ve ailede bir ikilik yaratıyorsa aynını bende onlara yapıyorum içim soğuyor ve canlarını sıkıyorum. Sizede tavsiye ederim.
Abilerime de tabiki bu süreçte soğuk yapıyorum. Bazen insanlara aile bağı bile olsa anladığı dilden konuşmak gerekir. Benim eşimi tanımayan benide tanımıyordur. Abim benim can noktamdan acıtıyorsa bende onu can noktasından acıtırım. Yoksa ayıplarını bilmezler maalesef. Mesela bu sebeple yeğenlerimi de içimden çok sevmeme rağmen sevgimi göstermiyorum gösteremiyorum. Eşime yapılan saygısızlık dolaylı yoldan banada yapılıyor. Eşimi sevmedikleri için başka akrabalarımızı evlerine çağırmalarına rağmen bizi çağırmıyorlar. Yaptıklarına eş değer karşılığı verdiğimi düşünüyorum. Daha hafif yada daha ağır değilKısas böyle bir şey değil.
Kısasla adalet zulüm edenin hakkıdır.
Yengelerinizin ne suçu var? Yapabiliyorsanız abilerinize sorun boylarının ölçüsünü. Böyle yapınca onlardan bir farkınız kalmıyor ki.
Belli ki yumuşak, naif bir karaktersiniz.Cvp için teşekkür ederim sizin adınızada çok üzüldüm inşallah aranız düzelir. Sizin taktiği nizi de deneyeceğim. Şuanda uzak durmakta karar kıldım. Arayıp sormayacağım onlar ararsa da açmayacağım. Sorarlarsa onların bana yaptığı gibi laf sokacağım bakalım nasıl olacak. Bunları yazarken bile içim acıyor ama galiba birazda kendimi düşünmem gerekiyor
Abileriniz durup dururken yapıyorlarsa yazıklar olsun. Bununla beraber sizin güttüğünüzün kan davasından farkı yok.Abilerime de tabiki bu süreçte soğuk yapıyorum. Bazen insanlara aile bağı bile olsa anladığı dilden konuşmak gerekir. Benim eşimi tanımayan benide tanımıyordur. Abim benim can noktamdan acıtıyorsa bende onu can noktasından acıtırım. Yoksa ayıplarını bilmezler maalesef. Mesela bu sebeple yeğenlerimi de içimden çok sevmeme rağmen sevgimi göstermiyorum gösteremiyorum. Eşime yapılan saygısızlık dolaylı yoldan banada yapılıyor. Eşimi sevmedikleri için başka akrabalarımızı evlerine çağırmalarına rağmen bizi çağırmıyorlar. Yaptıklarına eş değer karşılığı verdiğimi düşünüyorum. Daha hafif yada daha ağır değil
Tabi tabi haklısınız. Bu işin kazananı yok. Ancak eşimde bir kabahat görsem bu yola başvurmazdım. Ama eşimde hiç bir kabahat yok. Ancak onlar benim eşime kötü davranırken ben onların eşine veya çocuklarına iyi davranıp onları yüceltemem. Maalesef o kadar yüce gönüllü değilim. Değersizlik hissini ancak böyle yaşatıyorum bende onlara. O yüzden konu sahibine de bunu öneriyorum. Oda bir aksyon alsın ki içinin ateşi sönsün.Abileriniz durup dururken yapıyorlarsa yazıklar olsun. Bununla beraber sizin güttüğünüzün kan davasından farkı yok.
Eş için kavgada edilir, restde çekilir. Sezarın hakkı Sezara. Ama mücadele enişteler, gelinler kötüleyerek verilmez.
Bu kazananı olmayan bir pyros zaferi.
Konuyu daha fazla sabote etmeden şunu ekleyip kapatayım. Hayatımda sistemlı şekilde kötülük, sebepsiz yere düşmanlık gördüğüm iki ayrı insan oldu. Bu kötülüklerin yankıları hala devam ediyor. Kendimi ezdirmedim, daima bir duruşum, tavrım vardı. Ve gün oldu gerektiğinde gıyablarında onların hakkını da savundum.Tabi tabi haklısınız. Bu işin kazananı yok. Ancak eşimde bir kabahat görsem bu yola başvurmazdım. Ama eşimde hiç bir kabahat yok. Ancak onlar benim eşime kötü davranırken ben onların eşine veya çocuklarına iyi davranıp onları yüceltemem. Maalesef o kadar yüce gönüllü değilim. Değersizlik hissini ancak böyle yaşatıyorum bende onlara. O yüzden konu sahibine de bunu öneriyorum. Oda bir aksyon alsın ki içinin ateşi sönsün.
