Diyetisyen Listesiyle Kilo Vermek isteyenler :)

laroy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2015
5
1
1
33
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır takipteydim ama ilk defa bir konu açıyorum :)) Ofisteki arkadaşlarla diyete başlamaya karar verdik ve birimiz adı sanı duyulmuş bir diyetisyene gidip (çook çok uçuk bir rakam ödedi bu arada !!) listesini bizimle paylaşıyor. Benimde kendi adıma vermek istediğim 13 kilom var.. Boyum 1.58 kilom 63 ile başladım şu an 62 gibi daha da azalmıştır cumartesi tartılacağım. Bu ikinci haftam destek açısından konuyu açıyorum listeyi de paylaşacağım çok kolay zaten sadece istikrar ve azim gerektiriyor. Hedefim 50 kg olmak bana katılmak isteyenlerin sorularını cevaplayabilirim.

İlk Hafta

Sabah aç karnımıza 2 bardak su içiyoruz, ofisteki şişemize de birkaç dilim limon atıyoruz ;) Günde min 2 litre
çay veya diğer içecekler su olarak sayılmıyor maalesef likit olarak sayılıyor...

Kahvaltı: 2 dilim Etimek (bildiğimiz standart etimeklerden), 1 domates, lor peyniri, maydonoz, etimeğin yanında ya da üzerinde yenilebilir çok lezzetli oluyor. Her türlü çay serbest.

Ara Öğün: 10 adet çiğ fındık, doğadan 7 otlu çay (ödem söktürücü olduğu için bu çok önemli)

Öğlen: Şirket yemekhanesinde yediğimiz için uygun olan yemeklerden 1 çeşidini yememiz serbest. Örn/ pilav yada makarna varsa onları yemeden sadece 1 çeşit sebze ya da et yemeği, 3 tek köfte yiyip kalktığımız gün de oldu 1 tabak kuru fasülyede seçim size kalmış tabi abartmamak şartıyla :))

Ara Öğün: 2 adet çiğ ceviz, lipton yeşil çay. (saat 14.00 - 15.00 arası yenmeli)

Ara Öğün: Meyve (muz ve üzüm hariç tüm meyveler olabilir şekerli meyve yasaklar listesinde) saat 18.00 gibi tüketilmeli.

Akşam: Yine öğlen yaptığımız metodu uyguluyoruz bir çeşit sebze ya da et yemeği.

Akşam 20.00 den sonra hiçbirşey yemiyoruz meyve dahil.

Şimdi geldik yasaklar listesine : Çorba ilk hafta verilmedi sadece sebze çorbası yenilebilir ev yapımı, krema vs olmadan, patates, zeytin, turşu, beyaz un, ekmek, hamurişi, tatlı, şeker, havuç gibi şekerli sebzeler, kızartma kesinlikle yasak. Süt tüketimi de yok dolaylı olarak nescafe de..

Yemekle birlikte yoğurt ayran serbest, gazlı içecek kesinlikle yasak light olsa bile!

Şimdilik bu kadar listemiz, tabi sen ne kadar uydun dersen tartışılır çünkü yeme konusunda çok aç gözlüyümdür, ofis hayatı malum gelsin çaylar gitsin bisküviler, doğum günü oldu hoop hadi pasta :) Dolayısıyla birebir uyamadım bitki çayı oldum olası midemi bulandırır içemedim arada içtim aksattım ara öğünleri atladım açlıktan midem bulandı, hafta sonu evde uygun ev yemeği bulamadım annemin yaptığı böreğin kıymalarını tırtıkladım artık vs gibi trajik bir hafta oldu benim için... Sonucunda ben 1 kg kaybettim ama azimli arkadaşım 2.500 kg vermeyi başardı :))

2. Hafta listesi de mevcut eğer ilgilenen bana katılmak isteyen arkadaşlar olursa paylaşabilirim onuda ;)

Bu diyet cok yormadan yapilcak bi diyet araya haftasonu girmeseydi bugün baslamak isterdim ama haftaya baslarim inşallah zaten iki haftadir diyetteyim 3 kilo gitti benimde boy 1.60 kilo 69 vermem gereken bi 10 kilo var

Evet öyle ve maalesef biraz alışveriş de gerektiriyor stok yapmak lazım cevizi fındığı :) benimde aşağı yukarı 10 kilo fazlam var aynı sayılırız bakalım nolucak cumartesi paylaşıcam güncel kilomu;) Diyetin 2. haftası feci zor geçiyor liste değişti :(

Back
X