Dışlanmışlık Hissi

konunun basinda anlattiklariniz her yerde olan seyler ama evliliginizle ilgili olan seyler cok cirkin.keske gruptan cikmadan once hepsine bu duygularinizi anlatip oyle ciksaydiniz.o kadini da cekip koseye bi daha boyle seyler yaparsan hakkinda mobing davasi acarim.sen kimsin ki benim evliligimden bahsediyorsun diyin.lutfen pasif olmayin siz sustukca haddini dahada asacak

konunun basinda anlattiklariniz her yerde olan seyler ama evliliginizle ilgili olan seyler cok cirkin.keske gruptan cikmadan once hepsine bu duygularinizi anlatip oyle ciksaydiniz.o kadini da cekip koseye bi daha boyle seyler yaparsan hakkinda mobing davasi acarim.sen kimsin ki benim evliligimden bahsediyorsun diyin.lutfen pasif olmayin siz sustukca haddini dahada asacak
Ben hakkımı nadir ararım malesef. Çoğunlukla susan taraf oluyorum ama müdürümü dinleyeceğim. Dozu biraz daha artırsın şikayet edeceğim direk

Ayrıca kaç yaşındasınız bilmiyorum ama iş hayatında iyi niyetli olmayın, çok ezilir ve üzülürsünüz. (küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlama)
İnsanlar gayet çıkar ilişkisine dayalı hareket ediyor, sende öyle ol yoksa çok üzülürsün.
Kalbin temiz evet iyi kalmak istiyorsun ama dünya artık iyilerin dünyası değil.
Ben okul ortamında böyleydim :) İs ortamında tôvbe kimseyle samimi olmam dedikodusunu da yapmam.Okul dışında cok iyi arkadaslıklarım oldu,bulunduğunuz ortamdan yalnız kalmamak icin arkadaş edinirseniz %90 cikar iliskisi olacaktır. Okulda da arkadas diyemeyeceğim ama iyi niyetli insanlar yok muydu vardı ama kafalar uyusmuyordu onlarla. Aralarina almayabilirlerdi.

Ben okul ortamında böyleydim :) İs ortamında tôvbe kimseyle samimi olmam dedikodusunu da yapmam.Okul dışında cok iyi arkadaslıklarım oldu,bulunduğunuz ortamdan yalnız kalmamak icin arkadaş edinirseniz %90 cikar iliskisi olacaktır. Okulda da arkadas diyemeyeceğim ama iyi niyetli insanlar yok muydu vardı ama kafalar uyusmuyordu onlarla. Aralarina almayabilirlerdi.

Ama üzülüyorsun işte ondan diyorum değiş diye.

29 yalındayım ve işin acı tarafı 7 senedir aynı yerde çalışıyorum. Bu kadın okulumuzda 4 kişiye daha küstü ama hepsinin tayini çıktı gittiler. Son kurban ben oldum. Yaptığı psikolojik baskı da kötü. Mesela ben bir şey anlatıyorum. Kahkaha atıyor birden. Sanki ben komik bir şey dedim. Ya da benim daha önceden yaşadığım olayları ortamda laf solarak meze olarak kullanıyor. Ben aldatıldım ve boşanma aşamasındayım. Meseleyi bildiği halde x bey de ne kadar iyi insandı. Kıymeti mi bilindi diyor. Üstüme geliyor bariz

ya neden tamam tamam boşuyorum zaten madem sen kıymetini biliyorsun sen al demedin sende kahkaha eşliğinde?

Sevgili meslektaşım yerinizde olsaydım watsap grubundan çıkmazdım çünkü özünde bu da bir tepki ve muhataplarınızı dikkate aldığınızı gösterir keşke acele etmeseydiniz.
Size tavsiyem bu kadına ve avanesine karşı umursamaz olmanız.
Üzerinize gelip; laf dokundurma, ima vs yaptığında ise hanımefendi çizginizden biraz çıkıp, ağzının payını vermeniz.
Sizden biraz çekinirse dozu arttıramaz.
Arkadaşlardan biri 'sen de onun adını vermeden ortaya anlatır gibi bir iki açığını anlat' demiş.
Bu yöntem etkili olabilir ama dikkatli olmakta fayda var.
Dozunu iyi ayarlayın yoksa hepten hırçınlaşıp daha da çirkinleşebilir.
Bunu öyle akıllıca yapmalısınız ki etraftakiler, konunun o olduğunu anlamamalı ama o kişi anlamalı.
Böyle basit insanlar ve onun etkisinde kalan kişiliği zayıf arkadaşlar için de lütfen üzülmeyin onların zaten size katacağı bir şey olamaz.
Sıkılınca buraya gelin biz sizi dinleriz.

