Diyetisyene gidiyorum ama kilo veremiyorum...

yorgunummm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
1.000
546
123
İstanbul
ya ben diyetisyene gidiyorum ama kilo weremiyorum illa gitmem sart mı gitmeden once daha iyi kilo weriyodum ne yapmalıyım bayanlar kafam karmakarısık

canım sana yaşadığım şeyi anlatmak istiyorum.Ben 16 yaşında 75 kiloydum.diyetisyene gittim ama kilo veremedim sonra uzun bir süre internetten araştırma yaptım.Sonunda çözümüm şu oldu:
1-sık sık ama az az yemek önemli.
2-hiç sevmediğim halde bol bol yoğurt ve meyve yedim(bolboldan kastım otur 5 tane elma ye değil günde 2-3 kere bir tane meyve yedim)
3-çayı azalttım nescafe yi tamamen bıraktım(kafein iştah artırır) onun yerine bol bol biberiye,papatya çayı içtim az şekerli tabi kii
4-hergün yürüyüş yaptım.hem de kendimi sıkmadan gezer gibi:)(süre isteğe bağlı tabi ama en az 30 dk.)
5-sabahları 10 akşamları 10 olmak üzere günde 20 tane mekik çektim.İlk zamanlar zorlanabilirsin ama zamanla o kadar kolay geliyor ki 50 bile çektiğim oluyordu sabahları :)
6-mısır ı azalttım (mısır hastasıyımdır) cips i tamamen bıraktım.
Sonuçççç 4 ayda 57 kiloya düştüm.. Bence denemekten zarar gelmez sende dene :)

ya ben diyetisyene gidiyorum ama kilo weremiyorum illa gitmem sart mı gitmeden once daha iyi kilo weriyodum ne yapmalıyım bayanlar kafam karmakarısık

diyetisyen bu durumuna ne açıklama getiriyor???
şöyle bir durum var..her insanın metabolizması farklı çalışır..örnek vereyim:bazıları karbonhiratı minimuma düşürüp proteini artırınca zayıflar..bazıları proteini ve karbonhidratı ayırarak yani farklı öğünlerde yiyerek zayıflar..bunun gibi başka durumlarda sıralanabilir..senin metabolizman neye cvp vererek zayıflatır bilemiyorum..diyetisyenler genelde 15 günde bir kontrole çağırırlar sana verdikleriyle zayıflayabiliyormusun yoksa aynı mı kalıyosun..aynı kalıyosan başka seçenek liste denelerler..yani vucudun hangisiyle zayıflıyor diye..senin dr nasıl yapıyor bilemiyorum...açıkça diyetisyenle konuş derim

canım sana yaşadığım şeyi anlatmak istiyorum.Ben 16 yaşında 75 kiloydum.diyetisyene gittim ama kilo veremedim sonra uzun bir süre internetten araştırma yaptım.Sonunda çözümüm şu oldu:
1-sık sık ama az az yemek önemli.
2-hiç sevmediğim halde bol bol yoğurt ve meyve yedim(bolboldan kastım otur 5 tane elma ye değil günde 2-3 kere bir tane meyve yedim)
3-çayı azalttım nescafe yi tamamen bıraktım(kafein iştah artırır) onun yerine bol bol biberiye,papatya çayı içtim az şekerli tabi kii
4-hergün yürüyüş yaptım.hem de kendimi sıkmadan gezer gibi:)(süre isteğe bağlı tabi ama en az 30 dk.)
5-sabahları 10 akşamları 10 olmak üzere günde 20 tane mekik çektim.İlk zamanlar zorlanabilirsin ama zamanla o kadar kolay geliyor ki 50 bile çektiğim oluyordu sabahları :)
6-mısır ı azalttım (mısır hastasıyımdır) cips i tamamen bıraktım.
Sonuçççç 4 ayda 57 kiloya düştüm.. Bence denemekten zarar gelmez sende dene :)

masallah cnm ya bende cok arastırma yapıyorum ama doktor kızıyo dedıklerımı yap dıye ama oyle bı lıste werdı kı 200 gram anca wermısım dusun gunde 30 dak. tempolu da kosuyodum sinir oldum gitmiycem dediğin gibi yapıcam ve kendi kendimin doktoru olucam

diyetisyen bu durumuna ne açıklama getiriyor???
şöyle bir durum var..her insanın metabolizması farklı çalışır..örnek vereyim:bazıları karbonhiratı minimuma düşürüp proteini artırınca zayıflar..bazıları proteini ve karbonhidratı ayırarak yani farklı öğünlerde yiyerek zayıflar..bunun gibi başka durumlarda sıralanabilir..senin metabolizman neye cvp vererek zayıflatır bilemiyorum..diyetisyenler genelde 15 günde bir kontrole çağırırlar sana verdikleriyle zayıflayabiliyormusun yoksa aynı mı kalıyosun..aynı kalıyosan başka seçenek liste denelerler..yani vucudun hangisiyle zayıflıyor diye..senin dr nasıl yapıyor bilemiyorum...açıkça diyetisyenle konuş derim

