Dn taklar ve Erkek taraf!!

sevmesekte seviyor gibi görünüyorum eşimin hatrına çünkü o ailesine çok düşüyor ve yaptıklarında mutlaka haklılık payı olduğunu savunuyor bu bizi sevdiklerinin göstergesi imiş o şekilde savunuyor ben yanlış anlayan inatlaşan uzatan oluyorum o yüzden sustum bu konuda napalım diyorum kaderim buymuş

bazen ben de anlayamıyorum duygularımı.seviyorum ama bi şey oluyo tiksiniyorum.herkesin ailesi parası olmadığı için yardım edemez çocuğuna,benim kayınpederim eşya parasını borç olarak verdi bize düşünebiliyor musun??düğünden sonra bilezikleri bozdurup verdik borcumuzu.elinde olmasa neyse ya.....aileme bile söylemeye utandım böyle olduğunu,tabi bu taraf gurur duyuyor yaptığıyla,yoksa kimden bulacakmıştık ki parayı?????

kızlar allaha şükür benim kaynana ve görümcem var başkada kimse yok ailede ikiside ne varsa altın para keseme koydular bi kuruşluk bişeyde almadılar saolsunlar. 14 milyar kadar altın para toplandı.9-10 milyarlıkta satılmayacak türde takı ve ekstradan 10 tane mersin burması.eşim aileden ilk evlenen başkada yok zaten herkes kayınvalidemin taktığı takıları getirdiler ödencek altın değil yani ama bizimde borcumuz var borçsuz olmuyo düğün herşeyimiz en iyisi en lüksü oldu altınlarıda satmıyoruz bakalım nolcak

benim basima da geldi buna benzer bisey.. kaynanam dügünümde altinlarimi aldi, daha dogrsu kizina aldirdi, oysaki dügünden önce almiycaz demislerdi. ama herkesin önünde biesy diyemiycegim icin taki sepetini öylece aldilar elimden, ben bisey demedim, esimi gönderdim.. esimde altinlari parayi isteyince, annesi kafayi yedi, iycene bozdu ortaligi.. dügünde kavga cikti.. esimde sinirlendi.. apar topat evimize geldik.. bi hafta sonra esim gitti yine onlarin evine, ben gitme dedim, ama erkek akli iste, yarim calisio..
almis altinlarimi getirmis, ama benden bu kadar, 2 yildir bayramdan bayrama evine ugrarim.. ne ararim ne sorarim, aradiklarinda acmam, direk esime veriririm.. hic de bize de buyrun gelin demedim ordayken, inaninki hic demedim.. hic dave etmedim, ne iftara , ne öylesine.. bendende bunu alsinlar bakalim, onlar benim dügünümü rezil etti, bende onlara ogullarina hasret ettim.. esimde zaten tembeldir sagolsun, ne arar ne sorar.. onlarin semtte bi alman arkadasi otururu, onlara gider, ama 2 sokak ötedeki anasinin evine gitmez... eden buulur..

Kızımı yeni evlendirdim,hatta iki düğün yapıldı...düğünlerin ikisinde de benim asla hiçbir talebim olmadığı halde düğün bitiminde takılan ne varsa bana emanet edildi,bende hiç açıp saymadan onlar gelene kadar muhafaza ettim.ne hediye gelmişse tespit edip yine kasa kiralayıp saklamak üzere bana bıraktılar,aslında bunlar tamamen güven meselesi ..Bu tarz olayların ne kadar yıpratıcı olduğunu kendi düğünümden biliyorum...bu takılanlar yeni evli çiftindir...Her iki tarafın ailelerinin böylesi işlerle yeni evlileri üzmesi çok yanlış...

Ben takilan altinlari direkt goturup kayinvalideme verdim.Onlarda alip bankaya koydular.Cok yakinlarimin anne/ abla/ abi gibi taktiklarini saklarim,Allah yeterki sikinti vermesin. digerleri esime ve //veya esimin ailesine aittir.Zaten onlarda cok sukur benden bu konuda milyonlarca kez duyarli insanlardir,ama kesinlikle bana ait oldugunu dusunmuyorum ve bunlara guvenerekde evlenmedim.Nisanda takilan kiza dugunde takilan erkege aittir diye bir gelenek vardir bilirim..Neden isimize gelince kiz tarafi oluyoruz bunuda anlamakta cok zorluk cekiyorum.

