Diyet yemekleri paylaşım platformu

evet yaaa çok açım ben zaten

ama yinede güzel tavuk yemekten gıdaklicaktım herhalde.. ben sebze yemek istiyorum şöyle mis gibi..

.[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]

Merhaba

Biraz uğraştırıcı ama tadı güzel olan sebze yemeği tarifi vereyim o zaman sana. Hadi bakalım afiyet olsun.

Kuru İç Baklalı Enginar

Malzemeler:

5 adet enginar
1 su bardağı kuru iç bakla
3 adet kuru soğan
½ demet dereotu
Limon
Taze soğan
Tuz
Esmer şeker
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kuru iç baklaları bir gece önceden suya koyun, soğanları yemeklik doğrayın derince bir tencerede soğanları öldürün ve baklaları ilave edin, suyunu ekleyip hafif yumuşayana kadar pişirin, tuzunu, şekerini, limonunu ve enginarları ilave edin, enginarlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Taze soğanları irice doğrayın ve yemeğiniz pişip altını kapattığınızda ilave edin. Zeytinyağını döküp, bol dereotu ile servis edin.
Afiyet olsun.

Merhaba.. Ağzına sağlık ama enginar yemiyorum ben.. enginar, kereviz ve brüksel lahanası..

ama portakallı kerevizi çok seviyorum o ayrı

evet yaaa çok açım ben zaten

ama yinede güzel tavuk yemekten gıdaklicaktım herhalde.. ben sebze yemek istiyorum şöyle mis gibi..

.[/COLOR][/I][/B]

Merhaba

Biraz uğraştırıcı ama tadı güzel olan sebze yemeği tarifi vereyim o zaman sana. Hadi bakalım afiyet olsun.

Kuru İç Baklalı Enginar

Malzemeler:

5 adet enginar
1 su bardağı kuru iç bakla
3 adet kuru soğan
½ demet dereotu
Limon
Taze soğan
Tuz
Esmer şeker
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kuru iç baklaları bir gece önceden suya koyun, soğanları yemeklik doğrayın derince bir tencerede soğanları öldürün ve baklaları ilave edin, suyunu ekleyip hafif yumuşayana kadar pişirin, tuzunu, şekerini, limonunu ve enginarları ilave edin, enginarlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Taze soğanları irice doğrayın ve yemeğiniz pişip altını kapattığınızda ilave edin. Zeytinyağını döküp, bol dereotu ile servis edin.
Afiyet olsun.[/QUOTE]

ZAMANI GELDİĞİNDE DE TAZE BAKLAYLA YAP AYNISINI SÜPER OLUR

akşama kereviz salatası yapıcam mesla hemen paylaşmak istedim
(tabi mayonezsiz)
kerevizler rendelenir kararmadan yoğurt eklenir ımm buda çok leziz ve hafif oluyo tavsiye ederim

Teşekkür ederim cnm baktım kim bu ebru akın diyetisyen falan mı

canım inan bilmiyorum banada karbonhidrat topiqindeki arkadaşlar söylemişlerid ebru akının k.deqerleri gerçek olan diye

Merhaba.. Ağzına sağlık ama enginar yemiyorum ben.. enginar, kereviz ve brüksel lahanası..

ama portakallı kerevizi çok seviyorum o ayrı

kıss iyi hatırlattın bi ara portakallı kerevizin tarifinide verelim bende aqzıma kereviz sürmezdim (yoqurtlu salatası hariç) ama portakallı kereviz gerçekten çok güzel 2 hafta üstüste hep poartakallı kereviz yapıp yedim hem vitaminli hemde leziz hemde kerevizzz

(tabi mayonezsiz)
kerevizler rendelenir kararmadan yoğurt eklenir ımm buda çok leziz ve hafif oluyo tavsiye ederim

canım bende bu salatayı çok seviyorum ayrıcan içine cevizde katıyorum ben çok güzel oluyor

Şöyle bir görüneyim de iştahınızı kaçırayım dedim...

kıss Allah hayırnı versin emiii birazcık tatsızdım seni görünce bastım kahkahayııı iştahımı kaçırmak için geç kaldın cnm ben en geç 5-6 gibi akşam yemeqimi yemiş oluyorumm

tühhh ya yemekten sonra gördüm bileydim önce bakardım topiğe hehehe

evett yaniii niyeti madem iştah kaçırmak erken gelcekkk bu akşamlık treni kaçırdı

Tüh yaa,neyse bir dahakine daha erken davranırım

Kızlar yerseniz benim gibi olursunuz haa

Bu arada zeytinyağlı kerevize bayılırım,çok ta sık yaparım.Derhal tarif edeyim bilmeyenler için:
Kereviz,havuç ,patates (ya da yerelması),soğan ,sarımsak,az şeker,az tuz,kereviz yaprakları,varsa haşlanmış bezelye, az zeytinyağında 3-4 portakalın suyu ile ağır ateşte pişecek..Bu kadar..

soqanla sarımsaqı bana söylememişlerdi bundan sonra bende katıyım

dün yaptım bu yemeği
pek diyet değil ama sayılır diyelim
et varda evde kemikli
önce haşladım onları 15 dk kadar düdüklüde
sonra fırın tepsisine dizdim
üzerine içine biberiye ve defne yaprağı kattığım salçalı suyu ilave ettim ve fırına verdim.
haşlanmış ve fırınlanmış yağsız et sonuçta.
tadı da bir güzel oluyor biberiye ve defne yaprağı sayesinde
denemeniz tavsiye edilir

Ay çok güzel bir yemeğe benziyor ama ben kırmızı et çok tüketemiyorum. Ne kadar pişsede bana böyle bi et kokusu gelince yiyemiyorum (
Bende kırmızı etten almadığım proteini yeşil mercimekle telafi etmeye çalışıyorum.

