pelinkr; özelden msj atmışsın çok sağol cevap atmak için yeterli yorum yapmamaşım gönderilmedi.Buraya yazıcam umarım görürsün.Mr sonucunda yazanları sormuşsun. Tabiidir,doğaldır vs normal durumların dışında gözüme şu kısımlar çarptı'' Proksimal metafizden plato yönüne uzanan osteokistik oluşumlar(benign?) saptanmaktadır. - Gastrokhemius yapışma yerinde osseöz oluşum (Os fabella)izlenmektedir.'' Umarım bilgi sahibisindir. bu dizler çok canımı sıkıyor
yapmadı canım ya.yapısal dedigeçiştirdi.egzersiz verdi.3 ay yap gel dedi ben de yapmadımişin doğrusuşimdidiz egzersizlerine başladım birkaçay yapıcam fayda etmezse güzel bir hastaneye gitmeyi planlıyorum..çok sağol canım yine de..
yapmadı canım ya.yapısal dedigeçiştirdi.egzersiz verdi.3 ay yap gel dedi ben de yapmadımişin doğrusuşimdidiz egzersizlerine başladım birkaçay yapıcam fayda etmezse güzel bir hastaneye gitmeyi planlıyorum..çok sağol canım yine de..
Selam. Dizlerden gelen sesler bana Kondromalazi Patella'yı anımsattı. Bende mevcut ve ben de 26 yaşındayım :) Bunun yaşla alakası yok yani. Sizin sorununuz tam olarak ne bilmiyorum ama eğer ön dizde ağrı ve boşluk hissi, dizinizi yerden 90 derece kaldırınca hafif bir ses ve uzun süre oturduktan sonra dizde hafif sızlama varsa benim rahatsızlığımla birebir uyuşuyor demektir. Ben aylardır diz egzersizi yaparım. Ramazan'a kadar herşey güzeldi, Ramazan da 6 7 kilo verdim. Sonra şikayetlerim ve bu dizden gelen seste bir artış oldu. Bakalım haftaya doktora gideceğim. Yanlız şöyle birşey var. Bu hastalıktan tamamen kurtulmak söz konusu değil. Diz çevresi kaslarını güçlü tutmak gerekiyor ve de sürekli egzersiz yapmak. İlerlemesini önlemek mümkün. Canınızın nasıl sıkıldığını tahmin edebiliyorum. Allah şifa versin. Diz egzersizlerinizi düzenli ve özverili yapmanızı ve çok iyi beslenerek, dizleri sürekli kırmanız gereken aktivitelerden (namazı oturarak kılmak, bisiklet binmek gibi) kaçınmanızı öneririm. Geçmiş olsun.
yazdıklarınızdan boşluk hissi hariç hepsi mevcutmseajınızı yeni okuyabildim.doktora gitmiş olmalısınız aradaki süreçte.beni de bilgilendirirseniz sevinirm.ne dedi ne önerdi?ben de tekrar gidicem ama bu ve benzeri durumlar için ne kadar bilgilenirsem kardır. Endişeliyim ileride daha büyük dertler açacak diye.İlgilendiğiniz için çok sağolun.size de geçmiş olsun.
daha önce dizimdeki sıkıntılardan bahsetmiştim.Birkaç defa doktora gidip hatta MR çektirmeme rağmen bir teşhis koyulup bir tedavi uygulanmamıştı.Ciddi bir şey olmadığı söylenip egzersizler önerilip gönderiyorlardı beni. Ve ben inanmadığım için egzersizleri bile yapmaya devam etmiyordu. Ki bu arada vurgulamak isterim ki egzersiz ilaç tedavisi vs den çok daha etkiliymiş.Mutlaka yapın. Ben dizimdeki ağrıdan hareket kısıtlılığı ve çevremdekiler tarafından bile duyulsn çıtırtıdan rahatsızdım.Sonunda araştırdım Bana Edirne deki bir özel hastaneden bir Prof ismi verdiler. Çektirdim MR ımı oraya gittim.Güzel bir muayeneden sonra dizimin hasta olmadığını sadece fizyolojik(doğuştan) bir sivrilme olduğunu dizimin tedaviye değil sadece desteklenemeye ihtiyacı olduğunu söyledi ve bana Com Romax diye bitkisel bir ilaç verdi(^ay boyunca içicem) Ben çok rahatladım.en azından dizim ileride ilerleyecek,gitgide kullanılamaz hale gelecek bir ihtimal taşımıyor. O ilaçtan zaten diz,kıkırdak vs sorunalrı olan pekçok kişi haberdarmış.Köpekbalığı kıkırdağından yapılıyormuş.Farklı isimlerde türevleri var. Böyle sıkıntıları olanlara araştırmalarını tavsiye ediyorum.(Glukosamin vs. farklı isimlerde de var) Şimdi ilçalarımı içiyorum 3 ay sonra bakalım bir gelişme olursa sizinle paylaşırım ama bence dizi ihmal etmeyin ortopedi bölümünde topallayanlar,dizini kaybedip protez ameliyatı olanalr vs görünce erken teşhisin önemini bir kez daha anladım.
geçmiş olsun bende menisküs ameliyatı oldum ve şu an çok iyiyim eğer doktor ameliyat diyorsa bennce ameliyatınız olun derim ameliyat olmadan önce çok kötüydüm ne yürüyebiliyordum ne dizmi kırabiliyordum ama şimdi gayet iyiyim 3 yıl oluyor ameliyat olalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?