Ben takilan altinlari direkt goturup kayinvalideme verdim.Onlarda alip bankaya koydular.Cok yakinlarimin anne/ abla/ abi gibi taktiklarini saklarim,Allah yeterki sikinti vermesin. digerleri esime ve //veya esimin ailesine aittir.Zaten onlarda cok sukur benden bu konuda milyonlarca kez duyarli insanlardir,ama kesinlikle bana ait oldugunu dusunmuyorum ve bunlara guvenerekde evlenmedim.Nisanda takilan kiza dugunde takilan erkege aittir diye bir gelenek vardir bilirim..Neden isimize gelince kiz tarafi oluyoruz bunuda anlamakta cok zorluk cekiyorum.

canım ülkemizde hakim olan gelenek tüm altınların geline ait olmasıdır bu yüzden Yargıtay kararları da bu yöndedir belki sizin geleneğiniz farklı nerelisin merak ettim

kimse o altınlara güvenerek evlenmiyor zaten dikkat edersen burada herkesin kızdığı şey erkek ailelerinin güçleri olduğu halde hiçbir şey yapmayıp sonra da o altınlara el koymaları o yüzden herkes kız tarafı oluyor

ben daha önce de yazmıştım eşim yıllarca ailesine baktığı halde hatta biz evleneceğimiz için eşimin çalışıp kendi parası ile aldığı yazlık satıldığı halde (bu arada zaten paraları da vardı o yazlığı niye apar topar sattırdılar halen bilmiyorum) bize düğün masrafı yapmadıkları gibi bana alınan takı (altın saat ve küçük ince bir set- gerçi ben ince beğendim) ve salon takımımız ve halılarımızın 500 TL si dışında bize hiçbir masraf yapılmadı gelinliğimi bile eşim aldı ve o ev parasını da ne yaptılar Allah bilir düğün masrafı zaten yapmadı kayınvalidem eee bu insan benden altınlarımı isterse ben al tabi hepsi sana ait mi diyecektim

eşim bir de tam düğün önü abisine ait işyerinin kirasını ödeyip kendi işyeri kirasını ödeyemediği için icralık oldu ben bir de düğüne iki ay kala kredi çekip o borca verdim ev parasından hiiiçç ses çıkmadı eşim de zor durumda olduğu için düğün masrafını benim altınlarımla yaptık ben düğün gecesi hepsini çıkartıp eşime vverdim eşim de arkadaşından düğün için aldığı borcu kapattı

yani ben de o altınlar benim değil bizim dedim ama o altınlar eşimle bana aitti benim gözümde eşimin anne babasına felan değil

sen düzgün insanlara rastlamışsın Allah bahtını daim etsin bizimkiler de düzgün olsa biz zaten sıkıntı yaşamazdık evlendiğimden beri ne çektiğimizi bir ben bilirim bir eşim bir de Allah

canım ülkemizde hakim olan gelenek tüm altınların geline ait olmasıdır bu yüzden Yargıtay kararları da bu yöndedir belki sizin geleneğiniz farklı nerelisin merak ettim

kimse o altınlara güvenerek evlenmiyor zaten dikkat edersen burada herkesin kızdığı şey erkek ailelerinin güçleri olduğu halde hiçbir şey yapmayıp sonra da o altınlara el koymaları o yüzden herkes kız tarafı oluyor

ben daha önce de yazmıştım eşim yıllarca ailesine baktığı halde hatta biz evleneceğimiz için eşimin çalışıp kendi parası ile aldığı yazlık satıldığı halde (bu arada zaten paraları da vardı o yazlığı niye apar topar sattırdılar halen bilmiyorum) bize düğün masrafı yapmadıkları gibi bana alınan takı (altın saat ve küçük ince bir set- gerçi ben ince beğendim) ve salon takımımız ve halılarımızın 500 TL si dışında bize hiçbir masraf yapılmadı gelinliğimi bile eşim aldı ve o ev parasını da ne yaptılar Allah bilir düğün masrafı zaten yapmadı kayınvalidem eee bu insan benden altınlarımı isterse ben al tabi hepsi sana ait mi diyecektim

