Diyet Günlüğüm

Amor-a

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2009
7.163
8.019
723
Ne zamandır burda bir günlük oluştursam mı diyordum kısmet bugünmüş. Kendi bilgisayarımda günlüğüm var oraya yazıyordum ama buraya yazmak daha motive edici olacak sanırım. 153 boy en son bugün tartıldığımda 56.2 kiloyum. Hedefim 46 kilo olmak. Yani verilecek bir 10 kilo var. Sağlıklı bir şekilde normal yeme düzeni oluşturarak vermek istiyorum ki sonra tekrar almayayım. Günlük yediğim yemekleri azalttım. Beyaz ekmek değil tam buğday tüketiyorum. Ayda yılda bir süt yoğurt tüketirdim şimdi en az günde 2 porsiyon alıyorum. Proteine ağırlık vermeye çalışıyorum. Meyve çok yemezdim günlük onu da kattım maksat tabi canım şekerli birşeyler istediğinde yerine geçsin. Bugünkü menüm :

Sabah
2 dilim beyaz / çeçil peynir
1 dilim tam buğday ekmek
1 domates
1 bardak süt
1 incir
10 fındık
Ara
1 beşli çay
2 kurabiye
Öğle
1 Altınçiçek ekmek halk ekmekte satılan
1 dilim peynir
Maydanoz dereotu
Ara
2 incir
Fındık, kuru üzüm mini çerez kasesinde
Akşam
1 porsiyon et kavurma
1 kase yoğurt
1 dilim tam buğday ekmek
1 bardak yarım yağlı süt

Bugünkü menüm biraz çok gibi geldi bana. Ama neyseki arada abur cubur tarzı kaçamak yapmadım. Spor olarakta 45 50 dk yürüyüş yapıyorum akşamları. Günlük yapabileceğim spor bu en fazla. Bakalım kilo verebilecek miyim ama sanki yediklerim fazla gibi bir de vücudumda direnç var gibi.

Bir haftadır her sabah iki yemek kaşığı sirkeyi bol su ile içmeyi ihmal etmiyorum. Elma sirkesi bu kükrer'in ballı elma sirkesi umarım faydalı olur. Keşke yumurta yiyebilsem yaptım zorla yedim resmen tiksiniyorum neden bilmiyorum önceden yerdim gayet güzel. Her sabah yumurta yiyemeyince peynir ve süte ağırlık veriyorum.

Kilo Verirken Doğru Bilinen Yanlışlar

Çok terlemek yağ yakmaktır!

Hayır. Terlemek bir ölçüt değil. Hiç terlemeden dahi yağları yakmak mümkün.

Egzersiz sırasında su içilmemeli!

Yanlış, azar azar, mideye ağırlık vermeyecek şekilde su içilmelidir.

Tek öğün yemek kolayca zayıflatır!

Kilo almanın nedenlerinden biri, tüm gün aç kalıp sadece akşamları yemek yemek. 18-20 saat aç kalan vücut, bu durumun devam edeceğini düşünür ve savaşa hazırlanır gibi yediklerini depolamaya başlar. Daha sonra ilk yediğinizi aç kalacağım diye yağa dönüştürür.

Akşam yememek kilo vermeye yardımcı olur!

Gün içinde yenilen öğünlerden daha az olması, eğer gün içinde çok fazla yenilmişse akşam hiçbir şey yenilmemesi kilo vermeye olumlu etki yapar.

Sadece sıvı besinlerle zayıflamak mümkün!

Hayır. Çay, kahve, su, bitki çayları ve diyet içecekler hiçbir enerji (kalori) içermedikleri için kilo aldırmaz. Ancak meyve suları ve gazlı içecekler içerdikleri şeker nedeniyle kiloya neden olabilir.

Kilo almamak için 3 öğünden şaşmamak lazım!

Araştırmalar aynı miktarda kalori alsalar da 3 öğüne göre 6 öğün yiyenlerin daha kolay kilo verdiğini gösteriyor. Öğün artırmak mideyi dolu tutarak sonraki öğünde fazla yemeyi engelliyor.

Meyve kilo aldırmaz, diyet yaparken sınırsız yenebilir!

Yanlış. Sebzelerin su ve lif oranları yüksek olduğundan kalorisi düşüktür. Çiğ yenen kıvırcık, göbek, marul, nane, maydanoz, roka, biber, domates, salatalık serbest bırakılır. Ancak karpuz, üzüm, incir vb. sınırlı tüketilmeli.

Kilo vermek için diyet ürünler serbestçe yenebilir!

Tüm diyet ürünlerin enerji değerleri sıfır değil. İçecekler enerji içermezken bisküvilerin enerji, yağ ve karbonhidrat içeriğinde bir değişiklik yoktur.

Kan şekeri düşünce şekerli gıda yemeli!

