Diyet yapan misafire ne ikram edilir?

Patates salatası , meyve , musliden çikolata topu yapıyorlar pisirmeden kurabiye gibi oluyor ama hafif :)

Yulaf ezmesi, muz ve baldan çok güzel kurabiye oluyor. Ya da çikolatalı birşeyler de yapabilirsiniz. Örneğin; benmari usülü eritilmiş bir paket bitter çikolatayı (bitter diyette bir miktar tüketilebiliyor) kaşıkla yağlı kağıt üzerine küçük küçük dökerek en üzerine de kuru üzüm, badem, ceviz gibi yemişler koyabilirsiniz. Kahve yanına da çok güzel sağlıklı atıştırmalık oluyor gerçekten :kk77: Başka bir çikolatalı tarif ise diyette olduğum zamanlarda regl günlerimde bolca yaptığım birşey :KK53: bir dilimlenmiş muzun üzerine 50 gram bitter çikolata eritip üzerine de ceviz, fındık serpip afiyetle yemek , yeminle çok güzel oluyor. Bir nevi fondü gibi ama bitter çikolata olmalı kesinlikle. Sonracığıma, garnitürlerin üzerine alabildiği kadar yoğurt ve birazcık mayonez. Alın size sağlıklı salata. Ya da kabak, havuç (ince, uzun dilimler) hatta patlıcan (yuvarlak dilim şeklinde cipsi gibi) gibi sebzeleri fırında yağsız bir şekilde pişiriyorsunuz. Fırından çıkardıktan sonra yanına yoğurt, azıcık mayonez (olmasa da olur) ve nane, pulbiber, karabiber karışımı olan bir sos hazırlıyorsunuz sonra batıra batıra yiyorsunuz. Buğday unundan krepte yapabilirsiniz ama o biraz kahvaltılığa kaçıyor tabi :KK53: Aklıma geldikçe yazarım :KK55:

Meyve salatası olabilir, diyet form bisküviler olabilir, kısır olabilir. 1 dolu kase kısır 200 kalori. Genelde diyette tok tuttuğu için kısır tüketilir. Baska bir sey gelmiyor aklıma:) Ama meyve salatası gerçekten çok makbule geçerdi valla.

Söylenmiştir mutlaka ama brokoli salatasi yaa kereviz salatası yanına tuzlu çubuk birde hafif browni olabilir

Kizlar selam.
Sevgililer gununuz kutlu olsun. ♡♡
Direk konuya giriyorum.
Yurtdisindan arkadaslarim gelecek. Gunduz oturmasi.
Fakat ikisi de diyette olduklarini ve kahveye geldiklerini belirttiler. Bir sey hazirlama diye de eklediler.
Ben ne hazirlayacagim?
Hicbir sey hazirlamadan da olmaz sanki, evime ilk gelisi birinin.
Çeşit çeşit meze bence

Yahu burda yazan hersey benim diyetim disinda;) onlarda eger diyetisyenle yapiyorlarsa diyet, sadece kuruyemis ikram etmenden hoslanirlar. Bende biyere giderkn soyluyorum yinede haxirliyorlar israrlada ye diyorlar,bi dahada oraya gitmiyorum.

Bir tabağa buharda pişmiş brokoli karnabahar yapıp balsamiklesen, roka salatası yapsan, marul üstüne ikişer tane mercimek köftesi koysan olur bence. Sonuçta diyet yapmak aç kalmak değil. Bir de meyve çıkarırsın tatlı niyetine. Yapay şeyler yapma bence kek börek kurabiye gibi şeyler diyet yapanın en son yiyeceği şeylerdir. Hiçbir şey koymamak da ayıp olur.
Ek: kızartma olmayan yoğurtlu mezeler de güzel olur.

Kizlar selam.
Sevgililer gununuz kutlu olsun. ♡♡
Direk konuya giriyorum.
Yurtdisindan arkadaslarim gelecek. Gunduz oturmasi.
Fakat ikisi de diyette olduklarini ve kahveye geldiklerini belirttiler. Bir sey hazirlama diye de eklediler.
Ben ne hazirlayacagim?
Hicbir sey hazirlamadan da olmaz sanki, evime ilk gelisi birinin.
on tane kuru inciri kucuk kucuk dogra goz karari seker ve istedigin kadar ceviz ekle bir yumurta beyazini da karisima ekle ve tabi biraz da tarcin hepsini yogur minik minik yuvarlaklar yap ceviz buyuklugunde ve 10 dk 180 ° de pisir ve uzerine benmari usulu erittigin cikolatadan gezdir bitter olabilir kahvenin yaninda mukemmel duruyo her yaptigim misafir begenir hemde farkli hazir gibi deneyebilirsin diyette olanlar icin bir tane fazla gelmez bence

Nasil bir diyet yaptiklarina bagli aslinda, mesela ben dukan yaparken burda onerilenlerin nerdeyse hicbirini yemiyordum (meyve, kuruyemis, bal, yulaf ezmesi vs) dolayisiyla mutlaka sakın benim icin bisey yapmayin diyordum, uyarima ragmen yapan olununca da yemeyecegim sey icin zahmete girdi diye cok uzuluyordum. Ozetle yapmamanizi ozellikle belirttilerse yapmayın.

on tane kuru inciri kucuk kucuk dogra goz karari seker ve istedigin kadar ceviz ekle bir yumurta beyazini da karisima ekle ve tabi biraz da tarcin hepsini yogur minik minik yuvarlaklar yap ceviz buyuklugunde ve 10 dk 180 ° de pisir ve uzerine benmari usulu erittigin cikolatadan gezdir bitter olabilir kahvenin yaninda mukemmel duruyo her yaptigim misafir begenir hemde farkli hazir gibi deneyebilirsin diyette olanlar icin bir tane fazla gelmez bence
dikkatimi çekti güzel birşeye benziyor. ne kadar şeker gerekir göz kararı derken, hiç hayal edemedim :kk77:

dikkatimi çekti güzel birşeye benziyor. ne kadar şeker gerekir göz kararı derken, hiç hayal edemedim :kk77:
ne kadar tatli sevdiginize bagli mesela ben yarim su bardagi katiyorum benim icin kafi geliyor bir de icine eger severseniz portakal kabugu rendesi katarsaniz cok daha nefis oluyor damak tadiniza uyarsa deneyin derim

Bence az yağlı bir kısır, yanına bol yeşillikli salata ve sütlü az şekerli bir tatlı süper olur:KK9::KK9:

Ditet denince kibrit kutusu gelir hep aklima :KK53: :-) Havuclu toplar , peynirli kek geldi su an aklima .Cay olsa kisir veya patates salatasi eklerdim ama kahve yanina en az kaleroli bunlar olur bence

Back
X