Dışlanıyorum ve bu duruma cok üzülüyorum

Hala bu etnik farkliliklarin tartisilmasi cok uzucu.Sizin kendinizi suclu hissedecek bir nedeniniz yok.Ya da utanacaginiz.Kimligimizi secerek dogmuyoruz ki.Bu esinizin arkadas eslerinin densizligi.Turkiyenin en batisinda buyudum.Yildiz ile sansurlemeyecegim Kürt arkadaslarim var hem de biri dostum diyecegim biri.2 tane kürt kokenli oda arkadasim vardi.Biriyle pek anlasamasak da cok iyilerdi.Anlasamama sebebim karakteristik bi sebep ben titiz o daginik :) Yani sizi farkli bi sinifa koyacak insanlari zaten.siz barindirmayin hayatinizda.

6 ayda sadece birkaç kez görüştüğünüz kişiler ne kadar önemli olabilirler ki sizin için? Ben olsam hiç takılmazdım. Mecburen karşılaştığımda da hiç taviz vermezdim. Merhaba merhaba olurdum. Bana karşı tutumlarını yine incelerdim. Nasıl davranıyorlarsa öyle karşılık verirdim. Kısacası o kadar ciddiye almayın insanları, hele ki bu türden olanlarını :)

Erkek arkadaşım da Kürt. Eşim olacak inşallah. İlerde bu konuda, onu ya da beni karşısına alacak kişiye ben de sırtımı dönerim. ve görüşmem.

Tamam işte sorunu sen biliyorsun zaten...on yargı insanlar ve kolay kolay kırılmaz. ..eşini bile vazgeçirmeye çalıştıkların a göre arkadaşlık kurmanızi engellemek onlar için hiçte zor olmamıştır bence...bir de daha oncefen orada insanlarla ilgili olumsuz seyler yasadiysalar direk seninde onlar gibi olabilecegini dusunup kendilerini geri cekmisler...

maaleswf ki orada disaridan gelenlere herkes iyi davranmiyor...benim baska birarkadasim doguda gorev aldi ve yasadiklarini anlattikca resmen agzim acik kaldi...ve o halen yargisini kiramadi ona gore dogulu isen kesin vatan haini terorist ya da yanlisisindir.cunku hakikaten kotu seyler yasamislar...ve insanlar bu durumdan oturu ya mecburen ya da ne olur ne olmaz diye etrafa pek yaklasmiyorlar...

cevremde iyi kotu ornek var ama ben bir insani tanimadan onu dislamam mumkun degil...konu anlasildi sen kendini uzme canim..yelken acmaya devam et...

Iste benimde demek istediğimin bir çeşiti bu örnek. ..Bu tarz şeyleri yaşayan kişiler ya da yaşayani duyan ve o çevrede yaşamak zorunda kalan kişiler maalesef ki pek objektif olamıyor daha bir önyargı ile yaklasiyorlar doğru olmasa da genelleme yapiyorlar

yıl 2014 ve ön yargılarının kurbanı olmuşlar, yazık. bence kendiniz için değil, onlar için kötü hissedin, bir kere kafadan şahane yemek tariflerinden oldular ;-) üst kat komşumuz doğuluydu, pek de ağzının tadını bilen ve eli açık insanlardı, sağ olsunlar terasta mangal yapar, bize de yollar dururlardı :-D kültürel farklılıklar engel değildir, aksine konuşacak, öğrenecek daha fazla şey var demektir. benim memleketimden, benim kültürümden insanla durup durup "bizim oraların havası da pek güzeldir" muhabbeti açacak halim yok ya?

ha benim ailemde de doğuya karşı aşırı ön yargılı insanlar var ve nedense ailenin çok yaşlı, mektep görmemiş kesimi bunlar. genç ve eğitimli insanlar açık görüşlü oluyor. demek sizi dışlamaya çalışan hanımlar da 2014 yılında cahil kalmayı "başarabilmiş" azınlıktan...

Bir kişiyi dışlayan grup isterse 1000 kişi olsun, bu durum dışarıda bırakılanın kendinde hata araması gerekliliğine ulaştırmaz bizi. Ne yani, doğru söyleyen dokuz köyden kovulacağına onlar gibi yalan mı söyleseydi? Ama şöyle de bir durum var ki belki daha önceki yaşadıklarınız, sebepsizlikle birleşerek sizde de yanlış anlamaya yol açmış olabilir, (diyalogdan yola çıkarak fikir yürütüyorum) belki de sorun onlara yaramaz gelen çocuktur. Bundan sonraki biraraya gelişlerde gerçek sebebin önyargı ve etnik köken olduğuna emin olursanız bence de yelkene devam. Sorunu olduğuna inanmayan ve önyargılarını kırmak için çabalamayan insanları düzeltmek için gelmiyor kimse dünyaya.

Ayrintilari dikkatlice okuyup yorum yapanlara selam olsun.

Esimin okul arkadas grubu 3 kişilik. Yukarida anlattim onlarla iletişim hic kuramadim bile. Baştan kestirip attilar. Dugun gununden baska gormedim dahi. Defalarca kez yazdim, arkadaslar inanmak istemedikleri icin benim problemli olduğumu düşünuyolar sanirim.
Tekrar yaziyim bu grup kizim ameliyat oldugunda öldü mü kaldi mi diye aramadi bile.
Ve dahi birinin karısı ben evlenmeden esime aynen sunu söylemişti:
"Biz tvde teror olaylarını izlediğimiz zaman bütün kürtlere kufrediyoruz. Adeninannesi bunu kaldirabilecek mi?"

Bu haftaicinde bir iki organizasyon yapacağım. O zaman daha netlik kazanir hersey ve yoluma bakarim.

Isin tuhaf
tarafi da ' boyle birsey olamaz, bugüne kadar yasamadik' baslarina gelmediği icin başkasinin başına gelmesini kabullenmemek.

Yanlış anlamayın sakın daha önceki yaşadıklarınız derken benim de kastettiğim bu eşinizin arkadaşı, akraba vs. durumlarıydı. Ben bu yeni meslektaş eşleri genelinde yorum yaptım. Mesnetsiz genellemelere sıkışıp kalmış insanlara veya çoğunluk ne diyorsa onu doğru kabul eden insanlara pek laf anlatılamıyor zaten. Dediğiniz gibi başlarına farklı bir olay gelmedikçe bildiklerini okumaya devam ediyorlar, kimisi farklı bir örnekle "benim x arkadaşım da var ama .." lafına sığınıyor kimisi de düşüncelerini değiştirip sonra yine en ufak olumsuz örnekte en başa dönüyor. Önyargılarını kırabilen insanlarla yola devam :)

Ayrintilari dikkatlice okuyup yorum yapanlara selam olsun.

Sen şimdi iyi bir şey mi dedin gönderme mi yaptın anlayamadım? Anlattiklarina gore kendi elinde olmayan sebeblerden dislanmis birinin daha fazla uzulmwsini istemedigimden Dikkatli okuyup takip etmekle hata mi ettim acaba?

Merhabalar...
Bence sizin sorununuz insanlara haddinden fazla değer vermeniz..
Eşinizin arkadaşlarının eşleri kim ki...
Onlar sizin hayatınızda olsa da olur olmasa da..
Kiii sırf etnik kökeninizden dolayı sizi dışlıyorlarsa, bu onların insanlık ayıbı..
Sakın kendinizi sevdirmeye de çalışmayın.. Sizi siz olduğunuz için sevsinler...
Bence sevinmelisin en azından kendi kişiliklerini belli etmişler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…