Dışlanmışlık Hissi

Merhaba, benimde böyle bir olay başıma gelmişti. Meslekler farklıydı tabi ki fakat şu an okuyunca anladım ki benim çalıştığım kişilerin cahilliklerine vermiştim ben, sizinkilere ne demeli? Okumuş cahiller ☺️ Bence hiç ama hiç canınızı sıkmayın birebir aynısını yaşadım hiç umursamadım çevremdeki herkes seni kıskandılar ve bir araya gelince birbirlerini dolduruyorlardır dedi. Bende o toplu fotoğraflarını beğendim hiç umursamadım bile 😂 daha sonraları araya iyice soğukluk girincede iş ortamından ayrıldığımız içinde görüşmüyorduk hayatımdan çıkarma kararı aldım. Hiç bir adım atmadım. Şimdi kendileri sürekli ortak tanıdıklarla selam gönderiyorlar ulaşmaya çalışıyorlar. Onları umursamayın işinizden yerinizden memnunsanızda asla tayin istemeyin illa ki kafanıza göre biri çıkacaktır çıkmazsada sizin tatlı canınız sağolsun. Gerçekten bu cahil ve kıskanç insanlarla aynı fotoğraf karesinde olsaydınız kısır yiyip dedikodu yapsaydınız mutlumu olacaktınız? Boşverin çağırmadıkları daha iyi. Allah bazı insanları hayatımıdan çıkarır ki bizim için hayırlısı böyle olduğundan 🙏🏻🙏🏻

Niye bu kadar korkuyorsunuz ki ? Hiç anlamadım sizi. Yani burda bi sürü öneri verilmiş hep kadından korktuğunuz için yapamam demişsiniz. K.bakmayın ama siz bu kadar korkarsanız her şeyi yapar size tabi. O değil kim olsa yapar. Biraz kendinize gelin allah aşkına kaç yaşında kadınsınız başka bi kadından bu kadar korkmak neden ? Üstüme saldırır demişsiniz saldırsın ne olacak ? Ben olsam bilerek dayak yer önce sonra kendimi savunup sonra da polise şikayet ederim. Müdüre de şikayet ederim otursun o düşünsün. Anlayamadım sizi gerçekten.

Çok tanıdık geldi okuduklarım
Çalıştığım okulda sevilen bir öğretmenim,idarem ve öğretmen arkadaşlarımın danıştığı biriyim ,ama meyve veren ağaç taşlanir derler ya
Hiç bir şeyden memnun olmayan ,sürekli her konuya muhalefet olan ,çalışmayayım ama hep takdir edileyim zihniyetinde olan bir arkadaşa daha fazla susamadım ve okul ortamında iletişimimiz kesildi.
Ben normal yaşantıma devam ederken o kıyıda köşede dedikodumu yapmaya başladı.
Beni torpilli olarak lanse etti.
Okulda zaten bayan sayısı çok azdı,biri gitti diğer bayan da dedikoduyu sevdiği için tartistigim hocanın yanında oldu.Ikisi bir olup okula yeni gelen herkesi dedikodu ile kendi tarafına geçirdi.Ogretmenler odasında bir iki erkek hoca ile kısa sohbetler dışında kimse ile iletişim kurmaz oldum.Sonunda bulunduğum ortamdan bunalıp ve idaremi,sınıfımı çok sevsemde tebdili mekanda ferahlik vardir diyerek tayin istedim.
Ve benim karşımda birlik olanlar ben gittikten sonra birbirlerini yemişler,biliyordum zaten layiklarini bulmuş oldular..
Hiç pişman değilim tek de kalsam iyi ki o kendini bilmeze haddini bildirmiş oldum.
O dedikodu ile kurduğu kalabalıkta kendi yanlız kalmış.

