Diyet bitti şimdi sıra sohbette...

bak ne buldum.

KAÇ AYLIK HAMİLEYİM?
Hamile bayanların çoğu gebelik haftasını hesapladığı halde veya doktoru haftasını söylediği halde "kaç aylık" olduğunu merak etmektedir. Kaç aylık gebeyim? Kaç ay bitti? Kaç aya girdim? Aslında bu haftalar ve aylar arasındaki uyumsuzluk ve karışıklık 1 ayın tam 4 hafta olmamasından kaynaklanıyor. 1 ay 4 hafta 3 gün sürüyor yaklaşık. Önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır. Gebelik süreci 40 haftadır. Bu konuda kafa karışıklığına meydan vermemek için doktorların yaklaşık olarak kabul ettiği ay ve haftalar şöyledir:

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

Tekrar belirtmekte fayda var ki hangi ay bitti hangi aya girdim gibi sorularla kafa karışıklığı yaşamanıza gerek yoktur, önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır çünkü gebelikte herşey haftalara göre yapılır ve haftalara göre hesaplanır. Gebelik toplam 40 haftadır. Doğumların çoğu 38-40 hafta arasında gerçekleşir. Bazen günü geçenlerde 41 haftada doğum gerçekleşir. Bunlar hesaplanırken de son adetinizin başladığı ilk güne göre hesaplanır.

Ben daha 6.aya ulaşamadım iki hafta sonra 7.aydan gün alıcam:52:Ben zaman geçsin diye uğraşıyorum bu hesaplar uzatıyorda uzatıyor:9:zaten sezeryan önceden alıyorlar o yüzden eski hesap yapsam da olur:33:

doğrudur 16-17 hafta bitince 4.ayın doluyor o zaman dimi?

17-18.hafta bitince 4.ay doluyor.

aylık hesaplanıyo anladığım kadarıyla mesela benim sat 19 mart her ayın 19 unda 1 ayım dolmuş oluyor.30 gün 1 ay olarak hesaplanıyormuş.tabi aylar bazen 30 bazen 31 ona görede 1 hafta daha değişiklik oluyor.

17-18.hafta bitince 4.ay doluyor.

aylık hesaplanıyo anladığım kadarıyla mesela benim sat 19 mart her ayın 19 unda 1 ayım dolmuş oluyor.30 gün 1 ay olarak hesaplanıyormuş.tabi aylar bazen 30 bazen 31 ona görede 1 hafta daha değişiklik oluyor.

Ben bu hesabı sevmedim zaten:62:

sabah azıcık meyva yedim 10 gibi kahvaltı yaptım şimdide 1 meyva yiyom :39:
annen yanındamı hala.yemeklerini o yapıyordur:16:

Ohh en güzeli afiyet olsun.Annem yanımda tabi en riskli aylarım şişko oldum iyice:52:benim yüzümden oda Ankarada hapiste:9:
Herşeyi annem yapıyor sadece yemekmi:29:çorabımı bile o giydiriyor hahaa.Bugün akşama patlıcan salatası,kahvaltılık bişiyler ve karpuz düşünüyoruz.Acıkırsak dünden kalma barbunya ve makarna var onu yeriz.

Ohh en güzeli afiyet olsun.Annem yanımda tabi en riskli aylarım şişko oldum iyice:52:benim yüzümden oda Ankarada hapiste:9:
Herşeyi annem yapıyor sadece yemekmi:29:çorabımı bile o giydiriyor hahaa.Bugün akşama patlıcan salatası,kahvaltılık bişiyler ve karpuz düşünüyoruz.Acıkırsak dünden kalma barbunya ve makarna var onu yeriz.

makarna bende yanma yapıyo.
akşam olsunda birşeyler düşünürüm.

masada kullanıyorum bilgisayarı eşim kızıyo.burdada yoruldum gidip biraz uzanayım şimdi çıkıyorum ara ara uğrarım kendine ve bebişine iyi bak tekmelere dikkat :52::52:görüşürüz:16:

makarna bende yanma yapıyo.
akşam olsunda birşeyler düşünürüm.

masada kullanıyorum bilgisayarı eşim kızıyo.burdada yoruldum gidip biraz uzanayım şimdi çıkıyorum ara ara uğrarım kendine ve bebişine iyi bak tekmelere dikkat :52::52:görüşürüz:16:

Tamam canım uzan dinlen.Şu an da bile tekmeleniyorum:nazar:,ben onu yerimmmm:54:görüşürüz

kızlar ne guzel kovalayın benı emıı cabucak geçsın gunlerınız cunku su son haftalar gecmıyor yaaaaaaaaaaaaaa :26:efeeylulcum tekmlerın bol kuvvetlemesı dılegımlee
nehırcım hayırla cınsıyetını ogrenme zamanın yaklasımıs hayırlı cıns ler olsun ınsallahhhhhhhhh

dua ıle ınsll kolay dogumlar dılıyorum hepımız ıcınnnnnnnnnn
:16:

kızlar ne guzel kovalayın benı emıı cabucak geçsın gunlerınız cunku su son haftalar gecmıyor yaaaaaaaaaaaaaa :26:efeeylulcum tekmlerın bol kuvvetlemesı dılegımlee
nehırcım hayırla cınsıyetını ogrenme zamanın yaklasımıs hayırlı cıns ler olsun ınsallahhhhhhhhh

Kovalıycaz seni:62:inşallah çabucak geçer ve senin zamanına erişebiliriz.Amin canım sen önce sağlıklı bir şekilde hayırlısıyla doğur,hayırlı haberlerini bekliyoruz..

Kovalıycaz seni:62:inşallah çabucak geçer ve senin zamanına erişebiliriz.Amin canım sen önce sağlıklı bir şekilde hayırlısıyla doğur,hayırlı haberlerini bekliyoruz..
ayy ınsallah canım dua ıle ınsll az kaldı paşaamı kucagıma almayı nasıp ıste nerdenn nereye ne ka zaman sonraa senelerdır bekledıgım mucızem emanetım hepsı bır anda hayatıma gırcek ve enn buyuk askım olucakk anne den baba dan es den öteee canımın ıcın olucak hepsı hepımız ııcn gecerlı bu ınsl saglıcakla kavusmak dılegımleeeeeee:21:

ahh efeeylülüm okulların son 2-3haftası çok yoğun bilirsin sınavlar notlar kurul toplantıları e okul derken canımızı çıkarttılar :) şuan seminer dönemindeyiz rahatladık artık, tabi buarada annem geldi yanıma ev topluyoruz kapatıyoruz burdaki evi artık yaz tatilinde evimdeyim hep :46::46:

nehirası cnmm kocaman oldu senin kuzunda yaa maşallah.. şuan 3.ayın bitiyor evet, bende 4.ayımı bitirdim 5.ayıma girdim, gün aldım yani :9: benim sat 17 şubattı, ay olarakta hafta olarakta 5.ayımdayım şükür :46:

bu cmt kontrolüm ve 4lü taramam var... umarım herşey güzel çıkar. 8 haziranda kontrole gittiğimde 60.5 kiloydum, 61le hamile kalmıştım, hala geçen yazki şortları tshirtleri giyip dolanıyorum, doktor 5.ay kiloda patlama ayı olur genelde bakalım nolcaksın dedi:52: bu cumartesi günü kontrolümde çok çıkmam inşallah.. kuzum büyümüş olsunda:49:

bende hala kıyafet almadım hiç, seminerlerden sonra alıcam paşama ciciler inşşallahhh:1:

ayy ınsallah canım dua ıle ınsll az kaldı paşaamı kucagıma almayı nasıp ıste nerdenn nereye ne ka zaman sonraa senelerdır bekledıgım mucızem emanetım hepsı bır anda hayatıma gırcek ve enn buyuk askım olucakk anne den baba dan es den öteee canımın ıcın olucak hepsı hepımız ııcn gecerlı bu ınsl saglıcakla kavusmak dılegımleeeeeee:21:

Duam seninle canım:16:

ahh efeeylülüm okulların son 2-3haftası çok yoğun bilirsin sınavlar notlar kurul toplantıları e okul derken canımızı çıkarttılar :) şuan seminer dönemindeyiz rahatladık artık, tabi buarada annem geldi yanıma ev topluyoruz kapatıyoruz burdaki evi artık yaz tatilinde evimdeyim hep :46::46:

nehirası cnmm kocaman oldu senin kuzunda yaa maşallah.. şuan 3.ayın bitiyor evet, bende 4.ayımı bitirdim 5.ayıma girdim, gün aldım yani :9: benim sat 17 şubattı, ay olarakta hafta olarakta 5.ayımdayım şükür :46:

bu cmt kontrolüm ve 4lü taramam var... umarım herşey güzel çıkar. 8 haziranda kontrole gittiğimde 60.5 kiloydum, 61le hamile kalmıştım, hala geçen yazki şortları tshirtleri giyip dolanıyorum, doktor 5.ay kiloda patlama ayı olur genelde bakalım nolcaksın dedi:52: bu cumartesi günü kontrolümde çok çıkmam inşallah.. kuzum büyümüş olsunda:49:

bende hala kıyafet almadım hiç, seminerlerden sonra alıcam paşama ciciler inşşallahhh:1:

Haklısın yoğun olmuştur son dönem neyse ki rahatlamışsın zaten havalarda baya baya ısındı.Ohh ohh şimdi sen denize de girersin:36:

Oğluşunda kocaman olmuş maşallah:nazar:kimisi 5.,6.aydan sonra kilo alıyor ama sen hareketlısın fazla almazsın bence.Benimde

yarın ayrıntılı ultrasonum var,kontrollerimizin güzel geçmesi dileğiyle inşallah:29:

inşallah canım 1 ay sonraya randevumuz var o zaman cinsiyeti belli olur herhalde.
seninde az zamanın kalmış sağlıkla doğurup alperenini kucağına alırsın,uslu bebek olur annesini üzmez inşallah :26::16::nazar:

evet baya büyüdük takipteyim seni :9::9::9:
ben bugün 14+3 oldum bir kaçgün önden gidiyoruz.4 tarama ne canım bende 1 ay sonra af ile başlayan bi test yapıcağını söyledi aynı şeymi acaba kemik ölçümü yapıcaz dedi yanlış hatırlamıyorsam :44:
bende henüz kilo almadım.5.ayda patlama aklımda bulunsun
göbeğin çıktımı senin?

Duam seninle canım:16:

Haklısın yoğun olmuştur son dönem neyse ki rahatlamışsın zaten havalarda baya baya ısındı.Ohh ohh şimdi sen denize de girersin:36:

Oğluşunda kocaman olmuş maşallah:nazar:kimisi 5.,6.aydan sonra kilo alıyor ama sen hareketlısın fazla almazsın bence.Benimde

yarın ayrıntılı ultrasonum var,kontrollerimizin güzel geçmesi dileğiyle inşallah:29:

canım nasıl geçti kontrolün bebişin nasıl büyüdümü cadı :16:

kızlar geçen gün eşimle dışarıdayken kermes vardı bi bakayım dedim.kot hamile pantolonu ve tulum aldım.hiç aklımda yoktu tanesi 15 liraydı normalde o fiyata bulamazdım,benim hamilelik dönemi kışa gelecek son 3 ay bebişim rahat eder :16:
öpüyorum sizi kendinize ve bebişlerinize iyi bakın :54:

selam kızımın güzel teyzeleri:16::16:
uzun zamandır giremiyorum çünkü kızımın kuzeni :nazar::nazar:dünyaya geldi
onunla ilgilenmekten gözümüz başka bişey görmedi:16::16:
teyzemin kızıda hamileydi geçen hafta dünyalar tatlısı bi kız bebekleri oldu allahım elleri kolları ayakları minicik:emir_bebek::nazar:
çok güzel bi şey rabbim hayırlısı ile bizede nasip etsin inşallah bebişlerimizi kucağımıza almayı
buarada kızım için alışverişin büyük bir kısmını hallettik nevresim takımı hastane çıkışıları,çantası,alt açma,battaniyesi,yorganı derken baya bişeyler aldık resimlerini çekip ekleyeceğim buraya:kkk:
bu hafta sonuda kontrolümüz var sabırsızlıkla bekliyoruz görmeyi
sizler nasılsınız görüşmeyeli ne var ne yok

inşallah canım 1 ay sonraya randevumuz var o zaman cinsiyeti belli olur herhalde.
seninde az zamanın kalmış sağlıkla doğurup alperenini kucağına alırsın,uslu bebek olur annesini üzmez inşallah :26::16::nazar:

evet baya büyüdük takipteyim seni :9::9::9:
ben bugün 14+3 oldum bir kaçgün önden gidiyoruz.4 tarama ne canım bende 1 ay sonra af ile başlayan bi test yapıcağını söyledi aynı şeymi acaba kemik ölçümü yapıcaz dedi yanlış hatırlamıyorsam :44:
bende henüz kilo almadım.5.ayda patlama aklımda bulunsun
göbeğin çıktımı senin?

canım nasıl geçti kontrolün bebişin nasıl büyüdümü cadı :16:

İyi geçti canım,sandığımdan farklıydı 4 boyutluda sürekli bakmadı.Zaten hastanedeki tüm doktorlar yanımızdaydı.Profesör bakarken sanırım onlarda öğrenmeye çalışıyordu.Odaya girer girmez çift rahmim den bahsettiler(dedikodumu yapmışlar demekki)
Çift rahimli olup diğer herşeyin de çift olmasını internetten araştırdı doktor,işte çok çok nadir bir durum.Profesörde sen çok nadirsin biliyorsun dimi dedi,evet dedim.Zaten benim durumumda olan toplam 2.hastaymışım.Çift rahim gruplarında en şanlısıymıl benim durumum.Diğer hastasını iki kez doğurtmuş,bir sol rahimden bir sağ rahimden.Bana biraz moral verdi,kızımız da yüz üstü yatmış hiç dönmedi,yüzünü görmek için sallandım bol bol hiç banamısın demedi,inatçı olucak cadı.Sonra biraz yürüyüş yapıp çikolata yedi doktor çıktım yürüdüm yedim geldim.Yine dönmedi yüzünü:))döner gibi oldu bu seferde eliyle kapadı zaten 2 saat olmuştu çıktık artık mecbur.Bir problem olmadığını söyledi ya yeter,diğer doktoruma kıyasla profesörün rahatlatıcı konuşmalarına bile o verdiğim para değer anlıycağın.Cuma günü 600 grm olmuşuz:nazar:15 günde 1 rahim kasılmasını önleyici iğne verdi.
İki gündür de hastayım burnum,boğazım,başım acayip.Gecelerim uykusuz ilaç da içmek istemiyorum umarım bir an önce iyileşirim....

kızlar geçen gün eşimle dışarıdayken kermes vardı bi bakayım dedim.kot hamile pantolonu ve tulum aldım.hiç aklımda yoktu tanesi 15 liraydı normalde o fiyata bulamazdım,benim hamilelik dönemi kışa gelecek son 3 ay bebişim rahat eder :16:
öpüyorum sizi kendinize ve bebişlerinize iyi bakın :54:

selam kızımın güzel teyzeleri:16::16:
uzun zamandır giremiyorum çünkü kızımın kuzeni :nazar::nazar:dünyaya geldi
onunla ilgilenmekten gözümüz başka bişey görmedi:16::16:
teyzemin kızıda hamileydi geçen hafta dünyalar tatlısı bi kız bebekleri oldu allahım elleri kolları ayakları minicik:emir_bebek::nazar:
çok güzel bi şey rabbim hayırlısı ile bizede nasip etsin inşallah bebişlerimizi kucağımıza almayı
buarada kızım için alışverişin büyük bir kısmını hallettik nevresim takımı hastane çıkışıları,çantası,alt açma,battaniyesi,yorganı derken baya bişeyler aldık resimlerini çekip ekleyeceğim buraya:kkk:
bu hafta sonuda kontrolümüz var sabırsızlıkla bekliyoruz görmeyi
sizler nasılsınız görüşmeyeli ne var ne yok

Selam canım allah bağışlasın bebişi:nazar:az kaldı seninde ne güzel,alışverişiniz de bitiyor sağlıklı günlerde giyer inşallah kızımız.Aldıklarını görmek istiyorum:52:
Biz hasta olduk canım ya grip oldum çok fena.Tavuk suyu çorba,nane limon,ballı süt içsemde geçmiyor bir türlü:36:

nehirası cnm 4lü tarama 2li taramanın daha detaylı hali diyelim. kafatası çapı ölçümü , bacak boyu, böbrek ciğer ne varsa bakıyor ultrasonda ve yine kan tahlili veriyorsun.
kuzumun boyu 15.5 cm , kilosu 200 gr olmuş :nazar::nazar: bende 60.5 dim 60.7 olmuşum,200gr almışım yani :9: doktor "süper gidiyorsun hala hamile kaldığın kiloya (61) çıkmadın" dedi. bakalım bundan sonra neler olacak..
temmuz 13 randevum var , detaylı ultrason yapıcakmış, radyolojiye gidicekmişim bide:49:
yeni cicilerinide güle güle giy cnm :16: pantolon almayı çok istiyorum ama giyemiyorum buralar inanılmaz sıcak olduğu için sürekli şortla geziyorum, birde askılı hamile tişörtleri buldum lcw internet sitesinde onları almayı planlıyorum:46:

efeeylülcüm geçmiş olsun cnm kivi ye bol bol, 2 ay önce aynı sorunu yaşadım ve sadece bol su ve kiviyle 2 günde atlattım şükür :38: en çok C vitamini kivide varmış doktorum demişti:16:

eylül25 güle güle kullansın kuzucun eşyalarını , sağlıklı günlerde inşallah:16: kuzunun nevresim takımını nerden ve kaça aldın cnm? ben haftasonu mothercarede sordum arabalı bi nevresimdi 65tl dedi.

Back
X