- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.007
- 298
- Konu Sahibi Loch Ness Canavari
-
Oglum olsaydi Arden koyacaktim. Ermeni cedir bu aradaAden, arden ve asel hoşuma giden isimler. Ne koyarsak koyalım dalga geçiyor çocuklar yapacak bir şey yok. Biz de az mı dalga geçtik çocukluğumuzda. Aman daha bizim çocuk portakalda vitamin bile değil, niye düşünüyorsam bunları
Benim kendi cevremle bir sikintim yok. Durum anlasilmadi sanirim. Esimin cevresiyle alakali bir durum. Çalıştığı kurumda herkes Turk . Esim de Turk zaten.
Yakin oldugu mesai arkadaslarinin eslerinden bahsediyorum ben.
Ve kızımın ameliyatindan sonra gecmis olsuna dahi gelmeyen bir baska grup var. Ki onlar esimin okul arkadaşları. Esleriyle dugundumde tanistim. Ben bu gruba zaten coktan teşhisi koymuştum.
Arapça diye biliyorum ben. Çok mühim değil nece olduğu zaten. Hepimiz ermeniyiz şekerimOglum olsaydi Arden koyacaktim. Ermeni cedir bu arada
Irklari en cok bizim aile safkanliktan cikardi eehehehe.. Abimin esi Turk, ablamin esi arap, diger ablamin esi gocmen. Benim esim Turk. Ortaliga bir sürü melez cocuk saldik.Amaan nolmus ermeniysen
Sanki saf turk mu kaldi
ben de cerkes bulgar kirmasiyim salla gitsin
Peki dusunurum.Diyarbakir gibi bir yerde tum esinin cevresi (gerek eski arkadaslari gerek yeni) seni salt kurt oldugun icin disliyor. Hmm. Bence sen biraz daha dusun bu konu uzerine arkadasim. Sebep sahsinla alakali olabilir
Irklari en cok bizim aile safkanliktan cikardi eehehehe.. Abimin esi Turk, ablamin esi arap, diger ablamin esi gocmen. Benim esim Turk. Ortaliga bir sürü melez cocuk saldik.
Nefret ediyorum böyle insanlardan Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bu tarz insanımsı varlıkları .. Bence bulunduğunuz bölgede yemek kursu Ebru kursu ne bilim takı kursu yada dil kursu gibi sosyalleşebileceğiniz bir kurum varsa oraya kayıt yapın hem boş vakitleriniz değerlenir hemde yeni insanlarla tanışırsınızSelam kutsal kadinlar.
An itibariyle dislandigimin farkina varmis bulunmaktayim.
Esim yaklasik 6 aydir yeni bir şubeye atandi. Burdaki mudur, mudur yardimcisi, personel ve personel esleriyle tanistik . Hersey gayet güzeldi. 3-5 defa biraraya geldik. Bir yerlere davet ettiler, icabet ettim. Ta ki nereli olduğumu ve etnik kokenimi soyleyene kadar. Suan sadece kurumun zaruri davetlerinde birbirimizi goruyoruz.
Hayir bu kadar onemliyse en basinda sorsaydiniz degil mi ama?
Niye umut verip terk ediyosunuz?
Simdi benim tutumun ne olmali?
Uzulmeye devam edeyim mi?
Yeni asklara yelken mi acmaliyim?
Yoksa samimiyet kurmaya calisip 'Durun! Hepimiz kardesiz' demeli miyim?
Hepimiz ortaasyadan geldik yaaaw. Bu kadar takmayin kkafaniza. Konusmuyorlarsa siz de konusmayin. Ailemde bi rum bir de hristiyan var.biz çok seviyoruz valla. Belki dediginiz herhangi bir şey sıkınti olmuştur.yani burada esinle ayni ilde yiz. O ilçede yasamis büyümüş benim dediğim nazi şeyleri yanlis bulur,ben de bazen onu uyaririm. Belki böyle küçük bir şeydir.artik etnik kökeni problem eden kalmadiErmeni kokenli kürdum. Yanlislik olmasin.
Owww isin ermenilik kismini kimse bilmiyor zaten. Sadece burda dile getirdim, siz de kimseye soylemeyin
Üniversite hayatımda bir sürü Kürt arkadaşım oldu. Irksal bir önyargım yoktur. Ama bu kişilerin hepsi arkadaşlığımız boyunca dönem dönem apo sempatizanı olduğunu dolaylı veya doğrudan olarak dile getirdi. Okulda apo resimleri asıldı mı rahatsız olmadı. Belki de kendileri astı. Bulunduğu bölgeye Kürdistan diyen oldu. Özerk olacağız diyen oldu. Oldu da oldu. Kısaca doğudan gelen hiçbir arkadaşımda vatan sevgisi görmedim apo sevgisi gördüğü kadar. Bu durumda benim Diyarbakır'da yaşayan birinin siyasi görüşü hakkında nasıl bir tahminde bulunmam gerekir?