Merhaba, benimde böyle bir olay başıma gelmişti. Meslekler farklıydı tabi ki fakat şu an okuyunca anladım ki benim çalıştığım kişilerin cahilliklerine vermiştim ben, sizinkilere ne demeli? Okumuş cahiller ☺ Bence hiç ama hiç canınızı sıkmayın birebir aynısını yaşadım hiç umursamadım çevremdeki herkes seni kıskandılar ve bir araya gelince birbirlerini dolduruyorlardır dedi. Bende o toplu fotoğraflarını beğendim hiç umursamadım bile 😂 daha sonraları araya iyice soğukluk girincede iş ortamından ayrıldığımız içinde görüşmüyorduk hayatımdan çıkarma kararı aldım. Hiç bir adım atmadım. Şimdi kendileri sürekli ortak tanıdıklarla selam gönderiyorlar ulaşmaya çalışıyorlar. Onları umursamayın işinizden yerinizden memnunsanızda asla tayin istemeyin illa ki kafanıza göre biri çıkacaktır çıkmazsada sizin tatlı canınız sağolsun. Gerçekten bu cahil ve kıskanç insanlarla aynı fotoğraf karesinde olsaydınız kısır yiyip dedikodu yapsaydınız mutlumu olacaktınız? Boşverin çağırmadıkları daha iyi. Allah bazı insanları hayatımıdan çıkarır ki bizim için hayırlısı böyle olduğundan 🙏🏻🙏🏻
Çalıştığım okul çok iyi. Öğrencilerimi idaremi seviyorum. Ama işte bu insanlar Benim motivasyonumu hevesimi kırıyorlar. Whatsapp grubundan çıkınca hemen mesaj atmışlar ne oldu diye. Ben de çok grup vardı gereksiz gördüklerimi sildim dedim

Niye bu kadar korkuyorsunuz ki ? Hiç anlamadım sizi. Yani burda bi sürü öneri verilmiş hep kadından korktuğunuz için yapamam demişsiniz. K.bakmayın ama siz bu kadar korkarsanız her şeyi yapar size tabi. O değil kim olsa yapar. Biraz kendinize gelin allah aşkına kaç yaşında kadınsınız başka bi kadından bu kadar korkmak neden ? Üstüme saldırır demişsiniz saldırsın ne olacak ? Ben olsam bilerek dayak yer önce sonra kendimi savunup sonra da polise şikayet ederim. Müdüre de şikayet ederim otursun o düşünsün. Anlayamadım sizi gerçekten.
Benim tabiatımda yok kavga etmek, küsmek. Daha önceden üniversitede bu tarz bir durum yaşadığım zaman bana bunu yaşatanları birbirine rezil ettim mesela ama bunu tartışarak yapamam. Çok samimi bir arkadaşım gelin ayakkabının en başına onun adını yazmadım diye benimle bir daha görüşmedi mesela. Ben çok yaşadım bu küsme işlerini. Hep küsülen ama özür beklenen taraf ben oldum. Buna üzülüyorum işte.Ama ben bildiğim sırları başkalarına anlatarak vs intikam alamam. O kişiyle aynı seviyeye inerim o zaman. Adım Adım ilerleyerek bekliyorum bakalım. Müdürümün dediği gibi mobbingten Dolayı şikayet edeceğim bir müddet geçmesini bekliyorum

Son düzenleme:
Çok tanıdık geldi okuduklarım
Çalıştığım okulda sevilen bir öğretmenim,idarem ve öğretmen arkadaşlarımın danıştığı biriyim ,ama meyve veren ağaç taşlanir derler ya
Hiç bir şeyden memnun olmayan ,sürekli her konuya muhalefet olan ,çalışmayayım ama hep takdir edileyim zihniyetinde olan bir arkadaşa daha fazla susamadım ve okul ortamında iletişimimiz kesildi.
Ben normal yaşantıma devam ederken o kıyıda köşede dedikodumu yapmaya başladı.
Beni torpilli olarak lanse etti.
Okulda zaten bayan sayısı çok azdı,biri gitti diğer bayan da dedikoduyu sevdiği için tartistigim hocanın yanında oldu.Ikisi bir olup okula yeni gelen herkesi dedikodu ile kendi tarafına geçirdi.Ogretmenler odasında bir iki erkek hoca ile kısa sohbetler dışında kimse ile iletişim kurmaz oldum.Sonunda bulunduğum ortamdan bunalıp ve idaremi,sınıfımı çok sevsemde tebdili mekanda ferahlik vardir diyerek tayin istedim.
Ve benim karşımda birlik olanlar ben gittikten sonra birbirlerini yemişler,biliyordum zaten layiklarini bulmuş oldular..
Hiç pişman değilim tek de kalsam iyi ki o kendini bilmeze haddini bildirmiş oldum.
O dedikodu ile kurduğu kalabalıkta kendi yanlız kalmış.
Aynen bunu yaşıyorum işte. Kendi ortamını kurmak için yeni gelen herkese pek ilgili pek samimi davranıyor. Arkasından konuştuğu herkesle arkadaş ve bir tanıdık bak sen Ayşe ye şöyle şöyle demiştin dediğinde ; yooo ben onu çok severim, asla arkasından konuşmadım demiş. Ben de idaremle ve erkek hocalarla iyi anlaşıyorum. Onlarlayım sürekli ama bir insanın fareli köyün kavalcısı misali herkesi etkilemesi garip geliyor bana

Bugün Twitter da birşey okudum öyle tank etti ki, hatırladığım kadarıyla şöyle annesi kızına diyor ki, 20 sene boyunca çevrendeki insanları kaybetmemek kendini çok kolay gösterdin şimdi hiç biri seni kaybetmekten korkmuyor ve çaba göstermiyor.

