• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet - Gebelik - Diyabet İçin Liste Önerisi

lagrima

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
6.204
114
688
39
merhaba arkadaşlar. gebeliğe baglı sanıyorum kan şekerim yüksek çıktı. şeker yüklemesi yapıldı ve sınır 240 iken bende 165 cıktı diyete başlamam lazım ptesi tekrar yükleme yapılcak.. bu arada 26 haftalıkhamileyim.. nasıl bir diyet önerirsiniz? ya da bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı? doktor nasıl bir diyet önerdi? insülin başlayabilir diğer yükleede yüksek cıkarsa dikkat etmeliyim ptesiye kadar. karbonhidradlardanmı uzakdursam? teşekkürler..

Sınır 240sa 165 altında kalmıyor mu ki :44:Bildiğim kadarıyla glisemik indekse göre beslenme düzenini tekrar oluşturuyorlar, googleda ararsan kendine uygun pek çok diyet seçeneğine ulaşabilirsin.

Sınır 240sa 165 altında kalmıyor mu ki :44:Bildiğim kadarıyla glisemik indekse göre beslenme düzenini tekrar oluşturuyorlar, googleda ararsan kendine uygun pek çok diyet seçeneğine ulaşabilirsin.

sınır 140 yalnış yazmışım kusurabakma. googlede baktım fakat bununla alakalı birşeyler bulamadım.. hamile oldugum için kilo vermemem lazım ama dikaktte etmem lazım bu ikisini bir arada tutan birdiyet pogramı.

boyle bir sey yasamadim bilmiyorum ama bana mantikli gelen sey, pilav makarna, seker gibi kotu karbonhidratlardan uzak durup, tahilli ekmek, kuruyemis vb tarzi seylerle beslenmen

ben de gebelik şekerinden muzdariptim... diyetisyen e gitmem önerildi ve diyetimde:

sabah
2 3 dilim kepek ekmek
1 haslanmış yumurta
5 7 zeytin vardı..
1 dilim az yaglı peynir

kuşluk vakti
1 meyve
1 brdk süt

öğle

salata
1 dilim ekmek
3 küçük köfte veya tavuk
yogurt

ikindi
1 meyve
1 bardak süt yada yogurt

aksam
1 dilim ekmek
5 6 kaşık sebze yemegi
salata yogurt

yatmadan acıkırsam
1 meyve 1 bardak süt

geçmiş olsun öncelikle. aynı durumu bende yaşadım ve benim diyete rağmen son 1,5 ayımda düşmeyince günde 4 doz insülin kullandım. şuan iyiyim bakalım tekrar şeker yüklemesi yapılacak. sana tavsiyem doktor kontrolünde diyet yapman çünkü hem hamilesin hemde diyetler kişiye özel oluyor kan değerlerinle gidersen daha sağlıklı olur. ben öyle yaptım kilo almadım ama bebeğimin gelişimi iyiydi biraz yoğun çalıştığım için şekerim tekrar yükseldi. ama diyet çok işe yaramıştı bende.

banada buna benzer bir diyet listesi verdi ama benim bunu yapmam zor ölürüm açlıktan diyetisyene de dedim. oda bişi olmaz yeter bu beslenme sanada bebeğinede bende yetmeyeceğinden değil ben acıkırım. artı ben zaten günde 2 öğün yiyorum böyle 5 6 öğün yemem imkansız zamanım yok artı üşen,iyorumda salata sebze vs hazırlamaya..
ben de gebelik şekerinden muzdariptim... diyetisyen e gitmem önerildi ve diyetimde:

sabah
2 3 dilim kepek ekmek
1 haslanmış yumurta
5 7 zeytin vardı..
1 dilim az yaglı peynir

kuşluk vakti
1 meyve
1 brdk süt

öğle

salata
1 dilim ekmek
3 küçük köfte veya tavuk
yogurt

ikindi
1 meyve
1 bardak süt yada yogurt

aksam
1 dilim ekmek
5 6 kaşık sebze yemegi
salata yogurt

yatmadan acıkırsam
1 meyve 1 bardak süt

doktor diyet verdide ben yapamıyorum .. çok pis bogazım anlaşıldıgı üzere. :1: artı normalde beslenmemde et sebze yoktur benim onalrı falan cıkarttı durmadan salata salata çorba vs hiç bana göe değil.. hem açlıktan oluyorum bennn verdiği listeylee.
geçmiş olsun öncelikle. aynı durumu bende yaşadım ve benim diyete rağmen son 1,5 ayımda düşmeyince günde 4 doz insülin kullandım. şuan iyiyim bakalım tekrar şeker yüklemesi yapılacak. sana tavsiyem doktor kontrolünde diyet yapman çünkü hem hamilesin hemde diyetler kişiye özel oluyor kan değerlerinle gidersen daha sağlıklı olur. ben öyle yaptım kilo almadım ama bebeğimin gelişimi iyiydi biraz yoğun çalıştığım için şekerim tekrar yükseldi. ama diyet çok işe yaramıştı bende.

bende 23 haftalık hamileyim. bende diyetisyene gidiyorum, yanlız ben geç kalkıyor geç yatıyorum o yüzden benim listemde ögle yemeyi yok. yinede fikir edinme amaçlı burdaki linkten listeme bakabilirsin. ara ögündeki meyveli yoğurtlar tatlı ihtiyacını karşılayacaktır.

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...syenimin-verdigi-hamilelik-diyeti-3-4-ay.html

teşekkürler bugün başka bir doktora gittim herşey normal dedi.olur bu kadar dedi tatlı fazla tüketme başkada bişi yapmana gerek yok dedi.

Herkese Merhaba,xxxxxxxxxxx adında bir internet sitesi buldum. Tip1 diyabetliyim. site çok ilginç geldi. bir diyabetli yaşamını anlatıyor. farklı konularda bilgi veriyor. umarım işinize yarar birşeyler bulursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X