Diyabetli hamile arkadaşlar merhaba

geldım hayatım bı kaç gundur annemde kalıyordum şımdı gırebıldım fatıh by çok ıyı dedı böyle gıderse doğumda bı sorun cıkıcagını duzunmuyorum dedı çok ıyı buldu yanı benı doğum ıcınde bı yer önermedı cunku benım babamın hastanesı varya onlar takıp edıyorlar ya benı o yuzden onlar nereyı uygun göruyorsa orada doğum yapabılırısn dedı sen nasılsın bu arada sana ne dedı fatıh bey bu arada hamışmısın tam olarak ne oldu onuda çok merak ettım

sevindim senin adına.fatih bey benim durumu beğenmedi.çok yüksek buldu.insülin oranlarını arttırdı.bakalım salı gideceğim tekrar.bakalım ne diyecek.eskiye göre fena değil ama genede üzülüyorum.bebek var.kalp atışlarını duyduk salı günü.doktor sağlığı iyi dedi.bakalım valla aslında canm sıkılmıyor değil.bu aralarda mide bulantılarım hat safhada.fatih bey bol su iç dedi.su da acayip midemi bulandırıyor.ne yapacağım bilmiyorum.diyetisyene gittim oradaki oda gıcık.her şeyi tartacaksın yiyeceksin karbonhidrat sayacaksın.ya delimidir nedir.ben zaten çalışıyorum tartıylamı gideceğim işe...ya işte öyle canım hakkımda hayırlısı ne diyeyim inşallah herşey yoluna girerde çocuğum sağlıklı olur..

Son düzenleme:
valla bende tartıyla gezıyorum karbonutrat sayımı yapıyorum ama ebdışelenme yaa ben 2 ay hamıle oldugumu bıle anlamdım kım bılır şekerım kaçtı yanı aslında devamlı yuksek seyretmedıgı mutdetce ara ara yukselmeler aslında bışey yapmıyor en zından bende ıyle dun yıne doktordaydım 900 gr olmuş bebegım doktor çok ıyı dedı tm haftasında kılosu felan endışelneme yaa sevındım bu arada bebegıne ama ben sana demıştım bende hamıle oldugumu ögrenınce ışten cıktım cunku ıste yapmamdım çk zor oldu evde her şeyınle ılgılenıyorsun ama ışte olmuyor

ay burası msn gıbı olmuş..konu cok sapmış arkadaslar...:1shok:
yoo biz konudan sapmadık aksine gerçekten şeker hastası olan ve bu şekilde hamileliğini geçiren arkadaşlar için açıldı bu konu.Ve birbirimize çok faydası oluyor.Şimdilik iki kişiyiz,başka arkadaşlarda var ise problemlerimizi paylaşalım.

ne biliyim hayatım ya...çalışmak zorundayım maalesef eminim anlıyorsundur.Normalde beni çalışma etkilemezdi ama yaştan mıdır bilmem yüksek gidiyor bu gebelikte.canım sana fatih bey mi önerdi pompayı.çünkü bana hiç pompadan bahsetmedi.habire insülin oranları değişiyor.Maaşallah bebeğine güzelim.kaç haftalık oldu şimdi?

valla ben ilk diyabetli oldugumda ilk ona gıtmıştım çoçuklugumdan beri benı tanıyor o takıp edıyor bı kaç yıl duzene gırmeyınce önermıştı ama herkesede onermıyorlar alışana kadar meşakatlı bır iş egıtımlerı felan çok ama sonra çok rahat kendın bahset ıstersen fatıh abıye oda sana uygun olup olmadıgını fatıh abıde bılırsın belkı bıraz mukenmellıyetci benım şekerler en fazla 160 a cıkıyor meslea oooo çok fazla dıyor hemen her neyse dedıgım gıbı sen kendın ona bahset pompadan bakalım ne dıyecek bu arada bebekte 27 haftalık suan daha çok var yaa dıyabet olmasa gecerde gunler böyle streslı geçmiyor:)

lantusu bıraktırdı bana.hamilelikte kullanılmıyor dedi.insulatard a başladık.sabah 30 akşam 22.humologları da 11+10+10 yaptı.ama salıdan beri acayip şekerim düşüyor.40 lara falan.feleğim şaştı.birde bulantıdan canım yemekte istemiyor o nedenle düşüyor işte.bende ölçmeden vurmuorum.yada yemek yemeden vurmayacağım.hakikaten çok hassas fatih bey.şekerin 120 lerde olmalı diyor.olmuyor işte...benimde canım sıkılıyor.ilk gebelikte hiç bu kadar dikkat edilmemişti.sadece beslenme düzenim değiştirildi o kadar.her gün şeker de ölçülmüyordu.daha 2 ayda çok bunaldım açıkçası.

bu arada bugünlerin en güzel günlerin keyfini çıkar.bende ilk hamileliğimde öyle diyordum.ama doğunca hayatın tamamen değişiyor.herşeyi ona göre ayarlıyorsun.uykuları rafa kaldırıyorsun.öff deme lüksün yok yani...keyfini çıkar bence..

çok vuruyorsun ya benım 7. aya gırdık oranlare yukseldı toplamda 70 unıte yapıyorum sen şimdiden 83 yapıyorsun ılerkı ayalrda ne kadara cıkar kım bılır yaa allah yardımcımız olsun cok zor senı okadar ıyı anlıoyorumkı ama dedıgım gıbı genel olarak ıyı tut arada yukselmeler bışey yapmıyor 7.2 7.5 geçmede ha1cde arada 300 de vursa bışy degıll böyle dıyorum ama gel sende bana sor a önce canım tatlı ıstedı bı kucuk yedım 200 e cıktıda şuan varya böyle ıcım ıcımı yıyor ne haldeyım bı bılsen olmuyor hayatım dogurupta kucagıma saglam alınca ancak rahatlarım bende allah yarımcın olsun senınde 9 ay çok meşekatlı bızım ıcın

ak bene ınsulınımı yemekten sonra yaparım yıllar once öyle yapmaya başlamıştım alışkanlık kaldı once yerım sonra yedıgıme göre vurum ınsulınımı karbonıttrat sayıyorum ya ben o yuzden valla bazen saymıyorumda kafma görede yıyorum ne yapım hayatımm bazen fena aşerıyorum yada doymuyorum olmuyor dört dörtluk ne yapalım

bende seninle aynı yaşta iken o kadar fazla olmuyordum.ama aramızda hemen hemen 10 yaş var.metabolizma gün geçtikçe zayıflıyor.şu 9 ayı bir sağlıkla tamamlayıp kucağıma alsam başka bişey istemiyorum.ama ilk doktorum demişti ileri yaşlara bırakma ikinciyi sonra senle uğraşırız diye haklıymış.bu hafta gene ölçümlere başlayacağım.sonra haftaya gene doğru fatih beye...

Merhaba Arkadaşlar,

Ben 6 aydır tip 2 diyabet hastasıyım ve hap kullanıyordum.Şimdi ise 6 haftalık hamileyim dün insüline geçildi.günde 4 kez.10 gün sonra doz ayarlanacak sonuçlara göre.Benimde çok korkularım var.Tecrübeli arkadaşlar benide bilgilendirirseniz çok sevinirim.Hoşçakalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…