diyetisyen sadece konusuyo tavır yapıyo 2 haftada 400 grm wermişim ben bile şaşırdım listeyi degiştirmediben ewlenmeden önce kendi cabalarımla 10 kilo wermiştim sanırım yine kendim zayıflamayı deniycem

masallah cnm ya bende cok arastırma yapıyorum ama doktor kızıyo dedıklerımı yap dıye ama oyle bı lıste werdı kı 200 gram anca wermısım dusun gunde 30 dak. tempolu da kosuyodum sinir oldum gitmiycem dediğin gibi yapıcam ve kendi kendimin doktoru olucam

Kesinlikle en dogrusu canim :) hem sıkı birsey de yok biberiye ve papatya cayi ilk basta aci gelir ama zamanla ben cok sevdim :) insallah istedigin gibi kilo verirsin bir sorun olursa bana sorabilirsin :)

Kesinlikle en dogrusu canim :) hem sıkı birsey de yok biberiye ve papatya cayi ilk basta aci gelir ama zamanla ben cok sevdim :) insallah istedigin gibi kilo verirsin bir sorun olursa bana sorabilirsin :)

inşallah cnm artık sorularımla bıktırırım seni :))))

Cnm hormon testlerini yaptırdın mı peki?
Kendi kendinin dr u olmak kötü bir şey değil. Kendi bünyeni en iyi sen tanırsın sonuçta. Ama bunu bu işin üzerinde eğitim almış birilerinin yönlendirmesiyle yapmak da önemli. :112: Bence başka bir diyetisyene daha gitmeyi denemelisin. :112:
Bir de diyetisyenin bu duruma ne açıklama yaptığını yazmamışsın. Yazabilir misin? merak ettim. :55: Yani kızıyor, tavır yapıyor demişsin ama haftada 200 gr vermeni neye bağladığını yazmamışsın. :31:
Ve son bir şey daha. Diyetisyenin verdiği listeye birebir uydun mu peki? Yani tek lokma dahi kaçamağın olmadı mı? Ki kaçamaktan kastım illa fazla bir şeyler yemek değil. Eksik yediklerin varsa onları da soruyorum. :112:

Son düzenleme:
canım merhaba konunu gördüm yazmadan edemedim. bende aynı dertten muzdaribim. se yine 200 gr. vermişsin bende o farkta yok. 2 hafta oldu başlayalı 2. kontrolüme gittim. yağ paralıyorum ancak kilo kaybı olmuyor. ilk hafta 1.5 kilo civarında yağ parçalamıştım ama 2. hafta sanırım reglden dolayı yediğim çikolata kilo vermeme engel oldu :S talı tüketimini yasaklamıştı bana ama malum dönemde tatlısız olmuyor bilirsin. ister istemez yemiş bulundum bu hafta yağ yine parçalamıştım ancak yine kg. kaybım yok o yüzden ceza verdi :) bi diyet listesi 3 gün harfiyen uyucam söz verdim :) cumartesi yine kontrolüm var bakalım ne olcak :) ki sen yarım saatten bahsetmişsin ben sporcuyum günde en az 2 3 saat spor yapıyorum buna rağmen oynama olmadı kilomda :( birde b-fit e gönderdi beni 1 aylığına oradaki ve voleybol idmanlarım dışında sporuda yasakladı kas eritmemem için :( bakalım c.tesi ne olacak göreceğiz. birde şu var kontrole ne kadarda bir gidiyorsun? ben haftada bir gidiyorum ancak her gün diyetisyenimin oluşturmuş olduğu bir veri tabanına yediğimi içtiğimi miktarı ile giriyorum ordaki grafiklerde benim o gün yeterli miktarda kolestrol, karbonhidrat, yağ ve protein alıp almadığımı gösteriyor.

Mrb , sen cok acele ediyorsun , Diyetisyen sana geri alamayacagin kilolar , yag kaybettiren ,tok tutan ve herzaman uygulayabilcegin bir menu vermistir . Hani sen diyorsun ya kendi cabamla 10 kilo vermistim , ama eminim o verdigin kilolari geri almisindir , kimbilir belki daha cogunuda , evde bilincsiz veyahut orda burda duydugumuz aktuel diyetleri uygulayinca evet tartida kilo kaybi gorursunuz , fakat unutmayin o verdiginiz kilolar , yag degil su'dur ! tabii acikmalar ve o bilincsiz yaptiginiz diyeti biraktiginizda yeniden fazlasiyla olusabilcek kilolarida goz ardi etmemeliyiz.Diyetisyenin sana yavas ama kalici bir yardim sunmus tabii onu dinleyip dinlememekte senin secimin.

Back
X