Bence bu ırktan öte siyasi bir ayrımcılık.
Bu da kişisel tercihtir diyorum. Önyargı olsa da.
Evet haklısın. Politik ayrımcılık yapabilmek için de önce insanları tanımak gerekir. Konu sahibine yapılan çok saçma. Böyle bir şey görmedim de duymadım da Kürt diye dışlanan hiç kimse. Ne aile ne arkadaş ortamında hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Anlayamıyorum o yüzden. Zaten milliyetçi Türkler Kürtlere baştan ciddi önyargılıdır samimi bile olmaz. Ama bir arkadaşla ırkı yüzünden konuşmamak garip geliyor.tamamiyle doğru yazdıklarınız evet bu ırktan öte siyasi bir ayrımcılık.
ama olan bizler gibi vatanını, milletini seven masum öteki vatandaşlara oluyor.
Bahsettiginiz siyasi olusumla uzaktan yakindan alakamiz yoktur ailece. Ve bunu belirtmistim zaten.Evet haklısın. Politik ayrımcılık yapabilmek için de önce insanları tanımak gerekir. Konu sahibine yapılan çok saçma. Böyle bir şey görmedim de duymadım da Kürt diye dışlanan hiç kimse. Ne aile ne arkadaş ortamında hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Anlayamıyorum o yüzden. Zaten milliyetçi Türkler Kürtlere baştan ciddi önyargılıdır samimi bile olmaz. Ama bir arkadaşla ırkı yüzünden konuşmamak garip geliyor.
Ama dediğim gibi eğer siyasi görüş farklılıkları varsa, bu konuşulmuşsa görüşmemek bir tercihtir. Ben okul hayatımda gördüklerimden sonra bu tutumu garipsemem kınamam. Ki bir Diyarbakırlı daha çok şey görmüş yaşamıştır sanırım.
Evet sadece kendi aralarinda samimi oldular. Cunku hepsi yeni tanıştı. Ve hepsi kurumun lojmaninda oturuyor.Eşinizin iş arkadaşlarının eşleri sadece kendi aralarında mı görüşüyorlar?
Yani Diyarbakır'da hiçbir Kürt kökenli insanla görüşmüyorlar mı? Ben de belki bir-iki kişi sizden hoşlanmayıp diğerlerine etki etmiş olabilir diye düşünüyorum. Sonuçta Diyarbakır'da ne kadar Kürt'ten "kaçabilirler"?
Istemem tabi ki ama üzülürüm.ay ne saçma şeyen gıcık olduğum şeyler. sizi istemeyeni siz hiç istemeyin. benm ailem türk,eşim ve ailesi kürt. 1 kere siz kürtsünüz biz türküz konuşması geçmedi,geçmezde. ne alaka ya? Allah yaratmadı mı hepinizi biririmizden farkımız ne?
Ben cok pis beddua ettim. Ozellikle üç arkadaşı var, evlendikten sonra benimle tanismaya bile tenezzül etmeyip iletisimi kesen. Yani is disinda biraraya gelmeyen.Nefret ediyorum böyle insanlardan Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bu tarz insanımsı varlıkları .. Bence bulunduğunuz bölgede yemek kursu Ebru kursu ne bilim takı kursu yada dil kursu gibi sosyalleşebileceğiniz bir kurum varsa oraya kayıt yapın hem boş vakitleriniz değerlenir hemde yeni insanlarla tanışırsınız
Dogulu derkenEvliliğim için köken benim için önemli değil müslüman mı bu benim için yeter Doğu'lu Batı'lı fark yapmaz ama bazı insanlar bu konuda çok ayrım yapıyor, bunlar içinde benim arkadaşlarım da var.Benim sevdiğim Doğu'lu ama ben ona bu yüzden hiç yüz çevirmedim çevirmem de onun yüreği yeter :) Siz de yolunuza devam edin derim ben arkanıza bakmadan...
Biz göçmeniz eşim Karadenizli en yakın arkım Kars lı zaten bunu söylemek bile gereksiz canımsın benim takma o karsltersizleri Allah mutlaka onlara güzel bir ders verirBen cok pis beddua ettim. Ozellikle üç arkadaşı var, evlendikten sonra benimle tanismaya bile tenezzül etmeyip iletisimi kesen. Yani is disinda biraraya gelmeyen.
Üçünün de benim kizimin yaslarinda ogullari var. İnşallah ucu birden birgun bir yerlerde kizima aşık olur ahahaha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?