-DIYET GUNLUGUM- KILO: 62 HEDEF: 48

Brooklynnn

Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2015
15
6
28
Merhaba arkadaslar! Ben Elif. Kadinlar kulubunu yakindan takip ediyorum ve oncelikle buraya zamanini ayirip gunlugunu ve deneyimlerini yazan arkadaslara cok tesekkur ediyorum.Bana gercekten motivasyon kaynagi oluyorsunuz :)
Benim gunlgume baslama sebebim de bu. Buraya gunlugumu yazip sizlerle beraber motive olursak kilo vermemin daha kolaylasacagini dusunuyorum.
Kendimden kisaca bahsedim 21 yasindayim. Hayatim boyunca 50-52 kilo arasi oldum, boyum 1.67. Atletik bir yapim var kucuklukten beri sporla ilgilendim ve yuzucuydum.New Yorkta yasiyordum ve orada hayat gercekten cok hizli. Herkes her an mesgul ve surekli bir kosusturma. Genelde toplu tasima kullaniyordum ama cok fazla yuruyordum da. Surekli aktiftim. Yaklasik 10 ay once Los Angelesa tasindim ve buradaki hayatim New Yorktakinden cok farkli oldu. New Yorkta calismaktan okuldan vs pek arkadas ortamim yoktu ama burda surekli arkadaslarimlayim ve onlarin yemek kulturu gercekten cok farkli :KK43:
Kucuklukten hep ev yemegine alismis bunyem gunde 4-5 ogun en agirindan fast food yer oldu. Arkadaslarimin hicbiri evde yemek yapmiyordu ben de usenmekten vs vs onlarla beraber hep disarda yiyordum. Mexican Italian Middle Eastern hergun farkli mutfaklardan yiyorduk. Yagli ve cogu sagliksizdi.

10 ay icinde 65 kiloya ciktim. Skinny jeanlerim olmuyordu. Aynalara kusmustum resmen. Ne makyaj yapiyordum ne sacimi yapiyordum. Hergun tshirt esofman alti terlik nereye gidersem gidim oyle gidiyordum. Ailem beni ziyarete geldiginde en cok o xaman artik biseyler yapmam gerektigine karar verdim cunku normalde bana ye kizim ye kizim cok zayifsin diyen ailem Elif yeter artik yemene dikkat etmelisin cok kilo almissin demeye basladi. Hayatimda ilk defa duydum boyle bisey onlardan ve baya uzuldum.

Sonrasinda surekli diyetler denedim. Dukan,Karatay ,Isvec , Intermittent fasting (oruc) vs vs vs internetteki populer herseyi denedim ama sonuc 1-2 gun devam edip 3. gun acligima yenik dusmekle oldu.
Sonra fark ettim ki benim tamamen hayat stilimi degistirmem lazim. Hani 2 hafta diyet yapim bisey yemeyim sonra serbestim olayini kafamdan atip, yavasca ama kalici kilo kaybi saglamam gerekiyordu.

Arkadaslar 2 aylik arastirmalarim sonucu kendime cok guzel bir plan yaptim. 2 gun once basladim plana ve 1 kilo gitti 2 gunde. Daha da gidecegini dusunuyorum ve buraya gunlugumu yazarak sizinle gelismeleri paylasmaktan zevk duyacagim. Beraber gorecegiz planim ise yarayacak mi :)

Buraya en ufak bi kacamagi da belirtecegim. Gunluk kilo ve olculerimi yazacagim. Sorunuz olursa mesaj atmaktan cekinmeyin lutfen :)

Instagramda da aktifim ordan da ulasabilirsiniz : elifmusic_

Planimdan kisaca bahsedim:


Ben diyet listelerine sadik kalamiyorum. Yani canim ne isterse onu yemem gerekiyor baska turlu uyamoyrum malesef. Soyle birsey ayarladim kendime:

Ketogenic diet benim aklima en cok yatan diyet oldu. Karbonhidrat alimin azaltiyoruz ( baya baya azaltiyoruz gunde 25 gram ve alti kalmaya calisiyorum ben)

Protein ve yag agirlikli besleniyoruz. Boylelikle vucut ilk enerji kaynagi olan karbonhidratlari bulamayinca ketoya giriyor ve enerji icin depoladigi yaglari yakmaya basliyor.

