- Konu Sahibi April wind
Arkadaşlar lütfen bebeğinize amniyosentez yaptırmayın. Bende aynı şeyleri yaşadım. Biz doğum yapınca iki vakaydık. Bizimle olan başka arkadaşta vardı. Onu kurula sokmuşlar. Anomali bebek resimleri göstermişler. Gebeliği sonlandır demişler. Psikolojik olarak hanımefendi bitmiş bir durumdaydı. Bu anne bebeğine nasıl umut verebilir. Onlar bizden çok etkileniyor. Umudu da umutsuzluğu da çok iyi hissediyorlar. Siz ona destek olacaksınız ona umudu siz vereceksiniz. Bunlarla ne kendinizi ne de bebeğinizi üzmeyin. Çok zor anlıyorum sizi ama umut etmekten vazgeçmeyin. Ben kızıma hiçbir şey yaptırmadım. Ne kurula girdim ne amniyosentez yaptırdım. Biliyorum ki anne karnında yapılan hiçbir şey çocuğumu iyileştirmeyecek. Bu tür şeylerle ne kafamı bulandırmadım. Dua ettim teslimiyet gösterdim. Biliyoruz ki Rabbim için imkansız diye birşey yok. Mevlananın dediği gibi "Vermeyi istemeseydi, istemeyi vermezdi." ben bu anlayışla dua ettim. Birde kızıma çok güzel yelekler hırkalar patikler ördüm :) Hem o mutlu oldu hem ben :) Şimdi giydirirken öyle mutlu oluyorum ki iyi ki kızımın güçlü bir bebek olacağına inandım :) Oda annesini bırakmadı. Kızım yoğun bakımda yenidoğan sarılığı oldu. 12 gün sonra ameliyat oldu. Kilo verdi sütümü veremdim. Bunlar bir anne için çok zor. Ama kızıma sevgimi verdim. Her gün ziyaretine gittim öptüm kokladım dua ettim konuştum. Ameliyat oldu hamd olsun Rabbime ki bağışladı. Darsı herkese. Ama bebeğinize güvenin. Çünkü onlar bizden daha güçlüler.
Bahsettiklerinin hepsi ne kadar önemli cidden ben araştırma yaparkende umutsuzluğa kapıldım sonra araştırmadım dilimde hep aynı dua vardı allahım sen oldurmazları olduransın ne olur oldur hep dua ettim ettik ve bebeğim uyusa da hep konuştuk onunla hep yanındaydık ve hiçbir zaman kötü birşey getirmedim aklıma hayatta herşey Allah'tan bir bildiği var dedim yaradanın , benim tavsiyem zor olsada araştırma da yapabileceğin birşey yok zaten kendine iyi bakmaktan başka, daha önce de bahsettim belki yoğun bakımın önünde beklerken hep diyordum burdan çıktığımda sırf insanlara umut olmak için geleceğim bu kapıya 1 ay önce bir hanım vardı hastalığını hatırlamıyorum aldır demişler bebeği anne karnında birşey olmasa bile ameliyatta masadan kalkamaz 1 ayı geçmişti ameliyat olalı ki ameliyattan önce 15 gün evde de Durmuş iyiye gidiyordu durumu , dediğim gibi kendine iyi bak normalde bakacağından daha iyi bebeğine bakıyorsun gibi düşün senin yapabileceğin tek şey bu sonrası için dua et allahım sana bağışlasın yavrunu bütün annelerinde