eşim bir de tam düğün önü abisine ait işyerinin kirasını ödeyip kendi işyeri kirasını ödeyemediği için icralık oldu ben bir de düğüne iki ay kala kredi çekip o borca verdim ev parasından hiiiçç ses çıkmadı eşim de zor durumda olduğu için düğün masrafını benim altınlarımla yaptık ben düğün gecesi hepsini çıkartıp eşime vverdim eşim de arkadaşından düğün için aldığı borcu kapattı

yani ben de o altınlar benim değil bizim dedim ama o altınlar eşimle bana aitti benim gözümde eşimin anne babasına felan değil

sen düzgün insanlara rastlamışsın Allah bahtını daim etsin bizimkiler de düzgün olsa biz zaten sıkıntı yaşamazdık evlendiğimden beri ne çektiğimizi bir ben bilirim bir eşim bir de Allah

--Aslinda haklisin,bir ay olmadi KK de olali ;okuyorum kadinlarin yasadikilarina inanamiyorum.Benim basima gelmez diyorum.Ama bunun nedeni %100 ben degilim;esim ve ailesi.Cok duzgun ,gun gormus insanlardir.Sadece bir ornek vermek isterim,bu konuda cok sansli oldugumu dusunuyorum.Benim gelinligi cok yakin bir aile dostlari armagan etmis;kayinvalidem dugunden sonra soyledi.Neden altin takmadiklarini bilelim diye.Daha sonra o gelinligin parasini banka hesabimiza yatirdi.Inanabiliyormusunuz?Benim annem olsa vermezdi eminim buna..Dugun masraflarindan artan parayi dahi saklamadilar;onu bile banka hesabina yatirdilar.Bu insanlari sirtinda tasimada ne yap?evet gercekten ben sansliyim...Allah umarim sikinti ceken tum arkadaslarin hayatini duzene sokar.

canım gerçekten şanlısın ki düzgün görmüş insanlara rastlamışsın. allah mutluluğunu bozmasın.
maalesef çoğu arkadaşımız şansız erkek tarafı yönünden. düğünde takılan şeyler kız tarafına değil erkek tarafına aitse neden takılıyor madem. tabiki altınlara güvenip evlenmiyoruz. ama takılar bir nevi bizim el gözünde değerimiz oluyor. kendimiz içinde bir yatırım oluyor. benim nikahımda hiç birşey takılmadı desem yeridir. 7-8 çeyrek altın 50tl nakit bir tane ucuzundan düşük ayar bilezik. eşimin babası taktı. annemde taşlı bir bilezik taktı. (ben beğenmiştim hata etmişim.)
eşimin takı kurdelesine ne takıldı biliyormusun 2 tane çeyrek altın. bomboş kaldı kurdelesi. o duyguyu anlatamam. benim tarafım bile takı para takmadı düşünebiliyormusun. buna annemde dahil. nedeni onun ailesi birşey yapmadı üstelik kız veriyorum bende takmam. düşüncesi bu oldu. kime ne oldu olan bize oldu. ne eşyamız vardı doğru düzgün ne beyaz eşya....
bir vitrin bir yatak odası. oturacak bir çekyat bile yok. anlatsam uzun sürer. diyeceksiniz ki eşinle huzurluysan önemli olan bu. evet huzurluyum ama bize yapılmayan şeyler yüzünden sıkıntı çektik. elimizde takı olmadığı için maddi olarak çok zorlandık. eşyalarımzı aldık ama kıyıda köşede birikim yok. ve acısını hala çekiyoruz.
zamanında eşyalarımız alınsaydı ve bize birşeyler takılsaydı en azından eşim kendi işini kurardı. kimseye de boyun eğmezdil. eşim şu an işsiz. ailesi hala destek olmuyor.
bu yüzden inanın takı bence destek için çok önemli.

