- Konu Sahibi Loch Ness Canavari
-
Bu taraflara yolunuz düşerse Hasanpaşa da kahvalti yapabilirizTürkiye nin her bölgesinden ve bircok kokeninden arkadaşım var ve ben bununla gurur duyuyorum. O yuzden sizinle de arkadas olmak isterdim. Hatta cok guzel olurdu.
Bu arada insanlar evlilik icin farkli tercihlerde bulunabilirler bunu anlayabilirim ve asla yargilamam (kimi kendi memleketinden ister kultur sorunu olmasin diye, kimi dini ayni olsun ister, kimi ayni egitim seviyesinde, kimi ayni maddi seviyede olsun ister. Ama burada dikkat cekmek istediğim bu tercih sadece evlenen iki kisiyi ilgilendirir; umarim aklimdakini anlatabilmisimdir. Bu tercihler kesinlikle otekini küçümsemek tarzinda olmamalı.) Ama kesinlikle her turlu ayrimciliga karşıyım.
Aslinda kendime ait bir cevrem var zaten.
31 yasindayim ve pek cok insanla calistim. (Suan calismiyorum, cocuktan dolayi.)
Ama isin dogrusu bu kadar Türk ü hic birarada görmemiştim :))
Hele bir grup var ki sadece dugune geldiler. Ne kizim dogdugunda, ne de ameliyat olduğunda geldiler. Cok ilginc gerçekten. Insanlarin kalpleri bu kadar muhurlenmis olamaz.bütün çocukluğum, ergenliğim bu tarz insanlarla geçti. babamın etnik kökeninden dolayı bizim ismimiz ...dün kızıydı. annem istanbul'lu son derece modern temiz, biz dünyalar güzeli 3 kız kardeştik ama babamın etiketini bizleri tanımadan hep üzerimize yapıştırdılar.
kendinizi üzmeye değmez.
önyargıları yıkmak, atomu parçalamaktan zordur. (albert eınstein)
özür dileyerek söylüyorum sanki argoymus hakaretmiş küfürmüş gibi etnik kökeninizi söylerken sansürlemeyi yanlış buluyorum
Hele bir grup var ki sadece dugune geldiler. Ne kizim dogdugunda, ne de ameliyat olduğunda geldiler. Cok ilginc gerçekten. Insanlarin kalpleri bu kadar muhurlenmis olamaz.
Cok guzel olur. Belli olmaz belki bir gun neden olmasinBu taraflara yolunuz düşerse Hasanpaşa da kahvalti yapabiliriz
isim konusunu yazmayi unuttum. Ben kizimin ismini soyleyince Adem'le karistiriyolar. O acidan biraz sıkıntı. Hos benim adimin da başına bir harf ekleyip keh keh keh gulerdi arkadaslarim. Yani ne koysak da sanırım ayni sey olacak.Merak ettim, yaşadığın yer diyarbakır görünüyor. Orda da mı var etnik köken mevzuları? Yoksa memleketin diyarbakır da başka yerde misin şu an? Bu arada kızım olursa adını aden koymayı planlıyorum ben de.
Ben hayatim boyunca koken mevzusunda buluttan nem kapan biri olmadim.Sadece etnik kokenden olduguna emin misiniz? Bazen turk olmayanlarin her dislanmayi kolayca buna bagladiklarini goruyorum. Belki karakterinizle alakali ya da belki esiniz subede sevilmedi personel onu disladi
Aden, arden ve asel hoşuma giden isimler. Ne koyarsak koyalım dalga geçiyor çocuklar yapacak bir şey yok. Biz de az mı dalga geçtik çocukluğumuzda. Aman daha bizim çocuk portakalda vitamin bile değil, niye düşünüyorsam bunlarıisim konusunu yazmayi unuttum. Ben kizimin ismini soyleyince Adem'le karistiriyolar. O acidan biraz sıkıntı. Hos benim adimin da başına bir harf ekleyip keh keh keh gulerdi arkadaslarim. Yani ne koysak da sanırım ayni sey olacak.
Kendi kokenimi kompleks yaptigim gun kafamin tasla ezilmesini dilerim.O kadar insanin hepsi mi etnik kökenden dolayi seni disladi. Bana çok gerçekçi gelmedi.bence siz kompleks yapmis olabilirsiniz. Belki de siz bu buluşmaya on yargili gittiniz.
Kendi kokenimi kompleks yaptigim gun kafamin tasla ezilmesini dilerim.
Biz zaten bu grupla 3-5 defa bulustuk. Ne olduysa en son bulusmada koken mevzusu acilinca oldu.
Ermeni kokenli kürdum. Yanlislik olmasin.Ermeniymişiniz ben Kürt kökenli diye düşünmüştüm mesajları okumadan. Ermeni, Türk, Kürt, Hristiyan, Müslüman, Alevi hepimiz insanız ve insan olabilmek için geçerli bir ırk yok kalp kirlenmesin yeter.
Diyarbakirda yasiyosunuz turk oldugunuz icin mi dislaniyosunuz yani kurt mu? Turkum dislaniyorum dersen bi derece, diyarbakirda bir kurt nasil dislanir?Ben hayatim boyunca koken mevzusunda buluttan nem kapan biri olmadim.
Esimin de ne astlariyla ne de ustleriyle bir sikintisi olmadi. Cok basarili ve sevilen biridir.
Ben de uzak durulacak kadar antipatik olsam etrafimda bunca insan olmazdi diye dusunuyorum.
Ama bilemiyorum sevmediler zaar :))
Benim kendi cevremle bir sikintim yok. Durum anlasilmadi sanirim. Esimin cevresiyle alakali bir durum. Çalıştığı kurumda herkes Turk . Esim de Turk zaten.Diyarbakirda yasiyosunuz turk oldugunuz icin mi dislaniyosunuz yani kurt mu? Turkum dislaniyorum dersen bi derece, diyarbakirda bir kurt nasil dislanir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?