Ben hakkımı nadir ararım malesef. Çoğunlukla susan taraf oluyorum ama müdürümü dinleyeceğim. Dozu biraz daha artırsın şikayet edeceğim direk
Arkadaşım çok üzüldüm adına. Konuyu okudum.gerçekten seni çok didikliyor galiba.ne münasebet eşine kadar eleştiriyor. Ses çıkarma kör seytanindan bulsun.var böyleleri malesef.bizim insanlarımızda böylelerini tutar

Kabahat sizde çok yüz verdiniz,ne yaparsanız yapın almakla,uğraşmakla türlü türlü fedakarlık vs. Gereksizdir...Böyle çevre edinilmez ... yahu şaşırıyorum bana böyle biri hiç denk gelmiyor...

Öğretmenler odasında konuşuyorlar benimle hiçbir şey olmamış gibi. Hatta bana gel oturalım diyorlar falan ama kendileri eve toplu şekilde çağırınca beni arayan soran yok
Senin dışındaki herkes buluşuyor bir tek sen mi dışarıdasın, dışarıda kalan başkaları da var mı?

Konu sahibi arkadaşım, iyilik boşa giden birşey değildir balık bilmezse halik bilir derler. Hiç karşılık görmezseniz bile siz iyilik yapmanın huzuruyla iyi insan olma bilinciyle mutlu olursunuz. Fakat iyilik yapmak arkadaş ortamlarında aranmanın tek nedeni değildir. İnsanlar nankör kötü demiyorum. Ama insanlar arkadaşlarında sırf iyilik değil neşe özgünlük gibi zaman geçirmeye kendini geliştirmeye yarayan şeyler de bekler. Ben çok tanıdığım için demişimdir; çok çok iyi biri ama sıkıcı ya da yavan gibi. Onları gördüğümde seviniyorum saygı duyuyorum ama bir kahve içip neşelenmek için aramıyorum mesela. Bu açıdan da bakın isterseniz bi kendinize. Umarım en kısa sürede en sosyal en aranan arkadaş siz olursunuz

Mesajıma ek yapayım da yanlış anlaşılma olmasın; tüm iyi insanlar sıkıcıdır demiyorum asla ve tabii ki fesat yalancı nankör insanları da sırf eğlenceli diye çevremde tutmuyorum. Ama ikisinden de olması lazım

İyi akşamlar Hanımlar. Beni çok üzen bir derdim var. Daha önceden buraya konu açmıştım. Bir arkadaşım vardı. Çağırdığım yere gelmeyen, beni eken, bana işim var deyip başkaları ile buluşan. Aynı yerde çalışıyoruz. Ben de artık onu hiçbir yere çağırmıyorum diye bana küstü ve çalıştığımız yerdeki herkese her fırsatta dedikodumu yapıyormuş. Artık öyle bir hal aldı ki bu işler; bana nispet boyutuna geçti. Kendisi yemek yiyelim deyip herkesi topluyor bir masanın etrafına. Buna üzülmüyorum ama o ortamdaki arkadaşlarımdan biri de cemre de gelsin demiyor çünkü ben hep yemeği sosyal medyadan öğreniyorum. Ya da başka arkadaşım evine davet ediyor, sırf biz onunla konuşmuyoruz diye beni eleyip o kişiyi çağırıyorlar. Ben bu insanların hep en zor zamanlarında yanlarında oldum. Yağmurda çamurda ev aradım, eşya aldılar evlerine taşıdım. Maddi manevi çok yardım ettim. Dertleri oldu bana ağladılar ama sırt çevrilen kişi ben oldum. Belki basit gelecek ama Çok üzülüyorum bu duruma. Çünkü ertesi gün yedikleri yemeği överlerken ben bir köşede kalıyorum. Ortamda 8-9 kadın varsa ben hariç hepsi bir arada öyle düşünün. Ve ben kimseye bir kötülük yapmadım. Ama Bu garip durum sadece benim umrumda. Şimdi size sorum; sizce konuşmalı mıyım bu konuyu diğerleri ile? Ortak whatsapp grubumuz var, gruptan çıkmak bir tepki oluşturur mu? Tayin istemeyi bile düşüyorum ama bir kişinin yaptığı baskıcı tavır yüzünden neden ben yer değiştireyim diyorum. Ne yapmalıyım sizce? Böyle böyle aynı ortam haftanın beş günü çekilmiyor artık
Sizi kötülemişse onlara kötü seyler anlatmıssa aranızı açmaya calısmıstr muhtemelen.etme bulma dünyası elbet önüne cıkar.padişahında arkasından konusurlar dert etmeyin siz.eger psikolojisi cok etkiliosa ya iş saatini ya yerinizi degiştirin.