Ben profesyonel degilim sadece kendi deneyimlerimle benim icin en guzel ayak uydurabilecegim programi bulmaya calistim ve Keto kafama cok yatti, 2 gundur yapiyorum ve guzel sonuclar alacagimdan eminim. 2 gunde 1 kilo gitti bile. Ve en onemlisi giden kilonun yagdan gidiyor olmasi.


Bunun disinda hergun mutlaka yaptigim ve yapacagim seyler:

Sabah 7de uyaniyororum

1-SABAH AC KARNA 3 BARDAK SU
2-SABAH VE AKSAM 1 LIMON VE 2 KASIK ELMA SIRKESI KARISIMI (Mukemmel birsey harika hissediyorsunuz ve cogu kisi kilo kaybinda yararini gormus )
3-30 dk yuruyus (okula yuruyerek gidiyorum sabah 30 dk )
4-SABAH SEKERSIZ KAHVE
5-MAX 700 KALORILIK YEMEK GUN BOYU (TOTAL MAX 700 KALORI OLACAK) (Bu sadece benim gorusum cogu kisi sagliksiz diyebilir ama yaptigim arastirmalar ve deneyimlerim sonucu orucun ve ac kalmanin aslinda vucudu daha dinc tuttugu ve beyin olarak da daha diri oldugumu fark ettim. Bu yuzden kaliteli guzel ev yapimi dogal besinler yiyorum - sebze tavuk zeytinyagi coconut oil- ve 700 kaloriden az yiyorum)
6- KESINLIKLE SEKER YOK (bu benim en zorlandigim. Eger bi diyeti bozuyorsam hep bu yuzden. Tarcinli su cozum)
7- SEKER KRIZINE GIRERSEM TARCINLI SU
8-YAPABILDIGIM KADAR SPOR (HIIT benim icin en cok ise yarayan oldu kalori yakimi icin. Nabziniz yuksek olunca yag yakimi oluyor ve HIIT kisa sureli egzerszlerle bunu basariyor. Onun disinda pilates yapmaya calisiyorum bolge odakli. Yapabildigim kadar cardio. AMA EN ONEMLISI DIYET!!!)
Su video (youtubeda lose 10 kg in2 weeks aratin ilk cikan ) gercekten saatlerce kosmaya bedel siddetle tavsiye ederim cok faydasini gormustum gecmiste. 10 dakika suruyor bunu haftada 4 yapmaya calisicam.
9-AKSAM 7DEN SONRA YEMEK YOK
10-GUNDE 3 LITRE SU
11-GUNDE EN AZ 2 BARDAK YESIL CAY


Simdilik bu kadar arkadaslar.Dedigim gibi gelismeleri buradan paylasacagim :) Fotograflar da eklemeye calisicam.

KILOM: 62
HEDEF:48


Bugun de bu dediklerime uyarak gecirdim. Yarin sabah tartilip yazicam. Bunu hergun tekrarlicam.
HADI BIRBIRIMIZI MOTIVE EDIP KILO VERELIM !!! 2017 YAZINA BOMBA GIBI GIRELIM!!
 
Sabah tartildim kilom : 61.5

Gun icinde yedigim seyler:

Sabah bol su ictim, sirke ictim.
Ogleye dogru sekersiz kahve ictim
6 gibi karides asparagus ve sarimsak tavada azicik zeytinyagi limon ve tuz ile.
Yatmadan da Fiber One 1 kase yedim yagsiz sut ile. 60 kalori her kase.
Bugun hic spor yapmadim.
30 dkya uyuyacagim. Yarin sabah kac kilo oldugumu yazarim
 
Bu onceki halim burada 52 kiloyum
 

Eklentiler

  • IMG_3961.JPG
    IMG_3961.JPG
    43,3 KB · Görüntüleme: 810
Bu da 64 kilo halim. Baktikca aglayasim geliyor. Sanki ben degilim. Bu sefer cok kararliyim. Hergun gunlugume yazip gelismeyi paylasacagim.
 

Eklentiler

  • IMG_7202.JPG
    IMG_7202.JPG
    42,8 KB · Görüntüleme: 966
X