Takılar kadına aittir kanunende ve kendisinde kalmalıdır bence. Birde düğün borcu için istenmesi çirkin geliyor. Aile alabiliceğini alsın çekilsin kenara. Düğünden önce gidip alışveriş yapıp sonra altın isteyip ödenmesi çirkin yani. Kendi imkanınla ne alabiliyorsan al benim elimden gelen budur de kimse yapabileceğinden fazlasını beklemez ztn.Ama benim takıma güvenip borca girerse bunu hoş karşılayamam. Benim takılarımı boynumdan aldılar ve kendi anneme teslim ettiler annemde ayıp olur diye kayınvalideme vermiş bende 3-4 gün sonra gittim ve aldım bankaya koydum. Onlar bana aittir ve ailesi oğlu için birşeyler aldıysa onu ben ödemek zorunda değilim. ımkanı yoksa almaz almadığı içinde kimse ağzını açıp bişi demez ben gider alırım ve öderim. Ama ben oğluma koltuk aldım gelin altın ver ödiyim derse içimdeki herşeyi bitirirler sadece eşimin ailesi olurlar benim için. Yapılan gerçekten ayıp. Açıkcası bana gösteriş gibi geliyor belki biraz abartılı düşünüyorum ama hani millete karşı ben oğluma şunu aldım bunu yaptım demek için sırf bunun için yapılıyor gibi düşünüyorum.

benim eşimde paraları yanına almıştı altınları ailesine verdi. annesi içinden almış günahı boynuna artık. eşimin ailesi hiçbirşey yapmadı kuaför paramdan tutunda evdeki eşyamıza hepsini eşim kendisi yaptı para yetmediği yerde karttan geçmiş düğün sonrası 1 sene borç ödedik. yeri geldi aç kaldık nabalım. hem para harcamadı kadın hemde koltuklarıma gelinliğine v.s. bir sürü şeye laf etti. kavga çıkarttı hep. bende en sonunda patladım. her aile bir olmuyor işte kimisi 1 tl bile borç ödetmez evlatlarına kimiside 1 tl bile harcamaz. kader bu işte

canım senın annen şüpheleniyor...
sonuçta düğünde takılan altınları elinde kolunda görmüyor..
aradan 2 yılda geçmiş...
çok zorlanırsan annene deki ...
anne kocamın borcu vardı o yuzden bozdurmak zorunda kaldık de...
çünkü bir yandanda kayınvalıdene söz vermişsin. annemlere söylemiyecem diye
...

bırakın Allahaşkına yaa kayınvalidesine söz vermesi neyi değiştirir oda ona söz vermiş alsın o zaman bence eşinle kötü olma iste kayınvalidenden oğlunu evlendirmek için senden borç almışsa sana borcunu ödemek içinde başkasınbdan borç alsın ya ben sinir oluyorum yaa yok böyle bişey bende aynısıyım düğünümde kaçpara kaç çeyrek altın takıldı bilmem kolumdakilerle kala kaldım bana da kayınvalidemler adına takılan bi altın para bile yok bide bana yapılanların borcunuda ben ödedim çok sinirim bozuluyo yaa ama akıllandım geri kalan borçları ödemiyorum öle bekliyo beklesin umrumda bile değil nedim ki rabbim sorsunnn bende eşimle bu şeyler yüzünden çok ödedim dedim kolumda bişey kalmayınca rahat edersin artık takmıyorum bugünüme bakıyorum borç onalrın borcu banamı güvenmişler diyorum takmıyorum bilee alıcağımı alıyorum çatlasınonlar

gerçekten bide oğlan evlendirdik demezler mi eşim evimizi yaptırdı tek başına yine onalrdan bi fayda yok ben evlenirken bütün eşyaları aldım bide borçları bize ödetiyolar keşke hiç birini vermeseydim çok içim acıyo yaa ben yemedim al sen ye diyosun resmen güvenemiyodun kendine ne çıkıyosun ortaya dimi

gerçekten bide oğlan evlendirdik demezler mi eşim evimizi yaptırdı tek başına yine onalrdan bi fayda yok ben evlenirken bütün eşyaları aldım bide borçları bize ödetiyolar keşke hiç birini vermeseydim çok içim acıyo yaa ben yemedim al sen ye diyosun resmen güvenemiyodun kendine ne çıkıyosun ortaya dimi

