• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetlerin Olmazsa Olmazları

brcbrc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
60
0
86
Ankara
Arkadaşlar, diyet yaparken mutlaka olması ya da olmaması gereken noktaları yazıp toplasak. Belki hiç bilmediğimiz şeyleri bu sayede öğreniriz.
1. Mutlaka 2lt su yağ yakımında önemli.
2. Kahvaltı şart.
3. Akşamları belli bir saatten sonra yememek gerekli.
4. Pilav makarna gibi yemeklerden yenen 2 kaşık ekmeğin yerine geçiyor.

Bunlar benden. Bunlara ekleyebileceğiniz şeyler var mı? Ben daha önce hiç diyuet yapmadım. Çok fazla kilom yok ama 3-5 kilo versem kendimi daha rahat hissedeceğim. Daha önce zayıf olarak nitelendirilirdim şimdi insanların kilo alfığımı söylemesi beni çok daha fazla rahatsız ediyor. Tabiki bu şekilde kilo vermek de zor oluyor.
Zayıflamanın yanısıra yeme alışkanlığımı değiştirmek ve bir türlü alışamadığım suyu da hayatıma katmak istiyorum. Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.
:59:

canım ben 80 leri grdm ne yazık ki allahtan boyum uzun da kurtaryrm birazcık fakat ben sıkı diyet yapmadan 1 ayda 4 kilo verdim ne mi yptm?
günde 3 litre su içyrm
sabah erken kalkp en geç 9 da kahvaltmı ypmş olyrm aç karna büyük bir bardak suyu içyrm önce...
yeşil çayın çok faydasını grdm günde 2 tane mutlaka içiyorum
pilates ypyrm evde.. çünkü çocukla yürüyüş yapma imkanım olmyr saat 7 den önce akşam yemeğimi ymş olyrm makarna pilav yersemde öğlen yyrm akşam sadece çorba ve salata yyrm..artık kendime bir ölçü koymayı öğrendim herşeyden yyp az yemeyi öğrendm ve ben eve cips ve kola sokmyrm artık cips acayip kilo aldryr kızartma yapmıyrm mesela fırın yemeklerini tercihedyrm...yani önce gözümüzü doyurup sonra karnımızı doyurmayı denesek ve buna alışsak hiçbir sorun olmyck...

kızlar bende 5 gündür dikkat ediyorum.. öncelkle kafada bitiyor. bunu ilk kez şimdi anladım.. çok kararlı olmak ilk kural.
bol su
akşam en geç 7 de yemek ve gün içindeki en hafif öğün olması lazım. bende akşamları sadece çorba yada fırında ne varsa azcık ondan yiyorum. bilmiyorum neden ama 3 bçk kilo falan verdim bugün 5. günüm. :32:

kafada bitmesi gerekiyor canım gerçekten:69:

ben de diyetteyim ekmekten uzak durursak zaten büyük bi kısım hallolmış oluyo:66:
ben 8 kilo verdim ve şimdi aradayım dinleniyorum daha doğrusu kendimi toparlayıp tekrar başlayamadım 1 haftedır:9:

Suyu tam olarak hayatıma kazandıramadım daha ama sabahları ac karnıma maydonoz suyu iciyorum cok faydası var ve bütün siskinligim gidiyor kendimi cok rahat hissediyorum. Aynı zaman da egzersiz yapıyorum kendimce. Bunun dısında yemeklerimi her zaman ki gibi yiyorum zaten cok yiyemezdim ve agır yerim arkadaslarım ben yerken dalga geciyorlardı. :56:

Benim kendime tek dur diyemedigim seyler cola ve cipslerdi. Onları kesmekle ne kadar da dogru birsey yaptıgımı anladım. :66:

Son düzenleme:
Gerçekten olay kafada başlıyor . Bir kere ekmek ve ağır yemeklerin hayatta çıkması vede kaçamakların pek olmaması gerekiyor . Diyet değilde kendi kontrolünü ele almak gibi bakılmalı tabiki asla ve asla ara verilmemeli . Kaçamaklar fazla olmamalı bu gibi şeyler olunca insan bir daha toparlanamıyor . İlk günlerde tartıya çıkılmamalı bence . Yoksa insan o kadar şey yapıyorum bak birşey olmamış diyip sinirle yiyebiliyor .
İnsan en iyi kendini tanır . İlk kendinin ne olduğunu bilip ona göre yola başlamalı azimli ve kararlı olmalı
Spora , koşuya gidemese bile evinde sporunu , platesini yapmalı
Bol bol da su tabiki