Kimseye yardım etmeyeceksiniz, kılınızı kıpırdatmayacaksınız. Sadece ağzınız laf yapacak o kadar.
Birde inanın bazen yapsanızda yapmasanız da olmuyor.

Hiç kendinizi üzmeyin. Bakın görün bı zaman sonra bunlar nasıl birbirine düşecek çünkü hiç biri insan değil bence...

Aynen bunu yaşıyorum işte. Kendi ortamını kurmak için yeni gelen herkese pek ilgili pek samimi davranıyor. Arkasından konuştuğu herkesle arkadaş ve bir tanıdık bak sen Ayşe ye şöyle şöyle demiştin dediğinde ; yooo ben onu çok severim, asla arkasından konuşmadım demiş. Ben de idaremle ve erkek hocalarla iyi anlaşıyorum. Onlarlayım sürekli ama bir insanın fareli köyün kavalcısı misali herkesi etkilemesi garip geliyor bana
Dedikodu ıste tatlı geliyor herkese
Benim okuldakiler öğle arasında çağırdı karşı cephedeki arkadaş,düşünsene aynı apartmandasın,apartmana 2 araç yanaşiyor birinden tek ben iniyorum diğerinden okuldaki tüm bayanlar.
Çok çekiştirildim.
Ben bariz kiskaniliyordum onu biliyorum yalnız çünkü kimse o arkadaşa öğrenci vermek istemezken (aşırı fevri ,hiç bir şeyden memnun olmayan ,herkesler tartışan negatif bir tip) benim sınıfına öğrenci yazdırmak için tartışan veliler duyuluyordu.
Ama şu akar yolunu bulur derler ya herkes layığını buluyor ama er ama geç.
Sadece tek kaldım diye onların gafletine düşmeyin,dik durun .

diğer kişi çok iyi algı yönetimi yapıyor ve sizi alttan alta kötü tanıtıyor. aynısını amirim bana yaptı. farkedince ben de her fırsatta diğer insanlarla iletişim kurup önce beni anlamalarını sağladım. sonra o kişiyle ilgili, bana nasıl davrandığı ile ilgili herkese herşeyi anlattım.
zaman aldı ama çözüldü.
eğer uğraşırım derseniz, akıllı taktiklerle bu işi çözersiniz. yoksa çok yalnız kalıp ilk fırsatta gitmeye odaklanacaksınızç belki gideceğiniz yeri bile bu mod ile doğru seçemeyeceksiniz..

Bende ona üzülüyorum işte. Biri de demedi bu kızı da çağıralım diye. X öğretmen haftaosnu evinde herkesi ağırlıyor ama Benim haberim olmuyor.sosyal medyadan öğreniyorum. Niye? O kadın var diye.

Bence bu tiynetteki insanlarla görüşmek yerine görüşmemek daha hayırlı. İnsan üzülür elbet hiç kimseye bir kötülüğüm dokunmamışken hiç kimse için kötü konuşmuyorken neden ben dışlamıyorum diye ama zaten bu yüzden istemiyorlar sizi. Çizginizi bozmayın. Allah iyilerle yoldaş etsin sizi. Karşınıza hayırlı bir dost çıkarsın.

Çalıştığım okul çok iyi. Öğrencilerimi idaremi seviyorum. Ama işte bu insanlar Benim motivasyonumu hevesimi kırıyorlar. Whatsapp grubundan çıkınca hemen mesaj atmışlar ne oldu diye. Ben de çok grup vardı gereksiz gördüklerimi sildim dedim
Arkadaşım söyleseydinya nasılsa grup bir işe yaramıyor benim için diye.onlarda rahat sohbet etsin gruplarindan

bir söz vardır başucumda ben sana ne iyilik yaptım da bana bu kötülüğü yaptın diye?