Ben sizin durumu çözemedim gerçekten.Şimdi,üç kız kardeşsiniz ,hepiniz evlisiniz, bacanakların arası iyi ,maddi gelirler eşit ,ama her ne hikmetse ,bir kız kardeşinize ev ,diğerine araba alınıyor ,size hiç bir şey yok ! Bakın bu çok ciddi görüşmeme sebebi.Bunun mutlak bir sebebi olmalı.Eğer anlattıklarınız doğruysa ,yerinizde olsam çoktan hakkımı aramıştım.Ne yani,benim arabam olmayacak,eşimin arabası olmayacak,ama kız kardeşime ,elinin arabası varken araba alınacak.Kusura bakmayın ama bunun altında yatan başka bir sebep mutlaka olmalı.Hayatımda duymadım böyle adaletsiz bir şey.Bir de bu konuyu onların ağzından dinlemek gerek.Eğer sizin dedikleriniz doğruysa ,ben olsam görüşmem ailemle.Ayrıca araba alan kardeşimin eşimin de bir arabası var ama bizim hiç arabamız yok
Valla arabası olan kardeşimin eşimin de arabası var ama bizde araba yokBirine ev diğerine arabayı neye göre verdiler. Çok muhtaç mı durumdaydılar? Yoksa her birinizin bir eksiği vardı da eksiği mi tamamladılar?
Anlattıklarım doğru maalesef bende sanırım dediğiniz gibi görüşmeyeceğim ailemleBen sizin durumu çözemedim gerçekten.Şimdi,üç kız kardeşsiniz ,hepiniz evlisiniz, bacanakların arası iyi ,maddi gelirler eşit ,ama her ne hikmetse ,bir kız kardeşinize ev ,diğerine araba alınıyor ,size hiç bir şey yok ! Bakın bu çok ciddi görüşmeme sebebi.Bunun mutlak bir sebebi olmalı.Eğer anlattıklarınız doğruysa ,yerinizde olsam çoktan hakkımı aramıştım.Ne yani,benim arabam olmayacak,eşimin arabası olmayacak,ama kız kardeşime ,elinin arabası varken araba alınacak.Kusura bakmayın ama bunun altında yatan başka bir sebep mutlaka olmalı.Hayatımda duymadım böyle adaletsiz bir şey.Bir de bu konuyu onların ağzından dinlemek gerek.Eğer sizin dedikleriniz doğruysa ,ben olsam görüşmem ailemle.
İşte neye göre vermişler bunun cevabı anne de?Valla arabası olan kardeşimin eşimin de arabası var ama bizde araba yok
HaklısınızHep beraber toplu bi şekilde oturuyorken yaptıklarını tek tek hepsinin yüzüne söyler içimdeki o yangıni atardım.
Baban da kusura bakma beş para etmez. Sana yapmadığını biliyor neden yapmıyor hala.
Benim annemde fevkaladeninfevkinde evlat ayırır. Ben artık dayanamadım içimdekileri tek tek söyledim. İpleri kopardım görüşmüyorum.
İpleri koparmayı göze alıyor iseniz rezil ederim o anneyi, kardeşleri, babayı.
Bazı anneler maalesef böyle.
Birde seni aramayanları neden arıyorsun.
Senin hiç mi değerin yok…
Artık üzülmeyin göze alacağım maalesef kendi değerimi kaybettimBelli ki yumuşak, naif bir karaktersiniz.
Aileniz gibi insanlarla laf sokarak baş edemezsiniz. Pasif agresif olmak size olduğundan fazla zarar verir. Anlattığınıza göre karşınızda manipülatif insanlar var.
Ya çat çat olanın adını koyacaksınız yüzgöz olup işin içinden çıkacaksınız ve muhtemelen üzüleceksiniz.