Hepside beş para etmezmis. Dedikoducunun peşinden giden, bir toplanmada sizin yoklugunuzu aramayan insancıklar. Biride çıkıp demez mi Eylül de gelsin secmeyelim vs..çok canım sıkıldı. Beelliki sessiz kalmanızı çok iyi kullanıyor. Müdürünü dinle altta kalma sakın. O kadın sana laf mı vurdu asla yutma sende onu en can alıcı yerinden vur

Sevgili meslektaşım yerinizde olsaydım watsap grubundan çıkmazdım çünkü özünde bu da bir tepki ve muhataplarınızı dikkate aldığınızı gösterir keşke acele etmeseydiniz.
Size tavsiyem bu kadına ve avanesine karşı umursamaz olmanız.
Üzerinize gelip; laf dokundurma, ima vs yaptığında ise hanımefendi çizginizden biraz çıkıp, ağzının payını vermeniz.
Sizden biraz çekinirse dozu arttıramaz.
Arkadaşlardan biri 'sen de onun adını vermeden ortaya anlatır gibi bir iki açığını anlat' demiş.
Bu yöntem etkili olabilir ama dikkatli olmakta fayda var.
Dozunu iyi ayarlayın yoksa hepten hırçınlaşıp daha da çirkinleşebilir.
Bunu öyle akıllıca yapmalısınız ki etraftakiler, konunun o olduğunu anlamamalı ama o kişi anlamalı.
Böyle basit insanlar ve onun etkisinde kalan kişiliği zayıf arkadaşlar için de lütfen üzülmeyin onların zaten size katacağı bir şey olamaz.
Sıkılınca buraya gelin biz sizi dinleriz.
Çok çirkinleşir. Benimle saç baş kavga eder çünkü daha önceden iki kere etti. Ben daha çok üzerime gelmesinden korkuyorum

Hepside beş para etmezmis. Dedikoducunun peşinden giden, bir toplanmada sizin yoklugunuzu aramayan insancıklar. Biride çıkıp demez mi Eylül de gelsin secmeyelim vs..çok canım sıkıldı. Beelliki sessiz kalmanızı çok iyi kullanıyor. Müdürünü dinle altta kalma sakın. O kadın sana laf mı vurdu asla yutma sende onu en can alıcı yerinden vur
Bende ona üzülüyorum işte. Biri de demedi bu kızı da çağıralım diye. X öğretmen haftaosnu evinde herkesi ağırlıyor ama Benim haberim olmuyor.sosyal medyadan öğreniyorum. Niye? O kadın var diye.

İyi akşamlar Hanımlar. Beni çok üzen bir derdim var. Daha önceden buraya konu açmıştım. Bir arkadaşım vardı. Çağırdığım yere gelmeyen, beni eken, bana işim var deyip başkaları ile buluşan. Aynı yerde çalışıyoruz. Ben de artık onu hiçbir yere çağırmıyorum diye bana küstü ve çalıştığımız yerdeki herkese her fırsatta dedikodumu yapıyormuş. Artık öyle bir hal aldı ki bu işler; bana nispet boyutuna geçti. Kendisi yemek yiyelim deyip herkesi topluyor bir masanın etrafına. Buna üzülmüyorum ama o ortamdaki arkadaşlarımdan biri de cemre de gelsin demiyor çünkü ben hep yemeği sosyal medyadan öğreniyorum. Ya da başka arkadaşım evine davet ediyor, sırf biz onunla konuşmuyoruz diye beni eleyip o kişiyi çağırıyorlar. Ben bu insanların hep en zor zamanlarında yanlarında oldum. Yağmurda çamurda ev aradım, eşya aldılar evlerine taşıdım. Maddi manevi çok yardım ettim. Dertleri oldu bana ağladılar ama sırt çevrilen kişi ben oldum. Belki basit gelecek ama Çok üzülüyorum bu duruma. Çünkü ertesi gün yedikleri yemeği överlerken ben bir köşede kalıyorum. Ortamda 8-9 kadın varsa ben hariç hepsi bir arada öyle düşünün. Ve ben kimseye bir kötülük yapmadım. Ama Bu garip durum sadece benim umrumda. Şimdi size sorum; sizce konuşmalı mıyım bu konuyu diğerleri ile? Ortak whatsapp grubumuz var, gruptan çıkmak bir tepki oluşturur mu? Tayin istemeyi bile düşüyorum ama bir kişinin yaptığı baskıcı tavır yüzünden neden ben yer değiştireyim diyorum. Ne yapmalıyım sizce? Böyle böyle aynı ortam haftanın beş günü çekilmiyor artık
Sizi kiskanmis gruba kötulemis oyuzden bence

Kabahat sizde çok yüz verdiniz,ne yaparsanız yapın almakla,uğraşmakla türlü türlü fedakarlık vs. Gereksizdir...Böyle çevre edinilmez ... yahu şaşırıyorum bana böyle biri hiç denk gelmiyor...
Fedakarlık yapayım da çevrem olsun demedim hiç. İçimden geliyor. Mesela birisi koltuk takımı alacağım nerden alsam vs dediğinde hadi gel beraber bakalım pazarlık da yaparız diyorum yA da birisi başka bir yardıma ihtiyacım var dediğinde önce ben atlıyorum. Çok insan işi düşünce önce beni arar bu yğzden ama aynı insanlar gerçek dostluğa gelince yok

İş hayatındakilerle dost olunmaz
En ufak bir olumsuz durumda sırt çevirler kimden menfaat sağlarlarsa onun kılıcını çekerler, sizin yaşadıklarınızda böyle olmuş, buna menfaat arkadaşlığı derler,
1 defa istedikleri olmasın düşman kesilirler vefa arama iş yerinde çoğu zaten maskelidir iş dışında dost arayın

Back
X