• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diyet yapmadan 10 kilo verdim sizinle paylaşmak istiyorum

abigailjr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013
11
12
86
Ankara
arkadaşlar benim gibi başı kilosuyla dertte olan bir çok hanım olduğunu biliyorum. benim en utanç verici anım daha 16 yaşındayken annemin zoruyla bir spor salonuna kaydolurken yaşadıklarım oldu. oradaki antrenörüm beni bir tartıya çıkardı ve vücut yağ oranımı kilomu vesaire bilgileri ölçtü. 173 boyunda 82 kiloydum ve antrenör bana obezite sınırında olduğumu söylemişti. ben o gün kilomdan ve dış görünüşümden utanç duydum. şuan 20 yaşında bir öğrenciyim ve daha bir sene öncesine kadar akapunkturdan internetteki "kibrit kutusu kadar peynir 200 gram et" diyetlerine kadar her şeyi denedim. sonuç koca bir sıfırdı. fakat sonra orda burda duyduğum ufak tefek şeyleri hayatımda denemeye başladım bana 10 kiloyu bir kaç ay içinde vermemi sağladılar. bunları siz de deneyin hiçbir şey kaybetmezsiniz.
öncelikle öğrenci olduğum için yemek aralarım kısaydı ve yemekhanede dört çeşit yemeği de çabucak yemem gerekiyordu. ben bunların sadece iki tanesini yemeye başladım ve içimden sayarak her lokmamı 25-30 kez çiğneyip yutuyordum. 4ünü birden bu şekilde yemeye vaktim olmuyordu zaten bir zamandan sonra iki tanesinin de fazlasıyla doyurduğunu farkettim. ders aralarında bahçede sigara içerken herkes gibi ben de bardak bardak siyah çay ve nescafe içerdim, bu alışkanlığımı meyve çayına döndürdüm başta çok zorlandım ama şimdi ahududu çayının müptelası oldum diyebilirim :) kafeinli içecekleri hayatımdan tamamen uzaklaştırmasam da çok azalttım mesela yemekten hemen sonra yaptığım çay keyfini 1 saat sonraya erteledim( normal demleme çay). evde ise meyve çayımı bazen oyun gibi kendim hazırlıyorum ve hepsine mutlaka limon koyuyorum bazı yaptığım çaylar içilecek gibi olmuyor gerçi ama olsun yine de eğlenceli oluyor...:/ bir diğer yaptığım şeyse okula iki vesait gidiyorken ikinci minibüste gittiğim yolu sabah dersim çok erken değilse yürüyorum bu da aslında sadece 15-20 dakikalık bir yol ama gidiş dönüş bu yolu telefonumda müzik açıp acele etmeden yürüyorum ve bütün gün sırada hareketsiz kaldıktan sonra çok iyi geliyor. metro çıkışında yada merdiven çıkmam gereken yerde yürüyen merdiven kullanmıyorum eğer çok yorgun değilsem. ama özellikle spor yapmıyorum. zaten pek vaktim de olmuyor. başka bir konu da ben pek ekmek yemem ama her sabah koca poğaça yada tost yerdim hala da öyle ama artık 2 tane yiyorsam 1e indirdim açlığımı da meyve yada çubuk krakerle bastırdım. ben akşam yemeklerinde hiç porsiyonlarımı düşürmedim hep bir tabak yedim tepeleme doldurmadığım sürece ama yemeklerimi hep lokmalarımı çene kaslarım yorulana kadar çiğneyerek yuttum. son olarak da çok klişe olacak ama hayrını çok gördüğüm bir şey yaptım ve yemek öncesi hep su içtim bazen midem almıyordu ama yine de içtim (pek su içmeyi sevmem çünkü) bunları yaparak kilo veremeyeceğinizi düşünebilirsiniz ama veriyorsunuz düşünün ki ben bunları yaparken haftasonları waffle yerdim hala da yiyorum(hepsini tek başıma değil tabiiki) ama tatlı yemekten ödün vermedim kendimi aç da bırakmadım sadece yeme alışkanlıklarımı değiştirdim ve bu yaz ilk kez aynada şortumdan fışkıran etler görmedim. bu basit şeyleri sizin de denemeniz için paylaşmak istedim umarım faydalı olurlar.

tebrik ederim sen diyet yaparak değil yaşam şeklini değiştirerek bence en güzel şekilde vermişsn böyle devam edersen vermeye devam edebilirsin hemde sağlıklı:KK9:

tabrikler canım, benim en uzun ömürlü olcağına inandığım tarz bu zaten. ben de aynı şekilde kalan son 5 kilomu vermeye çalışıyorum.

:) bizde çok fazla dikket etmedik, bu işin olayı irade ve motivasyon :) birisiyle birlikte yaparsan eğer mükemmel oluyor :) ben iş arkadaşım ile birlikte yapıyorum, birlikte uygulama üzerinden kaç kalori vermişiz, kaç kalori almışız kaç adım atmışız , görebiliyoruz, spor yapıyoruz bence yanınıza bir arakadaş bulun goo.gl/8rakmB

Back
X