Çok haklısın canım bir de oğlan evlendirdik diyorlar ya ben de ona şaşıyorum. Benim kayınpederim de istediğimiz takıyı takmadı neymiş eltime o kadar takmamışmış ama ortada bir detay var eltimin hiç eşyası yokmuş küçük bir sandıkla gelmiş eve bütün beyaz eşyaları mobilyaları kayınpederim almış hatta bir kısmını eşim (o zaman evli değildik) ödemiş o yüzden eltime çok takı yapmamışlar. Oysa benim a dan z ye bütün eşyalarım vardı erkek tarafının bile yapması gereken çeğizleri ben yapmıştım yine de bana eltimle aynı sayıda takı yapıldı ve kayınpederimin alması gereken eşyaların borcunu da düğünden sonra biz ödedik.Eşime takılan bütün takıları daha düğün salonunda kayınpederim eşimin üstünden aldı ne kadar takı takılmış daha sonra fotoğraflardan saydı eşim. Düğünden sonra bir yıl borç ödediğimiz yetmiyor gibi arabamızı haberimiz yokken anlaştığı adama satıp parasını da düğünde kredi çektim çok borcum var diye bizden aldı. Düğünde hiç masraf yapmadı görümcelerimin giyecekleri kıyafetlerin parasını bile eşim ödedi daha doğrusu kredi kartından geçmiş düğünden sonra ödedik. Eşim eşya borcunu ben ödedim deyince de tabi sen ödiceksin sen evlendin demezmi. Heryerde de oğluma düğün yaptım diyor çok borç ödedim diyor oysa bütün borçları bize ödetti eşime takılan takıları aldı arabamızı sattı parasını aldı yine de üste çıktı.Böyle insanlar da var. Daha anlatsam o kadar çok şey var ki.

canım senin kayınvalidenler düşüncesiz insanlarmışş.sana çok ayıp etmişlerr.sen zaten onların ne oldugunu anlamıssın sen demede kocana söyle o istesin artık bu seferde kimden borç alıyosa alsın paranı geri versinnn..yoksa annen gile söylicegini söyleee belkiii bi umutt bulur buluşturur..
ayrıca annenede düqün cdnizi izlet tatlımm..Allah yardım etsn

Çok haklısın canım bir de oğlan evlendirdik diyorlar ya ben de ona şaşıyorum. Benim kayınpederim de istediğimiz takıyı takmadı neymiş eltime o kadar takmamışmış ama ortada bir detay var eltimin hiç eşyası yokmuş küçük bir sandıkla gelmiş eve bütün beyaz eşyaları mobilyaları kayınpederim almış hatta bir kısmını eşim (o zaman evli değildik) ödemiş o yüzden eltime çok takı yapmamışlar. Oysa benim a dan z ye bütün eşyalarım vardı erkek tarafının bile yapması gereken çeğizleri ben yapmıştım yine de bana eltimle aynı sayıda takı yapıldı ve kayınpederimin alması gereken eşyaların borcunu da düğünden sonra biz ödedik.Eşime takılan bütün takıları daha düğün salonunda kayınpederim eşimin üstünden aldı ne kadar takı takılmış daha sonra fotoğraflardan saydı eşim. Düğünden sonra bir yıl borç ödediğimiz yetmiyor gibi arabamızı haberimiz yokken anlaştığı adama satıp parasını da düğünde kredi çektim çok borcum var diye bizden aldı. Düğünde hiç masraf yapmadı görümcelerimin giyecekleri kıyafetlerin parasını bile eşim ödedi daha doğrusu kredi kartından geçmiş düğünden sonra ödedik. Eşim eşya borcunu ben ödedim deyince de tabi sen ödiceksin sen evlendin demezmi. Heryerde de oğluma düğün yaptım diyor çok borç ödedim diyor oysa bütün borçları bize ödetti eşime takılan takıları aldı arabamızı sattı parasını aldı yine de üste çıktı.Böyle insanlar da var. Daha anlatsam o kadar çok şey var ki.

Canım niye tedbirli davranmadınız sustunuz.benimde eşim yaptı herşeyi.azıcık bişey yaptılar.düğünde takıları almaya kalkıştılar takı odasında vermedim.şimdi konuşmuyorum.eşim ben evlenmeden ev ödemiş onu bile satmış ailesi oğullarından resmen mal kaçırmışlar.ne biçim insanlara düşmüşüz doğurdukları evlatlarına düşmanlar :oklava:

belki her yerde aynıdır bilmiyorum ama bizim buralarda evlenmeden önce kız tarafı ve erkek tarafı beraber alışverişe çıkarlar,işte o gün biz erkek tarafı nerden istiyorsa aldık,kaynanam beni tek yere soktu ve illa buradan alıcaksın dedi ve mağazada beğendiğim birşey yoktu,mecburiyetten aldım,bir kere bile giymedim.düğün günü takılar takılınca bir odaya gittik,kaynanam arkadaşını göndermiş paraları al gel diye,sorun olmasın diye verdim,sonra geri verdi ama niye istedi anlamadım,içinden para da almış olabilir bilemem.kocasıyla ayrılar,eşimle beraber eşime aldıkları evde oturuyorlardı(kızı var onada ev almış,o kendi evinde oturuyor)biz evlenince o evde oturacaktır ancak ilçeye taşınınca kaynanam kendi evinde kaldı,bizde kiraya çıktık,kaynanam şimdi kredi çekip başka ev aldı,taşındı,krediyi de eşime aldığı evi kiraya vererek ödüyor(tam 5 sene sürecek)ben anlamadım bu evin neresi eşimin,kızı rahat içinde otururken biz sıkıntı çekiyoruz,biz de kiraya verip kirasını almayı bilirdik.gıcık oluyorum ya.biz evleneli 3 sene oldu,toplamda 10 kere evime gelmemiştir,ama hergün gezmede.beni sevmiyor bu kadın

bu arada tek yaptığı düğün salonunu tutmak ve 10 bilezik.misafir adasını kayınpederim aldı,oturma ve yatak odasını ben aldım.bütün çeyiz ve mutfak,misafir odası eşyalarınıda ben aldım.kaynanam sadece oğlunu gönderdi,elbiselerini de evlendikten sonra gittik aldık evde :) bedavaya oğlunu evlendirdi valla,ne görümcemi ne kaynanamı hiçççççççççççççççççççççççç sevmiyorum.

benim yaşadıklarımda sana yakın şeyler canım,merak ettim şimdi aranız nasıl eşinin ailesiyle,biz soğuğuz mesela,sağolsun eşimde onlara hiç ses çıkarıp hakkını aramaz

benim yaşadıklarımda sana yakın şeyler canım,merak ettim şimdi aranız nasıl eşinin ailesiyle,biz soğuğuz mesela,sağolsun eşimde onlara hiç ses çıkarıp hakkını aramaz

Canım biz eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyoruz alt katımızda oturuyorlar evlendikten sonra 9 ay boyunca onlarla beraber yiyip içtik o kadar zor günler geçirdim ki anlatamam.Zaten çalışıyordum akşam gelince direk onlara gitmek zorundaydım yemek yiyince hemen çıkamıyorduk saat 10-11 oluyordu evliliğimden hiçbirşey anlamadım. Biraz da eşimden kaynaklanıyordu tabi. Yemeğimizi evimizde yiyelim diye o kadar dil dökmeme rağmen babası kızacak diye ailesiyle yemek zorunda bıraktı beni.Neymiş ailesiyle samimi olcakmışım ama ben onlardan daha çok nefret ettim çünkü gerçek yüzlerini çok kısa zamanda öğrendim.Kayınpederim bütün borçlarını bize ödettiği için yemeği burda yiyin demiş eşime rüşvet gibi yani güüya mutfak masrafımız olmıycak. Ama onun derdi başkaydı bizi elinin altında tutmak yönetmek istiyordu ama beni iki ay sonra işten çıkardılar kendim çalışmak borç ödemek istemediğim için çıktığımı sandı kayınpederim ve tazminatımı almak istedi direk söylemedi ama belli etti ama ben vermeyince düşman oldu bana.Çalışırken beni öz kızlarından bile çok sevdiğini söylerken işten çıkınca yüzüme bile bakmadı benim de işime geldi doğrusu. Aramız çok iyi değil kayınpederimin yüzüne bile bakmak istemiyorum ama aynı apartmanda olduğumuzdan mecburen görüşüyoruz.Benim eşim de aynı senin eşin gibi babasına karşı kesinlikle hakkını aramaz hiç ses çıkarmaz babası nasıl isterse öyle olur herşey.

ya okuyunca inanamıyorum nişanlıyım, nişanlımın ailesine ısınamıyorum ve sevemiyorumda çünkü çok çektirdiler şu 4 aylık nişan döneminde bile...
okudukça daha çok korkuyorum allah sabır versin hepinize

Back
X