- 24 Ağustos 2012
- 6.055
- 7.342
- 398
- Konu Sahibi Pelinimben
-
Merhabalar.Kendimi bildim bileli hep diş sorunum var alt çenede 5 dişim yok üst çene var ama hepsi dolgu siyah kötü görüntülü.Çok küçük yaştan beri ne yapsamda çürük kırılmalar yaşıyorum dün doktora gittim hava alan dolgum için.Üzülerek baktı suratıma yaşım genç.Doktorun dediği tavsiyem implant yaptırman benden biliyorum ama maliyeti fazla üstelik ev kredimiz var ve zor geçiniyoruz.Alt çenede yemek çiğneyecek dişim yok artık.Maddi durumda yok.Eşim kredi çekeriz dedi 5.000 civarı şimdilik doktorun dediği 2 implant yeterliymiş.Ancak yaptıracak yer bilmiyorum beni kazıklamayacak sağlam yapacak bir yer istanbulda bilen varsa yardımcı olabilir mi?Birde Dentatent ağız ve diş bakırköyde burayı bilen varmı?
bence sen önce başka bir dişçiye git.Merhabalar.Kendimi bildim bileli hep diş sorunum var alt çenede 5 dişim yok üst çene var ama hepsi dolgu siyah kötü görüntülü.Çok küçük yaştan beri ne yapsamda çürük kırılmalar yaşıyorum dün doktora gittim hava alan dolgum için.Üzülerek baktı suratıma yaşım genç.Doktorun dediği tavsiyem implant yaptırman benden biliyorum ama maliyeti fazla üstelik ev kredimiz var ve zor geçiniyoruz.Alt çenede yemek çiğneyecek dişim yok artık.Maddi durumda yok.Eşim kredi çekeriz dedi 5.000 civarı şimdilik doktorun dediği 2 implant yeterliymiş.Ancak yaptıracak yer bilmiyorum beni kazıklamayacak sağlam yapacak bir yer istanbulda bilen varsa yardımcı olabilir mi?Birde Dentatent ağız ve diş bakırköyde burayı bilen varmı?
Neden?bence sen önce başka bir dişçiye git.
cunku artık her doktr. implantı öneriyor ( evet güzel yeni teknoloji fian kabul) bu yüzden bana suiistimal ediliyoruz gibi geliyor.Neden?
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz ama hiç yok ki kredi çekeriz dedi eşim 5000 yeter mi bilmem ben şimdilik bi kısmını yaptırıcam.Şükür çürük yok bolca dolgu ve boşluk var kokmuyomuş ama gülünce hiç hoş durmuyorTavsiye edebilicegim hic biyer yok.
Ama sana tavsiyem sakin parasina felan bakma. Esin guzel dusunmus. Yaptir kurtul.
Benim bi kuzenim vardi onun disleride curuktu. Ve sakin yanlis anlama sana demiyorum seni tanimam. Ama kuzenimin agzi kokardi o curuklerden. Kuzenim evlendikten sonra ilk isi implant yaptirmak oldu. Yaptigi en dogru secimdi bu. Galiba 8 bin euro felan tuttu diye hatirliyorum. Ama deger, bin deger.Genc bi bayanin esine agzinin kokmasi o kadar kotu biseydirki.
O kuzenim kulagima bisey fisildamak istediginde yada yaklasinca opmek icin, ben nefesimi tutardim. Bunu ona asla belli etmedim ama gercekten cekilmezdi. Esi ve kuzenimin adina cok sevindim o disleri yaptirdiginda.
Paraya kiy ve yaptir butun disleri.
sol alt çene de 2 sağ tarafda 3 eksik çok küçükken çektirmeden dolayı yok.Doktor çıkar dedi çıkmadıImplanttan once bence eger dis koklerinizi agzinizda duruyorsa, kokun icine yerlestirilen bir tur civi yani post ile kaplama yaptirabilirsiniz. Maliyeti daha az olacak,ve dis kokleriniz de agzinizda kalmis.olacak..
Implantta ise dis kokleriniz mevcut degilse vidalarla yapay dis koku monte ediyorlar. Ama kokler duruyorsa bir dusunun derim..
5disim eksik derken,kirik mi yoksa dogustan mi cikmadi ya da cekildi mi ..?
O doktoru bana önerebilirsiniz İzmir için :)Ablam 18 yaşında ilk implantlarını taktırdı. Yıl 1992'ydi ve türkiyede yapılan ilk implanttı. Ardan geçen 23 senede tık demedi. Sadece küçük yaşta yapıldığı için yüzüyle uyumu günden güne kötüleşti. Geçen sene vidalara hiç dokunmadan üzerine yeni diş yaptılar tamamının. Şahane oldu.
Ömür boyu sizi rahat ettirecek bişey için vereceğiniz paraya asla üzülmeyin. Bir yolu bulunur, ödenir.
İzmirde olsanız harika bir doktor önerirdim ama malesef istanbul için bişey diyemem.
O doktoru bana önerebilirsiniz İzmir için :)
sol alt çene de 2 sağ tarafda 3 eksik çok küçükken çektirmeden dolayı yok.Doktor çıkar dedi çıkmadı
Şimdilik sol tarafta 2 tane var eksik doktor 1 tane oraya yaptırsan yeter dedi boyutları varmış yanındaki 2 diş de dolgu var komple kaplama vs yaptırsan bile en fazla 5 yıl gider dedi yandaki dişlerde sağlam değil zaten dedi kıt diye gidiyor anlamıyorum en iyisi implant dedi bilmiyorum artık bende en azından 2 eksik diş yerine 1 tane implant yandaki dolgularıda biraz onarırlar 1 tane de implant da sağ tarafa düşündüm.Diğer 2 kardeşimin maşallahı var dişlerine fırça bile sürmezler bende kendimi bildim bileli doktordayım dolgu kanal çektirme bakım ama ağzımın içi mağara gibi anne sütü hiç almamışım sanırım ondanCektirmeden dolayi yoksa ,dis kokleriniz mevcut degil yani.. bazen bilincsiz doktorlarin kurbani oluyoruz ozellikle de bu dis konusunda.ben de baya muzdaribim. Dikkat etmeme ragmen catir cutur agzima geliyor dislerim. Kiriliyo kolayca..Dolgusuz disim cok az. Kanal tedaviler kaplamalat derken bilgi sahibi oldum birazcik.
Dis eksiginiz varsa implant uygun olacaktir. Ama hem maddj hem de manevi zor bi surec olacak. Hepsini ayni anda yaptrmaya kalkmayin bence,alisma sureciniz,uyumlu olup olmycagina 1dis yaptrip bakin bi,gerisini tek tek yaptirirsiniz.
Sabir isteyen bir islem bence.
Kopru daha ucuz olabilir belki ama yanlardaki kopru ayagi yapilacak dislerinizin ne sucu gunahi var,onlar da heba edilecek ,o yuzden implant dusunun o eksik disler icin...
Gecmis olsun..
Olur ama en fazla 5 sene dayanır dediİmplant maddi zorluyorya kaplama köprü olamıyor mu zirkonyumla çok doğal dişler oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?