Yada geri çekilip mesafe koyacaksınız. Her türlü üzülürsüz
Üzülmek hakkınız. Dibine kadar da üzülün. Ağlayın. Kuramadığınız bağların yasını tutun. Ama arkanızı yaslayabileceğiniz insanların yanında. Ailenize karşı güçlü durun. Üzgünüm, siz üzülüyorsunuz diye sizinle üzülüp merhamete gelecek insanlar değiller. Böyle insanlara zayıf karnınızı göstermeyin. Hayatta her zaman güçlü olamayız. Ama güçlü görünmemiz gereken yerler ve insanlar var.Haklısınız
Artık üzülmeyin göze alacağım maalesef kendi değerimi kaybettim
Aile de olsa mesafe iyidir.Herkese hakettiği şekilde davranınız.Bırakın aramayo sormayı ,işleri düşünce ararlar o zamanda yapmayın işlerini ki belki anlarlar.O çok sevdikleri kardeşleriniz yapsın.Yapacak kimse yoksa da öyle ortada kalsınlar.(bu tip insanlar böyleler sizin sözünüz para etmiyor onların gözünde. muhtemelen kardeşleriniz size göre daha dişli anneniz aman onlar bana kırılırsa hiç arayıp sormazlar ama sizin için ne yapsam da bizden vazgeçmez diye düşünüyor)Siz de biraz dişli olun.Kendi evinize eşinize çocuklarınıza odaklanın.Eşinize de fazla bu tür konuları anlatmayın.Ne olursa olsun kendi aileniz içindeki durumdan fazla haberi olmasın.Merhaba arkadaşlar bir derdim var. Arkadaşlar evli ve 2 çocuklu bir anneyim. 2 kardeşim var en büyükleriyim. Ama hiçbir şekilde annem ve kardeşlerim tarafından yakınlık görmüyorum. Annem ve kardeşlerim hep bir aradayken ben gittiğimde benim yanımda konuşmuyorlar. Ben evlenmeden önce evimi ve herşeyimi eşime aldırdım ama kardeşlerim evlenince birine ev birine araba verdiler.Ben maddi olarak sıkışsam bana sadece borç olarak veriyorlar.Ben işin maddi boyutunda değilim ama sanada söyle yaparız bile demiyorlar Bana hiçbir şekilde birşey kalsın istemiyorlar. Ben ve eşim sadece zor durumda kaldıklarında aranıyorum. Aralarına gittiğimde bile ağzımdan şakasına bir şey söylesem hemen laf sokuyorlar. Hiçbir şekilde değerim yok. Bir tek babam değer veriyor ama onuda susturuyorlar. Hep ben arayıp soruyorum. Yoksa kimse beni aramıyor. Bu yaptıkları içime çok dert oldu. Sizce ben ne yapmalıyım. Bu durumun içinden çıkamıyorum.
Bildiğim kadarıyla evlatlık değilimEvlatlık olma ihtimaliniz var mı? Kaç yılda çocukları olmuş ailenizin?
Kesinlikle doğru tespit kardeşlerim benden daha dişlidir. Eşime bu tür şeyleri anlatmama gerek kalmıyor hepsi eşimin gözü önünde oluyor o da hakkımın bu kadar yenilmesine benim üzülmeme üzülüyorAile de olsa mesafe iyidir.Herkese hakettiği şekilde davranınız.Bırakın aramayo sormayı ,işleri düşünce ararlar o zamanda yapmayın işlerini ki belki anlarlar.O çok sevdikleri kardeşleriniz yapsın.Yapacak kimse yoksa da öyle ortada kalsınlar.(bu tip insanlar böyleler sizin sözünüz para etmiyor onların gözünde. muhtemelen kardeşleriniz size göre daha dişli anneniz aman onlar bana kırılırsa hiç arayıp sormazlar ama sizin için ne yapsam da bizden vazgeçmez diye düşünüyor)Siz de biraz dişli olun.Kendi evinize eşinize çocuklarınıza odaklanın.Eşinize de fazla bu tür konuları anlatmayın.Ne olursa olsun kendi aileniz içindeki durumdan fazla haberi olmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?