Canim.niye acik acik demedinki planlarınızı rahat yapın bana gerek duymuyorsunuz . Fazla naifsin sanki bu insanlardan anlayış bekleme bildikleri dilden konusacaksin. Biraz cevap ver özellikle o dedikodunu yapana

İyi akşamlar Hanımlar. Beni çok üzen bir derdim var. Daha önceden buraya konu açmıştım. Bir arkadaşım vardı. Çağırdığım yere gelmeyen, beni eken, bana işim var deyip başkaları ile buluşan. Aynı yerde çalışıyoruz. Ben de artık onu hiçbir yere çağırmıyorum diye bana küstü ve çalıştığımız yerdeki herkese her fırsatta dedikodumu yapıyormuş. Artık öyle bir hal aldı ki bu işler; bana nispet boyutuna geçti. Kendisi yemek yiyelim deyip herkesi topluyor bir masanın etrafına. Buna üzülmüyorum ama o ortamdaki arkadaşlarımdan biri de cemre de gelsin demiyor çünkü ben hep yemeği sosyal medyadan öğreniyorum. Ya da başka arkadaşım evine davet ediyor, sırf biz onunla konuşmuyoruz diye beni eleyip o kişiyi çağırıyorlar. Ben bu insanların hep en zor zamanlarında yanlarında oldum. Yağmurda çamurda ev aradım, eşya aldılar evlerine taşıdım. Maddi manevi çok yardım ettim. Dertleri oldu bana ağladılar ama sırt çevrilen kişi ben oldum. Belki basit gelecek ama Çok üzülüyorum bu duruma. Çünkü ertesi gün yedikleri yemeği överlerken ben bir köşede kalıyorum. Ortamda 8-9 kadın varsa ben hariç hepsi bir arada öyle düşünün. Ve ben kimseye bir kötülük yapmadım. Ama Bu garip durum sadece benim umrumda. Şimdi size sorum; sizce konuşmalı mıyım bu konuyu diğerleri ile? Ortak whatsapp grubumuz var, gruptan çıkmak bir tepki oluşturur mu? Tayin istemeyi bile düşüyorum ama bir kişinin yaptığı baskıcı tavır yüzünden neden ben yer değiştireyim diyorum. Ne yapmalıyım sizce? Böyle böyle aynı ortam haftanın beş günü çekilmiyor artık

Kadının düşmanı kadın :) Eğer atladığınız bir detay bilmeden yaptığınız yanlış bir şey yoksa ve içiniz rahatsa çok ta şeyyapmayın derim.. Siz bunu ne kadar takarsanız hatta taktığınızı belli ederseniz daha çok yaparlar. Umursamayın onlarla yemek zorunda değilsiniz. Öğle tatilinizin yemeklerinizin tadını onlarsız da çıkarabilirsiniz. Önceden onlar mı vardı sanki :)

konuyu hortlatıcam ama k.bakmayın. Ünideyim ilk sene özel bir yurtta kalıyorum odada 4 kişi kalıyoruz 1 ay olmuş farklı bir memlekette kalalı. Neyse ben kızlarla konuşuyorum vs ama öyle çok samimi de değiliz dışarı çıkıyoruz , yemek yiyoruz sohbette ediyoruz. Sonra bir kız geldi yurdun farklı bir bloğundan ama kız nasıl ağlıyor o da arkadaşları onu istememiş , üzülmüş vs bizim odada boş yer var diye müdür bizim odaya yönlendirmiş. Neyse bizle de konuştular kız üzgün yardımcı olun falan diye eşyalarını taşımasına yerleşmesine her şeye yardımcı oldum , diğer kızlar oralı bile olmadı sonuç ne mi oldu ? yeni gelen kız diğerleriyle öyle bir kaynaştı ki beni saf dışı bırakmaya başladılar acıma acınacak duruma düşersini ilk o zaman gördüm. Atıyorum canım sıkıldı dışarı çıkacak mısınız diye soruyorum hayır vs diyolar ben tek dışarı çıkıyorum , benim ardımdan bu 4lü nispet yapar gibi dışarı çıkıyorlar. bende bir daha bir şey teklif etmedim sürekli böyle oldu dışlamalar aynı odada kalıyorsunuz anlıyorsunuz ister istemez. sonra ben bir depresyona girdim sürekli ağlıyorum psikolojim bozuldu okuldan soğudum vs , hep kendimde suç arıyorum beni sevmediler diye. sonra yurtta halimi görenler sordu bende odam değiştirilsin dedim , odam değiştirildi daha tatlı insanların arasına düştüm gerçekten sorunun bende olmadığını anladım. her neyse okullar bitecek son günlerimiz bu kızları gördüm konuşuyorlar aralarında beraber eve çıkacağız vs diye çok dua ettim bana yaşattıklarını yaşasınlar diye , sonradan duydum hepsi birbiriyle kavga edip evden ayrılmışlar son gelen kız hepsini birbirine düşürmüş oh olsun dedim içimden az bile size. velhasıl kelam siz sabredin allah hakedenlere geçte olsa cezasını veriyor :)