Kızlarrr selammmm

Belki içinizde bilen vardır yapanda olmuştur ama ben bu tarifi bugün Ender Saraç'la Sağlıklı Yaşam programında öğrendim ve haftasonu yapmak için sabırsızlanıyorum. Yemeğimizin ismiiiiii:

Ev Yapımı Sağlıklı Tavuk Döner.
Malzemeler:
6 parça tavuk göğüs eti
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı hardal
3 dal maydanoz
Kuru nane,pul biber

Yapılışı :
2 parça göğüs etini bıçakla incecik kıyarak kıyma haline getirin, 1 adet ince kıyılmış soğan, tuz,karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanoz ilave edip yoğurun. Yoğurt, salça,sarımsak, 1 adet ince kıyılmış kuru soğan, nane ve pul biberi karıştırın. Tavukları hazırladığınız sosla terbiye edin. 1 parça tavuk göğüs arasına hazırlamış olduğunuz kıyma üzerine tekrar parça göğüs gelecek şekilde tavuklarınızı üst üste hazırlayınız. Önce streç filme sonra alüminyum folyoya sarıp buzdolabınızın derin dondurucu bölmesine alın.Bir süre beklettikten sonra ince dilimler kesip kızgın tavada pişirin, Salça ve yağsız yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Bu arada ilgilenenler varsa Ender Saraç'ın facebook sayfasında programında yaptığı bütün sağlıklı yemeklerin, diyet yemeklerin,çorbaların... tariflerini bulabilirsiniz.
TNT'de Ender Saraç'la Sağlıklı Yaşam | Facebook

canım senin bu tarif çok daha güzel bence valla benimde canım çekti en kısa zamanda yapıcam

ya kızlar bu topiqi faydalanalım diye açtım ama yazdıqınız şeylerden okadar çok canım çekiyorki tutup hepsini yapıcam kiloları alıcammm
aynen bende okudukça ağzımın suyu akıyor ama bence harika bir topik oldu ellerine sağlık

(tabi mayonezsiz)

evet bu salatayı bende yaparım ceviz çok yakışır mutlaka cevizle dene derim

biberiye süper oluyo aynı yemeği bende tavuk göğsü ile yapmıştım gçen hafta.. gelelim benim tarifime

arkadaşlar öğlen bi yemek yaptım.. mmm.. çok beğendim.. dünkü detoks faciamdan arda kalan haşlanmış bulgur, y.mercimek ve nohutla uydurma bişeyler yaptım..

önce bi tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı koydum biraz kızdırdıktan sonra 1 tane yeşil biberi ince ince kıyıp attım yağa.. o kızarırken de 1 tane yeşil soğanı ince ince kıyıp hazırladım.. iki tane de domates rendeledim. o arada biberler kızardı soğanları attım çok fazla öldürmeden domatesleri attım hemen.. iyice pişince yarım kaşık salça çok az kimyon nane ve tuz attım.. üstüne de bulgur, yeşil mercimek ve nohutu kattım.. tabağın yarısına yoğurt yarısına da bu yemeği koydum.. afiyetle yedim 1 dilim kepek ekmeği eşliğinde

.

hmmmmm bir et delisi olarak şuanda olsa kesinlikle hayır demem yerim biberiye evde var ama sadece çayını demlemek için kullanırım etlerin üstüne serpmek hiç aklıma gelmemişti nefis bir tarif sanırım kurban bayramında bolbol bunu yapıpı yicezz

canım sana bu tarif için çooooook teşekkür ederim biz çok tavuk tüketiyoruz genelde hep aynı tür şeyler yapılıyor bu çok deqişik geldi ilk fırsatta denicemm

teşekkürler cnm

kızlar ben her hafta perşembe günü rölyef kursuna gidiyorum öqlen yemek için bizim kızlar bişeyler yapıp getiriyorlar bugün daha önce hiç yemediqim bir salata yedim ve çok hoşuma gitti kırmızı pancar salatası arkadaşım pancarları soyup yıkadıktan sonra haşlamış ve küp küp doqramış sarımsaklı yoqurtla karıştırmış isteyen mayonezde katabilir okadar güzel olmuşki yemeye doyamadım pazara çıkınca ilk işim pancar almak çook beqendimm

ahh canımmm şu resmini bnm koçişe biraz önce bi gösterseydim keşke zoorla bir dilim baklava yedirdi bana yarın cuma bildirim yapıcam diyorum boşver bişey olmaz diyoo

Allah tependen baksın e mi

Hele de karbonhidrat yenir mi akşam akşam?..:95:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…