Hayır. Aksine tatlı, çikolata, meyve suyu vs. yerine ekmek gibi besinler yenmeli. Ne kadar çok tatlı yerseniz tatlıya olan ihtiyacınız o kadar artar.

Sadece protein ağırlıklı diyet zayıflamayı hızlandırır!

Proteinin vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğru. Ancak sürekli protein kas dokularını eksiltir, su kaybı yapar. Kilo verdiğinizi sanırsınız ancak metabolizma yavaşladığından diyet sonrası hızlı kilo alınır.

“Ekmek, makarna, pilav gibi karbonhidratların diyetten tamamen çıkarılması”

Diyet yapan kişinin yaptığı en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir. Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna, patates, mısır gibi besinleri kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı önce kandan almaya çalışır. Glikoz oranı düştüğünde kan şekeri de paralelinde düşmeye başlar. Sonrasında vücut kas içerisindeki karbonhidratları kullanmaya başlar ve bu durum kas kaybı anlamına gelir. Bu sırada vücut kasla beraberinde su kaybına uğrar. Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil kas ve sudur.

Prof. Dr. Emin Ergen

Bazılarının diyetlerini görüyorum resmen ölüm orucu gibi. O kadar aşırı azaltmaya gerek yok aslında. Az az ama altı öğünle kilo vermek kolaylaşıyor.

Bugün diyet günlüğümün ikinci günü :)
Sabah
3 yemek kaşığı menemen
1 dilim peynir
1/2 dilim tam buğday ekmeği
1 bardak süt
1 domates
Ara
1/2 peynirli küçük puğaça
1 bardak lipton beşli bitki çayı

Öğle
4 adet Eti form mısır pirinç patlağı
4 kaşık sabahtan kalan menemen

Sabah 20 dk kadar yürüdüm. Birazdan dışarı çıkacağım sahilde yürürüm belki..

Evet ne güzel dışardaydım hani abartı birşey yemeyeyim dedim ama kaçırdım biraz. Neyseki sahilde yürüdüm toplamda iki saat gibi bişey yürümüş oldum.
Akşam
Tavuk şiş
4 kaşık pilav
1/2 kücük pide
1 bardak ayran

pilav varken pideyi neden yedim bakalım inşallah yarın 56.2 ye filan yükselmem..

Sabah
2 kaşık elma sirkesi
4 kücük dilim kıymalı börek
2 dilim peynir
1/2 domates - salatalık
1/2 bardak süt
8-9 fındık

Böreğe hayır diyemedim kıymalı çok seviyorum onu yiyerek günlük ekmek limitimi tükettim :) Aslında az yemeyi başarabildim kıymalı börek olunca daha fazla yiyordum kendimi durdurmayı başardım tabakta iki dilim daha vardı ben geri koydum doydum deyip :) Birazdan meyve yerim. Hani hızlı kilo vereyim hafta 4 5 kilo gitsin kaygım yok ama düzenli olarak gittiğini de görmek istiyorum. Bugün sabah tartılacaktım ac karına unutmuşum 1 pet şişe su ve elma sirkesi icince aklıma geldi. öyle tartıldım da gene 56.4 çıktım nerden baksan zaten içtiğim su 500 gr. Dünden çok zayiatım olmamış yani:)))

Aradan sonra iki tane eti puf iki dilimde eti light mısır-pirinc yedim. Yemesem iyi olurdu dayanamadım neyse bakalım.

Akşam yemeği
1 dilim tam tahıllı ekmek
1 porsiyon tavuk haşlama
3 kaşık yoğurt

İlerleyen satlerde de bişey yemezsem iyi sayılır bakalım.

Yürüyüş yaptım rutin 50 dk lık dönüşte tartıldım 57 kilo çıktım :) Sabah sanırım 55 li rakamları göreceğim inşallah.

Maalesef 55 li kilolara düşmemişim hatta 56.2 geldi ki önceki gün 56 ydı tam. Gerçi şişkinlik var gibiydi bir de reglim yaklaşıyor 3 4 gün sonra olacağım sanırım vücut su toplamaya başladı. Ama devam o kilolar gidecek.. Hedefte 10 kilo vermek var.

Sabah
1 dilim tam buğday ekmek
2 dilim peynir
1/2 omlet
Maydanoz
1 bardak yarım yağlı süt
2 incir

Öğlen 12 gibi
1 türk kahvesi - 38 gr çikolata maalesef..
1 armut

Akşam yemeği şimdiden yedim. Erken oldu biraz ama hem öğle hem akşam yemeği olmuş oldu.
1 porsiyon tavuk haşlama
2 kaşık yoğurt
2 kase tutmaç çorbası

Hafiften bel ağrıları hissetmeye başladım yakınlaştı gibi sanırım. Bu arada tuvalete çıkmayı kolaylaştırmak için hap alıyorum. Tabii diyet yüzünden degil. Fissür ve hemoroid var bende tuvalette zorlanma katı olduğu zaman kanama oluyor ve bir iki hafta ciddi kanama geldi tuvaletimi yaparken. Doktor önceden vermişti öyle bir şey olduğunda kullanmam icin. Akşam alıyorum ishal gibi yapıyor ama kanamam durdu. Tabi ilaç en fazla 7 gün alabilirim. Bugün son alacağım. Allah sağlık sıhhat versin. Fissür hemorid filan için ameliyat olmak istemiyorum. İnşallah iyileşir bir şekilde. Kantaron kremi kullandım hemen farkediyor..