konuyu hortlatıcam ama k.bakmayın. Ünideyim ilk sene özel bir yurtta kalıyorum odada 4 kişi kalıyoruz 1 ay olmuş farklı bir memlekette kalalı. Neyse ben kızlarla konuşuyorum vs ama öyle çok samimi de değiliz dışarı çıkıyoruz , yemek yiyoruz sohbette ediyoruz. Sonra bir kız geldi yurdun farklı bir bloğundan ama kız nasıl ağlıyor o da arkadaşları onu istememiş , üzülmüş vs bizim odada boş yer var diye müdür bizim odaya yönlendirmiş. Neyse bizle de konuştular kız üzgün yardımcı olun falan diye eşyalarını taşımasına yerleşmesine her şeye yardımcı oldum , diğer kızlar oralı bile olmadı sonuç ne mi oldu ? yeni gelen kız diğerleriyle öyle bir kaynaştı ki beni saf dışı bırakmaya başladılar acıma acınacak duruma düşersini ilk o zaman gördüm. Atıyorum canım sıkıldı dışarı çıkacak mısınız diye soruyorum hayır vs diyolar ben tek dışarı çıkıyorum , benim ardımdan bu 4lü nispet yapar gibi dışarı çıkıyorlar. bende bir daha bir şey teklif etmedim sürekli böyle oldu dışlamalar aynı odada kalıyorsunuz anlıyorsunuz ister istemez. sonra ben bir depresyona girdim sürekli ağlıyorum psikolojim bozuldu okuldan soğudum vs , hep kendimde suç arıyorum beni sevmediler diye. sonra yurtta halimi görenler sordu bende odam değiştirilsin dedim , odam değiştirildi daha tatlı insanların arasına düştüm gerçekten sorunun bende olmadığını anladım. her neyse okullar bitecek son günlerimiz bu kızları gördüm konuşuyorlar aralarında beraber eve çıkacağız vs diye çok dua ettim bana yaşattıklarını yaşasınlar diye , sonradan duydum hepsi birbiriyle kavga edip evden ayrılmışlar son gelen kız hepsini birbirine düşürmüş oh olsun dedim içimden az bile size. velhasıl kelam siz sabredin allah hakedenlere geçte olsa cezasını veriyor :)
Tek duam o. Bana yaşattıklarını yaşamaları. İbretlik hikaye gibi olmuş sizin yaşadığınız. ☺️

Öğretmenler odasında konuşuyorlar benimle hiçbir şey olmamış gibi. Hatta bana gel oturalım diyorlar falan ama kendileri eve toplu şekilde çağırınca beni arayan soran yok
Siz şakayla karışık ay tatlım bunu gördüm, beni de çağırın olur mu dersiniz? Veya siz çağırın hepsini, öbür cinsi de çağırın, zaten gelemez. Soran olursa da beni bilirsiniz, ben gayet herkese eşit ve iyi davranırım, kim çağırsa gelirim, herkese elimden geldiği kadar yardım eder, arar sorarım, işi vardır gelmek istememiştir. Kaç yaşındayız ayol, öğrenciler gibi herkesi çağırıp onu çağırmama çok salakça bir hareket veya o varken onun bulunduğu yere gitmeme, ilk okulda mıyız?

Dilber hala gibi lafı ortaya koyun, isteyen alsın. Diğerleri de ayağını denk alır size karşı.

Bunu yap, onun sana verdıgı sırrı baskasınınmıs gibi anlat o varken ortamda.
Kase suratını izle sonra. eylulcmre eylulcmre

Bence de söylesin ve eklesin, bir gün tanıdığım geldi affedersiniz bu karaktersiz kadın, sen bundan uzak dur arkandan böyle diyor diye. Kadın dayanışmasını, insanlığı bıraktım “ bir denk gelirsem, ben onu insan içine çıkamayacak vaziyete de getiririm, ben de onun ansiklopedik kronolojik öz geçmişi var, ayağını denk alsın dedim” dersiniz.

Stratejik oynayın,wp grubundan çıkmanız ya da tayin istemeniz güçsüz ve baskıya dayanıksız olduğunuzu gösterin.O kişinin istediği şey zaten bu durumu kafaya takıp modunuzu düşürmek,ona bu fırsatı vermeyin.Açıp komik videolar izleyin,kahkaha atın.O arkadaşlarınızın yanında espri yapın,başka arkadaşlar edinin ki şunu düşünsün o arkadaşınız.Ben buna ne yaparsam yapayım yıkamıyorum,çünkü o güçlü.Enerjiniz yüksek olsun,herkes enerjisi yüksek insanlara yönelme eğilimindedir unutmayın.

Back
X