61 kilo ile hamile kaldim
82 kilo ile dogum yaptim
Dogumdan 1 hafta sonra 72 kiloydum
40 gun annemde kaldik
Sut olsun diye yedim de yedim
Sutum azdi
Eve gecince de yemege devam ettim
4. Ayinda 78 kiloydum ve diyetisyene gittim
Bana diyet vermeyip parami iade etti
Sutun tamamen kesilir dedi
2 ay diyet yapmadim
Bebegim 6 aylik
Ve ben 82 kiloyum
Ek gıdalara basladim tamamen
Doktoruma gittim
2 ayda 4 kılo aldım dedim
Şaşırdı
Birlikte liste çıkardık
Bugun cumayı da sayıyorum 3. Gun
Pazar ışığı icin ogün cok atladım
yediklerim ise listedekilerden degil
miktarda cok azdi.
Hareket edemiyorum
Spor zamanım olmuo

Biliyorum herkes diyorki su icmek lazim diyette. Ama ben su icmeyi hic sevmiyorum. Bana bir cagre bula bilirmisiniz! biliyorum sacma bir istek ama lütfen :43:

kesınlıkle dıyetın vazgecılmesı su + yesıl cay + spor. ben bu sekılde gecen sene 10 kılo verdım yaza kadarda 3 kılo vermeyı hedeflıyorum :27:

:nazar:ben de pilates topu ve dvd si aldım ama yapamadım hiç. aslında fırsatım da var. özellikle karın bölgesi için topla uygulanabilecek hareketler nelerdir? takip ettiğin bir site falan var mı? yardımcı olup sizinle konuşunca başarabileceğime daha çok inanıyorum:)

Hadi bakalım insallah herkes istedigi görünüme kolyaca kavusur.. :66:

Son düzenleme:
meraba kıslar bende burdan ogrendıgım bu tuyoyu paylasım gece yatmadan once
2 tatlı kasıgı elma sırkesı
yarım tatlı kaşiği bal
acayıp tok tutuyo sabah kalkıncada yapıyorum bıde yesıl cay su bunların 3 mıgdeyı dolduruyo zaten bısey yiyemıyosunuz :52:

Biliyorum herkes diyorki su icmek lazim diyette. Ama ben su icmeyi hic sevmiyorum. Bana bir cagre bula bilirmisiniz! biliyorum sacma bir istek ama lütfen :43:

canım eğer su içemiyorsan günde 2 tane ama en fazla 2 tane soda ya da maden suyu iç mineralli suda içebilirsin
İçeceğin suyu aromalarla tatlandırabilirsin
yeşil çayı soğutup içebilirsin
zayıflama çaylarını soğutum limonla şeker ilavesiz limonata gibi yapabilrsin

Mesela bak greyfurt şahane bir yağ parçalayıcıdır
2 greyfurtu sık 1 lt suyla karıştır sürekli yanında şık bir bardak bulundur otururken pc başındayken yemek yazaparken içi dolu olsun ve gözüne çarptıkça iç
ama 3 ltyi geçmemeye çalış

saf su hiçbirşeyin yerini tutmuyor maalesef. içine limon sıkmakta olmaz nane atmakta vs vs de. saf su olmalı. özllkle üzerine basılarak söylenen budur. ilaç niyetine içmelisin canım.bir litresine 300 lira verdiğin iğrenç tadı olan bir zayıflama iksiri gibi düşün. gerçekten zayıflama iksiri. inan bana. her idar attğında 35 kalori harcıyosun yaklaşık. saf su yağların parçalanmasına ve selülitelrin giderilmesine yardımcı oluyor ayrıca. çaylar da güzel bir seçenek ama öncelikle saf su. saf sudan günlük 2 litre iç en azından sonra istediğin kadar çay iç.

geçen gün karbonhidratı acayip kaçırdım ben. ne yapsam ne yapsam
gittim 2 litreden fazla su içtim yediklerimin üstüne.. sabah kilo almayı bırak 300 gram gitmişti bile. inan mucize bir ilaç gibi bakman en güzeli olur senin için.

merhaba arkadaslar benımde 5 gunum bugun.neler yapıyorsunuz deneyımlerınızı anlatabılırmısınız.herkese allah kolaylık versın dıyorum :54:

Back
X