Yürüyüşümü de yaptım geldim:) Ama ishal gibiyim sanki bir garip.. Gelince fındık kuru üzüm küçük bir kasede yedim. 5 6 fındık az bir kuru üzümdü idare eder beni şimdi de beşli çayımı içiyorum bakalım..

Bugün yeni bir gün tartılmadım. Yarın artık tartılırım.
Sabah
2 domates
2 dilim peynir
1 incir
1 armut
1 mini kase fındık, kuru üzüm
1 bardak süt.

Tabi şu anda tatilde olduğum için böyle güzel kahvaltı yapabiliyorum iş başı pazartesi ondan sonra artık ekmek arası atıştırma tarzına dönüşür. Bu kahvaltı alışkanlığını iyi kazanmam lazım. Bir yandan da seviniyorum evde olunca çok fazla hareket yok birşey yok okullar açılınca koşuşturmaca hiç öyle oturma durumum olmuyor kilo vermem kolaylaşır.

Karbonhidrat fazla aldım bugün maalesef.

Öğle
2 kase tutmaç çorbası
1 dilim ekmek

Akşam
Izgara köfte
4 kaşık patates püresi
1 kutu diyet cola
2 dilim ekmek

Ama 2 saatten fazla yürümüşümdür dışarıda olunca.. Ordan kurtardım sanırım:) Bakalım yarın sabah kaç çıkarım. 10 kilocuk yaa çok mu şey istiyorum vereyim şu kiloları.. Şiş şiş geziyorum ortalıklarda.. Birde kıyafette almadım kaç zamandır beğenmiyorum kendimi ki aldığım kıyafeti beğendim diyeyim. Versem kiloları hemen alışverişe gideceğim.

Evet, cizelgemi de profilime ekledim. 10 kilo fazlam var verilecek ve ben azimliyim inşallah vereceğim. Haftada bir kilo vermek en az hedefim. Regl olmama 4 gün kaldı daha erkende olabilirim. Şişkinlik olmadı şükür ama şekerli şey istegim arttı. Bugün tatlıcıların yanından geçerken almamak için kendimi zor tuttum. Kuru yemiş karışımı aldım. Ara öğün olarak açlığı gidermek için çantamda bulunsun diye. Hepsi tuzsuz işlem görmemiş. Zaten diyet karışım diye satıyorlardı. İçinde badem, fındık, kuru dut, kaju fıstık filan vardı. Ayrıca evde kuru üzümde var. Adetten sonra çok aramam ama öncesinde ihtiyac olabiliyor.

Sabah
3 dilim peynir iki dilimi çeçildi
5 zeytin
2 kücük domates
1 bardak süt
1/2 dilim tam tahıllı ekmek
1 incir armut

Böyle zengin zengin yapıyorum kahvaltıyı ama okullar açılınca maalesef olacak:) Ancak evden süt içip çıkarım.

Ara:
1 avuç badem fındık kuru üzüm karışımı
1 beşli çay
Akşam
1/2 dilim tam buğday ekmeği
1 kase çorba

İnşallah akşam acıkması filan olmaz birazdan belki bir meyve yerim.

ve 55 dklık yürüyüşümü tamamladım geldim. Az ama öz devamlı olsun sporum:) Zaten sonbaharın hüznü, yaklaşan reglimin stresi hassaslığı ağlama modundan çıktım gibi bu sayede.

Dışardan geldim eve bugünün menüsü

Sabah
2 dilim peynir
1 dilim ekmek
2 zeytin
2 domates

Ara
1 lipton 5 li çay

Öğle
Beyti sarma 5 dilimi daha doğrusu önümdeki tabağın 1/4 ü kadar bişey
4 kaşık yoğurt
3 kaşık bulgur pilavı

Ara
1 küçük halka tatlı

sondaki tatlı kara nokta maalesef. Hem pilav ye üstüne de tatlı ye neyse bakalım. Akşam yemeğine niyetine geçer.

Öğle yemeğinin bir kısmı iptal midem bulanınca çıkarttım maalesef. Kendimi kötü hissedince yürüyüşte kaldı bugün. Yarın devam edeceğim. Kayıpta yok zararda yok birgün oldu:) Şu adetimi olaydım rahatlardım vücut su topluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…